Какви са различните начини за закупуване на биткойн?

Криптовалутата се отнася до цифровите пари, които се използват за извършване на плащания и извършване на финансови транзакции. През 2008 г. лице на име Сатоши Накамото публикува бяла книга, в която се посочва първата криптовалута, биткойн. По-късно през следващата 2009 г. биткойн мрежата стартира и вече повече от десетилетие възникна биткойн. Въпреки че има хиляди криптовалути, пуснати след биткойн, тя остава най-популярната криптовалута, която е влязла в масовия поток.

Хората, които не знаят за криптовалутите, трябва да научат много неща, докато навлизат на пазара. От решаващо значение е да се научите как да съхранявате, прехвърляте, купувате и продавате биткойни. Изучаването на основите на биткойн пазара ще помогне на хората да бъдат внимателни и да продължат внимателно напред. Основите ще ви помогнат да придобиете знания за търговията с биткойн и една от платформите за търговия с биткойни официален сайт

В тази статия ще научим начините за закупуване на биткойн.

Какво е необходимо за закупуване на биткойни?

Отначало потребителите трябва да съхраняват биткойни и тъй като биткойнът е цифрова валута, те се съхраняват в дигитални портфейли. Цифровите портфейли са по-скоро като традиционните банкови сметки, които позволяват на потребителите лесно да съхраняват, изпращат и получават биткойни. Тези портфейли могат да се използват за извършване на плащания, тегления и депозити на моменти. Има три основни части на дигиталния портфейл, които включват биткойн адрес, публичен ключ и частен ключ. Биткойн адресът е по-скоро номер на акаунт и чрез който могат да се извършват транзакции. Също така, друго важно нещо е частният ключ на биткойн портфейла, който действа като ПИН. Частният ключ е уникален и се генерира нов всеки път.

Има няколко вида портфейли, които съхраняват криптовалути като биткойн, които са както следва:

Хартиени портфейли

Хартиените портфейли са офлайн портфейли, които изискват страница и принтер, за да бъдат отпечатани. Хартиеният портфейл обикновено има два QR кода и потребителите могат лесно да изпращат биткойни, като сканират QR кодове. Казва се, че хартиените портфейли са сигурна опция за съхранение на вашите цифрови токени. Винаги е по-добре да архивирате портфейла си, ако случайно го загубите; можете лесно да възстановите вашите биткойни.

Мобилни портфейли или уеб портфейли

Мобилните портфейли или уеб портфейлите могат да се използват само с интернет връзка. Както мобилните, така и уеб портфейлите са по-малко сигурни, тъй като мобилните портфейли съхраняват частни ключове в мобилни устройства, докато уеб портфейлите предоставят достъп на трети страни за обработка на частния ключ. Това увеличава риска от кражба или атака на частни ключове.

Настолни портфейли

Настолните портфейли са много по-добра опция от другите портфейли, защото това е офлайн портфейл, който съхранява частния ключ на компютъра и предлага първокласни функции за сигурност.

Купете биткойн с кредитна карта или пари в брой.

Криптовалутните борси са онлайн пазари, които позволяват на потребителите да купуват и продават биткойни без изискването за цифров портфейл. За да купят биткойн от борсата, потребителите трябва да отворят сметката си с борса за криптовалута и да им предоставят вашата лична информация и да завършат процеса KYC. Също така, потребителите трябва да свържат своята разплащателна сметка или кредитна карта, за да плащат средства за покупки. След като закупите биткойн с акаунта си, борсата ще депозира биткойни в новосъздадения цифров портфейл. Всичко, което трябва да направите, е да кажете на борсата за количеството биткойн, което искате да закупите или продадете.

Купете биткойн с криптовалута банкомат.

Подобно на традиционните банкомати, сега банкоматите за криптовалути се разработват по целия свят. Чрез криптовалутни банкомати потребителите могат лесно да купуват биткойн чрез пари в брой, дебитни / кредитни карти. Процесът на закупуване на биткойн чрез крипто банкомат е доста прост, тъй като потребителят трябва да предостави личен ключ на цифров портфейл на банкомата. Изберете количеството биткойн, което искате да закупите, и кликнете върху опцията за закупуване. Потребителите, които нямат цифрови портфейли, могат също да създават хартиени портфейли от банкомати, тъй като банкоматите имат възможност да създават портфейл на място.

Не е необходимо да предоставяте лична информация на банкомати за криптовалути. Единственият недостатък на използването на крипто банкомати е, че тези машини често начисляват високи такси за транзакции, а също така имат различни обменни курсове за различни криптовалути.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me