Фондова търговия: Как да търгувате с акции, как да оцелеете в търговията с акции

Търсите ли да търгувате с акции, но не сте сигурни откъде да започнете? След това не търсете повече, тъй като всичко е покрито за вас с просто и лесно ръководство за търговия със запаси и ръководство стъпка по стъпка как да оцелеете при търговия с акции.

Търговията с акции привлече милиони хора по целия свят, тъй като те искат да бъдат част от такъв забързан, доминиращ, динамичен, предизвикателен, но съществено възнаграждаващ път, път, в който могат да се създадат безкрайни възможности.

Въпреки това, въпреки че влизането в търговия с акции всъщност може да бъде по-лесно, отколкото можете да вярвате, процесът на разбиране как да се търгува на борса и да оцелее търговията с акции е много по-задълбочен, отколкото си мислите.

Разбира се, може да вярвате, че повечето инвеститори знаят как да търгуват, докато излизат на финансовия пазар или поне имат някакво разбиране, но реалността е, че някои инвеститори всъщност не знаят как да търгуват акции и разчитат стабилно на няколко фактора, фактори, които включват късмет (за това какво пазарът прави с техните акции), горещи съвети, предадени им или ако те наистина не са сигурни, това е моментът, в който те могат да започнат да търсят съвет, ако всъщност не разбират какво се случва, когато цифрите започват да настроя.

Ето защо отделянето на време, за да научите и проучите колкото се може повече информация относно запасите и как да търгувате със запаси, е разумен начин да започнете.

Търговията с акции за начинаещи е брилянтна отправна точка, тъй като в тази статия тя ще ви помогне да научите и да копаете по-дълбоко като начинаещ в акции и как функционира търговията със стокови борси, което допълнително ще ви подготви да започнете пътуването си

За да станете част от търговията с акции, трябва да положите упорита работа, време и част от собствения си чар, за да имате добри шансове да станете финансов успех. Все пак напомняне, за което трябва да сте наясно, е, че понякога контролът е извън вашите ръце, когато инвестирате, тъй като всичко може да направи изненадващ обрат, който не е бил очакван, с положителни и отрицателни ефекти.

За да търгувате с акции, не е нужно да бъдете хвърляни в оживените пазарни полета в рамките на Нюйоркската фондова борса или Лондонската фондова борса, можете да започнете пътуването си в комфорта на хола си с цялата помощ и насоки, които ви се предлагат за вас чрез платформи за онлайн търговия, където можете да говорите с брокер, както и да помагате на лични, като разполагате и с всички учебни материали, които ще са ви необходими, преди да започнете вашето пътуване, за което ние разполагаме с всичко това за вас и още.

Готови ли сте да научите как да търгувате с акции и да оцелеете при търговия с акции? Нека скочим направо.

Какво е търговия с акции?

Преди да преминем направо към научаването на търговията с акции, първо е най-добре да разберем добре какво представлява търговията с акции.

Търговия с акции

Търговията с акции, с по-прости думи, е покупка и продажба на акции на компания, която за още по-голямо опростяване купувате част от тази компания.

Що се отнася до търговията с акции, ще видите, че има два вида физически лица, Търговци и Инвеститори.

Какви са разликите между търговци и инвеститори?

Търговците на акции са професионалисти, които инвестират на финансовия пазар за себе си от името на компания или частни лица. Но важен фактор, за да се разбере кои са двата типа индивиди, е основната цел на търговците. Целта на търговците е да купуват и продават акции в различни компании, за да получат възможно най-голяма печалба от краткосрочните печалби, като същевременно се възползват от вариациите в цените.

Инвеститорите, от друга страна, обикновено са в него в дългосрочен план. Те имат за цел да търсят по-голяма възвръщаемост на печалбата за по-дълъг период от време с обща стратегия, известна като „купуване и държане“.

Видове търговия с акции

борсова търговия

Следващата стъпка е да научите за различните видове търговия на акции, които се случват.

ActiveTrading

Активната търговия обикновено е обвързана с търговци, тъй като подобно на нейните състояния в името, активните търговци обичат да се движат бързо и в рамките на по-кратък период от време, за да търсят печалби от възползване от движението на цените.

Активните търговци, тъй като целта им е да реализират голяма печалба в рамките на един по-бърз обрат, те са склонни да бъдат умни и да използват разумно знанията си, в кои области на инвестиране отиват, например акции, които са променливи (могат да се променят във всеки един момент ) или чуждестранна валута, тъй като в тези две категории всичко може да се промени за кратък период от време и това е много по-бърз обрат, така да се каже от другите категории.

Дневна търговия

Един от най-популярните и известни стилове на търговия е Дневната търговия. Дневната търговия е покупката и продажбата на ценни книжа в рамките на същия ден.

Сигурен съм, че този стил на търговия може или не ще ви е известен, както се вижда в различни филми. Една дневна цел на търговците е да търсят всеки сантиметър печалба, която може да бъде постигната преди изтичането на деня, като купуват, продават и затварят своите позиции, както е заявено в рамките на същия ден, и търговците не са в състояние да държат никакви позиции, за да продължат напред, всичко трябва да се извърши в рамките на единичната сесия.

Търговия с позиции

Търговията с позиции е сделка, която по-вероятно ще видите, че инвеститорите предприемат, въпреки че търговците използват тази стратегия, тъй като дори и след като се счита, че е по-дългосрочна, дългосрочното определение може да започне от седмици, за които търговецът може потенциално да се задържи, обаче месеци или по-нататък, което е повече от вероятно насочено и осъществено от инвеститорите, тъй като те използват тази стратегия по-често.

Както може би се досещате, търговията с позиции е по-скоро противоположна на дневната търговия, тъй като търговците са по-загрижени за дългосрочното представяне на инвестицията, а не за краткосрочните.

Суинг търговия

Суинг търговията е стил на търговия, който се провежда за повече от един ден, обикновено за една седмица или потенциално по-дълго от търговците, тъй като това е точното време, за да се види движението на цената.

Търговецът ще търси къде цената е повече от вероятно да отиде следващата, след това ще стане част от този актив и след това ще направи финансова печалба, ако трябва да се случи ход.

Суинг търговията обикновено се описва като средна търговска стратегия и се намира между Дневната търговия и Тренд търговията.

За да обобщим, суинг трейдърите ще седят на своите акции за няколко или три дни, което води до потенциално седмици, докато моментът настъпи точно с цената, поради което суинг търговията е средният континуум между дневната търговия и тренд търговията.

Готови да се потопите в Фондова борса?

Как да търгувате с акции

Така че сега разбирате разликите между тенденциите в търговията, сега е моментът да ви дадем прости стъпки за това как да започнете да търгувате с акции.

Като начинаещ в търговията с акции, най-добре е да поддържате нещата възможно най-прости, докато намерите краката си.

За да улесните пътуването си от самото начало, всичко, което трябва да направите, е просто да се уверите, че сте една крачка напред, да извършите обширни изследвания, за да се образовате във всички области на финансовите пазари, както и най-втората жизненоважна част от учебния процес , практика, практика, практика, както се казва практиката се усъвършенства, а ползите от практикуването ще ви позволят да придобиете по-задълбочено и по-задълбочено разбиране на пазара за търговия с акции, а също така ще ви даде възможност да тествате теории, като същевременно не ангажирате своите средства веднага и накрая, може би ще успеете да намерите или видите коя стратегия за търговия е повече от вероятно да вървите в посока.

Как да търгувате с акции: Ръководство стъпка по стъпка

Стъпка 1. – Отворете брокерска сметка

Първата стъпка в процеса е откриването на брокерска сметка. Препоръчително е и най-добре е да държите вашите професионални инвестиционни транзакции отделно от личните си сметки, така че най-добрият начин да направите това е да намерите онлайн брокер, който ще ви помогне да се настроите и те също ще бъдат на разположение, когато сте готови търгувам.

Няма нужда да се паникьосвате, не е нужно да инвестирате веднага, можете да отворите сметката си и да продължите да тренирате до насита, ако желаете, но с лекотата да знаете, че всичко е готово за това, когато сте.

Откриването на сметка при брокер може да отнеме минути, eToro, водеща онлайн брокерска фирма има всичко под ръка за вас, когато започвате пътуването си или ако сте инвеститор, който търси водеща платформа за онлайн търговия, eToro е една от най-добрите платформи за търговия, за да бъде част от.

Стъпка 2. – Проучете, научете и четете, четете, четете

В началото на вашето пътуване към търговия на акции, тази следваща стъпка не е изненада, колкото повече изследвания ще извършите, толкова по-бързо и по-вероятно е да постигнете успех.

Изучаването на триковете на търговията на фондовия пазар е вашата най-голяма цел, когато искате да се отделите от такава индустрия и не само да се съсредоточите единствено върху ученето върху борсата, но и на пазара като цяло, тъй като това, което ще откриете, е, че може да приключите нагоре слизане по маршрут, по който не сте имали умишлено цел да слезете в началото, така че да научите твърде много не е лошо нещо, нали?

Съществуват огромни количества информация за обучение по търговия на една ръка разстояние, която ние можем да предоставим и да я покрием за вашето учебно пътуване, а задължителната статия, както беше споменато по-горе, е идеалното начало за започване.

Също така има фантастични четива с мостри от съвети, написани в The Wall Street Journal, където можете да се абонирате онлайн или да получите достъп до различни сайтове за финансови новини, включително Yahoo! Финанси и Google Finance, за да сте в крак с последните финансови новини, за да помогнете да се запознаете с текущата реалност.

Що се отнася до обучението, разбирането и изучаването на инвестиционния аспект, също е добре да се отбележи.

За да не се паникьосвате, не е нужно да сте експерт, но е добре, ако знаете и разбирате какво се случва и какви са основните положения, когато погледнете ценова графика или множество диаграми. Но както за повечето от нас, вашето пълно разбиране ще дойде с времето и практиката.

Продължавайте да учите, наблюдавате и изучавате какво се случва на пазара, когато можете и в свободното си време, тъй като това не само ще ви бъде от голяма полза, но и ускорява процеса ви, за да станете част от средата за търговия с акции и да бъдете успешни така.

Стъпка 3. – Задайте личния си бюджет за търговия с акции

След като разберете как вашата фирма разбира как функционира финансовият пазар и по-специално търговията с акции, струва си сега да седнете и да създадете бюджет за акции за себе си, преди да започнете пътуването си, за да имате план в действие.

Инвестирането, без да се посочва очевидното, си струва да участвате само ако можете да си позволите да го направите. Наличието или определянето на бюджет за това колко искате да инвестирате е първата отправна точка и в идеалния случай тези средства са налични средства и средства, които не са жизненоважни разходи, които трябва да бъдат покрити, тъй като не забравяйте, че с инвестирането не ви се гарантира нищо.

След като сте разбрали добре как работи търговията с акции, можете дори да включите в бюджета си кой актив или активи искате да закупите и може да пожелаете да поставите приблизителна цифра до всяка акция, в която искате да влезете.

В крайна сметка определянето на бюджет също е свързано с организирането.

Стъпка 4. – Време за тренировка

Сега вашето пътуване започва да се чувства истинско, Време е да влезете в света на практикуването на борсова търговия.

Има различни платформи за онлайн търговия, за да практикувате разбирането си за търговия с акции и с допълнителното облекчение да използвате виртуални пари, а не собствени пари, докато изучавате въжетата.

Онлайн платформи за виртуална търговия или търговия с хартия, която е друга терминология, дава възможност на хората да видят, усетят и изпитат как действа търговията и показва колко разнообразен и бърз може да се промени пазарът в рамките на определен период от време, което е идеален начин да се включат без риск да загубите собствените си пари.

Практикуването онлайн също ще ви позволи да намерите предпочитания от вас стил, който ви подхожда, който можете да вземете със себе си, когато навлизате в реалния свят на борсовата търговия.

Стъпка 5. – Винаги се опитвайте да запазите ясна, хладна перспектива

Инвестирането за някои може да стане разочароващо, ако не са уцелили голямото време или това, което искат да постигнат, и това е естествено. Но най-добрият начин да преминете през пътуването си е винаги да поддържате хладна, спокойна, събрана, но силна перспектива за целта си, която искате да архивирате.

Може би непрекъснато търсите следващия голям запас, който ще надмине всички очаквания, и не бихте били единственият инвеститор, желаещ това, но трябва да сте търпеливи и да сте в крак с всички финансови актуализации, както и вашите собствено проучване и наблюдение на фондовия пазар, за да бъдете на върха на играта, поради което поддържането на хладна перспектива е важно и не се превръщате в гореща глава, тъй като при нахлуването потенциално ще видите, че правите грешен ход и ще ви струва скъпо.

Как да оцелеем при търговията с акции

След като сте готови да влезете в света на борсовата търговия, винаги има съвети, които да ви помогнат да оцелеете и да дадете само най-доброто изживяване при търговия с акции. Ето разбивка на топ 5 полезни съвета за внасяне, които винаги да носите със себе си.

5 съвета за това как да търгувате с акции могат да ви помогнат да оцелеете при търговия с акции:

1. Изберете подходящия за вас брокер

Интелигентният избор на правилния брокер е най-мъдрият ход, който можете да направите, когато започнете пътуването си към търговия на акции, тъй като има хиляди или повече брокери по целия свят, които за съжаление някои може да не ви интересуват най-добре, поради което идва този ключов момент първо на върха съвети за взимане.

eToro

Глобалният лидер в социалната търговия, eToro е платформа за онлайн търговия, която ще ви позволи не само да имате достъп до брокер, подходящ за вашите интереси в рамките на пътуването ви за борса, но може да отнеме и минути, но това не е единственото в полза, платформата за онлайн търговия също така ви дава достъп до всички най-добри акции, в които може да пожелаете да инвестирате с лекота, което я прави една от нарастващите платформи за търговци и инвеститори по целия свят, за да създаде безопасна, лесна и достъпна по целия свят борсово пътуване.

eToro – Top Stock Broker, Купувайте акции с 0% комисионна

еторо брокер

eToro се доказаха като надеждни на фондовия пазар в продължение на много години – препоръчваме ви да ги изпробвате.

Вашият капитал е изложен на риск. Възможно е да се прилагат други такси

2. Избягвайте потенциални неуспехи – „горещи съвети“

От лица на форумни сайтове до реклами на уебсайтове, които рекламират следващия „сигурен“ запас, разумно е да не мислите твърде задълбочено в информацията, която те изразяват и рекламира, тъй като по-често повечето от тези реклами се показват от компаниите за „изпомпване и изхвърляне“, които търсят да се качите на борда със запасите, които рекламират под фалшиви или подвеждащи препоръки, в по-общата картина те търсят само номер едно и за съжаление това са те.

Така че, моля, бъдете внимателни, когато бъдете посъветвани и се придържайте към собствените си знания, доверени лични и брокерски съвети, ако е необходимо и дадено.

3. Не бързайте

Няма нужда да вървите с пълна пара, това не е състезание и това са вашите пари, в които инвестирате, независимо дали в краткосрочен план в дългосрочен план, няма нужда да се втурвате и да заемате каквато и да е позиция само защото сте или се притеснявате, че може да пропуснете, или може би нервите ви леко се прокрадват.

Най-добрият съвет е да седнете, да дишате, да се отпуснете и след това да изберете разумно, тъй като последното нещо, което искате да направите, е да направите всякакви рационални избори, които потенциално, както е препоръчано, може да се окажат скъпи за вас.

4. Не се фокусирайте само върху парите

Този ключов момент може да изглежда леко назад, но е много важен и прави интелигентно инвестиране. Например, ако се впуснете в покупка само на преден план, за да имате пари единствено и твърдо в ума си, 9 пъти от 10 може да се настроите да се провалите, като извършвате необмислени движения. Най-добрият начин напред е да се съсредоточите върху стратегията си и да продължите да се учите, тъй като стратегията и вашите знания са двата най-важни актива, които ще ви накарат да печелите пари.

5. Учете се от грешките си

Точно както в живота, всички ние грешим и най-важната част е да се учим от тях и в рамките на търговията това не е по-различно.

Правенето на грешки и поемането на отговорност за собствените си действия е едно вземане, което винаги да носите със себе си, тъй като ще ви помогне да се научите по труден и конструктивен начин, за да предотвратите или избегнете подобни грешки в бъдеще.

Дори ако смятате, че резултатът е излязъл от ръцете ви, погледнете го по-задълбочено, за да видите дали има някакви предупредителни признаци на този резултат, които може би са пренебрегнати, тъй като това ще бъде една от най-добрите криви на обучение, с които да продължите напред през цялото си търговско пътуване.

Ключови точки за изнасяне

Ако си спомняте нещо от Фондова търговия: Как да търгувате, Как да оцелеете, направете го тези ключови точки.

  • Изберете разумно подходящия за вас брокер
  • Проучвайте и изучавайте колкото се може по-често и колкото можете, за да разберете финансовия пазар, той ще го направи по-гладък за вас
  • Не бързайте в дълбокия край, отделете време, за да разберете в какво се впускате, когато купувате акции
  • Избягвайте измамни съвети или известни като „горещи съвети“
  • Поучете се от избора си, който може да не се е получил, и проверете дали има поука, която да научите
  • И накрая, винаги инвестирайте в рамките на финансовите си възможности, като инвестирате пари, които можете да използвате, без да оказвате финансово влияние върху личния ви живот.

Често задавани въпроси

На колко години трябва да сте, за да инвестирате в акции?

Законната възраст за инвестиране в акции в Обединеното кралство е на 18 години. Законната възраст в САЩ е 18 години, но в повечето щати се изисква пълнолетие от 21 години.

Мога ли да започна да търгувам по всяко време на деня?

Краткият отговор на този въпрос е да, но в рамките на отворените часове за търговия. Типичните часове за търговия на Нюйоркската фондова борса (NYSE) са от 9:30 до 16:00 ч. Това включва и фондовия пазар Nasdaq и други фондови пазари в САЩ.

В рамките на Обединеното кралство редовното работно време на Лондонската фондова борса (LSE) е от понеделник до петък от 8:00 до 16:30 ч. ET.

Мога ли да търгувам с акции комисионна безплатно?

Да, можете, стига да изберете разумно своя брокер. Toro е не само онлайн платформа с достъп до всичко това, но предлага и 0% комисионна, когато става въпрос за закупуване на любимите ви акции, което означава, че няма допълнителни такси за да бъдете таксувани, просто отворете сметка, направете първия си депозит на минимум $ 200 и след това можете да изберете най-добрите си акции от най-добрите световни борси и след това всичките си готови.

Има ли предпочитана стратегия за търговия с акции за начинаещи търговци на акции?

Правият отговор на този въпрос е не. Всяка стратегия разчита единствено на вас като личност и как и кои стратегии или стратегии работят най-добре за вас, когато започнете да търгувате.

Един добър начин да научите предпочитаната от вас стратегия е като практикувате обучение чрез виртуална онлайн платформа. Тук ще намерите вашия стил на търговия заедно с разбирането на начина, по който функционира пазарът за търговия с акции.

Колко акции трябва да купя?

Няма точен отговор на този въпрос, но като начинаещ се препоръчва да започнете с по-малко портфолио.

Когато търсите да закупите множество акции, препоръчително е да имате диверсифициран портфейл, като закупите множество акции в различни отрасли. Това е по различни причини, като първата е да не свързвате само всичките си яйца в една кошница в рамките само на една акция, тъй като това крие по-голям риск в сравнение с инвестирането в множество акции и второ се препоръчва да не се инвестира в повече от 8-10 акции като начинаещ инвеститор.

Ще бъда ли обложен с данъци върху акциите си?

В Обединеното кралство всяко лице получава необлагаема лична помощ, която е увеличена до 12 500 британски лири за данъчната 2020/21 година. Което по същество означава, че всички пари, направени от вашите инвестиции както за акции, така и за акции, са включени в тази надбавка, но също така в тази надбавка ще бъдат включени всички допълнителни форми на доходи като заплати на служителите, доходи от собственост и всяка друга форма на допълнителен доход.

Над личната надбавка от 12 500 британски лири всеки човек ще бъде облаган с 20%, което е основната ставка за данък върху доходите в Обединеното кралство. Ако годишната ви заплата надвишава 50 000 британски лири, ще бъдете облагани с 40% данък върху доходите и 45% данък върху доходите, ако печелите и надвишавате 150 001 британски лири годишно.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me