Кои са най-добрите акции във Великобритания за купуване за 2021 г.? 10 Трябва да знаете!

Contents

Разкриват се най-добрите акции в Обединеното кралство за закупуване за 2021 г.!

Търсите най-добрите акции за покупка за 2021 г. във Великобритания? Британски акции, които брокерите препоръчват като „силна покупка“? Или може би подценени акции във Великобритания, които са на път да процъфтяват? Не търсете повече от нашите 10 топ акции във Великобритания за 2021 година!

Без съмнение 2021 г. ще влезе в книгите по история като супер интересна година за британския пазар на акции.

Буря от различни фактори заваля във Великобритания през 2020 г. и направи пазара на акции доста хаотичен. Докато целият свят се паникьосваше от пандемията на коронавируса, Великобритания все още бързаше да договори условията за напускане на ЕС.

В крайна сметка това накара британския пазар на акции да отнеме някои неудобни падения тук и там и изплаши много необходими инвестиции.

Но Великобритания все още е лъв по отношение на определени видове индустрии, най-вече фармацевтични продукти, финанси и софтуер. Гордее се, че там са базирани някои от най-големите мултинационални компании в света.

И докато много от тези компании имаха трудно време през 2020 г., 2021 вероятно ще е година на възстановяване като се изправят на крака.

В тази статия ще разгледаме най-добрите акции във Великобритания за 2021 г., обхващащи 10, които трябва да знаете абсолютно. Също така ще разгледаме как да купувате акции в Обединеното кралство и как да изберете най-добрите акции в Обединеното кралство по-долу!

Топ 10 на най-добрите акции във Великобритания за 2021 г.!

Ето нашия списък с 10-те най-добри акции във Великобритания за 2021 г .:

 1. AstraZeneca
 2. Авева
 3. Просто яж
 4. Micro Focus International
 5. Ocado
 6. GW Pharmaceuticals
 7. Sage Group
 8. GlaxoSmithKline
 9. BT Group
 10. Банкиране на Лойдс

Можете да закупите всички тези най-добри акции, както и много други, на eToro и плащат 0% такси!

Как да изберем най-добрите акции във Великобритания за 2021 г.?

Изборът на най-добрите акции във Великобритания за 2021 г. е труден. Това изисква много знания за британската икономика и разбиране на политиките на Обединеното кралство.

Освен това, трябва да знаете отраслите, с които Великобритания е най-известна. Особено там, където те превъзхождат и където не успяват.

Но когато става въпрос за избор на конкретни акции, има какво да се мисли.

Първо и най-важно, искате да сте сигурни, че купувате акции, които имат шанс да увеличат стойността си.


Или по-точно акции, които имат тенденция, което означава, че те са движещи се в ясна посока.

Но възходящата тенденция в цената не е единственото нещо, за което трябва да внимавате, вие също искате проучете други неща, свързани с растежа на компанията, като приходите, които генерират, и други сигнали за растеж като придобиване на нови дъщерни дружества.

И вие също трябва да дефинирате това, което наистина дава стойност на компанията. Какво го отличава от подобни компании в същия бранш? Какво предлага на потребителите и клиентите?

По същия начин трябва да разгледате техните съперници – какъв шанс имат те да изпреварят тази компания? Изглежда ли правдоподобно, че инвеститорите могат да преминат от тази компания към един от своите съперници?

Но не забравяйте да разгледайте и негативните фактори. Вие също искате да разгледате всеки дълг, който компанията може да има, ако са дали нереалистични обещания и разгледат противоречиви действия, които може да са предприели в миналото.

В края, всичко е свързано с изследвания и след това вашето субективно мнение въз основа на това изследване. Това, което един търговец смята за добър дял; друг търговец може да повярва, че е лош.

Най-добрите акции в Обединеното кралство за купуване за 2021 г .:

1. AstraZeneca (AZN.L) – да достигне £ 8,776.03 за година?

Ако се чудите дали е подходящ момент да купите акции на AstraZeneca, имате късмет! От юли 2020г, Цената на акциите на AstraZeneca бавно намалява, което улеснява търговците да купуват акции.

Несъмнено ситуацията може да бъде донякъде объркваща „задръжте, защо акциите на AstraZeneca намаляват? Не трябва ли да се качват? “

Теоретично, да, очаквате това, но според Financial Times, истинската причина акциите на AstraZeneca да падат, е поради загрижеността за придобиването им на Alexion, друга фармацевтична компания.

Те обясняват, че макар финансово да има мотив, но не и много повече информация извън това, което създава атмосфера на несигурност.

Въпреки това, въпреки това, все още е много вероятно когато видим, че AstraZeneca започва да пуска ваксини, е много вероятно да видим подобрение.

Разглеждайки прогнозата за дяла на AstraZeneca, Инвеститор на портфейла прогнозира, че в рамките на следващата година тя ще достигне £ 8,776.03. Това е доста красиво увеличение на текущата цена, което може да направи AstraZeneca отлична покупка днес.

Мислили ли сте да закупите акции в AstraZeneca (AZN)?

2. Aveva Group (AVV.L) – Максимуми от 5 364 британски лири през следващите 52 седмици?

Не трябва да се бърка със застрахователната компания Aviva, Aveva Group plc, е компания за информационни технологии от Кеймбридж. След поразяване от 2020 г. цената на акциите изглежда сякаш започва да се възстановява доста добре.

Всъщност, въпреки тежката година, според Годишен отчет на Aveva за 2020 г. (стр. 30), компанията все пак успя да постигне ръст на приходите от 8,8% (или 833,8 милиона британски лири), което е отлично.

Също така е изключително важно търговците на акции да погледнат назад към историята на цените на акциите на Aveva. Според Yahoo Finance, този път миналата година, Aveva беше достигайки максимуми от £ 4 239,57, най-високата досега.

И така, търговците на акции трябва да запазят отвореност за възможността 2020 г. да бъде само малка хълцане и цените отново могат да се върнат на тази територия през 2021 г..

Прогнозата за цената на акциите на Aveva също изглежда оптимистична. MarketBeat предполага, че Aveva може да достигне максимуми от 5 364 британски лири в техния 52-седмичен диапазон.

Така че в крайна сметка е много вероятно Aveva да е добър дял за закупуване.

Мислили ли сте да закупите акции в Aveva (AVV)?

3. Just Eat (JE.L) – £ 100.50 за акция на хоризонта?

Ето един чудесен пример за компания, която преживява бум по време на пандемията: Just Eat. В сравнение с много от компаниите в този списък, Just Eat е доста млада, присъединявайки се към Лондонската фондова борса през април 2014 г. със символа Tick.

Всъщност, 2020 беше годината на доставчика с хора, които не можеха да се отправят към ресторанти през по-голямата част от годината, те нямаха друг избор, освен да поръчат (ако не искаха да готвят за себе си, т.е.).

Пазарната капитализация на Just Eat оттогава избухна и достигна 13,49 милиарда евро, Според MarketWatch.

И според Yahoo Finance, Историята на цените на акциите на Just Eat показва няколко върха и спадове, достигайки нови максимуми от 10 050,00 паунда през октомври 2020 г. и върнати на територия от 9 000 британски лири през януари 2021.

След това разглеждаме прогнозата за цената на акциите на Just Eat, MarketBeat изчислява, че може да достигне максимум от £ 100.50 за акция за 52-седмичен период.

Важно нещо, което трябва да запомните, е това Just Eat има няколко съперници в тази индустрия, като Food Panda, Deliveroo и Uber Eats, само за да назовем само няколко.

Мислили ли сте да закупите акции в Просто яжте (JE)?

4. Micro Focus International (MCRO.L) – Целева цена от 19,34 долара за 2021 година?

Micro Focus International е компания за софтуер и информационни технологии, оглавявана от изпълнителния директор Стивън Мърдок и базирана в малкото градче Нюбъри, югозападна Англия.

Ако се чудите дали да не купите акции на Micro Focus, разбира се, те не са се справяли твърде добре през последните три години, значително намалява стойността си през 2019 г..

въпреки това, от 2020 г. има признаци на нарастваща възходяща тенденция, което може да им направи добър краткосрочен дял за държане.

Разглеждайки диаграмите за една година, шест месеца и един месец, определено има положително движение нагоре.

Изключително важно нещо, което не можем да пренебрегнем, е, че Micro Focus има много дъщерни дружества, две от най-известните включват NetIQ и Serena Software.

И като погледнем прогнозата за цената на акциите на Micro Focus, Анализаторите на CNN вярвам, че може да достигне до най-висок от $ 19.34 през следващите 12 месеца, също препоръчва на търговците да държат.

Интересно, WSJ Пазари също прогнози $ 19.34 на акция като Високата целева цена на Micro Focus.

Мислили ли сте да закупите акции в Micro Focus International (MCRO)?

5. Ocado Group (OCDO.L) – Предполага се, че акциите ще нараснат до 30,5%!

Основан от Джонатан Файман и Тим Щайнер, Ocado се справи безупречно, тъй като през 2010 г. предприе първоначално публично предлагане на Лондонската фондова борса.

Ocado първоначално стартира като онлайн бакалин в началото на 2000-те, но оттогава насам се разшири, за да стане доставчик на технологии за други утвърдени супермаркети, като Morrisons и други по света.

Придобивайки широка гама от дъщерни дружества, Ocado притежава също Jones Food Company Limited, Kindred Systems Inc и няколко детски компании, които помагат на Ocado да работи.

Разглеждайки прогнозата за цената на акциите на Ocado, Financial Times казва 16 от техните анализатори смятат, че Ocado Group може да достигне максимум от £ 3,460.00 през следващите 12 месеца, което би било увеличение от приблизително 30,5%!

Ocado изглежда изобщо не се забавя и преминаването им от търговец на електронна търговия към доставчик на софтуер може значително да подобри стойността на своите акции през следващите години. Всичко това прави Ocado страхотна покупка точно сега.

Мислили ли сте да закупите акции в Ocado Group (OCDO)?

6. GW Pharmaceuticals (GWPH.L) – Прогнозата ще достигне 1 102 884 долара през следващите пет години!

Купуването на акции в GW Pharmaceuticals може би е най-умното нещо, което правите! Това вероятно ще бъде най-добре представящият се дял в нашия списък за 2021 г.!

GW Pharmaceuticals направи своето име, като първата по рода си компания в света, получила одобрение за продажба на лекарства, получени от растения канабис (по-специално набиксимоли).

След одобрението на набиксимолите през 2010 г. акциите на GW Pharmaceuticals скочиха рязко и въпреки няколкото възходи и падения, те обикновено се движеха нагоре.

Но може би най-големият подем нагоре започна да набира скорост през декември 2020 г. и сега акциите достигнаха най-високата си точка досега, като накрая преминаха над $ 200.

Според 10 анализатори, работещи за CNN, Прогноза за цените на акциите на GW Pharmaceuticals е максимум от $ 220 за следващите 12 месеца, което би могло да се каже, че е много консервативно.

Gov Capital е много по-оптимистичен, като дава прогноза за акциите на GWPH $ 337,781498 за следващата година и прогноза от $ 1,102,884 за следващите пет години.

Всичко това прави GW Pharmaceuticals определено добра покупка!

Мислили ли сте да закупите акции в GW Pharmaceuticals (GWPH)?

7. Sage Group (SGE.L) – Увеличение от 29,2% за 12 месеца?!

Купуването на акции в Sage Group може да бъде истинска кражба през 2021 г. с Financial Times давайки прогноза за цената на акциите на Sage Group от до £ 780,00 през следващите 12 месеца (увеличение с 29,2%!).

За тези, които не знаят, Sage Group е втората по големина технологична компания във Великобритания и се фокусира върху „планиране на корпоративни ресурси“ и има приблизително 6,1 милиона клиенти с офиси по целия свят.

Мултинационалната компания съществува от 80-те години на миналия век, а Sage Group вече има няколко дъщерни дружества. Съвсем наскоро, през 2018 г., те назначиха Стив Хеър за главен изпълнителен директор.

Най-общо казано, докато акциите на Sage Group изглеждат доста накъсани с големи люлки нагоре и надолу, анализаторите са оптимисти заради растежа на органичните приходи, за което се съобщаваше до 1,4% или £ 447 милиона, както съобщава Calum Muirhead от Проактивни инвеститори.

И като се погледне историята на цените на акциите на Sage, макар че със сигурност е спаднала отпреди година, това не е твърде изненадващо, тъй като това очевидно е въздействие на пандемията. (Yahoo Finance съобщи, че Sage Group достига върхове от около 791,40 британски лири през февруари 2020 г..)

Мислили ли сте да закупите акции в Sage Group (SGE)?

8. GlaxoSmithKline (GSK.L) – Подценени до 30%? Страхотна покупка?

Акциите на GlaxoSmithKline взеха истинско пориване през 2020 г. и загубиха много стойност Обаче отскоро, много хора излязоха, предполагайки, че тя може да бъде драстично подценена. Търси Алфа вярва, че дори може да бъде до 30% подценени.

Начело с главния изпълнителен директор Ема Уолмсли, GlaxoSmithKline може да се окаже в голяма повратна точка по много начини.

Първо, от всички акции в този списък, GlaxoSmithKline е най-добрият хедж срещу AstraZeneca тъй като GSK също може скоро да започне да произвежда собствена ваксина срещу коронавирус заедно със Sanofi.

През декември 2020 г. обаче, GSK съобщи, че ще има забавяне на производството на тяхната ваксина, което вероятно е причината за ниските му цени в момента.

Второто най-интересно нещо, което трябва да разгледате, са слуховете GlaxoSmithKline може да бъде обект на поглъщане.

Още през 2015 г. беше слухове, че Рош и Джонсън & Джонсън и двамата се интересуваха от „наддаване за фирмата“. И ако GlaxoSmithKline някога е бил в позицията да бъде поет, това определено ще бъде сега.

Определено трябва да помислите за закупуване на акции на GlaxoSmithKline, ако смятате, че те са подценени и могат да се отскочат от сегашните си минимуми. Това може да бъде отлична възможност за закупуване.

Разглеждайки прогнозата за цената на акциите на GSK, MarketBeat вярва, че то може да достигне до 1772,51 британски лири през следващите 52 седмици.

Мислили ли сте да закупите акции в GlaxoSmithKline (GSK)?

9. BT Group (BT.L) – Може да поеме риск при 5G да се изплати?

Ако се обърнем към случая, BT Group не изглежда като най-привлекателната компания, която купува акции.

Може би най-добрите им дни са в най-добрия случай 20 години след тях и търговците говорят за a BT акция колапс за дълго време сега.

И точно като GSK по-горе, BT Group също беше обект на слухове за поглъщане също. Търси Алфа изброи „лошо историческо управление“ и „големи дългови и пенсионни задължения“ като ключови причини за непрекъснато намаляващата му стойност.

Според Yahoo Finance, през февруари 2020г, Исторически цени на акциите на BT бяха до £ 157.66 най-високата.

Но въпреки грубата история, цените може да се покачат неимоверно заради 5G. Това е вярно, BT е основен играч, който настройва 5G мрежа в Обединеното кралство.

Основният проблем, който трябва да разгледаме сега, е подмяна на оборудването на Huawei който е бил използван първоначално. Ако BT успее да постигне това, това може да добави голяма стойност.

Мислили ли сте да закупите акции в BT Group (BT)?

10. Lloyds Banking Group (LLOY.L) – Красиво увеличение от 22,1% през 2021 г.?

Lloyds е една от малкото акции в този списък, която всъщност се справя по-добре сега, отколкото през миналата година през 2020 г..

Сега, въпреки това, никой не може да каже със сигурност дали Акциите на Lloyds ще се възстановят до нивото, което някога са били в края на 90-те и началото на средата на 2000-те, но лекото подобрение все пак може да бъде добър знак.

Според Стюарт Блеър от Yahoo Finance, най-голямата причина защо Акциите на Lloyds са толкова ниски в момента е заради пандемията, което доведе до „спад на цената на акциите с 42%“ и е възможно, когато преминем през пандемията, цените на акциите да се възстановят.

А що се отнася до цената на акциите на Lloyds след пет години, Алън Оскрофт пише за Пъстрата глупачка казва „Смятам, че сме може да види един от най-добрите дивиденти във FTSE 100”.

На всичкото отгоре прогнозата за цената на акциите на Lloyds е предсказано от CNN да достигне връх от $ 2,47, потенциал увеличение от 22,1%.

Всичко това може да означава, че Lloyds може да бъде отлична покупка точно сега.

Мислили ли сте да закупите акции в Lloyds (LLOY)?

Заключение: Кои са най-добрите акции във Великобритания за 2021 г.?

Това е труден въпрос, който наистина зависи от това какво точно търсите на пазара на акции във Великобритания.

2021 г. несъмнено е създадена да бъде интересна за пазара на акции, но не всичко, което споменахме в нашия списък, ще отговаря на вида търговец, който сте.

Някои от най-добрите акции в Обединеното кралство в момента са свързани със софтуер и фармацевтични продукти, които може да са области, за които знаете много или са области, за които не знаете нищо.

Ти също трябва да вземете предвид риска, с който се чувствате комфортно. Търговци с акции с високорисков апетит може да се интересуват от BT Group.

Търговците, които се интересуват от коронавирусни ваксини, определено трябва да проучат AstraZeneca и GlaxoSmithKline. Може да искат да търгуват и двете, или просто да се придържат към едно.

Докато търговците, които се фокусират върху софтуера, трябва да знаят за Sage, Ocado, Micro Focus и Aveva.

Ocado е малко по-отклонен там, тъй като се фокусира повече върху търговията на дребно. Дори би могло да се нарече нарушител на индустрията, тъй като неговата технология може да даде на много супермаркети по света надмощие над своите съперници, особено по време на пандемията.

Също така е доста лесно да се види как Ocado може да расте като компания, докато други софтуерни компании изискват повече опит, за да измери дали си струва да търгувате.

В подобен дух, Just Eat може също да продължи да процъфтява при пандемични условия, но те не са напълно уникални с няколко съперници в една и съща индустрия, с които да се борят и може би трябва да предложат нещо различно, за да изпъкнат повече.

Сега, докато онлайн пазаруването процъфтява, това не е само заради пандемията, това е бързо развиваща се индустрия в Обединеното кралство от дълго време с някои британски компании, водещи в световен мащаб.

А за търговците, които търсят нещо съвсем различно, те могат да разгледат GW Pharmaceuticals, което вероятно ще продължи да прави пробиви с лекарства от растения канабис.

Като цяло все още има голяма доза несигурност относно това, което може да се развие през 2021 г..

eToro – Купете най-добрите британски акции без комисионна

еторо брокер

eToro се доказаха като надеждни на фондовия пазар в продължение на много години – препоръчваме ви да ги изпробвате.

Вашият капитал е изложен на риск. Възможно е да се прилагат други такси

Как мога да купя акции във Великобритания?

Лесно. Днес закупуването на акции в Обединеното кралство е много по-лесно, отколкото в миналото. Докато имате следното, можете да настроите и търгувате за броени минути:

 • Валидна идентификация.
 • Разумна сума пари за търговия.
 • Интернет връзка.
 • Готовност за учене.

Ако искате да закупите акции в Обединеното кралство в една от компаниите, изброени по-горе, ще трябва да използвате онлайн борсов посредник.

Стъпка 1: Създайте акаунт при уважаван брокер

Когато казваме „уважаван брокер“, имаме предвид регулиран! Обикновено можете да намерите тази информация в най-долната част на страницата на брокера.

Обикновено ще включва пълното име на компанията, организацията, от която те се регулират, и техния референтен номер.

В идеалния случай, ако искате да търгувате с акции в Обединеното кралство, ще искате брокер със седалище във Великобритания защото те ще могат да ви предложат по-разнообразна гама от акции в Обединеното кралство и разнообразието е важно, ако искате да спечелите и да избегнете риска.

И така, трябва да потърсите брокер, който е регулирани от FCA (Орган за финансово поведение).

Не отидете само с първия брокер, на когото попаднете, проучете ги и научете какво предлагат. Погледнете различните типове акаунти, пазарния достъп, който те предоставят, платформата, която използват и образователни материали.

И като правило, игнорирайте бонусите и други лъскави неща. Това, което наистина искате, е солиден брокер, който не трябва да ви предлага бонус, защото се знае, че вече е достатъчно добър.

Вземането на решения за такива подробности може да ви накара да пренебрегнете по-важни неща, като например такси и достъп до пазара.

След като изберете брокер, ще трябва да настроите акаунт и може да се наложи да изпратите някаква идентификация за да докажеш кой си.

В идеалния случай, дори ако вашият брокер не поиска това отначало, добре е да премахнете това, защото може да ви е необходимо, за да изтеглите средства и ще бъде разочароващо, ако те ви попречат, защото не сте доказали кой сте.

Стъпка 2: Направете депозит

Почти всички брокери изискват да направите депозит, за да завършите настройката на акаунта си (въпреки това някои ви позволяват да настроите без депозит).

Обикновено те ще имат минимално приемлив депозит, който обикновено не е много. Така или иначе, ще искате да депозирате сума, която ще ви позволи да търгувате ефективно.

Важно правило: не депозирайте пари, необходими за оцеляване! Дръжте това отстрани. Използвайте пари, които можете да загубите, само ако по-лошото стане най-лошото.

Стъпка 3: Проучете акциите, които искате да купите

Въпреки че има голям шанс, че вероятно вече знаете кои акции искате да купите, е важно да го направите да имате определени цели по отношение на това кога трябва да влезете и да излезете от пазара.

За да направите това, трябва научете за историята на акциите (обърнете внимание как разгледахме това за всички акции, изброени в тази статия по-горе) и определете какъв потенциал имат те, които след това могат да ви информират кога да влезете и излезете от пазара.

Когато най-накрая сте готови да започнете да търгувате с акциите, които искате да купите, е изключително важно да имате стратегия за управление на риска на място.

Страхотно правило, на което се придържат много търговци, е да инвестирате между 1-2% от вашата търговска сметка (парите, които сте депозирали в предишната стъпка) във всяка сделка.

Защо да го направя?

Тъй като вашата търговска сметка ще продължи по-дълго, ще намалите риска и ще имате по-голям шанс да увеличите печалбите си.

Страхотен! Сега най-накрая търгувате с акции във Великобритания!

Ключови точки

Ако си спомняте нещо от „Кои са най-добрите акции във Великобритания за купуване за 2021: 10, трябва да знаете! направете го тези ключови точки.

 • Великобритания силни фармацевтични, софтуерни и финансови компании. Някои от най-добрите ни акции във Великобритания за 2021 г. са в тези сектори.
 • Много акции все още се възстановяват от Brexit и коронавируса. Това създаде отлични възможности за покупка.
 • AstraZeneca и GlaxoSmithKline биха могли да се възползват изключително много от производството на ваксини срещу коронавирус. Но има и други неща, които трябва да се вземат предвид, като производствени проблеми и необясними придобивания на други компании.
 • В крайна сметка става въпрос за това, какви акции ви подхождат най-добре. Разбира се, можете да търгувате с каквото искате, но най-добре е да се придържате към това, което знаете и разбирате.

Прочетете също:

Какви Топ 15 акции ще експлодират през 2021 г.?

Инвестирането в тези 5 акции сега може да ви направи милионер

Топ 10 британски акции за инвестиране през 2021 г.

7 най-добри акции във Великобритания, които да търсите през 2021 г. и след това

5 неудържими акции на най-високите нива, които все още можете да купите

Топ 7 на представящите се телекомуникационни акции за закупуване през 2021 г.

Често задавани въпроси

Все още не сте сигурни как 2021 ще излезе за акции във Великобритания? Може би тези често задавани въпроси ще ви помогнат.

Ще оцелее ли британският пазар на акции след Brexit?

Откакто Великобритания гласува за напускане на ЕС през 2016 г., икономиката никога не е била същата.

Но въпреки целия песимизъм, отговорът вероятно ще бъде: Да, Акции във Великобритания пазарът ще оцелее от Brexit.

Въпреки че нещата се промениха доста драстично за някои бизнеси, т.е.неизбежно Великобритания ще оцелее от Brexit, в крайна сметка ще продължи.

Въпреки че много големи предприятия, особено финансови институции, са заминали за континентална Европа, – Париж, Амстердам и градове около Германия – финансовите знания и ноу-хау остават във Великобритания. Някои от най-големите банки все още са във Великобритания, а Лондон все още е основен финансов център.

Дори ако Обединеното кралство никога не достигне финансовия престиж, който имаше преди, акциите на Обединеното кралство ще си струват да се търгуват. Те все още ще се качват нагоре и надолу, няма да влязат в някаква драматична спирала надолу, която никога не свършва.

В крайна сметка това може да е процес на „навън със старото и с новото“, тъй като компаниите или ще трябва да се адаптират към промяната, или да изчезнат в историческите книги.

И освен финанси, Великобритания все още е лидер в няколко различни индустрии, особено науката и технологиите.

Може би най-очевидният проблем в момента е износът и вносът, с които Обединеното кралство се бори, но отново това ще бъде решено в крайна сметка, докато Великобритания се научи да се справя с него. По същество този вид проблеми нарастват.

Как коронавирусът ще повлияе на пазара на акции във Великобритания?

Обединеното кралство наистина е една от най-тежко засегнатите страни в Европа, с един от най-високите жертви в света.

По време на писането, според Светометър, Обединеното кралство е на пето място по смъртност, следвайки САЩ, Бразилия, Мексико и Индия, които имат много по-голямо население от Великобритания.

И това, разбира се, навреди на това как Великобритания се възприема икономически както в Обединеното кралство, така и извън него.

Според Библиотека на Камарата на общините:

„Мащабът на рецесията, причинена от избухването на коронавирус, е безпрецедентен в съвременността. БВП на Обединеното кралство беше с 25% по-нисък по време на дълбочината на кризата през април 2020 г., отколкото само два месеца по-рано през февруари. “

Когато мислите за акциите на Обединеното кралство в контекста на коронавируса, трябва да имате предвид две неща: 1) как пандемията е повлияла на индустриите и 2) действията, които правителството на Обединеното кралство предприема.

Търговците на акции не трябва да позволяват спада на цените да ги плаши. Ако забележите, че дадена компания се справя по-зле от преди година, не приемайте това като неуспешна или губеща инерция.

Много акции спаднаха спрямо миналата година и не само във Великобритания! Пандемията наистина започна да потъва през март 2020 г. и, разбира се, акциите няма да се върнат на същото ниво през февруари 2021 г..

Вместо това трябва мислете за пандемията като за възможност за закупуване да влезете в акции, които може да са били твърде скъпи преди и да изчакате нещата да се вдигнат отново. Това обаче изисква доста търпение.

Освен това имайте предвид, че всички пакети за стимулиране, които правителството на Обединеното кралство прилага, могат да бъдат нож с две остриета. Въпреки че може да предложи известно временно облекчение, в крайна сметка може да обезцени силата на паунда.

Едно събитие, което скоро ще бъде на хоризонта, е краят на фурлоу схема които ще влязат в сила в края на март 2021 г..

Но целият този негатив настрана, 2021 може да бъде отскочилата година и ако нещата се оправят, може да видим голямо движение нагоре към 2022 година.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector