Кои са следващите запаси, които ще се взривят през 2021 г.? 10 За да внимавате

Contents

Това ли са следващите 10 запаса, които ще се взривят през 2021 г.?

Чудите се къде да инвестирате през 2021 г.? Търсите какви акции ще процъфтяват през 2021 г.? Притеснява се фондовият пазар да се срине през 2021 г.? Или може би дори какви запаси ще се удвоят през 2021 г.? Тогава сте на правилното място!

Следващите запаси ще избухнат през 2021 година идват от редица различни среди и отрасли. Някои от тях набират скорост след груба 2020 г., докато други достигат нови върхове.

А някои запаси са като ракетни кораби, които чакат на стартовата площадка, готови да се изстрелят в стратосферата на всяка секунда. Всичко, от което се нуждаят, е това малко натискане и БУМ, те избухват в неизследвана територия и „смело отиват там, където никой човек не е ходил преди”.

Именно тези сочни акции имат огромен потенциал да направят търговците на акции голямо богатство ако те могат да ги забележат и да влязат в точното време.

Но борсовите търговци не винаги ги забелязват в точното време, понякога тези акции изстрелват точно покрай тях и са изненадани, че никога не са ги виждали. Те просто не изглеждаха достатъчно усилено!

2021 г. може да бъде особено интересна за фондовия пазар. Първо и най-важно, все още продължаваме да прокарваме пандемията на коронавируса и икономиката може да види известно възстановяване от тази година (надяваме се).

Това може да означава това акциите, които се борят или дори намаляват стойността си, може да имат шанс за възстановяване, представяне на търговците на акции с отлични възможности за покупка.

В крайна сметка обаче запасите, които наистина ще се взривят, са тези, които предлагат на потребителите нещо наистина уникално, което просто не можете да получите никъде другаде.

Тези запаси са склонни да бъдат индустриални разрушители, лидери и решаващи проблеми. Иновацията им им дава стойност.

В тази статия ще разгледаме 10 от потенциалните запаси, които ще се взривят през 2021 г.! Проверете ги всички и не забравяйте направете свое собствено проучване!

Следващите 10 запаса да се взривят през 2021 г.!

Ето списъка ни със запаси, които ще се взривят през 2021 г .:

 1. Peloton Interactive – Ръст до 348% през 2020 г.!
 2. MarketAxess – Днес най-бързо растящият запас?
 3. Тейлър Уимпей – Подготовка за отскок след трудната 2020 година?
 4. Shopify – Може ли да се повиши с 300% до 2025 г.?
 5. Ролс Ройс – Лидерите в авиокосмическата индустрия се увеличават
 6. Квадрат – Бъдещето на изпращането на пари?
 7. Веева системи – Уникална комбинация от облачни изчисления, наука и фармацевтика
 8. Spirit Airlines – Най-добрата възможност за покупка от 2021 година?
 9. Нетфликс – Кралят на стрийминга все още върви силно
 10. Включете захранването – Бъдещи лидери в екологичните технологии?

Ако искате да инвестирате в следващите акции, които да експлодират днес, няма по-добро място за това от eToro. Просто кликнете върху връзката по-долу, за да се регистрирате днес!

Кои са следващите запаси, които да експлодират?

1. Peloton Interactive (PTON) – Ръст до 348% през 2020 г.!

Peloton Interactive търгува на борса със символа за маркировка „PTON“ и изглежда доста готов да експлодира през 2021 г.!

Начело с главния изпълнителен директор Джон Фоли, Peloton Interactive се справя изключително добре от началото на 2020 г. Толкова добре, всъщност, Американският президент Джо Байдън дори има такъв.

Peloton Interactive се откроява от другите марки спортни уреди, тъй като те не само продават велоергометри, но и можете също да се абонирате за онлайн тренировъчни сесии, в които можете да участвате през екрана на велосипеда.

Трябва ли да купя акции на Peloton? И дали акциите на Peloton са добра покупка?

Е, според Уолстрийт Дзен, Запасът на пелотон се прогнозира до достигнат приблизително $ 200 за 12 месеца и дайте на акцията „Силна покупка“.

Gov Capital е още по-бичи, прогнозирайки, че цената на акциите на Peloton ще бъде $ 473.215106, според тяхната система за прогнозиране за приблизително същия период.

Тъй като пандемията все още е в разгара си, не е изненадващо, че такъв продукт се справя толкова добре. Повечето от нас са останали вкъщи, няма къде да спортуват и общуваме по-малко с хората, отколкото преди.

Конър Смит пише за Barron’s през ноември 2020 г. заяви, че „[t] he пандемията е увеличила акциите на Peloton с 348% през 2020 г.”. И без още да се вижда край, кой знае колко по-високо може да стигне.

може да има още много неща, от които да дойде Peloton Interactive. Ето защо е номер едно в нашия списък със следващите запаси, които ще се взривят.

Мислили ли сте да купувате Запас от PTON?

2. MarketAxess (MKTX) – Днес най-бързо растящият запас?

MarketAxess е интересна финансова компания, която работи като финансова платформа за институционални инвеститори и брокери да търгуват с облигации, повечето от които са с инвестиционен клас и / или с висока доходност дълг.

Дан Каплингер от Пъстрата глупачка подчерта, че може би една от най-големите причини да се купуват акции MarketAxess през 2021 г. е как той продължи да расте по време на пандемията, дори след като цените на акциите скочиха с 80% през 2019 г..

Разглеждайки историята на цените на MarketAxess, тя се справи изключително добре през последната година. Според Yahoo Finance, на 10 февруари 2020 г. MarketAxess се отвори на $ 342,01. Година по-късно се отваря на $ 567,07!

Търговците на акции също трябва да внимават Конкурентите на MarketAxess от които има много (включително MetaTrader, един от най-големите инструменти за търговия, предлаган от повечето брокери).

Но това, което трябва да даде увереност на търговците на акции, е, че те се развиват изключително добре. Според MarketBeat, MarketAxess отчете 1,91 долара печалба на акция през последното тримесечие на 2020 г..

На всичкото отгоре те също прогнозират, че MarketAxess ще достигне печалба от $ 2,27 на акция до второто тримесечие на 2022 г..

Още по-бичи са Инвеститор на портфейла, който прогнозира това MarketAxess ще достигне $ 703.833 за една година, огромно увеличение!

Като цяло Market Axess вероятно ще остане в нашето портфолио от следващите акции, за да експлодира в продължение на много години.

Мислили ли сте да купувате Запас на MKTX?

3. Тейлър Уимпи (TW) – Подготовка за отскок след трудната 2020 година?

Когато обмисляте дали да купите акции на Тейлър Уимпи, първото нещо, което трябва да си напомните, е, че е така една от най-големите къщи за строителство в Обединеното кралство и има история на придобиване на различни компании да продължи да расте.

Всъщност Тейлър Уимпи се формира като сливане между две компании Тейлър Удроу и Джордж Уимпи през 2007 година.

Поглеждайки назад към Тейлър Уимпи историческа цена на акцията, можете да видите, че компанията е имала няколко люлки нагоре и надолу през годините, достигайки връх от около 232,40 британски лири през февруари 2020 г. преди да вземете носпийв.

Така че, за някои може да е трудно да повярват, че Тейлър Уимпи е добра инвестиция.

Но това, което трябва да запомните, е това компанията на практика спря цялата работа през февруари 2020 г., когато бяха въведени мерки за блокиране в Обединеното кралство. Това означаваше, че има дълъг период, в който не се извършват никакви строителни работи.

Влизането сега може да е чудесна възможност, ако търговците вярват, че то ще се повиши отново, когато мерките за заключване бъдат отпуснати.

Алехандро Арриече пише за Capital.com съгласен е, че Тейлър Уимпи е в „потапяне на стойност“.

Той заяви: „комбинацията от задържано търсене и исторически ниски лихвени проценти изглежда дава тласък на пазара на жилища, тъй като повечето строители на домове във Великобритания отчитат нарастване на новите поръчки“.

Според Агенцията за прогнозиране на икономиката, Цената на акциите на Тейлър Уимпи е прогноза за да достигне максимум 153 паунда до декември 2021 г..

Не виждаме Тейлър Уимпи да забавя скоро, така че е сред най-добрите ни предложения през 2021 година.

Мислили ли сте да купувате TW запас?

4. Shopify (МАГАЗИН) – Може ли да се повиши с 300% до 2025 г.?

С един поглед Shopify е канадска платформа за електронна търговия, където търговците могат да създадат онлайн магазин.

Това, което ги кара да се открояват малко повече от конкурентите си, е въвеждането на техния „Shopify POS’(Точка на продажба), която позволява на търговците да продават своите продукти и лично.

Първоначално като онлайн магазин за оборудване за сноуборд, Shopify се превърна в огромна компания, която дНебъл някои от най-големите световни марки за достигане до потребители онлайн, включително The Economist, Heinz, Penguin Books и Red Bull.

Някои анализатори, като Самад Самана, прогноза Акции на Shopify 2025 да скочи над 300% до обща оценка от 10 милиарда долара!

Но това твърдение беше още през ноември 2020 г., когато текущата цена на Shopify беше близо 988 долара. Към февруари, цената вече е $ 1432,99, което може да означава, че оценката на Самана може да е доста ниска.

Търговците на акции, мислейки дали трябва да купят акции на Shopify, трябва да разгледат историята на цените на Shopify, за да получат представа за техния потенциал.

Към февруари 2020 г. Shopify се търгуваше до $ 479,11. И като се погледне днешната цена, тя е практически утроена!

Смятаме, че запасът на Shopify може да бъде много по-голям от този до края на 2021 г..

Мислили ли сте да купувате МАГАЗИН склад?

5. Ролс-Ройс (RR.L) – Лидерите в космическата индустрия се увеличават

Rolls Royce е една от малкото компании, базирани в Обединеното кралство, която прави списъка ни със следващите експлозии.

Макар да е известен с луксозните си автомобили, Rolls-Royce технически е по-скоро „аерокосмическа“ компания и изненадващо е вторият по големина производител на самолетни двигатели в света, и оттам идва истинската им стойност.

Всеки, който се чуди дали акциите на Rolls-Royce е добре да се купуват, трябва да започне, като разгледа тяхната история.

Основана преди повече от 100 години, онези, които знаят автомобилите си, ще знаят, че Rolls-Royce е извървял неравномерно пътуване, дори влизайки в доброволна ликвидация през 1971 г..

Може би не е изненадващо, тъй като компаниите за луксозни автомобили, чиито продукти са супер скъпи, понякога имат проблеми с печалбата.

Но тези дни са до голяма степен зад тях. Проучване на прогнозата за цената на акциите на Rolls-Royce за 2021 г., Джонатан Смит пише за Yahoo Finance каза, че вярва цената ще достигне до 210p „с цел на разтягане 240p“.

Според Statista, Rolls-Royce представлява 30% от пазара на авиационни двигатели, като General Electric им е основен съперник. Това, което ги отличава, е високото качество на техните продукти, за които се знае, че са едни от най-добрите в света.

И като погледнете назад към историята на акциите на Rolls-Royce, можете да добиете представа на какво са способни акциите, достигайки върхове от £ 238.98 и минимуми от £ 212.67 през януари 2020 г., Според Investing.com.

Мислили ли сте да купувате RR запас?

6. Квадрат (SQ) – Бъдещето на изпращането на пари?

Square е компания за финансови услуги, която предлага разнообразна гама от различни продукти, основно насочени към активиране на мобилни плащания.

Интересен факт: Изпълнителният директор на Square е Джак Дорси, който е и главен изпълнителен директор на Twitter (за да знаете, че вероятно има някои големи играчи, които ги подкрепят).

Основният продукт на Square е неговият Приложение за пари в брой което позволява на потребителите лесно да изпращат и получават пари, както и да даряват пари за важна кауза или дори да съветват професионалисти. Той също така предлага на потребителите възможност да теглят заеми, както добре.

Самата същност на приложението поставя акциите на Square и PayPal в пряка конкуренция помежду си. Всъщност Square може да е най-добрият хедж срещу PayPal.

Но в действителност PayPal може дори да представи много слаба конкуренция срещу Square, както PayPal наскоро започна да таксува неактивни акаунти, ход, който няма да им спечели състезания за популярност.

Прогнозата за акциите на Square за 2021 г. изглежда доста добра. CNN изчислява, че за 12 месеца площадът може да достигне максимум 304 долара.

И Gov Capital дава Квадратна прогноза за 2025 г. от 1300.774 долара, което е хумусно!

Не забравяйте обаче, че конкуренцията за приложенията за банкиране и изпращане на пари става доста нажежена с няколко различни приложения, които се появяват през последните години – дори Приложението Messenger на Facebook въвежда възможности за изпращане на пари.

Мислили ли сте да купувате SQ запас?

7. Veeva Systems (VEEV) – Уникална комбинация от облачни изчисления, наука и фармацевтика

Основана от Питър Гаснер и Мат Уолах, Veeva Systems е може би най-интересният избор на акции в тази статия.

Veeva Systems е a компания за облачни изчисления, която предоставя услуги за фармацевтични приложения и науки за живота. Това е много специфична ниша, но такава, която в крайна сметка може да революционизира начина, по който работят приложенията, свързани със здравето.

Може би не е твърде изненадващо, че се очаква Veeva Systems да се справи добре през 2021 г., тъй като, тъй като коронавирусът продължава да бушува, много фармацевтични компании се нуждаят от помощ с изследвания и разработки.

Те покриват голямо разнообразие от нужди като софтуер и данни (които могат да се използват за изследователски цели) и предлагат подкрепа и от своите партньори.

Поглед към Веева, ясно е, че те са все по-голяма компания. На 31 януари 2020г, Веева отчете приходи на “1 104,1 милиона долара, в сравнение с 862,2 милиона долара преди година, увеличение с 28% на годишна база “.

На всичкото отгоре Веева си партнира с a широк спектър от други компании, включително Adobe, AWS и Microsoft, за да назовем само няколко.

И след това разглеждаме прогнозата за запасите на Veeva Systems, CNN дава на Веева а висока оценка от $ 340 и ниска оценка от $ 255 за следващите 12 месеца, медианата е $ 320, което все още е по-високо от времето на писане.

8. Spirit Airlines (SAVE) – Най-добрата възможност за закупуване от 2021 година?

Spirit Airlines е интересен избор за нашия списък. За тези, които не ги познават, те са супер нискотарифна авиокомпания със седалище в САЩ (оперираща и в части от Латинска Америка и Карибите) и са осмата по големина търговска авиокомпания в Северна Америка.

Но въпросът е, трябва ли търговците на акции да купуват акции на Spirit Airlines точно сега? Може да се каже, че е доста лош момент да бъдете авиокомпания – не много от нас планират да отидат никъде скоро.

И наистина, Акциите на Spirit Airlines наистина се сринаха през март 2020 г., но важното е, че са започвайки отново бавно да се насочва нагоре, и това движение е най-важно. 2021 г. може да бъде първокласно време за закупуване на акции на Spirit Airlines.

Търговците на акции трябва внимателно да следят статистически данни, свързани с пътуванията на авиокомпаниите, особено около лятото и Коледа, където хората са по-склонни да летят, за да разберат дали инвестицията в Spirit Airlines си струва риска.

Проверка на историята на цените на акциите на Spirit Airlines, според Yahoo Finance, авиокомпанията достигна годишно дъно от $ 8,01 през май 2020 г. и оттогава се повиши до $ 32,68 до февруари 2021 г., страхотно възстановяване.

И като погледнем прогнозата за запасите на Spirit Airlines за 2021 г., MarketBeat предполага това 52-седмичният диапазон на Spirit Airlines може да достигне до 44,80 долара.

Прочетете още: Топ 8 туристически запаси за закупуване през 2021 г.

9. Netflix (NFLX) – Кралят на стрийминга все още продължава да е силен

Има ли по-добър запас от Netflix? Вероятно не! През последното десетилетие, Netflix се превърна от разрушител в индустрията в лидер в индустрията – макар и безспорно, съперниците му започват да печелят позиции.

Разглеждайки историята на цените на акциите на Netflix, тя нараства и се покачва почти от самото начало, особено набира позиции в началото на 2020 г..

Според Макротрендове, Netflix стартира през 2020 г. на $ 329.8100. По време на писането това е повече от $ 200 на върха на този номер.

И Портфейл за инвеститори е положително за бъдещето на Netflix, дава Netflix предлага прогноза от $ 640.408 за една година и $ 964.439 за пет години, потенциално превръщайки акциите на Netflix в голяма дългосрочна инвестиция.

Търговците, които се чудят дали да купуват акции на Netflix, трябва да следят своите съперници, предимно Amazon Prime Video, Disney +, Hulu и HBO Max, които се превръщат в големи играчи в поточната игра.

Търговците на акции може дори да разглеждат тези други акции като добри хеджирания срещу Netflix, ако нещата не се развият добре.

Ние сме много настроени към Netflix, както и повечето анализатори. Всеки път, когато акциите се изтеглят, помислете за зареждане на още.

Мислили ли сте да купувате NFLX запас?

търговия на акции на neetflix

10. Включете захранването (ЗАКЛЮЧВАЙ) – Бъдещи лидери в екологичните технологии?

Plug Power се оглавява от главния изпълнителен директор Андрю Дж. Марш и председателя Джордж К. МакНами и разработва водородни горивни клетки, за да замени конвенционалните батерии. Предполага се, тяхната технология позволява на батериите да се презареждат за минути.

Всеки, който се чуди „трябва ли да купя акции на Plug Power?“, Ще се радва да чуе това през януари 2021 г., Plug Power подписа споразумение с френския производител на автомобили Renault, и ще стартира съвместно предприятие до края на първата половина на 2021 г..

Те се стремят да станат лидери в LCV (Леки търговски превозни средства), като микробуси и пикапи. Ако успеят, Запасът на Plug Power може дори да започне да се конкурира с подобни на Tesla.

И дори има възможност партньорството на Renault да доведе до партньорства с други европейски производители на автомобили в бъдеще и да премине и към други видове превозни средства. Цялата идея зад това може да революционизира автомобилната индустрия и да я доведе до 21 век.

Разглеждаме прогнозата за запасите на Plug Power за 2021 г., Инвеститор на портфейла прогнозира, че акциите ще струват $ 75,086 за една година.

На всичкото отгоре те дадоха и Plug Power a 2025 прогноза за запасите от 102,051 долара, предполага, че може да е добър запас, на който да седнете няколко години.

Мислили ли сте да купувате НАЛИЧЕН състав?

Заключение

Знанието кои акции да експлодират може да бъде предизвикателство – особено ако сте начинаещ инвеститор, който има малко разбиране за това как да изследвате запасите. Имайки предвид това, тази статия очертава следващите запаси, които ще се взривят през 2021 г..

Въпреки това, ако сте готови да добавите следващи акции, които да се взривят към портфолиото си днес – eToro ви позволява да правите това без комисионна.

eToro – Купувайте най-добрите акции с 0% комисионна

еторо брокер

eToro се доказаха като надеждни на фондовия пазар в продължение на много години – препоръчваме ви да ги изпробвате.

Вашият капитал е изложен на риск. Възможно е да се прилагат други такси

Къде да инвестирам през 2021 година?

Вие сте този, който трябва да отговори на този въпрос! Ние можем да ви дадем само указатели и вие трябва да решите какво да правите с тази информация.

Не забравяйте, че хората в интернет могат да приемат голямо разнообразие от мнения за това къде да поставите парите си. Търговците може да имат познания в някои индустрии, но не и в други, така че това, което може да изглежда като страхотен избор на акции за един търговец, може да изглежда ужасно за други.

Поглеждайки назад към 2020 г., прогнозите бяха диви, но никой не би могъл да прогнозира глобална пандемия!

Това ни напомня за самата същност на прогнозите – те не са сигурни, не можем да познаем какво ще се случи в бъдеще с някаква сигурност. Можем да правим оценки само въз основа на онова, което знаем от миналото.

„Очаквайте неочакваното“ е цитат, който се хвърля много (откъде точно идва, кой знае?), Но в контекста на фондовия пазар звучи вярно.

Трябва психически да се подготвите да бъдете шокирани, изненадани и дори разочаровани. The наистина може да се случи най-лошото, дори в най-добрите времена и трябва да можете да реагирате на него.

Но в крайна сметка всичко се свежда до следните въпроси:

 • Що за търговец на акции сте?
 • Търгувате ли ден?
 • Включвате ли се в него дългосрочно или имате специфичен интерес към определен тип акции?
 • И на всичкото отгоре какъв е апетитът ви за риск? Ниско или високо?

Ако търсите нещо по-потенциално рисковано, Rolls-Royce може да е подходящ за вас.

Макар че ако се интересувате повече от финанси (и разбирате технологията зад тях), MarketAxess и Square могат да бъдат отличен избор.

Тогава има Netflix и Peloton, които биха могли да продължат да се увеличават, ако продължим карантинния си начин на живот.

А борсовите търговци, търсещи индустриални разрушители, трябва да наблюдават както Shopify, така и Plug Power, които и двамата имат значителни шансове да стигнат до върха на съответните си отрасли..

И накрая, търговците на акции трябва да разгледат акции, които имат шанс за решаване на реални проблеми в различни индустрии и части на света.

Например, Тейлър Уимпей като една от най-големите компании за строителство на домове във Великобритания има много да спечели от продължаващата жилищна криза и Veeva Systems може да революционизира фармацевтичната индустрия.

Изборът за 2021 г. е изобилен, просто се уверете, че е този, от който сте доволни!

Ключови точки

Ако си спомняте нещо от „Какво е следващият запас, който ще избухне 2021 г.“? 10 За да внимавате, направете това ключови моменти.

 • Разрушителите на пазара, решаващите проблеми и лидерите в бранша водят пътя към избухване на най-добрите акции през 2021 година. Много от най-добрите акции за тази година предлагат нещо уникално, което потребителите не могат да получат никъде другаде – това им дава стойност.
 • Някои от запасите в този списък все още се възстановяват от 2020 г., като Spirit Airlines. Което ги прави перфектни възможности за покупка, когато се изправят на крака.
 • Много от прогнозите за 2020 г. излязоха направо през прозореца! Никой не очаква пандемия и тя все още може да продължи да нарушава фондовия пазар, така че имайте предвид това.
 • В крайна сметка това, в което сте решили да инвестирате, зависи от вас! Не инвестирайте в акции, които не разбирате. Трябва да познавате добре индустрията и да разберете стойността, която предлага запасът.

Често задавани въпроси

Все още не сте сигурни какво да очаквате от фондовия пазар през 2021 г.? Може би тези често задавани въпроси ще ви помогнат.

Ще се срине ли фондовият пазар през 2021г?

Това е въпрос, който беше в съзнанието на всички през последните няколко години, но досега изглежда сме го избягвали и продължаваме да виждаме противоречиви прогнози от икономисти и търговци.

Мнозина вярваха, че пандемията ще доведе до срив на фондовия пазар през 2020 или 2021 г. и наистина опасението беше доста реално, но никога не видяхме ухапването, което очаквахме.

Business Insider, цитирайки управляващия директор на Jefferies Desh Peramunetilleke заяви, че „[пазарът едва ли ще види] продължително размотаване“ и че азИнвеститорите не трябва да се страхуват да купуват през 2021 г..

Обяснявайки, че докато Уолстрийт предупреждава всички, че има балон на фондовия пазар, вероятно няма да се появи през 2021 г..

Факторите, които биха могли да спукат балона, включват „неочаквано повишаване на лихвения процент“ или „„ пълен рецидив “на COVID-19, незабавно повишаване на данъците в САЩ,„ осакатяващи технически разпоредби “и ескалация на американо-китайската технологична война“, но Peramunetilleke каза, че шансът някое от тези неща да се случи е нисък.

Пъстрите глупаци’Шон Уилямс имаше малко по-различно мнение. Докато ни напомня, че „S&P 500 завърши 2020 г. по-високо с 16% [и] започна 2021 г. с висока нота “, той също вярва, че борсовите търговци трябва да бъдат подготвени за възможността за 20% спад на фондовия пазар.

Уилямс заявява, че „всеки път, когато съотношението Shiller P / E премине над и поддържа 30 при рали на бичи пазар, в крайна сметка това води до минимален спад от 20%“, цитирайки, че последните два пъти това се е случило „Голямата депресия и точка балон “.

Дали сривовете на фондовия пазар са причинени от търговци или технически неизправности?

Старши сътрудник на Форбс, Саймън Мур ни напомня, че „катастрофите често са технически събития движени от търговски дисбаланси ”.

Това, което той има предвид с това, е това исторически сривове обикновено се случват поради технически причини, а не поради действията на търговците и той ни напомня, че вече разполагаме с устройства, като прекъсвачи, за предотвратяване на сривове.

Мур вярва, че това, за което трябва да сме по-загрижени, е „перспективата за по-ниска възвръщаемост през следващите години“.

Така че, може би всичко срив на фондовия пазар, както сме склонни да го определяме, вероятно няма да се случи през 2021 г., но все пак трябва да имаме предвид, че спадът на фондовия пазар все още е възможен.

Как ще изглежда фондовата борса през 2021 година?

През 2021 г. може да видим известно икономическо възстановяване, което потенциално би могло да стимулира фондовия пазар.

Райън Ерми, писател за Жълъдите растат заявява, че „с възстановяването на икономиката запасите ще продължат да нарастват“, добавяйки, че „анализатори очакват икономиката да расте през 2021 година”С увеличаването на разпространението на ваксини.

На всичкото отгоре Ермей също добави, че Уелс Фарго очаква „малките фирми да водят пътя през 2021 г., с големи компании, планирани да се представят по-слабо от средния запас”.

Имайки предвид това, може би е разумно да се съсредоточим повече върху по-малките компании, отколкото върху по-големите.

Джон Дженингс пише за Форбс даде това, което той нарече „неудовлетворителна“ прогноза за 2021 г., казвайки: „[m] y прогнозата за това, което пазарът ще се върне през 2021 г., е същата като моята прогноза за 2020 г .: вероятно ще се покачи, но може да се понижи“.

Ключовите думи са „вероятно“ и „може“. Така че, докато за него най-малко фондовият пазар е по-вероятно да се повиши през 2021 г., все още има шанс той да „не“.

Друго нещо, за което търговците на акции трябва да внимават, е дали запасите, които са се справили добре по време на пандемията, могат да спрат да нарастват, или поне да избяга от инерцията.

2020 г. видяха акции като Netflix, Amazon и Zoom се справят наистина добре до голяма степен, защото това са компании, които хората могат да използват от уюта на домовете си с интернет връзка.

Ако видим силно възстановяване от коронавируса през 2021 г., може би тези запаси могат да стагнират, тъй като навиците на потребителите се променят.

Reddit, GameStop и Robinhood

Може би една от най-интересните истории, които търговците на акции трябва да имат предвид за 2021 г., е Reddit и GameStop.

Като CNNАлисън Мороу го описа, това е много „история на Дейвид и Голиат“. С млади търговци на аматьори на страницата Reddit WallStreetBets, играещи ролята на Дейвид и късите продавачи на Уолстрийт в ролята на Голиат.

Morrow обясни целите на Redditor по следния начин: „Повишете цените на акциите, за да спечелите печалби за себе си, и в същото време принудете инвеститорите да се откажат от мечи залози срещу затруднени компании като GameStop (GME), AMC (AMC), Macy’s ( М) и няколко други ”.

Сега, докато първоначално може да си помислите, че група търговци на аматьорски ден няма да имат малък шанс срещу „професионалистите“ на Уолстрийт, вероятно трябва да ви се каже, Групата WallStreetBets има 8,8 милиона последователи.

Действайки заедно, групата успя да повиши цената на запасите на GameStop до $ 347,51, най-високият му досега и няколко хедж фонда, които целяха да скъсят GameStop, доста се притесниха.

Защо всичко това е важно за търговците на акции?

Важно е, защото може да видим повече от това през 2021 г.. Reddit се превръща в център, където търговците на дребно могат да действат заедно като едно цяло и имат реално въздействие върху пазара.

Така че, откъдето и да получавате новините си на фондовия пазар, не забравяйте да проверявате и Reddit от време на време.

Но изчакайте, има още нещо в тази история …

Малко по-късно, Robinhood, мобилно приложение за търговия, скоро има проблеми, когато те блокираха техните търговци да продължат да купуват GameStop и други акции, които Redditors бяха изтласкали, като им позволиха само да затворят позициите си.

Робинхуд посочи „нестабилността“ като причина зад блока което ядоса много Redditors, които използваха приложението, за да купуват акции на GameStop. За тях им се струваше, че Робинхуд се е обединил с хедж фондовете и късите продавачи на Уолстрийт.

Въпросът обедини политическите леви и десни в САЩ, като хората от двете страни се съгласиха, че Робинхуд не трябва да може да блокира търговците от отваряне и затваряне на позиции.

Може да видим известно отдалечаване от Робинхуд и дори потенциално разследване на този вид дейност през 2021 година.

Прочетете още:

Топ 9 акции, настроени да ви обогатят

Топ 10 британски акции за разглеждане за 2021 г.

Топ 100 акции на FTSE за закупуване през 2021 г.

Как да изберем най-добрите запаси за закупуване сега

Добра инвестиция ли е Apple Stock?

Моля, обърнете внимание: Предишното представяне не е показател за бъдещо представяне. Стойността на инвестициите може да спада както нагоре, така и нагоре. Всички мнения, новини, изследвания, анализи, цени или друга информация, съдържаща се на този уебсайт, се предоставят като общ пазарен коментар и не представляват инвестиционен съвет. Търговското образование не носи отговорност за загуби, произтичащи от инвестиция въз основа на препоръки, прогнози или друга предоставена информация.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me