Кои са Топ 5 дивидентни акции, в които да инвестирате за 2021 г.?

Инвеститор ли сте, който търси по-редовен доход? Искате ли да добавите разнообразие към нарастващото си портфолио?

Обърнете внимание на 5 дивидентни акции, които са голям потенциал, водещи до 2021 г., и се придържайте към тях на дълги разстояния.

5 най-ефективни дивидентни акции

Тъй като 2020 г. доказа, че всичко може да се случи неочаквано по всяко време и може да се окаже изключително нестабилно.

С това се казва, че е много подобно и на фондовия пазар, тъй като нищо не е гарантирано, тъй като запасите могат да преминат от или път към друг във всеки един момент.

Много нови инвеститори, които тепърва стартират в рамките на търговския си път, и инвеститори, които са били на полето за известно време, обикновено имат една обща цел – да спечелят богатство.

Това, което много инвеститори понякога пренебрегват, са дивидентните акции, тъй като инвеститорите са склонни да бъдат привлечени към растежни акции, за да постигнат своя успех.

И все пак потенциалните приходи, които инвеститорът може да добави към своя поток от доходи, придобити от дивидентни акции, могат да бъдат изключително полезни.

От изучаването на разбирането за това какво представляват дивидентните акции и как те могат да се възползват от вашето търговско пътуване, до проучването на 5 от най-добрите връщащи се дивидентни акции, които в момента очакват инвеститори като вас да ги добавят към вашия нарастващ или ако сте опитен инвеститор , добавяйки тези изпъкнали дивидентни акции към вашия установен портфейл.

Сега нека разгледаме какво представляват дивидентните акции и вълнуващите ползи от това, което те включват, които се предлагат на вас като инвеститор.

Ето защо ние съставихме списък с най-добрите дивидентни акции от 2021 г., които да разгледате.

Така че, без повече шум …

Топ 5 на най-добрите дивидентни акции за 2021 г .:

1. Verizon Communication Inc (VZ)

2. Royal Bank of Canada (RY)

3. Nike Inc (NKE)

4. Enbridge Inc (ENB)

5. Макдоналдс (MCD)

Какво представляват дивидентните акции?

Ако сте нов в инвестирането, дивидентните акции са акции, които по-вероятно ще искате да запазите на радара си, тъй като тези акции имат много предимства за вас в рамките на вашето инвестиционно пътуване.

За да бъде по-лесно, дивидентните акции са просто дял в печалбата на компанията.

На всяко тримесечие (на всеки три месеца), една компания ще споделя част от печалбата си със своите акционери, която се изплаща или с парични изплащания, или с акции, известни като дивидент.

За инвеститорите дивидентните акции са страхотни в дългосрочен план, както показаха и донесоха голяма възвръщаемост на инвестициите. Що се отнася до краткосрочните акции, дивидентните запаси все още си заслужават, но няма да бъдат толкова полезни, за разлика от дългосрочната инвестиция.

Чудесен пример за дивидент, който има и продължава да се представя добре и на радара за инвеститорите, водещи до 2021 г., е Broadcom (AVGO).

Американската компания за безпроводни полупроводници показа добър растеж през последните пет години със солидно увеличение от 75% и възвръщаемост на запасите от 237%.

Тъй като компанията продължава да расте, други фактори, които трябва да се проучат, преди да се инвестира в дивидент, разглежда съотношението им на изплащане на дивидент, дивидентна доходност и коефициент на стабилност на дивидента, който се класира по скала от нула до 99, като 99 е най-нестабилният.

A дивидентна доходност е процент от сумата на парите, която една компания ще плати на своите акционери, разделена на текущата цена на акциите. Акциите на AVGO в момента предлагат годишен дивидент от 14,40 долара с дивидентна доходност от 3,34%.

Съотношението на изплащане на дивидент на компанията е процентът, в който ще бъде изплатен или изчислен за изплащане на неговите акционери.

Заедно с последната точка, факторът за стабилност на дивидентите на компанията показва колко стабилна е позицията на компанията, тъй като тя плаща на своите акционери от печалбите на компанията. Фирма, която изплаща управляем размер на печалбата чрез дивиденти, се класифицира като стабилна и има бъдещ потенциал за изплащането на дивидент да се увеличава с напредването на времето.

Въпреки че е препоръчително да проучите и разберете избраните от вас акции, преди да инвестирате, трябва да сте наясно, че въпреки че акциите са се представили и продължават да се представят добре, това не потвърждава, че това определено ще бъде така за в бъдеще.

Тъй като ръководството на компанията, анализаторите и инвеститорите могат само да очакват и прогнозират своите печалби и ако 2020 г. ни е научила на нещо, тази година е доказала, че всичко може да се случи.

Разликата между дивидентните запаси и запасите от растежа

Въпреки че и двата начина са добри пътища за понижаване, дивидентните акции предлагат предимства, които запасите от растежа също не са в състояние.

Най-забележителното предимство, което дивидентните акции имат пред запасите от растеж, както вече беше препоръчано, е, че дивидентните акции се изплащат на всяко тримесечие, което ви дава този по-редовен източник на доход. Докато запасите за растеж ще реинвестират приходите си обратно във фирмата, за да растат и да получат по-висока възвръщаемост.

В по-голямата картина акциите на дивиденти се считат за по-малко рискови от запасите за растеж и всъщност са известни от много години като по-добри производители от запасите за растеж.

Що се отнася до печалбите, печалбите от инвестиции в акции с растеж се правят, когато или акциите се продават, или се изкупуват. Докато дивидентите се изплащат на всеки три месеца в паричен поток или акции, не е необходимо да продавате акциите си.

Мотивите защо дивидентните акции се класифицират като по-последователни и по-малко рискови от запасите за растеж се дължат на факта, че паричните потоци се освобождават на равни интервали, което се оказва по-последователно от запасите на растежа. Въпреки това, както се препоръчва запасите за растеж имат потенциал за по-висока възвръщаемост за инвеститорите в дългосрочен план, но не предлагат редовен паричен поток.

Като цяло дивидентните акции са предназначени за инвеститори, които желаят да получат паричен поток от акции, които се изплащат на редовни тримесечни интервали и в по-кратки срокове, за разлика от запасите в растеж.

Запасите за растеж са предназначени за инвеститори, които са в дългосрочен план, като паричният поток е достъпен само при продажба или обратно изкупуване на акция.

За да обобщим, ако редовният доход е това, което искате да постигнете с добавената последователност и стабилност, тогава дивидентните запаси са за вас.

Дивидентните акции също са добре познати компании

Един от факторите, за който много нови инвеститори може да не са наясно, е, че дивидентните акции са и някои от световно известните компании.

Макдоналдс, Джонсън & Джонсън и Таргет, американският супермаркет са само три големи имена в набора от много успешни акции от дивиденти.

Не всички имена с големи марки са акции за растеж като Amazon, Facebook и Apple, които са в списъка на най-големите големи имена в инвестирането на акции за растеж.

За да прочетете и откриете повече, 20-те най-ефективни акции за 2021 г. имат комбинация от всичко това за вас.

Да откриете и придобиете добро разбиране на някои от най-добре представящите се акции за растеж, които са идеалното допълнение към портфолиото ви, с допълнителните предимства на допълнителни дивидентни акции, които са страхотни активи и източници на доход към текущите ви потоци.

Кои са Топ 5 дивидентни акции, в които да инвестирате за 2021 година?

нека да разгледаме пет от най-ефективните дивидентни акции, които постоянно се представят към 2021 г. и са готови за добри потенциални инвестиции в дивиденти през следващите години.

1. Verizon Communication Inc (VZ)

Доходност от дивидент: 4.1%

диаграма на цените на акциите на verizon

Една от най-големите компании в света на комуникационните технологии е и една от най-добре представящите се дивидентни акции в енергийния сектор на пазара до момента, Verizon Communications.

Със седалище в Ню Йорк, компанията отчита окончателна цифра на приходите през 2019 г. от 131,9 млрд. Долара, заедно с 10,02 млрд. Долара парични дивиденти, изплатени на своите акционери през същата година.

И компанията, която се е представяла добре през годините, е настроена за искрящо бъдеще, тъй като продължава да процъфтява.

В момента дивидентът на Verizon на акция е 65.75c, който се е увеличил с 1.25c на акция от предходното тримесечие.

Тъй като 5G мрежата стана лесно достъпна и достъпна за всички нас, за да бъдем част от нея и тъй като безжичните технологии продължават да завладяват света, не е чудно, че този запас нараства в цената на акциите си.

По отношение на темата за 5G, Verizon твърдо насочи вниманието си към инвестирането и влагането на всичко в новата 5G мрежа. Съобщава се, че VZ е похарчил около 15 милиарда долара за инвестиции с поддържане и придобиване на своите продукти, на които добре утвърдената компания може спокойно да си позволи такива разходи и дори е изплатила парични дивиденти от около 10 милиарда долара заедно.

Най-голямата технологична компания обяви нова дивидентна доходност от 4,1%.

През годините компанията е класифицирана като щедра с изплащанията си всяка година, тъй като непрекъснато расте. За компания, която в момента е една от най-големите компании в областта на комуникационните технологии, тя заслужава да получи кредита, който заслужава.

Съотношението цена / печалба на Vezion p / e в момента е 12 по скалата, което е разумно.

С поглед към бъдещето, компанията ще се открои в сравнение със своите връстници, тъй като продължаващото включване на 5G мрежата набира скорост.

Акцията, която се смята за силна и солидна дивидентна акция от мнозина, също трябва да се добави към вашия списък.

2. Royal Bank of Canada (RY)

Доходност от дивидент: 4.1%

Най-добре представящата се банка през 2020 г. е Royal Bank of Canada, която също е определена като добър стабилен дивидент, който да запази дългосрочно.

Банковата и финансовата индустрия е силно засегната като много индустрии тази година поради пандемията Covid-19, но в сравнение със своите колеги, RY се справи добре.

Въпреки че статистиката ще покаже, че през 2-ро, 3-то и 4-то тримесечие процентите са намалели в сравнение с миналата година, обаче, резултатите са били само незначителни в по-голямата картина и в сравнение, както се споменава за други бизнеси в тази област, RBC води солидна пътека, навлизаща в 2021г.

Гледайки в бъдещето, Royal Bank of Canada изрази, че вижда икономически растеж, водещ през втората половина на 2021 г., което неизбежно ще доведе до увеличаване на печалбите на компанията на акция, ако техните прогнози работят в тяхна полза.

Понастоящем цената на акциите на компанията е 105,23, като повечето финансови цифри на RBC са зададени в зелено навсякъде.

Настоящият коефициент на изплащане на компанията е 54,84%, което означава, че този процент е изплатен като дивидент от крайния 12-месечен EPS (печалба на акция).

От миналата година годишният ръст на дивидентите на компанията е нараснал с 1,7% и тъй като компанията се стреми към по-голям растеж, тя увеличава дивидента си средно с 8,14% всяка година.

С надеждна дивидентна доходност от 4,1%, солидната цел за по-голям растеж и с всички цифри, осветени в зелено, доказва, че този запас е едно добро допълнение, за да ви осигури допълнителен доход с добавяне на този дивидентен запас към вашия портфейл.

3. Nike Inc (NKE)

Доходност от дивидент: 0.83%

диаграма на цените на акциите на nike

Американската спортна мултинационална корпорация излиза в центъра на вниманието съвсем наскоро по много причини. Една от основните причини е за впечатляващите резултати на марката през второто тримесечие на 2020 г..

Гигантите за спортно облекло с голяма капацитет са постигнали по-добри от очакваните резултати през второто тримесечие, въпреки че запасът вече е нараснал с над 35% тази година към днешна дата, което е надминало очакваните резултати.

В светлината на тази година Nike е една марка, която се стреми да превъзхожда, докато навлизаме в новата година с потвърждение за отварянето на нови магазини през втората половина на 2021 г. и се очаква да отворят още до 2022 г..

С пазарна капитализация от 222,15 млрд. Долара, Nike изплаща средно 59,46% от печалбата си като дивидент и увеличава средната си дивидент с 12% годишно.

Миналия месец марката обяви, че компанията увеличава дивидента си до 12%, който трябва да бъде изплатен на инвеститорите му от 29 декември 2020 г..

Тъй като тази година събра хиляди хора по целия свят, за да получат и водят здравословен начин на живот поради пандемията, стана свидетел на скока на дигиталните продажби на Nike и добави значително към нейните блестящи резултати, които са нараснали с 37% тази година.

С много предимства, включително паричния си поток, марките, които мислят за модерни и футуристични спортни дизайни, силното си дигитално присъствие, което е високо в пандемията Covid-19, впечатляващият му рекорд до момента и накрая доказаният опит на компанията в изплащането на нарастващи дивиденти през годините.

4. Enbridge Inc (ENB)

Доходност от дивидент: 8,1%

диаграма на цената на акциите на enbridge

Канадската мултинационална компания за транспорт на енергия, за която дори пише Nasdaq, е Enbridge.

Канадската компания е посочена като най-високата дивидентна акция според Candian Stock Channel, доклад „DividendRank“, който заедно с убедителните цифри на марките е привлякъл вниманието на много.

И нека бъдем честни, запасите с голяма капитализация впечатляваща доходност, ако не е най-високата, със сигурност е там.

През последните пет години компанията увеличава дивидента си всяка година и доскоро цената на акциите на компанията спада и е 40,95, но тези два фактора са два ключови фактора, тъй като доходността от дивидента е толкова висока, колкото е.

Тъй като петролната индустрия получи сериозен удар тази година поради пандемията, възстановяването на Covid-19 изглежда оптимистично за петролната и газовата компания.

В последно време компанията се фокусира върху основните силни страни, изплащането на дълга и продажбата на активи в план за преструктуриране, който определя пътя за бъдещето на компанията.

ENB е обявен за най-безопасната и най-качествена компания за поточно енергийно транспортиране в Северна Америка, а ръководството на компанията също прогнозира ръст с 6% с течение на времето, за дивидентната печалба на компанията, която възлиза на впечатляващите 8,1%.

Тъй като плановете за реконструкция на компанията са в ход, това дава възможност за стабилен паричен поток, за да може компанията да продължи да увеличава печалбите си. С напредването на плановете ENB очаква да увеличи своя паричен поток от дивиденти до потенциални 7% до 2022 г..

Компанията се е насочила към здравословен коефициент на изплащане от 65% или малко по-малко в края на 2021 г..

Тъй като се очаква търсенето на петрол и газ да се повиши с еволюцията на следващата година, дългосрочният външен вид изглежда обнадеждаващ, здрав и светъл за Enbridge, превръщайки тази страхотна мултинационална компания за транспортиране на енергия във вашия портфейл от доходи.

5. McDonald’s (MCD)

Доходност от дивидент: 2,41%

графика на цената на акциите на mcdonalds

Водещата и емблематична хранителна верига McDonald’s влиза в списъка с 5-те най-добри дивидентни акции за покупка през 2021 г..

Веригата за суперхрани, която е отворила сърцата на милиарди по целия свят, е била солидна и надеждна изпълнителка в продължение на много години и не се забавя скоро.

Глобалният търговец на дребно е разпространен в над 100 държави по целия свят и присъствието му е показано и усетено в над 38 000 локации.

През последните 20 години марката е надеждна и стабилна акция, тъй като продължава да увеличава изплащането на тримесечни дивиденти, което показва, че темпът на растеж на дивидентите на акция през последните 10 години е впечатляващ и идва с малко под 9% годишно.

Въпреки че MCD е ударен силно като цялата индустрия за хотелиерство през 2020 г., която може би е един от най-добрите сектори, които са загубили тази година поради тъжните събития, McDonald’s са се приспособили много ефективно към мерките за безопасност Covid-19 и бързо след повторното отваряне на магазините, които са предимно франчайзирани по целия свят.

Когато марката McDonald’s отново отвори своите магазини постепенно по целия свят, нарастването беше очевидно, тъй като ежедневно се формираха дълги опашки и приходите на компанията показаха спад от 0,23% през третото тримесечие от предходната година.

Като се има предвид въздействието на Covid-19 върху марката и сектора на хотелиерството като цяло, изобщо не е лош резултат.

Тъй като хората по света се ваксинират срещу вируса Covid-19, растежът на водещата мега-марка ще нараства съответно през новата година, като анализаторите прогнозират приходите на MCD да се увеличат с 13,7%.

Няма спор за това защо анализаторите и инвеститорите държат този запас под крилото си и съветват акциите на MCD „акция за закупуване за 2021 г.“, тъй като това е чудесно допълнение към вашия поток от приходи.

Как да инвестираме в дивидентни акции

След разбиването на топ петте избрани дивидентни акции, сега е време да се настроите и да започнете вълнуващо търговско пътуване в рамките на дивидентните акции.

Първото нещо е първо, изследванията са от ключово значение, тъй като придобиването на знания за това, кои акции от дивиденти, в които искате да станете част, е вашата първа и най-важна стъпка.

Ставането на акционер в компанията като начинаещ е изключително вълнуващ момент, но е разумно винаги да провеждате възможно най-много изследвания върху дивидентните акции и да сте сигурни, че знаете и разбирате какво е изцяло свързано с дивидентните акции, преди да влезете направо.

На второ място, следвайки изследователската точка, се уверете, че сте оценили ключовите моменти, които трябва да разгледате, когато сравнявате или търсите подходящите дивидентни акции, в които да инвестирате.

Разглеждането на дивидентните доходи на компаниите заедно с коефициентите на дивидент на дружеството са два ключови фактора, за които трябва да се разгледа внимателно.

Въпреки че някои цифри могат да ви привлекат вниманието, винаги си струва да копаете още малко.

Коефициентът на изплащане на акции на компанията е една жизненоважна точка, която трябва да се разгледа при проучването, тъй като това ще ви покаже колко доходи една компания изплаща в дивиденти, което също е добър индикатор за това, което тази компания иска да архивира напред..

Ако коефициентът на изплащане на дадена компания е над 50%, това може да се счита за потенциално нестабилно, тъй като това означава, че 50% или повече се изплащат в дивиденти само на акционерите, без да се вземат предвид други разходи, за които компанията е отговорна.

Така че в допълнение към това да видите дивидент с 80% или повече коефициент на изплащане на акциите, трябва да се избегне по съжаление по това време, тъй като те имат потенциално висок риск от изпадане в значителен дълг само за изплащане на дивиденти.

И накрая на подобна бележка, разумно е да имате представа колко акции искате да купите и да имате предвид, че също така се препоръчва създаването на силно портфолио да има добра комбинация от разнообразие с избраните от вас акции.

Инвестирането в акции от дивиденти е лесно и може да се направи по-бързо, отколкото може да се предполага.

Има много онлайн платформи, които предлагат богат избор от дивидентни акции, в които да инвестирате, въпреки че може да пожелаете да влезете в първата платформа, която видите, избирането на брокер и надеждна платформа е също толкова важно, колкото проучването на избраните от вас акции.

Ето защо препоръчваме всепризнатата надеждна платформа за онлайн търговия, eToro.

С eToro можете да имате всичко под върха на пръстите си. Отварянето на сметка е лесно и лесно, където можете да изберете своя брокер заедно с откриването на сметка за търговия, което винаги се препоръчва, като личните финансови сметки се държат отделно от вашата сметка за допълнителни доходи (търговия).

След като имате своя брокер и вашата търговска сметка, всички сте готови да започнете своето търговско пътуване в свободното си време.

Ако смятате, че се нуждаете от повече насоки и опит в допълнение към нашите насоки, eToro предлага и достатъчно информация за търговия, заедно с курсове за сривове, за да можете да ускорите в рамките на своето търговско пътуване и с допълнителната полза от това да имате един на един напътствия от преподавател онлайн.

Но едно от най-големите предимства това eToro оферти за начинаещи инвеститори е безплатна платформа за виртуална търговия. Тук можете да практикувате ден и нощ, докато не се почувствате напълно комфортно с начина, по който действа търговията. Наред с научаването как работи търговията, вие също ще видите, научите и разберете стратегиите за търговия с предимството да не инвестирате собствени пари, тъй като ви се дават виртуални средства, с които да практикувате.

Заедно с най-добрите дивидентни акции, eToro предлага и търговия с акции, криптовалути, както и търговия с CFD активи, заедно с предлагане на 0% комисионна, когато отворите сметката си за онлайн търговия.

Top Stock Broker, купувайте акции с 0% комисионна

еторо брокер

eToro се доказаха като надеждни на фондовия пазар в продължение на много години – препоръчваме ви да ги изпробвате.

Вашият капитал е изложен на риск. Възможно е да се прилагат други такси

Ключови продукти за вкъщи

  • Тези Топ 5 акции за дивиденти, в които да инвестирате за 2021 г., предлагат много предимства за инвеститорите, включително тримесечни изплащания на дивиденти, стабилност и страхотна комбинация от разнообразие към нарастващия ви портфейл.
  • Акциите на дивидентите се считат за по-добре представени от запасите за растеж поради тяхната стабилност и плащанията на парични потоци, които те освобождават на акционерите всяко тримесечие.
  • Можете да имате комбинация от дивидентни акции и запаси от растеж към портфолиото си, това ще ви предложи добра разнообразна смес, която ще натрупате в портфолиото си.
  • Дивидентните акции също са добре познати акции, поради което е разумно да се направят възможно най-много изследвания, когато избирате вашите акции, за да определите дали акцията е растеж или дивидент.
  • Бъдете внимателни, когато провеждате проучвания върху избрани акции, тъй като макар че акциите на дивиденти може да са имали силен опит, това не означава непременно, че ще се представят добре в бъдеще, тъй като никога нищо не е гарантирано.
  • И накрая, инвестирайте разумно и се насладете на пътуването си към инвестиране в акции от дивиденти.

Ако ви е харесало да четете Топ 5 дивидентни акции, в които да инвестирате за 2021 г., моля, споделете с някой друг, който смятате, че ще представлява интерес.

Моля, обърнете внимание: Предишните резултати не са показател за бъдещи резултати. Стойността на инвестициите може да спада както нагоре, така и нагоре. Всички мнения, новини, изследвания, анализи, цени или друга информация, съдържаща се на този уебсайт, се предоставят като общ пазарен коментар и не представляват инвестиционен съвет.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me