101 вдъхновяващи котировки за търговия и какво означават те

101 вдъхновяващи котировки за търговия и какво означават те

Вдъхновяващите котировки за търговия имат повече приложения, отколкото бихте си представили. Те не са просто готини, казвайки, че можете да изскочите по време на разговор, за да изглеждате умни.

Ето няколко страхотни причини да разгледате вдъхновяващите котировки за търговия:

 • Те ни пазят мотивиран в трудни времена. Всички ние се нуждаем от този допълнителен тласък понякога, за да си напомним, че в крайна сметка лошите времена ще отминат.
 • Може да бъде гръбнакът на нашата търговска стратегия. Най-добрите стратегии за търговия са най-прости и понякога проста идея може да бъде най-добрата.
 • Може да е причината, поради която търгуваме. Някои цитати могат да говорят много за пазара – какво работи и какво не.
 • Те могат да действат като важни напомняния и да ни попречат да правим грешки. Никакви поговорки не са по-запомнящи се от тези, които ни предупреждават да не правим същите грешки отново.

Търсите нещо повече от просто котировки за търговия? Искате да започнете печелене на пари търговия? Вземете безплатно форекс търговия образование тук!

Ето нашите топ 101 вдъхновяващи котировки за търговия:

Наслади се!

Вдъхновяващи котировки за търговия от Александър Елдер

1. „Целта на успешния търговец е да направи най-добрите сделки. Парите са второстепенни. ” – Александър Старейшина

Значение: Цитат, който да ви напомня да се съсредоточите върху това да накарате търговията да заработи първо! Парите са наградата, резултат от успешна сделка. Мисленето само за наградата ще помрачи преценката ви.

Вдъхновяващи котировки за търговия от Стив Кларк

2. „Правете повече от това, което работи, и по-малко от това, което не.“ – Стив Кларк

Значение: Страхотна оферта, за да си напомните да следите какво работи във вашата търговска стратегия и какво не. Ако нещо не работи за вас, отрежете го. Не забравяйте да водите търговски дневник!

Вдъхновяващи котировки за търговия от Майкъл Ковел

3. „Никога, никога не спорете с вашата система за търговия“ – Майкъл Ковел

Значение: Никога няма да ви отведе никъде! И нека си признаем, вероятно не грешките на системите. Ако наистина не ви носи нищо, променете го!

Вдъхновяващи котировки за търговия от Питър Линч

4. „В този бизнес, ако си добър, си прав шест пъти от десет. Никога няма да сте прави девет пъти от десет. ” – Питър Линч

Значение: Най-добрите търговци никога не са прави през цялото време, те също правят загуби. Съсредоточете се върху получаването на повече сделки правилно, отколкото грешно и ще бъдете считани за успешни.

5. „Цялата математика, от която се нуждаете на фондовия пазар, получавате в четвърти клас.“ – Питър Линч

Значение: Търговска оферта, която да ви напомня да поддържате простите си стратегии за търговия. Колкото по-сложна е вашата търговска стратегия, толкова повече неща могат да се объркат.

Вдъхновяващи котировки за търговия от Брус Ковнер

6. „Търговците начинаещи търгуват 5 до 10 пъти твърде големи. Те поемат 5 до 10 процента риск, а при търговия трябва да поемат 1 до 2 процента риск. “ – Брус Ковнер

Значение: Като правило, когато започнете да търгувате за първи път, никога не рискувайте повече от един или два процента от вашата търговска сметка за сделка. Например, ако имате 3000 долара в сметката си, никога не търгувайте повече от 30 долара.

Вдъхновяващи котировки за търговия от Робърт Арнот

7. „При инвестиране това, което е удобно, рядко е изгодно.“ – Робърт Арнот

Значение: Трябва да рискувате, за да реализирате печалба. Ако няма риск в сделките, които правите, не можете да очаквате наистина да си изкарвате прехраната като търговец.

8. „Няма единна пазарна тайна, която да се открие, нито един правилен начин за търговия на пазарите. Тези, които търсят единствения верен отговор на пазарите, дори не са стигнали до това да зададат правилния въпрос, камо ли да получат верния отговор. ” – Джак Швагер

Значение: Вдъхновяваща офертна оферта, която да ви напомня да спрете да търсите преки пътища! В действителност никой наистина не знае как да пробие пазара и да бъде успешен през цялото време.

Вдъхновяващи котировки за търговия от Бил Липшуц

9. „Ако повечето търговци се научат да седят на ръце 50 процента от времето, те биха спечелили много повече пари.“ – Бил Липшуц

Значение: Най-добрите търговци знаят, че търпението е ключът към успешните сделки. Не търгувайте прекалено често и избягвайте прекомерната търговия.

Вдъхновяващи котировки за търговия от Бернард Барух

10. „При търговия / инвестиране не става въпрос за това колко печелите, а за това колко не губите.“ – Бернард Барух

Значение: Преди да сключите сделка, трябва да разберете съотношението си риск-печалба. Правилното управление на риска е по-важно от печеленето на пари.

11. „Всеки търговец има силни и слаби страни. Някои са добри притежатели на победители, но може да държат губещите малко прекалено дълго. Други могат да съкратят победителите си малко, но бързо поемат загубите си. Докато се придържате към собствения си стил, вие получавате доброто и лошото в собствения си подход. ” – Майкъл Маркъс

Значение: Това, което работи за вас като търговец, може да не работи за другите. Всеки търговец има своя собствена стил на търговия.

Вдъхновяващи котировки за търговия от Джон Богъл

12. „Времето ти е приятел; импулсът е вашият враг. ” – Джон Богъл

Значение: Друга мотивационна оферта за търговия, която да ви напомня да бъдете търпеливи. Не бързайте и не се поддавайте на импулсите си.

Вдъхновяващи котировки за търговия от Джеси Ливърмор

13. „Има време за дълго, време за кратко и време за риболов.“ – Джеси Ливърмор

Значение: Друг вдъхновяващ цитат за търговия за търговия по-малко, отколкото повече. Почивката от търговията често може да ви направи по-добър търговец.

14. „Не предвиждайте и не се придвижвайте без пазарно потвърждение – закъснението във вашата сделка е вашата застраховка, че сте прави или грешите.“ – Джеси Ливърмор

Значение: Страхотен съвет за търговци, които използват анализ. Трябва да изчакате и да потвърдите, че се появява тенденция, преди да направите сделка. По този начин можете да сте сигурни, че вашата търговска стратегия ще работи.

15. „Желанието за постоянни действия, независимо от основните условия, е причина за много загуби на Уолстрийт, дори сред професионалистите, които смятат, че трябва да прибират по малко пари всеки ден, сякаш работят за редовни заплати.“ – Джеси Ливърмор

Значение: Перфектната офертна оферта за някой, който забравя, че търговията не е като обикновената работа от девет до пет. Няма да печелите пари всеки ден и ако успеете, няма да е необходимо.

16. „Парите се правят от седене, а не от търговия.“ – Джеси Ливърмор

Значение: Седнете и изчакайте подходящата възможност. Страхотна оферта за търпение за търпение.

17. „Разбрах рано, че на Уолстрийт няма нищо ново. Не може да има, защото спекулациите са стари колкото хълмовете. Каквото и да се случи на фондовия пазар днес, се е случвало и преди, и ще се случи отново. Никога не съм забравял това. ” – Джеси Ливърмор

Значение: Това е добре известен факт пазарите се повтарят! Ако дадена ситуация се е появявала преди, тя със сигурност ще се появи отново.

18. „Защо смятате, че неуспелите търговци са обсебени от пазарния анализ? Те жадуват за чувството на сигурност, което изглежда им дава анализът. Макар че малцина биха го признали, истината е, че типичният търговец иска да бъде прав при всяка една сделка. Той отчаяно се опитва да създаде сигурност там, където тя просто не съществува. ” – Марк Дъглас

Значение: Няма значение колко добър е вашият пазарен анализ, все пак може да е погрешно. Трябва да помните, че това не е точна наука.

Вдъхновяващи котировки за търговия от Марк Дъглас

19. „Ако успеете да се научите да създавате състояние на ума, което не се влияе от поведението на пазара, борбата ще престане да съществува.“ – Марк Дъглас

Значение: Перфектната офертна оферта за подчертаване на важността да бъдете отделен търговец. Не се поддавайте на натиска, който пазарът ви оказва.

20. „Опасностите от наблюдение на всеки отметка са двойни: надценяване и увеличени шансове за преждевременна ликвидация на добри позиции.“ – Джак Швагер

Значение: Спрете да наблюдавате пазара толкова внимателно. В крайна сметка ще търгувате твърде много, което е рисковано и / или затваряте добри позиции твърде рано. Така или иначе ще загубите пари.

Вдъхновяващи котировки за търговия от Питър Бориш

21. „Искаме да се възприемаме като победители, но успешните търговци винаги се фокусират върху загубите си.“ – Питър Бориш

Значение: Успешните търговци мислят повече за защита на това, което вече имат. Това винаги е по-важно, отколкото да печелите повече пари.

22. „По време на финансовата си кариера непрекъснато бях свидетел на примери на други хора, за които знаех, че са съсипани от неспазване на риска. Ако не погледнете внимателно на риска, това ще ви отведе. ” – Лари Хайт

Значение: Превъзходна оферта за търговия за разбиране на риска. Ако не спазвате риска, ще се провалите като търговец.

Вдъхновяващи котировки за търговия от Лари Хайт

23. „Честно казано, не виждам пазари; Виждам рискове, награди и пари. “ – Лари Хайт

Значение: Друг за поддържане на нещата прости! Премахнете всичко останало от ума си и се съсредоточете върху ключовите елементи на търговията.

24. „Не мисля, че можете да станете наистина добър инвеститор в широк диапазон, без да правите огромно количество четене. Не мисля, че някоя книга ще го направи вместо вас. ” – Чарли Мангър

Значение: Добрите търговци никога не спират да се учат. Дори когато станат професионалисти в търговията, те все още се учат.

Вдъхновяващи котировки за търговия от Бенджамин Греъм

25. „В краткосрочен план пазарът е машина за гласуване, но в дългосрочен план е машина за претегляне.“ – Бенджамин Греъм

Значение: Пазарът действа като състезание за популярност в краткосрочен план, но в дългосрочен план виждаме реалната стойност зад пазарния инструмент.

Вдъхновяващи котировки за търговия от Тони Робинс

26. „Не това, което правим от време на време, оформя живота ни. Това е, което правим последователно. ” – Тони Робинс

Значение: Умни думи за търговия и за живот! За да бъдете считани за успешен търговец, трябва да се съсредоточите върху извършването на последователни сделки с течение на времето.

27. „Биковете печелят пари, мечките печелят, прасетата се колят.“ – Неизвестно

Значение: Можете да печелите пари, когато пазарът върви нагоре и надолу, но няма да печелите пари, ако сте алчни.

28. „Инвестирането трябва да прилича повече на гледане на суха боя или гледане на трева. Ако искате вълнение, вземете 800 долара и отидете в Лас Вегас. “ – Пол Самуелсън

Значение: Търговията не е същото като хазарта. Това не е да се забавлявате, а да отработите точното време, за да направите своя ход.

Вдъхновяващи котировки за търговия от Питър Бърнстейн

29. „Основният закон за инвестирането е несигурността в бъдещето.“ – Питър Бърнстейн

Значение: Никога не можете да сте сигурни какво ще се случи. Няма значение колко добро е вашето изследване, никога няма да сте напълно прави.

Мотивационни котировки за търговия от Александър Елдер

30. „Можете да бъдете свободни. Можете да живеете и работите навсякъде по света. Можете да бъдете независими от рутината и да не отговаряте на никого. “ – Александър Старейшина

Значение: Може би един от най-вдъхновяващите котировки за търговия, който да ви напомня колко облекчаващо е да си търговец!

31. „Трябва да идентифицирате своите слабости и да работите за промяна. Водете търговски дневник – запишете причините си за влизане и излизане от всяка сделка. Потърсете повтарящи се модели на успех и неуспех. ” – Александър Старейшина

Значение: Тази мотивационна офертна котировка може да е една от най-действащите. Внимавайте и разберете какво работи за вас.

Вдъхновяващи котировки за търговия от Джейсън Клат

32. „Чистата воля и решителността не могат да заместят нещо, което всъщност работи.“ – Джейсън Клат

Значение: Мотивацията не е достатъчна, за да станете успешен търговец. Нуждаете се от знания, по-конкретно от това, което работи за вас.

Вдъхновяващи котировки за търговия от Джордж Сорос

33. „Краткосрочната нестабилност е най-голяма при повратните моменти и намалява с установяването на тенденция.“ – Джордж Сорос

Значение: Страхотни думи от легенда за търговия. Запомнете тази оферта, когато съставяте търговска стратегия, която използва тенденциите.

34. „Пазарите са постоянно в състояние на несигурност и поток, а парите се печелят чрез отстъпване на очевидното и залагане на неочакваното.“ – Джордж Сорос

Значение: Въпреки че никога не можем да бъдем 100% сигурни в каква посока ще се движат пазарите, някои неща могат да бъдат оценени, а някои не.

35. „Не е важно дали си прав или не, важно е колко пари правиш, когато си прав и колко губиш, когато грешиш.“ – Джордж Сорос

Значение: Още една отлична оферта за съотношението риск-печалба. И още един пример за топ трейдър, който винаги има предвид загубите.

Може да ви хареса също: Как да направите своя нетна стойност на 8 милиарда долара

Вдъхновяващи котировки за търговия от Henrique M Simoes

36. „При търговията невъзможното се случва около два пъти годишно.“ – Анри М Симоес

Значение: Полезно напомняне, че от време на време се случва невероятното. Дръжте очите си обелени за тези моменти.

37. „Основният проблем обаче е необходимостта пазарите да се впишат в стил на търговия, а не да се намерят начини за търговия, които отговарят на пазарното поведение.“ – Брет Стинбъргър

Значение: Не можете да се съобразите с пазара около вашата стратегия, можете да го съобразите само с пазара.

38. „Никога не инвестирайте в идеи, които не можете да илюстрирате с пастел.“ – Питър Линч

Значение: Оживен мотивационен цитат, който ни напомня да продължаваме да търгуваме просто. Ако нещо е твърде сложно, това означава, че има повече шансове да се обърка.

Вижте също: Инвестирайте като Питър Линч – експертът по бране на акции

Вдъхновяващи котировки за търговия от Лари Конърс

39. „Ставам истински, истински загрижен, когато видя стратегии за търговия с твърде много правила (и вие трябва).“ – Лари Конърс

Значение: Подобно на горното, това е страхотна оферта за търговия за поддържане на прости търговски стратегии. Колкото по-малко правила има, толкова по-добре.

Вдъхновяващи котировки за търговия от Джим Роджърс

40. „Просто чакам, докато в ъгъла лежат пари и всичко, което трябва да направя, е да отида там и да ги взема. Междувременно не правя нищо. ” – Джим Роджърс

Значение: Търпението е едно от най-ценните умения в търговията. Трябва да помните да нанасяте стачки само когато е подходящ моментът!

Вдъхновяващи котировки за търговия от Николас Дарвас

41. „Вярвам в анализа, а не в прогнозирането.“ – Никола Дарвас

Значение: Добра оферта за поддържане на научната търговия и в момента. Опитайте се да сведете прогнозата до минимум, ако е възможно.

Вдъхновяващи котировки за търговия от Yvan Byeajee

42. „Търговията не само разкрива вашия характер, но и го изгражда, ако останете в играта достатъчно дълго.“ – Иван Байаджи

Значение: Постигането на умения да станеш велик търговец е пътуване през целия живот. За да бъдеш успешен, изискваш да направиш промени в живота си.

43. „Фокус, търпение, мъдро разпознаване, непривързаност – уменията, които придобивате по време на медитация, и уменията, от които се нуждаете, за да процъфтявате в търговията, са едно и също.“ – Иван Байаджи

Значение: Четири основни умения, от които се нуждае всеки успешен търговец. Те не само ще ви помогнат да търгувате по-добре, но и могат да ви помогнат да водите по-добър живот.

44. „Увереността не е„ Ще спечеля от тази сделка. “Увереността е„ Ще се оправя, ако не спечеля от тази сделка. “ – Иван Байаджи

Значение: Отличен съвет за психология на търговеца. Трябва да имате правилния подход за печелене и загуба на сделки.

45. „Никога няма да намерите удовлетворение, търгувайки на пазарите, ако не се научите да оценявате и да бъдете доволни от това, което вече имате.“ – Иван Байаджи

Значение: Страхотна офертна оферта, която да ви напомня да цените и защитавате това, което вече имате. Разбирането на риска означава да оцените това, което вече имате.

Вдъхновяващи котировки за търговия от Андреас Кленов

46. ​​„Пазете се от котировките за търговия.“ – Андреас Кленов

Значение: Оживен цитат, който да ви напомня, че вдъхновяващите котировки за търговия не са достатъчни, за да бъдете успешен търговец!

Вдъхновяващи котировки за търговия от Мартин Шварц

47. „Научете се да поемате загуби. Най-важното при печеленето на пари е да не оставяте загубите си да излязат извън контрол. “ – Мартин Шварц

Значение: За да избегнете загуби, първо трябва да ги разберете и уважите. Но по-важното е, че трябва да ги приемете психически.

48. „Много хора са толкова заплетени на пазарите, че губят перспективата си. Работата по-дълго не означава непременно работа с по-интелигентно. Всъщност понякога е обратното. ” – Мартин Шварц

Значение: Умните търговци търгуват по-малко, не повече! Не си позволявайте да се хващате на пазара!

49. „Когато станах победител, казах:„ Разбрах, но ако греша, излизам, защото искам да си спестя парите и да продължа към следващата сделка. “ – Мартин Шварц

Значение: Друго важно напомняне да се грижите за това, което вече имате.

50. „През годините разбрах, че след добра печалба на пазарите е много важно да си вземете няколко почивни дни като награда. Естествената тенденция е да продължите да натискате, докато серията приключи. Но опитът ме научи, че почивката по средата често може да я удължи. ” – Мартин Шварц

Значение: Подобно на горното, тази вдъхновяваща котировка за търговия напомня, че трябва да си почивате от пазарите толкова често, за да избегнете прекомерна търговия и загуба на това, което имате. Наградете себе си!

51. „Винаги се смея на хора, които казват:„ Никога не съм срещал богат техник. “Обичам това! Това е толкова арогантен, безсмислен отговор. Използвах основите в продължение на девет години и се обогатих като техник. ” – Мартин Шварц

Значение: Добър цитат, за да си напомните за важността на техническия анализ.

52. „Когато се нараня на пазара, излизам по дяволите. Изобщо няма значение къде се търгува пазарът. Просто излизам, защото вярвам, че след като бъдете наранени на пазара, решенията ви ще бъдат далеч по-малко обективни, отколкото когато се справяте добре … или по-късно ще те изкарат. ” – Ранди Маккей

Значение: Търговията с емоции е едно от най-рисковите неща, които можете да направите. Ако смятате, че действате по-скоро на емоции, отколкото на състоянието на пазара, имате нужда от почивка.

53. „Ще продължавам да намалявам размера на търговията си, стига да губя … Техниките ми за управление на парите са изключително консервативни. Никога не рискувам нещо да се доближава до общата сума на парите в сметката ми, да не говорим за общите ми средства. ” – Ранди Маккей

Значение: Страхотна търговска стратегия за намаляване на загубите. Всеки път, когато загубите сделка, намалявайте сумата, която търгувате.

Вдъхновяващи котировки за търговия от Филип Фишър

54. „Фондовият пазар е изпълнен с хора, които знаят цената на всичко, но стойността на нищо.“ – Филип Фишър

Значение: При търговията цената на инструмент не е толкова важна, колкото стойността, която ви дава.

Вдъхновяващи котировки за търговия от Робърт Г. Алън

55. „Колко милионери познавате, които са забогатели, инвестирайки в спестовни сметки? Доказах гледната си точка.” – Робърт Г. Алън

Значение: Страхотна илюстрация, че спестовна сметка никога няма да ви направи богат. Търговията е много по-ефективен начин за създаване на богатство.

Вдъхновяващи котировки за търговия от Дейвид Сихосана

56. „Загубите са необходими, стига да са свързани с техника, която да ви помогне да се поучите от тях“ – Дейвид Сихосана

Значение: По същество загубите са само лошо нещо, когато не успеете да се поучите от тях. Учейки се от загубите си, е по-малко вероятно да ги повторите.

Вдъхновяващи котировки за търговия от Пол Тудор Джоунс

57. „Всеки ден предполагам, че всяка моя позиция е грешна.“ – Пол Тюдор Джоунс

Значение: Може да не звучи толкова вдъхновяващо, но този цитат говори много за важността на психическата подготовка за грешка.

58. „Тайната на успеха от гледна точка на търговията е да имаш неуморима и неуморима и неутолима жажда за информация и знания.“ – Пол Тюдор Джоунс

Значение: Както казва старата поговорка „знанието е сила“. С търговията, която несъмнено е вярна.

59. „Търговията е много конкурентна и трябва да умеете да се справяте с ритането на дупето. – Пол Тюдор Джоунс

Значение: Не се отказвайте само защото планът ви за търговия се разпадна. Трябва да се поучите от този опит и да продължите напред!

60. „Тази търговия с памук беше почти прекъсване на сделката за мен. Точно в този момент казах: „Господин Глупаво, защо рискуваш всичко при една сделка? Защо не превърнете живота си в стремеж към щастие, а не към болка? ” – Пол Тюдор Джоунс

Значение: Тази котировка за търговия подчертава колко е важно да разнообразите портфолиото си. Никога не рискувайте нищо само с една сделка.

61. „Винаги мисля да губя пари, вместо да печеля пари. Не се фокусирайте върху печеленето на пари, а върху защитата на това, което имате “- Пол Тюдор Джоунс

Значение: Още един чудесен цитат от Пол Тюдор Джоунс за важността на защитата на това, което имате.

Вдъхновяващи котировки за търговия от Бенджамин Франклин

62. „Инвестицията в знания носи най-добрия интерес.“ – Бенджамин Франклин

Значение: Тази вдъхновяваща котировка за търговия трябва да бъде една от най-умните. Колкото повече знаете за това, което търгувате, толкова по-вероятно е да направите информирана сделка, която дава по-добри резултати.

Вдъхновяващи котировки за търговия от Ричард Брансън

63. „Не се смущавайте от вашите неуспехи, научете се от тях и започнете отново.“ – Ричард Брансън

Значение: Въпреки че Ричард Брансън може да не е търговец, думите му говорят много истина. Учете се от грешките си и продължете.

Вдъхновяващи котировки за търговия от Sun Tzu

64. „Който знае кога може да се бие и кога не, ще победи.“ – Сун Дзъ

Значение: Още една оферта извън света на търговията. По същество, знаейки кога да търгувате и кога не, ще имате успех.

Вдъхновяващи котировки за търговия от Ед Сейкота

65. „Печелете или губете, всеки получава това, което иска от пазара. Изглежда, че някои хора обичат да губят, така че печелят, губейки пари. “ – Ед Сейкота

Значение: Загубата на сделка не е краят на света. Ако сте научили нещо от него, пак сте извлекли нещо от него.

66. „Елементите на добрата търговия са (1) намаляване на загубите, (2) намаляване на загубите и (3) намаляване на загубите. Ако успеете да спазвате тези три правила, може да имате шанс. ” – Ед Сейкота

Значение: Не всички ваши сделки ще бъдат успешни. Следователно можете да станете добър търговец само като се научите как да минимизирате загубите си.

67. „Тенденцията е твоят приятел до края, когато се огъне.“ – Ед Сейкота

Значение: Игра на думи по известната фраза „тенденцията е твоят приятел“. Трябва да помните, че тенденциите никога не траят вечно.

Вдъхновяващи котировки за търговия от Сами Абусаад

68. „Готови ли сте да загубите пари от сделка? Ако не, тогава не го приемайте. Можете да спечелите само ако не се страхувате да загубите. И можете да го направите само ако наистина приемате рисковете пред вас. ” – Сами Абусаад

Значение: Фина котировка за търговия, която за пореден път илюстрира значението на разбирането на рисковете и как това е свързано с успеха.

Мотивационни котировки за търговия от Брус Ковнер

69. „Ако персонализирате загубите, не можете да търгувате.“ – Брус Ковнер

Значение: Емоцията няма място на търговската сцена. Ако искате да търгувате, трябва да го премахнете.

70. „Знам къде излизам, преди да вляза.“ – Брус Ковнер

Значение: Умна оферта за стратегии за влизане и излизане. Преди да започнете стратегията си, трябва да знаете къде ще влезете и излезете.

Вдъхновяващи котировки за търговия от Том Басо

71. „Мисля, че инвестиционната психология е далеч по-важният елемент, последван от контрола на риска, като най-малко важният момент е въпросът къде купувате и продавате.“ – Том Басо

Значение: Разбира се, когато го разбиете, търговията е свързана с покупка и продажба, но без правилното мислене и умения за управление на риска, много неща могат да се объркат.

Вдъхновяващи котировки за търговия от Джъстин Мамис

72. „Запасите се купуват не от страх, а от надежда. Обикновено се продават от страх. ” – Джъстин Мамис

Значение: Отличен цитат за психологията на търговеца. Много от действията, предприети от начинаещи търговци и мотивирани от емоции.

Вдъхновяващи котировки за търговия от Уилям О'Нийл

73. „Това, което изглежда прекалено високо и рисковано за мнозинството, обикновено отива по-високо, а онова, което изглежда ниско и евтино, по-ниско.“ – Уилям О’Нийл

Значение: Пазарът често ще надмине очакванията ви, но това не означава, че трябва да разчитате на това!

74. „Пускането на загуби в действие е най-сериозната грешка, допусната от повечето инвеститори.“ – Уилям О’Нийл

Значение: Още веднъж, друга вдъхновяваща котировка за търговия, подчертаваща колко важно е намаляването на загубите да бъде печелившо.

Вдъхновяващи котировки за търговия от Уорън Бъфет

75. „Пазарът е устройство за прехвърляне на пари от нетърпеливия към пациента.“ – Уорън Бъфет

Значение: Нетърпеливият винаги ще загуби от пациента. Търпението е едно от най-ценните умения, които можете да имате като търговец.

76. „Не е нужно да сте ракетолог. Инвестирането не е игра, при която човекът със 160 IQ бие този със 130 IQ. ” – Уорън Бъфет

Значение: Интелигентността не винаги е най-важното нещо за търговията. Има много други фактори в играта.

77. „Ние просто се опитваме да се страхуваме, когато другите са алчни и да бъдем алчни само когато другите се страхуват.“ – Уорън Бъфет

Значение: Още един чудесен цитат от Уорън Бъфет за емоциите и печеленето на пари.

78. „Изграждането на репутация отнема 20 години и пет минути да я съсипеш. Ако мислите за това, ще направите нещата по различен начин. ” – Уорън Бъфет

Значение: Необходима е само една малка грешка, за да загубите всичко. Ето защо трябва да бъдете предпазливи при търговията и да разбирате рисковете.

79. “Гледайте на колебанията на пазара като на ваш приятел, а не като на ваш враг.” – Уорън Бъфет

Значение: Пазарните колебания ви предоставят възможности за навлизане и излизане от пазара, не се страхувайте от тях.

80. „Печелете от глупостта, вместо да участвате в нея.“ – Уорън Бъфет

Значение: Уверете се, че единствените грешки, които виждате, са грешките на другите, а не вашите собствени. Когато другите правят грешка, това е шанс да спечелите.

Вижте също: Бихте ли искали съвети от някой на стойност 88 милиарда долара

Вдъхновяващи котировки за търговия от Джон Мейнард Кейнс

81. „Пазарите могат да останат ирационални по-дълго, отколкото вие можете да останете платежоспособни.“ – Джон Мейнард Кейнс

Значение: Важно напомняне, че волатилността на пазара може да погълне цялата ви търговска сметка, ако не сте внимателни.

Вдъхновяващи котировки за търговия от Джералд М. Льоб

82. „Приемането на загуби е най-важното средство за единична инвестиция, за да се гарантира безопасността на капитала.“ – Джералд М. Льоб

Значение: Ако не успеете да приемете загубите си и вместо това започнете да ги преследвате, излагате на риск целия си капитал!

Вдъхновяващи котировки за търговия от Сет Кларман

83. „Трудната част е дисциплината, търпението и преценката.“ – Сет Кларман

Значение: Търговията в известен смисъл е лесна, но придобиването на умения за добра търговия може да бъде трудно.

84. „В действителност никой не знае какво ще направи пазарът; опитът да се предскаже, че е загуба на време, а инвестирането въз основа на това предсказание е спекулативно начинание. ” – Сет Кларман

Значение: Вашият анализ никога няма да бъде напълно правилен и е важно да го признаете.

Вдъхновяващи котировки за търговия от Тони Салиба

85. „Винаги определям риска си и не трябва да се притеснявам за него.“ – Тони Салиба

Значение: Първата стъпка, която всеки търговец трябва да предприеме, преди да направи сделка, е да определи своя риск!

Вдъхновяващи котировки за търговия от Джим Креймър

86. „Надеждата е [фалшива емоция, която ви струва само пари.“ – Джим Креймър

Значение: Никога не основавайте сделките си на надежда. Вместо това те трябва да бъдат добре информирани въз основа на информацията и анализа, които имате под ръка.

87. „Ключът към успеха в търговията е емоционалната дисциплина. Ако разузнаването беше ключът, щяха да бъдат много повече хора, които правят пари, търгувайки … Знам, че това ще звучи като клише, но най-важната причина хората да губят пари на финансовите пазари е, че не намаляват загубите си . ” – Виктор Сперандео

Значение: Още една фина офертна оферта за намаляване на загубите. Ако не го направите, никога няма да имате постоянен успех.

Вдъхновяващи котировки за търговия от Линда Рашке

88. „Всичко, от което се нуждаете, е един модел, за да си изкарвате прехраната.“ – Линда Рашке

Значение: Най-простите модели често извличат най-добрите награди. Ако можете да се научите да ги използвате, можете да си изкарвате прехраната от търговията.

89. „Понякога най-добрата търговия не е търговия.“ – Неизвестно

Значение: Известна котировка за търговия. Не е нужно да търгувате през цялото време, за да успеете.

90. „Моделите не работят 100% от времето. Но те все още са критични, защото ви помагат да определите риска. Ако пренебрегнете моделите и се съсредоточите върху предчувствия, чувства и горещи съвети, просто забравете за постигането на последователност. ” – Ифан Уей

Значение: Ако искате да бъдете постоянно успешен търговец, трябва да работите с модели!

Вдъхновяващи котировки за търговия от Мартин Цвайг

91. „Добре е да грешим; непростимо е да останеш погрешно. ” – Мартин Цвайг

Значение: Умен цитат, който да ви напомня да се учите от грешките си.

Вдъхновяващи котировки за търговия от сър Джон Темпълтън

92. „Четирите най-опасни думи при инвестирането са: Този път е различно.“ – Сър Джон Темпълтън

Значение: По-различно е само ако сте се учили от грешките си последния път!

Вдъхновяващи котировки за търговия от Стив Бърнс

93. „Има огромна разлика между добрата търговия и добрата търговия.“ – Стив Бърнс

Значение: Всеки може да направи добра сделка, но не всеки може да бъде постоянно добър търговец.

Вдъхновяващи котировки за търговия от Роб Смит

94. „Купувайте неща, които вървят нагоре. Продавайте неща, които падат. И когато спрат, излезте! “ – Роб Смит

Значение: Купуването при ниска цена и продажбата при висока не е достатъчно. Също така трябва да знаете в каква посока ще се движи инструментът.

Вдъхновяващи котировки за търговия от Jaymin Shah

95. „Не следвайте сляпо някого, следвайте [пазара] и се опитайте да чуете какво ви казва.“ – Джеймин Шах

Значение: Никога не следвайте съветите на хората, без да правите собствено проучване. Вашето собствено изследване винаги е по-ценно.

96. „Никога не знаете какъв тип настройка [пазарът] ще ви представи, вашата цел трябва да бъде да намерите [възможност], където съотношението риск-печалба е най-добро.“ – Джеймин Шах

Значение: Пазарът никога не е същият, той винаги се променя. Всеки път, когато търгувате, трябва да преоцените ситуацията, търсейки благоприятно съотношение риск-печалба.

Вдъхновяващи котировки за търговия от Марк Харила

97. „Каква е разликата между професионалист и аматьор? Професионалистите търсят какво не е наред с настройката. Аматьорите търсят само това, което е правилно. ” – Марк Харила

Значение: Когато стигнете дотам, че сте професионален търговец, търсите грешки повече от всичко друго. Аматьорите често не успяват да направят това.

98. „Търговецът с върхова производителност е напълно ангажиран да бъде най-добрият и да прави всичко необходимо, за да бъде най-добрият. Той се чувства напълно отговорен за всичко, което се случва и по този начин може да се учи от грешките. Тези хора обикновено имат работещ бизнес план за търговия, тъй като третират търговията като бизнес. ” – Ван К. Тарп

Значение: Страхотна котировка за търговия, която обобщава това, от което се нуждае един страхотен търговец. Най-важното е да се подчертае ученето от грешки и да има план.

Вдъхновяващи котировки за търговия от Джоел Гренблат

99. „Доколкото е възможно, не искате да бъдете добре платени само за поемане на големи рискове. Всеки може да управлява това. Искате да бъдете добре платени, защото сте си направили домашното. “ – Джоел Грийнблат

Значение: Да бъдеш рисков не се отплаща. Това, което наистина се отплаща, е да проучите какво търгувате и да си поставите цели.

Вдъхновяващи котировки за търговия от Скот Редлър

100. „Търговците се нуждаят от ежедневие, което обичат. Ако не го обичаш, няма да го направиш. ” – Скот Редлър

Значение: Истински вдъхновяваща котировка за търговия, която да ви напомня, че се нуждаете от подходящ стил на търговия

101. „Търгувайте на пазара пред себе си, а не на този, който искате!“ – Скот Редлър

Значение: Вашата търговска стратегия трябва да отразява реалността на пазара. Не можете просто да приложите която и да е стратегия, която ви харесва.

Ключови точки

Ако си спомняте нещо от тези 101 вдъхновяващи котировки за търговия, посочете тези точки.

 • Котировки за търговия може да ни напомни да правим нещата прости! Обградете се с напомняния, когато нещата станат твърде сложни.
 • Много от най-добрите котировки за търговия напомнете ни, че изследванията са на първо място. Информираността за това, което предстои да търгувате, винаги ще ви се отплати.
 • Търпението е ключова част от търговията. Търговията по-рядко обикновено е по-добра, отколкото често.
 • Търговията не е като обикновената дневна работа. Не можете да се поберете на пазара около живота си.

Вдъхновяващите котировки за търговия ще ви мотивират, но няма да ви направят търговец!

Но безплатният курс за търговия с валута на Trading Education може просто да свърши работа. Въпреки че може да се чувствате напомпани и готови, след като прочетете нашия списък, търговията отнема много повече от мотивационните котировки за търговия.

Нашият курс за търговия на форекс, The Ultimate Guide to Forex Trading е безплатен сега.

Ще се научиш:

 • Фондация във FOREX търговия
 • Механика на FOREX търговия
 • Разширен анализ FOREX търговия
 • Стратегия за търговия за FOREX търговия

Регистрирайте се и го вземете сега, преди да го изчезне! Кой знае, може би един ден вие ще бъдете този, който прави вдъхновяващи котировки за търговия!

Ако ви е било приятно да прочетете 101 вдъхновяващи котировки за търговия и какво означават те от образованието за търговия, моля, дайте му харесване и го споделете с всеки друг, който смятате, че може да представлява интерес и за вас.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me