5 начина да удвоите инвестицията си

Добрите инвеститори винаги търсят следващата голяма възможност за инвестиция. Ако обаче някой дойде и ви каже, че е намерил начин да удвои парите ви, вероятно ще бъдете поне малко подозрителни към възвръщаемостта на инвестицията, която предлагат.

Ето как се почувства екипът на Trading Education, когато се натъкнахме за първи път тази статия от Investopedia. Въпреки това, вместо да бъде поредната статия, включваща бърза схема за забогатяване, която има всички шансове да се провали в бъдеще, екипът в Investopedia е подготвил добро напомняне за всички инвеститори за изпитаните стратегии, които могат да помогнат на портфейла да расте.

Има редица стратегии и тази, която е подходяща за вас, ще зависи от размера на портфолиото ви и от това колко бързо търсите да си върнете инвестицията. Готови ли сте да чуете какви опции имате? След това прочетете.

1. Играйте на сигурно

спестовна сметка с фиксирана лихва

Ще започнем с меката опция. Всеки може да удвои парите си с почти никакъв риск, ако е готов да бъде търпелив. Как Просто поставете парите си в държавни облигации или спестовна сметка с фиксирана лихва и изчакайте.

Проблемът с този подход е, че в тази епоха на невероятно ниски лихвени проценти процесът на инфлация може значително или напълно да разяде стойността на вашия инвестиционен портфейл по времето, когато реално удвоите парите си.

Макар че технически може да получите двойно по-голяма сума от долари, лири или евро, с която сте започнали, вероятно ще можете да купите по-малко с тази сума пари, отколкото успяхте да върнете в началото на процеса.

Независимо от това, ако сте невероятно неприятен човек и искате да сте сигурни, че получавате поне някаква възвръщаемост на парите си, тогава сметката за плащане на лихви вероятно е добро начало.

Хората също четат: Малкото форекс ръководство, което може да ви отведе до големите печалби

2. Изчакайте кървава баня

Този е малко по-драматичен от първия и включва излизането ви на пазара в момента, в който почти всички останали изглежда излизат. Изборът на правилния момент тук е абсолютно критичен. Направете грешка и в крайна сметка може да си струвате скъпо.

Принципът тук е, че всяко падане на пазара, било то корекция, спад или начало на дългосрочна рецесия, в крайна сметка се обръща. Това дава на всеки, който е купил в дъното на пазара, фантастична възможност да спечели много пари, когато цената на акциите в крайна сметка се възстанови. Трудната част е да знаете кога всъщност е достигнато дъното и е безопасно да започнете да работите отново върху инвестиционното си портфолио.

Потенциалната възвръщаемост обаче е огромна, ако разберете това правилно. Всеки, който е купил в S&Индексът P 500 в дъното на пазара по време на глобалната финансова криза досега би удвоил парите си, значително по-добра възвръщаемост, отколкото биха предложили каквито и да било спестовни сметки или държавни облигации на САЩ, които много инвеститори се опитваха да купят по това време.


Може също да ви хареса: Кога е подходящият момент да започнете да инвестирате?

3. Спекулативният начин

спекулативен начин за инвестиране

Това обхваща потенциално доходоносния свят на залаганията, но има значителен риск, за който всеки инвеститор трябва да знае, преди да се възползва от тази конкретна възможност. Въпреки че потенциалната възвръщаемост на инвестицията може да бъде огромна, възможно е да загубите повече пари, отколкото първоначално, като инвестирате по този начин.

Разпространението на залаганията по същество работи чрез търговия на къщи, които ви заемат пари и ви позволяват да правите по-големи залози на пазара, отколкото размерът на вашия инвестиционен портфейл традиционно ви позволява да правите. Ако сте невероятно уверени, че вземате правилното решение, това предлага значително по-голяма възвръщаемост от нормалните инвестиции.

Потенциалните загуби обаче са и по-големи. Възможно е да загубите цялото си портфолио, за да разпространявате залагания и все пак да дължите пари на търговската къща. Докато старата поговорка гласи, че трябва да спекулирате, за да натрупвате, тази е само за сигурния и опитен инвеститор.

Прочетете също: Мога ли наистина да печеля пари, търгувайки на Форекс? – Честен отговор

4. Солидният начин

диверсифициран инвестиционен портфейл

Въпреки че екипът на Trading Education никога не би искал да ви отегчи, ние смятаме, че си струва да споменем вида инвестиционен портфейл, който е работил за много хора през годините – дори ако е малко по-малко вълнуващ от опциите, които споменахме по-горе.

Диверсифицираният инвестиционен портфейл, с разпределение на риска между редица акции със сини чипове, работещи в широк спектър от сектори, традиционно е най-добрият начин за добра възвръщаемост от фондовия пазар в средносрочен план. Възвръщаемостта, която се предлага, обикновено ще надмине безопасното привличане на държавни облигации и спестовна сметка, плащаща лихви, но ако имате диверсифициран подход, който включва много от големите момчета на американския и международния бизнес, вие сте изложени на значително по-малък риск, отколкото от подходите, които вече очертахме. Освен това ви позволява да поемете по-пасивна роля, когато става въпрос за вашата инвестиция. Няма да е необходимо да променяте портфолиото си всяка седмица.

Вижте тази статия: Първите пет причини, поради които трябва да разнообразите инвестиционния си портфейл

5. Пенсията

Пенсионен план

Това е дори по-малко вълнуващо от опцията по-горе, но ще бъдем напълно отхвърлени, ако не го споменем. Повечето пенсионни схеми включват някакво ниво на вноски от работодателя, което буквално ви позволява да удвоите парите си. Уловката, разбира се, е, че няма да имате достъп до тези пари за значителен брой години напред. Ако обаче причината, поради която инвестирате, е да планирате пенсионирането си и имате достъп до 401 (k) или друга пенсионна сметка, която работи по този начин, тогава би било глупаво да не помислите за използването на вашия инвестиционен портфейл по този начин.

Надяваме се, че една от възможностите, които посочихме по-горе за удвояване на парите, се харесва на вас и на инвестиционния портфейл, който управлявате. Правилното ниво на риск варира в зависимост от хората и ние ви пожелаваме късмет при избора на правилния инвестиционен подход за вас.

Не пропускайте: Това ръководство за инвестиране ще ви помогне да вземете по-добри финансови решения

Ако ви е харесало да четете тази статия от Trading Education, моля, дайте й харесване и я споделете с всеки, който смятате, че също може да представлява интерес.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map