5 златни Forex съвета за начинаещи

Тук, в „Образование за търговия“, ние силно вярваме, че да си успешен търговец на валута означава да искаш постоянно да развиваш своите познания за техники и методи за търговия. Е, това е особено вярно, ако тепърва започвате да говорите за валутна търговия. Тази статия ще разкрие петте най-добри златни форекс съвета за начинаещите в тази сложна арена.

1. Знаете кога и как да ограничите загубите

Форекс съвети за начинаещи, знайте да ограничите загубите

Да си успешен търговец означава да знаеш кога да задържиш сделка и кога да намалиш загубите си и да продължиш напред. Всъщност вашите дългосрочни печалби не се основават толкова на излизането от печеливша сделка в точното време, а толкова по-вълнуващо губещо възможно най-скоро. За да развиете тази способност, трябва да използвате всички техники за минимизиране на загубите и да използвате пълноценно принципите на форекс техническия анализ.

Това включва последващи спирки и стоп-лос поръчки. Така че по същество, след като цената достигне определена точка, търговията автоматично се затваря и няма повишен риск за капитала. По същия начин трябва добре да използвате тези крайни спирки, за да излезете автоматично от печеливша сделка, за да избегнете внезапно, голямо спадане на пазарната цена.

Хората също четат: Спрете да практикувате лоши търговски навици!

2. Потвърдете лимитите си, преди да отворите позиция

Не просто отваряйте позиция по прищявка, защото смятате, че това е правилното нещо и че печалбата е неизбежна. Вместо това влезте с ясна глава и написана сума, която сте готови и можете да загубите. По този начин можете да определите парична сума, с която да търгувате, която е здравословна и устойчива в дългосрочен план.

След това всъщност трябва да се придържате към тези граници! Бъдете строги към себе си. Чудесен начин да направите това е да зададете общ лимит за седмични или месечни загуби. Ако достигнете тази точка през текущ период, независимо от това какво прави пазарът, трябва да спрете търговията. Отделете оставащото време, за да изчистите ума си, да оцените стратегията си и да се приготвите да започнете да търгувате отново.

3. Разработете търговски стил и се придържайте към техники, които отговарят на това

форекс съвети за начинаещи, развийте стил на търговия

Няма двама опитни търговци, които да са еднакви. Вместо това, всеки от тях ще изгради богатство от техники и знания, които според тях отговарят на техните нагласи за възнаграждение и дългосрочна стратегия. След това се придържат към тези методи. Да, можете да продължите да изграждате знанията си, но правете това бавно и заедно със стратегиите, които знаете отвътре и отвън и които работят за вас.

Слепото следване на формули за изрязване на бисквитки няма да бъде ефективно в дългосрочен план, ако изобщо. Ако нещата бяха толкова лесни, всички щяха да го направят и пазарът вероятно щеше да рухне. Поведението на различните играчи определя валутния пазар. Имайте това предвид – пазарът е просто отражение на човешката психология в голям мащаб.

Може също да ви хареса: Сет Кларман: Легендата за инвестиране на стойност

4. Бъдете търпеливи!

Търпението е ключът към успеха в редица различни финансови среди и това важи особено за търговията. И кой е най-решаващият момент за търпение? Отговорът: когато търсите всъщност да отворите позиция. Никога не бързайте с това. Вместо това трябва да отделите време, за да анализирате всички възможни сделки и да прецените предимствата и недостатъците.

Онези, които нямат търпение да отварят сделки, са склонни да отварят много повече сделки, по същество като част от стратегията за „удари и надежда“. Вместо това всяка сделка трябва да бъде фокусирана с лазер и да се основава на солидна, добре аргументирана пазарна преценка.

5. Придържайте се към плана

Форекс съвети за начинаещи, придържайте се към плана

Освен че проявявате търпение към всички сделки, вие също трябва да бъдете търпеливи и усърдни, като се придържате към общата си стратегия за търговия. Независимо какво включва това, не променяйте стратегията си по прищявка. Просто продължете да работите усилено, като се учите, докато вървите и следвате останалите четири съвета, изброени по-горе. Ще стигнете там.

Съгласни сме силно с всички тези съвети, особено когато става въпрос за търпение. Прекалено много търговци правят големи, ненужни загуби рано, защото са нетърпеливи към сделка и искат да видят огромна възвръщаемост рано. Само не забравяйте, че можете да видите финансов успех с валутната търговия. Както всички търговци обаче, отнема време. Няма преки пътища.

Не пропускайте: Форекс търговията струва ли си риска?

Ако ви е харесало да четете тази статия от Trading Education, моля, дайте й харесване и я споделете с всеки друг, който смятате, че също може да представлява интерес.

Източник: www.babypips.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me