6 Търговски грешки, които ще ви струват пари и как да ги избегнете

Така че някои от вас може би вече са се опитали да започнат да търгуват, може би се справяте добре и печелите добри пари или може би не е станало както сте планирали и в крайна сметка сте загубили част или всичките си пари.

На какъвто и етап да се научите как да търгувате, вие сте грешките, които не искате да правите, ако не искате да губите пари.

През годините в Търговско образование научихме много хора точно като вас на уменията, необходими за да се научите да търгувате на финансовите пазари, независимо дали това е дневна търговия или дългосрочна търговия.

За съжаление, без значение колко знания и информация предаваме, бидейки хората, каквито сме. Понякога не се придържаме към указанията.

Понякога емоциите могат да поемат контрол, особено когато става въпрос за дневна търговия или друг вид търговия.

И така, какви са тези грешки, които трябва да избягвате на всяка цена? Ще влезем в тях сега и трябва да знаете, че всички тези грешки са от някои от колегите на нашите ученици или хора, на които сме попадали и които се учат да търгуват точно като вас.

1) Търговия без никакво образование

търговия с грешки, търговия без образование

И така, какво означава да търгувате без никакво образование? В света на онлайн търговията не обичаме да използваме думата хазарт или залог, защото реалността е, ако правите достатъчно старателна проверка и имате достатъчно познания по темата

Ако планирате търговията си и има основателна причина да пласирате търговията си, тогава това не е толкова много залагане, а повече вземане на образовани предположения.

Нищо в този живот не е гаранция, така че защо търговията ще бъде по-различна? Трябва да учиш, трябва да се научиш да търгуваш, трябва да положите малко усилия и трябва да практикувате точно както всяко друго умение в живота.

Когато се учите да шофирате, вашият инструктор не ви качва на шофьорската седалка и не ви казва да скочите на M25 (която е голяма и оживена магистрала, обикаляща Лондон), без да знаете как да шофирате. Първо трябва да научите умението.

Повече време, отколкото не, ако нямате познания по темата, независимо дали се учите как да търгувате или научавате нещо друго по този въпрос, ако се опитате да го направите, преди да имате някакви познания, вероятната кауда, че не сте успели, е доста висока.

Положителното е, че ако решите да потърсите образование по темата, увеличавате шансовете за успех във ваша полза. Така че, ако вече сте преживели това или познавате някой, който е направил тази грешка, трябва да се поучите от грешките си и да получите известно образование.

Както може би вече знаете, ако сте един от запалените ни читатели тук в Trading Education, ние сме фокусирани върху предоставянето на хора като вас, които се интересуват от това как да търгувате, правилното обучение по търговия … така че ако все още не сте усвоили умение или тепърва започват да се учат как да търгувате, след това не забравяйте да разгледате безплатните опции на курса тук.

Може също да ви хареса: Как средностатистическият човек без опит научава уменията, необходими за търговия на Форекс?

2) Липса на план за търговия

търговски грешки, липса на търговски план

Ако имате някакъв опит в търговията или тепърва започвате да се научавате как да търгувате, може би сте чували използвания термин „план за търговия“ или дори фразата.

„Планирайте своята търговия и търгувайте своя план“

Това не се казва заради това, има причина.

Отново научаването как да търгувате не се различава от изучаването на други умения и планирането на вашата търговия не се различава от планирането на нещо друго.

По същия начин, както бихте планирали деня си и следвате този план, за да почувствате, че сте постигнали това, което сте си поставили за цел, трябва да гледате на търговията по абсолютно същия начин.

Лошото планиране води до лоши резултати или доброто планиране може просто да направи нещата по-добри, по-последователни и да извлече по-добри награди.

Преди да отидете на почивка, вие го планирате. Преди да се преместите в къщата, планирате преместването си. Преди да купите нова кола, планирате коя искате да вземете, проучете и планирайте откъде ще я вземете, колко ще струва и ще решите дали плащате добра цена или можете да получите по-добра сделка другаде.

Така че, казано, вие също трябва да планирате вашите сделки и да имате общ план за търговия.

Какво представлява търговският план? Планът за търговия е нещо, което е съобразено с вас като личност и ако просто се научавате как да търгувате, наистина трябва да имате това на върха в списъка си, след като сте получили образование по темата или може би дори преди.

  • Имате ли правилното образование за търговия?
  • С колко пари трябва да започнете?
  • Има ли някакви конкретни активи, върху които искате да се съсредоточите, валута, акции или крипто или може би нещо друго?
  • Колко пари бихте искали да спечелите от търговия и дали това е реалистично спрямо размера на парите, които имате?
  • Какъв е вашият апетит за риск, какъв процент от салдото по сметката ви ще поставите при всяка сделка?
  • В какво ще настроите печалбата си, така че ако печелите пари, в кой момент ще затворите търговската си позиция и ще направите тази печалба?
  • Каква е вашата стоп загуба, максималната загуба, която ще приемете от тази позиция, преди да я затворите и да поемете загубата и да продължите напред?
  • Имате ли дневна, седмична, месечна или годишна цел за печалба? След като ударите това, ще спрете?

Това са някои от точките, които трябва да покриете във вашия търговски план. A планът за търговия е като набор от насоки ще си дадете и ако ги следвате, винаги ще знаете какви са най-добрите и най-лошите възможни резултати от вашата търговия. Това трябва да избягва всякакви изненади.

Можете да прочетете повече за създаването на собствен план за търговия в тази статия.

3) Преследване на загуби

търговски грешки, преследване на загуби

Преследването на загуби е може би една от най-честите причини търговците и тези, които са решили да се научат да търгуват, да загубят част или всичките си пари.

Какво се счита за преследване на загуба, когато имам предвид търговията?

Преследването на загуба при търговия е, когато сте направили загубена сделка и не можете или не можете да контролирате емоциите си.

Това е мястото, където психологическият елемент влиза в търговията, едно от ключовите неща, които ще намерите, когато искате да се научите да търгувате, е включеният психологически елемент, ще разгледаме повече това по-късно.

След като не сте в състояние да контролирате емоциите си към губеща сделка, често по-малко опитни търговци веднага ще поставят друга позиция с надеждата да върнат тази загуба.

Кой е най-вероятният сценарий в този случай?

Позна го! Загуба на друга сделка и повече пари, което е едно нещо, което трябва да се опитате да сведете до минимум.

Често, ако скочите направо обратно на пазара веднага след загуба на позиции, често пъти не сте правили надлежната проверка, техническия анализ и основния анализ, който трябва да направите, за да оправдаете дали търговията си струва да се предприеме или не.

Можете да прочетете повече за техническия анализ тук и фундаменталния анализ тук.

И така, какво трябва да направите вместо това?

Е, всеки добър търговец знае, че ще претърпите известни загуби, никой по света няма да има 100% успеваемост и ако каже, че го прави, трябва да поставите под съмнение честността им.

Трябва да го приемете и да продължите с плана, успехът в търговията не е свързан със 100% успешни сделки, а с опит да спечелите повече пари като цяло, вземайки предвид както успешните ви сделки, така и неуспешните ви сделки.

Научете се да ограничавате загубите си, като използвате стоп загуба е един от начините да прочетете повече за стоп загубите в тази статия.

Така че, за да заключите, че не преследвате загуби, една загубена сделка не ви прави неуспешни, тя идва част и колет за всеки, който иска да се научи как да търгува.

Вземете го в крачка и преминете към следващата си възможност за търговия.

4) Да оставите успеха да ви дойде в главата

търгувате грешки, позволявайки на успеха да ви дойде в главата

Сега преминаваме към съвсем другия край на спектъра, не само загубите могат да ви повлияят, но и вашите успешни сделки, които трябва да управлявате.

Както споменахме по-рано, търговията е свързана с психология. Като един от най-успешните инвеститори в света към днешна дата Уорън Бъфет, съвсем правилно каза „Ако не можете да контролирате емоциите си, не можете да контролирате и парите си“

Прочетете повече за управлението на емоциите си и психологията на търговията в тази статия …

И така, какво имаме предвид, като не позволяваме на успеха да ви дойде в главата?

Точно толкова, колкото ще прекалите с търговията или ще се опитате да преследвате загубите, както споменахме в последната точка. Успешното бягане може да има същия резултат и за тези, които се учат да търгуват с по-малко опит.

Ако печелите пари и изглежда, че всичко върви добре за вас, но вашият план за търговия казва, че сте постигнали целта си за печалба за деня, седмицата или месеца, какво трябва да направите?

Е, ако сте в успешна серия, трябва да продължите, нали? Възползвайте се максимално от тази възможност и продължете да печелите колкото можете повече пари, дори можете да търгувате с по-големи суми, за да постигнете по-големи печалби!

Неправилно!

Винаги се придържайте към вашия търговски план само защото сте направили няколко успешни сделки, което не означава, че ще продължи, ако сте прекарали деня си, като печелите пари от по-малки търговски позиции и имате добър успех, тогава решавате да търгувате по-голяма сума.

Повече от това, което сте планирали във вашия търговски план. Познайте какво се случва, ако тази голяма търговия се окаже неуспешна?

Познахте, сбогувайте се с всички печалби, които току-що сте прекарали.

Така че, в заключение, не позволявайте на успеха да ви дойде в главата, не ставайте твърде големи за вашите ботуши. Финансовите пазари не вземат никакви затворници, така че можете лесно да бъдете унищожени, ако станете твърде уверени и започнете да вземате лоши или непланирани решения с вашите сделки.

Вижте също: Спрете да практикувате лоши търговски навици!

5) 100% гарантирани сигнали за боклук – Не си падайте по него!

търговски грешки, 100% гарантиран успех сигнали

Ако сте предприели стъпката да се научите да търгувате или ако се научавате да търгувате от известно време, несъмнено сте попадали на лица или компании, които ви предлагат 100% гарантирани сигнали за процент на успех, за премия разбира се!

Е, не можете да очаквате да реализирате гарантирани печалби, а след това да очаквате, че ще трябва да платите за това…

Чували ли сте някога за поговорката „Ако звучи твърде добре, за да е истина, то често е така“?

Това важи за 100% гарантирани сигнали, мразя да ви го съобщавам, но просто не е възможно, момчета и момичета.

Хората, които продават тези видове услуги, често се хвалят с купища пари, изискани коли, изискани дрехи, само за да получат интереса ви.

Ако те са в състояние да купят всички тези неща, това трябва да работи, нали?

За съжаление ще трябва да спукаме балона отново, ами ако кажем, че не печелят пари от търговия, за да купуват тези неща, те всъщност ги плащат от парите, които хора като теб или аз плащам за честта за получаване на тези 100% успешни сигнали.

Тук вероятно има само една 100% гаранция и това е, че ще загубите парите, които плащате за сигналите, и ще загубите пари от използването им.

Като се има предвид, че има редица уважавани доставчици на сигнали за търговия, те предлагат професионален анализ на форекс, акции или крипто и могат да предложат информация за потенциалните възможности за търговия.

В никакъв случай те няма да се рекламират като 100% успешни сигнали и много се съмнявам някой от уважаваните доставчици на сигнали да рекламира с купчини пари в леглото или пътническото си място на колата си.

Така че в заключение, 100% успешни търговски сигнали не са начинът, по който трябва да се научите как да търгувате.

Хората също четат: Кои са най-популярните стратегии за дневна търговия?

6) 100% успешна автоматизирана търговия – Трябва ли да говорим за това?

търговски грешки, 100% успех автоматизирана търговия

Не мисля, че трябва да говорим за това с твърде много подробности, защото е много подобен на предишната точка на 100% успешни търговски сигнали.

Автоматизираните системи за търговия ви предлагат възможността да печелите пари без абсолютно никакви усилия, просто сложете парите си и се изчакайте парите да започнат да се търкалят.

Звучи ли подобно на нещо, което вече сте виждали?

Прекалено хубаво ли е, за да е истина?

Абсолютно!

Може да е твърде изкушаващо да изпробвате някоя от тези системи, само за да видите дали тя отговаря на всички шуми, но честно казано не бих си направил труда да си губя времето.

Дори една система да работи, пазарът се движи от човешка емоция, от хора и проблемите с роботите са, че те могат да вземат предвид само техническия анализ.

Какво ще кажете за човешките емоции, които текат през пазара, когато се появят някои лоши новини и ние видим, че избухва някаква паника или избухват добри новини и хората започват да търгуват в тази посока?

Шансовете са, че в един момент тези системи ще се провалят и с това може да дойдат огромни загуби, така че защо да рискуваме. Научете се да търгувате, научете се да се възползвате от възможностите, когато и когато можете и най-вече имайте търпение, добрите неща отнемат време.

Спрете да търсите схеми за бързо забогатяване, те не работят.

Хората забогатяват, като работят усилено, работят умно, имат търпение и желание да учат. Това винаги е било начинът и ще продължи да бъде начинът за успех, особено когато става въпрос за научаване как да търгувате.

С течение на времето ще добавяме към тези статии, за да сме сигурни, че имате ясна представа какво точно не трябва да правите и да се надяваме да ви насочим по пътя към успешния опит в търговията.

Не пропускайте: Наистина ли си струва да станете Forex търговец?

Ако ви е било приятно да прочетете това, моля, не забравяйте да го споделите във Facebook или да го изпратите на други, които могат да се интересуват, и да му харесате.

Също така бихме искали да чуем за вашите собствени грешки или неща, които знаете, че други са направили, които смятате, че хората трябва да избягват. Уведомете ни, като коментирате по-долу.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me