8 въпроса, на които трябва да отговорите, преди да направите инвестиция

Планирате ли да направите инвестиция? Що се отнася до инвестирането, има богат избор и трябва да се вземат много решения. Изборът на подходящата за вас инвестиция е ключът към успеха. Всеки вероятно ще има мнение за вида на инвестицията, която трябва да направите. Вашето семейство ще има препоръки, идеи и ще иска да ги сподели с вас. Може да имате бизнес колеги, които са инвестирали успешно в миналото (или неуспешно!) И искат да споделят своите ˜мъдрост “. Приятели, които работят във финансови компании, често ще имат съвети и предложения къде да направите вашата инвестиция. Ако Google, "направете инвестиция", ще бъдете затрупани със статии, които ви дават съвети и предлагат възможности за инвестиции.

С всички тези гласове, как избирате дали да направите индивидуална инвестиция и ако сте решили, че това е правилният ход за вас, коя инвестиция си струва парите? Най-добрият начин да започнете този процес е да направите крачка назад, да зададете някои студени твърди въпроси и да вземете напълно информирано решение. Ето къде Обучението по търговия идва с предоставянето на информацията, от която се нуждаете, за да направите правилния избор за вас.

Мат Бекер, писане за The Simple Dollar, предполага, че това са осем въпроса, които трябва да зададете, преди да инвестирате в нещо.

1. Каква е целта на вашата инвестиция?

цел на вашата инвестиция

Когато хората говорят за инвестиция или за ˜горещ съвет “на сигурна инвестиция, може лесно да се увлечете. Идеята за сигурен начин за печелене на пари е музика за ушите на всеки. Но е важно да отделите малко време, за да си припомните каква всъщност е целта на вашата инвестиция. Както предполага Мат, вашата цел никога не е да победите пазара или често дори да увеличите максимално възвръщаемостта си. Най-добрите инвестиционни решения са лични цели, които означават нещо за вас. Може би искате достатъчно пари, за да пътувате, да се пенсионирате добре, да платите на децата си да отидат в университет.

Инвестиционните цели са винаги да имате определена сума пари до определена дата, за да направите нещо важно в живота си.

Така следете целите си и не позволявайте да се разсейвате от най-новия горещ съвет, както обяснява Мат, обслужвайте целите си с инвестиционните си решения.

Вижте също: Бил Липшуц: Съветникът на Форекс пазара

2. Как се чувствате предвид това инвестиционно решение?

Работата с инвестициите е, че никога не можете напълно да отделите емоциите си от процеса. Независимо дали става въпрос за високо или ниско, по пътя има много обрати и вероятно ще почувствате натиска.

Мат има няколко чудесни съвета, избягвайте да вземате каквито и да било големи инвестиционни решения, когато емоциите ви се засилват. Така че, когато обмисляте следващото инвестиционно решение, отделете малко време и помислете как се чувствате, нервни ли сте, тревожни, уплашени, напрегнати?

Най-добрият съвет е да спите върху него. Винаги ще има друг избор за инвестиция, но може да рискувате да вземете необмислено решение, за което по-късно ще съжалявате поради емоциите си.

3. Доколко разбирате тази инвестиция?

как работи инвестицията

Според Мат най-добрите инвестиции често са най-прости. Въпреки че може да накарате финансови специалисти да се опитват да ви убедят в противното, истината е, че сложните инвестиции обикновено имат по-високи разходи, по-ниска възвръщаемост и по-непредвидени последици. Така че няма нищо лошо в това да го поддържате просто.

Опитайте това като правило, ако не можете да си обясните как работи инвестицията, след минута или по-малко, може би това не е правилният избор за постигане на вашите инвестиционни цели.

Може също да ви харесат: Експертни съвети: Как да инвестирате Smart от £ 50 до £ 50K

4. Каква е цената на тази инвестиция?

Трябва да правите всичко възможно минимизирайте разходите за вашата инвестиция, за да можете да видите възвръщаемост. Това е така, защото колкото по-малко струва инвестицията, толкова по-вероятно е да осигурите онези добри резултати, които търсите, за да постигнете целите си. Внимавайте и за неочаквани разходи. Колкото по-сложен е инвестиционният избор, толкова по-вероятно е да има скрити такси в подвижните си части. Опростете го и разберете напълно свързаните разходи, преди да инвестирате.

5. Как се съчетават инвестициите ви??

вземете правилния инвестиционен портфейл

Това е ключово за получаването на подходящия за вас инвестиционен портфейл. Никоя инвестиция не работи изолирано, така че изберете правилното допълнение. Изберете група инвестиции, които ще работят заедно, за да постигнете целта си. Когато обмисляте акции на работодателя, например, The Simple Dollar има страхотно съдържание за разбирането как това може да повлияе на общото ви разпределение на активите и ако купуването на акции на работодателя ще обвърже твърде много от вашето финансово бъдеще със съдбата на вашия работодател.

Както при всички тези въпроси, вашите инвестиционни решения трябва да работят за вашата цел.

Хората също четат: Исторически поглед върху цената на биткойните: 2009-2020

6. Колко лесно е да се измъкнем от тази инвестиция?

На първо място, заслужава да се повтори отличната точка на Мат в статията му: не трябва да търсите толкова често да сменяте инвестиционното си портфолио. Но не искате да се заключвате излишно и в двете. Задаването на въпроса колко лесно ще бъде излизането от тази инвестиция винаги е разумен ход. Например смяната на взаимните фондове в рамките на 401 (k) е проста, едва ли някога има такси за търговия и няма данъчни последици. Инвестицията с облагаема брокерска сметка може да бъде по-трудна за излизане и изисква първо да се помисли първо заради данъците и таксите за търговия. След това е кошмарът да излезете от цяла инвестиция в животозастраховане, където можете да загубите такси и да дължите данъци, за да излезете по-рано.

7. Кой препоръчва инвестицията и защо?

който препоръчва инвестицията

Преди да направите каквато и да е инвестиция, помислете за човека, който ви препоръчва идеята. Те експерт ли са в своята област? Имат ли опит и знания, които да ви съветват? Това е непредубедена препоръка? Ако те са някой, с когото сте близки, като член на семейството или приятел, добре е да попитате колко всъщност знаят. Ако става въпрос за финансов специалист, също така е добре да се запитате как им се плаща, имат ли полза от това, че правите инвестиция?

Вземете препоръки от хора, които знаят за какво говорят и имат предвид вашите най-добри интереси, а не техните собствени. Ето защо съществува Образование за търговия да ви помогне да направите правилния избор за своите инвестиции.

Не пропускайте: Колко губите, като не инвестирате?

8. Има ли нужда от нова инвестиция?

Последният въпрос, който трябва да зададете, преди да обмислите нова инвестиция, е трябва ли да промените настоящите си обстоятелства? Ако имате портфолио, което работи за вас, трябва ли да направите промяна?

Научете повече за избора на подходящите за вас инвестиции в Trading Education.

Ако ви е харесало да четете тази статия от Trading Education, моля, дайте й харесване и я споделете с всеки друг, който смятате, че също може да представлява интерес.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me