Котировки за търговия и инвестиране от най-успешните търговци в света

Вдъхновението може да дойде отвсякъде, но изглежда, че често се крие в думите, изречени от великите умове. Форекс знанията не са по-различни. За начинаещите търговци понякога е важно да се позоват на мъдростта и опита на видни търговци, за да получат това допълнителен тласък и мотивация, необходими, за да запазят главата си в играта.

Образованието за търговия събра няколко провокиращи размисли котировки за валутна търговия, които могат да ни дадат малко по-голяма представа за това какво наистина означава да бъдеш търговец на валута. Нека ги изследваме заедно:

котировки за търговия от Рей Далио

„Който живее до кристалната топка, ще яде разбито стъкло.“ – Рей Далио

Илюзиите и кристалните топки имат едно общо нещо – и двамата се разбиват под стрес. Успехът на Dalio в инвестициите не се дължи на надеждата за най-доброто. Малко добри неща се случват без причина и не бива да очаквате от тях. Вместо това трябва да предвидите какво ще се случи в бъдеще и да се подготвите съответно. Кристалната топка няма да ви спаси.

Прочетете също: Принципи от Рей Далио – Как да бъдем успешни във вашия бизнес и живот

котировки за търговия от Джордж Сорос

„Богат съм само защото знам кога греша … По принцип оцелях, като признах грешките си.“ – Джордж Сорос

Докато Сорос е много противоречива фигура в световната политика, всички ще се съгласят, че той разбира добре валутните пазари и бизнеса. И в основата на всичко това стои добра философия за личностно обучение и развитие. Сорос не е роден милиардер, трябваше да развие уменията си и да научи как работи светът.

Всичко това се случи, както той казва, като знае кога греши и като признае грешките си. Много начинаещи търговци не успяват да направят това. Те обвиняват всичко за външни фактори, вместо да работят за решаване на собствените си проблеми.

Вижте също: Как да направите своя нетна стойност на 8 милиарда долара


котировки за търговия от Стенли Друкенмилер

„Ако сте в началото на кариерата си и те ви дават избор между страхотен наставник или по-високо заплащане, вземете наставника всеки път. Дори не е близо. И дори не мислете да напускате този наставник, докато кривата на обучение не достигне върха си. ” – Стенли Дракънмилър

Информацията е най-ценната стока в света. Ето защо местата, които го предоставят, като училища или университети, обикновено взимат солидна такса. Но информацията не винаги се плаща с пари. Както казва Друкенмилер, да си близо до добър ментор или учител може да бъде много по-добре, отколкото да печелиш пари тук и сега. знанията, които може да ви даде наставник, имат много повече паричен потенциал от повечето заплати, които ще получите в началото.

Вижте тази статия: Стенли Дракънмилър – емблематичният търговец на Forex

котировки за търговия от Пол Тудор Джоунс

„Тайната на успеха от гледна точка на търговията е да имате неуморима и неуморима и неутолима жажда за информация и знания.“ – Пол Тюдор Джоунс II

Този начин на мислене се простира далеч извън сферата на търговията, но е особено приложим във форекс. Много търговци губят огромна сума пари при първите си опити, просто защото им липсва подходящото желание за знания. Не правете тази грешка и спечелете колкото се може повече информация, преди да направите първите си стъпки в света на търговията.

котировки за търговия от Уорън Бъфет

„Цената е това, което плащате. Ценността е това, което получавате. ” – Уорън Бъфет

С това твърдение Бъфет се опитва да предаде разликата между цена и стойност, което е много важна концепция във форекс света. Може да имате хиляди долари, но инфлацията може да ги направи по-малко ценни с течение на времето. Този цитат илюстрира това доста добре. Всъщност целият форекс зависи от тази концепция – променящите се стойности на парите.

Може също да ви хареса: Бихте ли искали съвети от някой на стойност 88 милиарда долара?

котировки за търговия от J Paul Getty

„Купувам, когато всички други хора продават.“ Дж. Пол Гети

Много цитати разчитат на красноречив, цветен език и закачливи фрази. Този няма нито едното, и все пак предава проста истина – често не е добре да се придружавате с тълпата. Опитайте се да предскажете пазарните движения и никога не следвайте тълпата сляпо. Бързият спад на цените може да е най-добрият момент за покупка, вместо да се паникьосвате.

Вижте също: The Enigma J Paul Getty, най-богатият човек в света

котировки за търговия от Сет Кларман

„Индивидуалните и институционалните инвеститори често демонстрират неспособност да вземат дългосрочни инвестиционни решения въз основа на бизнес основите.“ – Сет Кларман

Можете да видите много големи грешки, които големият бизнес и дори държавите допускат в своята политика. Хората са още по-недостатъчни. Разбирането на това и знанието как да го избегнете са двете най-големи стъпки към установяване на лично богатство. Трябва много саморефлексия и много образование, за да избегнете тези капани. Най-печелившите инвестиции се правят в дългосрочен план. Човешката психика обаче не е подходяща за такива мащабни последици. Това е нещо, което трябва да преодолеете – използвайте мозъка си и помислете за печалбата в бъдеще, а не за удовлетворението на настоящето.

Не пропускайте: Seth Klarman: The Legend of Value Investing

котировки за търговия от Роджър Вер

„Цената е най-малкото интересно нещо за биткойните.“ – Роджър Вер

Както вероятно вече знаете, цената на Биткойн се е променила бързо и бурно от създаването на валутата през 2009 г. Пица, закупена с BTC в началото на живота си, сега ще струва милиони долари. Но потенциалът на крипто платформата е много по-очарователен от цената му.

Ver се опитва да накара хората да надхвърлят обикновената текуща стойност и да се съсредоточат върху основния потенциал на стоките, в случая биткойн. Но концепцията е приложима за всички други форми на търговия. Добре би било да го запомните.

котировки за търговия от Тони Робинс

„Повечето хора се провалят в живота си, защото са главни в незначителни неща.“ – Тони Робинс

Въпреки че г-н Робинс е по-скоро мотивационен гуру, а не фигура във финансовия свят, той е прав за това – вашето образование има значение и има голямо значение. Пропиляването на живота си за усвояване на умения, които няма да бъдат особено приложими в настоящата пазарна икономика, не просто ще загуби парите ви, а и времето ви, което е далеч по-лошо.

Фокусирайте се върху образованието, което ще се завърне. Научете за финансовия свят, за това как да генерирате и съхранявате богатство и как да развивате уменията си в тази област. Земята под нас винаги се движи, винаги се върти. Струва си да знаете какъв вид образование ще бъде важно в бъдеще и какво е просто хоби курс, който ви отнема 4 години и хиляди лири.

Прочетете също: Тони Робинс, човек, който създава и вдъхновява успеха

котировки за търговия от Бил Липшуц

“Трябва да разберете как да печелите пари, като сте правилни само от 20 до 30 процента от времето.” – Бил Липшуц

Управлението на риска е изключително важна част от живота. Търговията с големи суми може да доведе до големи рискове. Lipschutz предава тази реалност. Не бива да разчитате на големи печалби. Съдбата не се прави с широки удари, а с малки четки. Не трябва просто да сте подготвени за грешка, трябва да го очаквате. Вземете под внимание грешката и работете с нея. Приемете реалностите – ще се провалите. Това е част от природата. Децата падат на пода, докато не се научат как да ходят. Заслужаваха ли си тези падания? Разбира се, и вашите неуспехи в крайна сметка ще си струват.

Вижте тази статия: Бил Липшуц: Магьосникът на Форекс пазара

котировки за търговия от Ед Сейкота

„Не прилагам инерция, забелязвам я и привеждам търговията си в съответствие с нея.“ – Ед Сейкота

Дори най-големите търговци са обикновени петънца на вятъра на пазара. Всеки трябва да погледне тенденциите и да се коригира съответно, вместо да се опитва да плува срещу течението. Ето как Сейкота и безброй други успешни търговци успяха да натрупат богатството си на непримиримите пазари. Опитайте се да се подредите по такъв начин, че да яхнете вълната на тенденция. Seykota винаги е бил фокусиран върху анализирането на това как емоциите на търговеца влияят върху тяхната търговия. Финансовият свят е свързан с логиката и студеното систематично движение, но личните чувства на търговците винаги могат да изхвърлят това през прозореца.

Трябва да се свържете със собствените си емоции и да се научите как да позиционирате търговията си с тези знания. Знайте, че много хора оставят чувствата си да се възползват от тях и продават, когато трябва да купуват. Избягвайте да правите това и се възползвайте от това, когато другите правят тази грешка.

Търговията с мъдрост е навсякъде. Просто трябва да търсите на правилните места. Ние, от Trading Education, се стремим да бъдем едно от онези места, където търговците могат не само да научат всичко за търговията, но и да намерят така необходимото насърчение и мотивация за постигане на техните търговски цели.

Разгледайте нашия безплатен курс за форекс и вземете цялата най-добра информация, за да започнете да търгувате.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector