Подкрепа и съпротива Forex търговията е направена просто

Нивата на подкрепа и съпротива са едно от най-важните неща, които можете да научите като търговец на валута.

Чрез определяне на ключови нива на подкрепа и съпротива, търговците могат да намерят подходящите моменти за влизане и излизане от сделка.

Но какви са нивата на подкрепа и съпротива?

Нивата на подкрепа и съпротива се определят като ценови области, в които цената няма да отиде по-висока – съпротива – или по-ниска – подкрепа.

Използването на подкрепа и съпротива е много полезно, защото може да се използва във всички пазарни ситуации; бик, мечка или отглеждащ.

В тази статия ще разгледаме как ще извлечем нива на подкрепа и съпротива и как да търгуваме ефективно.

Искате ли да научите как да търгувате с форекс като професионалист? Вземете нашите Форекс курс за търговия!

Как да нарисувате нива на подкрепа и съпротива

нива на подкрепа и съпротива

Първото нещо, което търговците трябва да усвоят, за да търгуват с нива на подкрепа и съпротива, е да ги нарисуват правилно върху софтуера за картографиране.

Ако не направите това правилно, няма да можете да търгувате подкрепа и съпротива.

Въпреки това, намирането и извличането на нива на подкрепа и съпротива е относително лесно и не трябва да ви отнема твърде много време.

Първо, трябва намалете вашите диаграми, за да можете да видите по-голямата картина, това прави много по-лесно да видите нивата на подкрепа и съпротива. Около 10 свитъка на мишката трябва да са достатъчни.

Начертайте линиите си на най-очевидните нива, тези, които са най-ясни за вас. Ако не сте сигурни, че е ниво, не го теглете.

Не рисувайте твърде много линии

Твърде много редове могат да станат много объркващи. Къде искате да купувате и продавате? Ако има твърде много редове, не можете да кажете.

Повтаряме това много в Търговско образование: Поддържайте вашия план за търговия прост! И търговията с подкрепа и съпротива също трябва да бъде много проста.

Твърде много редове могат да доведат и до парализа на анализа, която може да ви попречи да търгувате. Дръжте го ясно и просто и ще можете да търгувате много по-добре.

Придържайте се към пет или шест нива най-много, няма повече.

След това, коригирайте линиите, които сте добавили, така че да получат повече докосвания по цялата графика. Може да откриете, че когато правите това, ще намерите повече нива.

Когато настройвате линиите, фокусирайте се повече върху заснемането на по-скорошните докосвания, тъй като те са по-правилни, по-ранните докосвания са по-малко важни.

Не поставяйте линиите си на екстремни ниски или екстремни върхове, тъй като това не са нива на подкрепа и съпротива. Търсите само най-много докосвания.

И не поставяйте линиите си там, където цената се срязва. Искате щрихи, а не цената над или под цената.

Ако го правите правилно, не трябва да ви отнема твърде много време. Може би не повече от минута.

Не забравяйте, не използвайте едни и същи нива на подкрепа и съпротива всеки път, когато търгувате. Трябва да чертаете нови линии на всеки толкова често.

Изтрийте стари линии и нарисувайте нови, когато е необходимо.

Дневните търговци също трябва да се фокусират само върху днешните нива на подкрепа и съпротива, а не върху предходни дни, тъй като това често е твърде много информация.

Основни и малки нива на подкрепа и съпротива

Не всички нива на подкрепа и съпротива са еднакви.

Някои нива могат да бъдат етикетирани като второстепенни, а други могат да бъдат етикетирани като основни. Малките нива са по-склонни да бъдат нарушени, докато основните нива са по-склонни да се задържат.

Как да търгуваме с подкрепа и съпротива

Казано съвсем просто, в идеалния случай искате да купувате, когато цените са ниски, около нивата на поддръжка и да продавате близо до нивата на съпротива.

Но има няколко ключови неща, които търговците трябва да вземат предвид, за да бъдат по-ефективни.

Като начало, колкото по-силно е движението, толкова повече търговци ще се включат. Потърсете големи движения, които обикновено се характеризират с голяма серия свещи.

Искате да се включите в това действие. Това, което не искате да направите, е да се включите в малки пазарни движения.

Търговията на пазарен пазар може да бъде малко по-трудна тъй като разликата между подкрепа и съпротива може да бъде по-близка.

Друго важно нещо, което трябва да се отбележи, е, че нивата на съпротива могат да станат бъдещи нива на подкрепа и обратно.

Пробив на търговията

нива на пробив, подкрепа и съпротива

Истински да печелите от нивата на подкрепа и съпротива при търговия, искате да търгувате пробив на пазара. Тук цената изскача от нивата на съпротива, като в идеалния случай се издига покрай тях.

Това, което искате да видите, са по-високи нива съпротива. Това означава, че цената на валутната двойка бавно се движи нагоре, стъпка по стъпка.

Той ще спадне с точки, но най-общо казано, цената расте. Когато това се случва, продавачите стават все по-слаби, а купувачите – все по-силни.

Вие също искате бъдете нащрек за по-ниски върхове в поддържа. Това е точно обратното на горното.

Ако валутната двойка намалява в цената. Продавачите стават все по-силни, а купувачите – все по-слаби.

Голям комплимент за това за по-ясна картина е използването на плъзгаща се средна стойност, за да се потвърди, че се появява тенденция.

Това, което ни говори за по-високи или по-ниски нива, е, че пазарът може скоро да избухне, или отгоре или отдолу.

Но не забравяйте да изчакате пробив, силен ход, който ще действа като потвърждение за търговия. Пазарът е способен на всичко и може да не се получи както е планирано.

Потърсете триъгълни модели

триъгълни шарки

Хубаво нещо, което трябва да търсите, са модели на свещници. Те могат да помогнат много при търговия с подкрепа и съпротива и да ви дадат повече потвърждение.

Наближава серия от по-ниски върхове и ниски ниски в триъгълник поддържа нивата може да са знак, че пазарът е на път да се понижи.

В идеалния случай не трябва да търгувате в тези точки. Това обаче не означава, че не може да избухне по-високо.

И обратното също е вярно. Ако се появява модел на триъгълник с по-високи и по-високи нива, това може да означава, че може да се получи пробив. Все пак отново потърсете потвърждение, преди да действате.

Вие също трябва потърсете модели като чук или обърнат чук в близост поддържа. Когато това се случи, низходящият тренд вероятно ще се превърне във възходящ тренд.

По същия начин, падаща звезда доджи близо до нивата на съпротива може да означава, че възходящ тренд е на път да се превърне в низходящ.

Спрете загубите и вземете поръчки за печалба

стоп загуби и поръчки за печалба

Използването на стоп загуби и поръчки за тейк печалба може да направи търговската подкрепа и съпротива много по-лесни и безопасни.

В идеалния случай, искате да поставите стоп загуба на няколко пипса по-долу поддържа. По този начин, ако цената спадне под поддръжката, няма да бъдете спрени.

Същото важи и за съпротивата; поставете поръчката си за печалба малко по-горе съпротива нива.

Важно е да се отбележи, че нивата на подкрепа и съпротива са, че те са области, а не точни цифри.

Пазарът има навика да надхвърля цената, която вероятно ще очаквате.

Така че, ако се стремите към цена от $ 5, не се изненадвайте, ако тя спадне по-ниско до $ 4.95 или по-високо до $ 5.10, например.

Нивата на подкрепа и съпротива не са точна наука, те са ориентир. Ето защо се препоръчва да дадете място на своите стоп загуби и поръчки за печалба.

Не поставяйте стоп загуби и не приемайте поръчки за печалба точно на вашия подкрепа и съпротива линии.

Използване на канални модели

канални модели

Схемата на канала е инструмент, който се предлага в повечето софтуерни схеми. Те ви позволяват да начертаете нива на подкрепа и съпротива върху графиките си под формата на тунел или „канал“.

Едно предимство, което те имат пред общите линии на софтуера за картографиране, е, че не е задължително да са хоризонтални линии, те могат да се въртят, за да бъдат възходящи или низходящи.

Това е изключително полезно, защото ви позволява да видите подкрепа и съпротива на тенденция към пазара, нагоре или надолу.

Имайте предвид план

Не просто влизайте в сделка сляпо, когато търгувате подкрепа и съпротива.

Независимо от това, че търгувате с подкрепа и съпротива, поддържайте простият си план за търговия. Колкото повече елементи участват, толкова по-вероятно е нещата да се объркат.

Когато влизате в сделка, трябва да имате представа кога ще излезете. Поставете цел за определен брой точки, която е реалистична.

Ключови точки

Ако си спомняте нещо от тази статия, направете това ключови моменти.

  • Изчертаването на области на подкрепа и съпротива не трябва да бъде твърде трудно. Начертайте около пет или шест линии, които се виждат лесно, не трябва да ви отнема повече от минута.
  • Винаги търсете потвърждение, преди да направите сделка. Това може да бъде под формата на движение в желаната от вас посока или под формата на модели на свещници.
  • Помислете за използването на канални модели. Те могат да се използват, когато пазарът е в тенденция, за да покаже подкрепа и съпротива.
  • Имайте предвид план. Не просто търгувайте само с подкрепа и съпротива, търсете потвърждение и имайте представа кога да излезете от търговията.

Научете се да търгувате с подкрепа и съпротива с нашия курс за валутна търговия

Искате ли да научите повече за форекс и как да търгувате? След това се регистрирайте в нашия курс за търговия с валута!

Ако ви хареса да прочетете тази статия от Търговско образование, моля, дайте му харесване и го споделете с всеки друг, който смятате, че също може да представлява интерес.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me