Съединението при Forex търговия: Как да го намерите и да бъдете по-успешни

Как да разберете, че е безопасно да влезете или да излезете от сделка? Точен отговор: Потърсете сливане!

Ако влезете в сделка, без да сте сигурни, че е безопасно, рискувате да направите загубена сделка.

Намирането на точка на сливане е чудесен начин да избегнете твърде много анализи, които не само ще ви болят главата, но и ще отнемат твърде много време.

Търгуването с форекс е толкова сложно, колкото го правите.

В тази статия ще обясним какво точно е сливането при валутната търговия и защо трябва да го търсите във вашите сделки.

Искате ли да научите как да търгувате с форекс като професионалист? Вземете нашите Форекс курс за търговия!

Какво означава сливане?

Съвпадението се определя от Кеймбриджския речник като:

„[A] ситуация, при която две неща се съединяват или се обединяват.“

Какво означава това за валутната търговия?

Е, това означава да търсите два (или понякога повече) знака, че сте намерили безопасна възможност да купувате или продавате.

Защо е важно да се търси сливането при търговия на форекс?

сливане при валутна търговия


Защото можете да сте сигурни, че е безопасно да купувате или продавате, за да увеличите шансовете си за успех и да намалите загубите.

Не можете да разчитате единствено на технически анализ или фундаментален анализ. Особено само един показател.

Те измерват минали движения, а не текущи движения. Освен това индикаторите не сигнализират за покупка или продажба.

Всъщност те са измервания за това как се движи пазарът. Рядко, ако някога ще получите нещата точно правилни. Шансовете са силно срещу вас.

Намиране точки на сливане е важна стъпка в превръщането в последователен търговец. За съжаление няма да спечелите милиони от една щастлива сделка.

В действителност ще спечелите своето състояние чрез поредица от добре обмислени сделки.

Чрез включване на търсенето на сливане във вашата търговска стратегия, можете да бъдете по-точни в своите сделки и да бъдете по-последователни.

Отлично правило при намиране на точки на сливане е да потърсете поне три причини да сключите сделка и максимум една причина, поради която не трябва.

В идеалния случай обаче не би трябвало да има причина, поради която да не правите сделка.

Сливането може да ви даде увереност във вашите сделки

Сливането може да ви даде увереност, че е добре да направите сделка. Пренебрегван фактор, доверието играе много важна роля в търговията.

Когато ни липсва увереност, това може да ни накара да направим поредица от лоши сделки.

Спирате да се интересувате дали ще бъдат успешни или не, можете да направите някои големи загуби и спрете да влизате правилно в пазара.

Въпреки това твърде голямото доверие може да бъде също толкова вредно. Това, което трябва да търсите, е правилният баланс.

Как мога да намеря сливане?

начини за намиране на сливане

Можете да намерите точки на сливане по много различни начини. Това, което може да работи за вас, може да не работи за друг търговец.

За да намерите правилния метод, който работи за вас, трябва да опитате разнообразие от различни стратегии.

Може да използвате предимно един индикатор, за да намерите възможности, а вторият като потвърждение, че е безопасно да сключите сделка.

Но не използвайте твърде много индикатори. Дръжте до три при абсолютния максимум. Повече и ще се объркате.

Тенденционни линии и подкрепа и съпротива

Един от най-лесните начини за намиране на точка на сливане е чрез комбиниране на линии на тенденция с подкрепа и съпротива.

Логиката зад него е проста. Ако забележите нововъзникваща тенденция, поставете линия на тенденция върху нея. След това поставете линиите си за подкрепа и съпротива.

Местата, където двете се пресичат, са вашите точки за покупка или продажба. Можете също така да използвате шаблон на канал вместо линия на тенденция, ако предпочитате.

Бъдете внимателни, когато рисувате нива на подкрепа и съпротива, дръжте го най-много до пет реда. Повече и рискувате да се объркате.

Това, върху което трябва да се съсредоточите, е да начертаете линиите, които са най-ясни за вас. По-новите области са по-важни.

Друго нещо, което трябва да се вземе предвид при тази стратегия, е това тенденциите могат да свършат. Трябва да сте сигурни, че тенденцията ще продължи, за да бъдат вашите линии на тенденции правилни.

Не забравяйте да актуализирате нивата си на подкрепа и съпротива всеки път, когато търгувате.

Използване на индикатори

Чудесен начин за намиране на сливане е чрез маркиране на опора и съпротива и използване на индикатор. Популярен начин да направите това е чрез комбиниране на подкрепа и съпротива с ленти на Болинджър.

Стратегията е много проста. Когато нивата на подкрепа или съпротива отговарят на долната лента, това е сигнал за покупка.

И когато нивото на подкрепа или съпротива отговаря на по-високия обхват, това може да е сигнал за продажба.

Вижте тези 20 показателя, които се използват от гурутата тук.

Прави пет пипса

правило пет пипса, сливане при валутна търговия

Някои търговци препоръчват влизане или излизане от търгувайте там, където виждате сливане до пет пипса под или над зоната.

Има две причини, поради които това може да бъде полезно.

Първо, тя ви позволява малко място за мърдане. Трябва да помните, че тези точки на сливане не са гарантирана наука, те са области, които имат голяма вероятност за успех.

Тези допълнителни пипсове могат да служат като допълнително потвърждение, че е добре да се направи сделка.

Например искате да навлезете на пазара и сте открили възможна зона на сливане, но не сте сигурни дали пазарът ще отиде по-ниско или по-високо.

В идеалния случай, искате да отиде по-високо, защото това потвърждава, че ще последва тенденция, така че правите поръчка пет пипса по-горе.

Ако достигне тази точка, вие не само ще бъдете на пазара, но има тенденция, действаща във ваша полза което ще улесни излизането от пазара.

Това работи и по друг начин, когато излизате от пазара. Отново сте намерили точка на сливане, но не сте сигурни в каква посока ще тръгне пазарът.

За да играете на сигурно, вие поставете стоп-загуба пет пипса под точка на сливане.

Увеличете печалбите

Разбира се, може да не увеличите максимално печалбата си, но ще можете да заключите спечеленото, вместо да рискувате за още.

В известен смисъл използването на правилото за пет пипса е по-нататък точка на сливане, просто без помощта на индикатори.

Втората причина, поради която можете да използвате правилото за пет точки, е обратната на горната. Може да искате да играете рисковано и да спечелите колкото е възможно повече.

Например, вие сте намерили точка на сливане и искате да навлезете на пазара. Можете да купите пет пипса по-долу, ако искате да получите възможно най-ниската цена.

Тук рискът е да не последва движение нагоре.

След това, когато откриете втората точка на сливане за излизане от пазара, можете да рискувате отново, като поставите поръчка за печалба с пет пипса по-горе. Ако този риск се изплати, може да бъде от полза.

Проблеми със сливането на валутната търговия

проблем със сливането при валутната търговия

Основният проблем при търговията на сливане е, че може да започнете да се опитвате да използвате твърде много сигнали за покупка или продажба.

Както споменахме, това може да доведе до ситуация, в която не знаете какво трябва да правите.

Някои сигнали може да ви казват да купувате, докато други ви казват да не го правите.

Това от своя страна може да доведе до страха анализ парализа където сте толкова затрупани с противоречиви данни, че не знаете какво да правите, за да не правите нищо.

След това накрая просто наблюдавате как се движи пазарът, пропускайки много ценни възможности, защото просто не можете да ги забележите през всичките си показатели.

Но има начин да се противодейства на това; използвайте само няколко показателя. Важно нещо, което трябва да запомните, е, че най-добрите стратегии за търговия работят най-добре.

Ако вашата търговска стратегия има много компоненти, повече неща могат да се объркат и объркайте вашите сделки.

Освен това, по-опростените стратегии за търговия са по-лесни за повтаряне. Не е нужно да мислите за тях толкова много, което също ги прави по-малко стресиращи.

Чудесен начин да опростите стратегията си за търговия на сливане е като разчитате на един индикатор за намиране на възможности, а вторият индикатор да действа като потвърждение че е безопасно да се търгува.

Погледнете общата тенденция

Ако пазарът е във възходящ тренд, наистина ли е необходимо да продавате, когато можете да продавате на много по-висока цена?

Същото важи и за покупката. Има ли смисъл да купувате, когато пазарът става все по-нисък и по-нисък?

Не всички точки на сливане си струва да се търгуват.

Поставете си подходящи цели

поставяне на цели

Търговците не трябва просто да вярват, че точките от сливане сам е достатъчно добър. Те все още трябва да имат приемливи цели; те трябва да знаят кога да влязат и излязат от пазара.

В известен смисъл това може да действа като друг слой на сливане.

Винаги трябва да се има предвид управлението на риска. Само защото сте намерили точка на сливане, не просто мислете, че сте намерили добро място за търговия.

Трябва да помислите за своето съотношение риск-печалба. Ако мястото, където влизате и излизате, са твърде близо един до друг, струва ли си търговията?

Освен това трябва да вярвате, че когато влезете в тенденция, тя ще продължи да се изкачва. Ако не стане, може в крайна сметка да загубите.

Така че, както виждате, сливането не винаги е толкова право напред, колкото изглежда.

Ключови точки

Ако си спомняте нещо от тази статия, направете това ключови моменти.

  • Сливане се определя като когато два (или повече) сигнала ви дават един и същ знак. Това ви позволява да влизате или излизате от пазара с по-голяма увереност.
  • Използването на линии на тенденции и нива на подкрепа и съпротива е чудесен начин за намиране сливане. Показателите също са полезни за включване, но не използвайте твърде много.
  • Помислете за използването на правилото за пет пипса. Влезте или излезте от пазара пет пипса под или над точката на сливане.
  • Не всички точки на сливане си струва да се търгуват. Търговците трябва да разгледат общата тенденция, преди да купуват или продават.

Научете как да търгувате на сливането с нашия курс за търговия на форекс

Искате ли да научите повече за форекс и как да търгувате? След това се регистрирайте в нашия курс за търговия с валута!

Ако ви хареса да прочетете тази статия от Търговско образование, моля, дайте му харесване и го споделете с всеки друг, който смятате, че също може да представлява интерес.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector