Синдром на Кинг Конг: Прекалената увереност ще изпразни вашата търговска сметка

На път сте да научите жизненоважен урок: Прекалената увереност може да разкъса вашата търговска сметка до абсолютни парчета.

Защо?

Търговията няма нищо общо с това да се чувстваш късметлия или „да си на щастие“.

В действителност търговията е свързана вероятност. По същество, какви са шансовете да направите сделка правилна или грешна?

Когато започнете да се чувствате късметлия, тогава нещата могат да се объркат и можете да направите огромни загуби. В най-лошите случаи това може да доведе до синдром на Кинг Конг.

Научете как можете да избегнете тази хуморна грешка, като вземете нашата безплатен курс за форекс търговия!

Какво представлява синдромът на Кинг Конг?

какво е синдром на Кинг Конг

Синдромът на Кинг Конг е мястото, където търговецът прави печеливша сделка или поредица от печалби и в резултат на това те търгуват повече.

Докато продължават да печелят, те стават прекалено самоуверени, вярвайки, че късметът ще се повтори и те поемат повече рискове или не успяват да оценят правилно ситуацията на пазара.

Обикновено, тези търговци са начинаещи без много познания за търговия и в повечето случаи те може да са поставили огромен размер на партидата или да използват твърде много лостове.

И двамата са смъртоносни.

Нашият мозък е обучен да повтаря неща, които харесваме. Въпреки че това е много естествено, определено не означава, че е добро за нас.

В крайна сметка обаче „късметлийската серия“ приключва и търговецът прави голяма загуба, най-вероятно губят всичките си печалби и може би повече.

Начинаещите буквално изпразниха своите търговски сметки, правейки това.


Откъде идва терминът синдром на Кинг Конг?

Точният произход на фразата е неясен, но за него се говори в книгата Forex Essentials в 15 сделки: Ръководството за успешна търговия с валута Global-View.com и в глава 8, Евристична търговия.

Авторите определят синдрома на Кинг Конг като:

„Емоционалният връх, който изпреварва търговеца, когато се справят изключително добре за определен период от време, като например извършване на дузина последователни печеливши сделки. Обикновено последвано от голяма загубена сделка и проверка на реалността. “

Страхът и алчността са два от основните компоненти, които книгата цитира, които влияят върху реакцията на търговеца с пазара.

Вижте книгата и уебсайта на авторите Глобален изглед.

Кой е засегнат от синдрома на Кинг Конг?

Почти всеки може да попадне в този капан когато започнат да печелят твърде много и мислят, че търговията е лесна. Не са само начинаещи!

В търговските кръгове често се смята, че сте най-опасни, когато печелите твърде често.

Това каза в проучване на свръхдоверието на инвеститорите, преиздадено от TurtleTrader, те откриха това мъжете са по-склонни да бъдат прекалено самоуверени от жените и да търгуват повече, отколкото трябва.

Всъщност мъжете търгуват с 45% по-активно от жените. Процентът е дори по-висок при самотните мъже.

Какви други неща могат да създадат фалшива увереност?

Твърде много информация също може да бъде фактор.

Предполага се, че проучванията са установили, че когато хората получават повече информация, това увеличава тяхната увереност в способността им да предсказват резултатите.

Проблемът е в това тази информация не винаги е свързана с това, което търгуват, ефективно им дава фалшиво чувство на увереност, за да предскажат резултата от сделка.

Друг фактор може да бъде, че неопитните търговци могат да почувстват, че личното им участие в пазарен инструмент по някакъв начин ще повлияе благоприятно на резултата от него.

Те смятат, че само желанието пазарът да поскъпне е достатъчно, за да го направи. Това е подобно на хазарта в смисъл, че комарджиите се чувстват контролирани, когато хвърлят заровете.

Търсенето на сензация също е фактор. Когато тя присъства заедно с фалшива увереност, тя може да бъде смъртоносна за търговеца.

Как можем да спрем синдрома на Кинг Конг?

Да си наясно с това е добро начало, но има още много неща, които можем да направим, за да го предотвратим.

Имате план за търговия

има план за търговия

Засегнатите със синдром на Кинг Конг обикновено изобщо нямат план за търговия. Те просто се досещат какво ще работи което е основно хазарт.

Най-важната част от вашия план е управлението на риска.

Може би не. 1 нещо, от което търговецът се нуждае за своя план за управление на риска, е да знае своя съотношение риск-възвръщаемост. По принцип колко сте готови да рискувате и колко целите да се върнете?

На всичкото отгоре е важно да знаете кога да влезете и да излезете от пазара.

Но вашият план за търговия не трябва да бъде само за една или шепа сделки, той трябва да бъде по-широк по обхват и със седмични, месечни и годишни цели.

С поставени цели можете да се предпазите от надценяване.

След като имате план заедно, стриктно го следвайте! Не променяйте решението си и се опитайте да преследвате още няколко точки. Не си струва.

Вашият план за търговия трябва да бъде информиран чрез анализ на пазара

Това е както фундаментален, така и технически анализ.

Фундаменталният анализ ще ви направи информирани за събития, които могат да окажат влияние върху пазара, отрицателно или положително.

Чрез извършване на технически анализ можете разберете с голяма доза вероятност какъв ще бъде резултатът от сделката.

Можете също така да потърсите конкретна цена или модели на свещници, които показват, че предстои да се появи определено движение нагоре или надолу.

Мислете като търговец, а не като Кинг Конг

мислете като търговец, а не като Кинг Конг, синдром Кинг Конг

Под това имаме предвид, че трябва влезте в правилния манталитет на търговец и търгувайте без емоции; страхът, алчността, отмъщението трябва да бъдат оставени настрана.

Ако усетите, че те се прокрадват във вашите сделки, вероятно трябва да спрете търговията, направи нещо друго и си изчисти главата.

Има много книги, написани от търговци по психология на търговците, които си струва да разгледате.

Струва си да се отбележи и това разбирането на вашето психическо състояние може да бъде предизвикателство и дори по-трудно за научаване от техническата страна на търговията.

Друго нещо, за да се оправи, е това търговията не е бързо забогатяване схема. Мислете за търговията като за бизнес и всеки бизнес се нуждае от план.

Поддържайте стратегията си проста и не го усложнявайте с неща като лоста докато наистина разберете концепциите, които стоят зад търговията. Дори тогава направете бебешки стъпки и започнете от малко.

В допълнение към горното, най-добрите търговци търгуват по-малко и не повече.

Колкото повече търгувате, толкова повече рискове сте изложени. Най-добрите търговци всъщност са по-фокусирани върху това да не губят пари, вместо да правят повече.

Те търсят стриктно ситуации с възможно най-добри резултати, което изисква голяма доза дисциплина.

Друго ключово нещо, което професионалните търговци правят, е диверсифицират своите рискове, докато твърде самоуверените търговци са диверсифицирани. Те са по-склонни да се придържат към търговия с един инструмент.

Учете се от грешките си

Също така е важно да поемете отговорност за загубите си. Не обвинявайте други хора и неща за тях.

Ако не приемете загубите си като загуби, никога няма да научите какво се е объркало! Учейки се от тези грешки, можете да предотвратите тяхното повторение.

Вземете си a търговски дневник за да следите всичките си сделки. Запишете кога сте влезли и излезли, защо сте влезли, какво сте направили и, разбира се, резултата.

Потърсете моменти, в които сте уязвими към синдрома на Кинг Конг, където прекаленото печелене ви кара да мързелувате.

Потърсете тенденции

търсете тенденции

В същото проучване, посочено по-горе от TurtleTrader, те откриха, че инвеститорите на дребно са по-склонни да купуват големи победители или губещи, фокусирайки се само върху това, което грабва вниманието им.

По същество те или купуват много евтин пазарен инструмент, защото е евтин или много висок, мислейки, че той ще продължи да поскъпва.

Въпреки че има известна логика в това погрешно е, защото търговецът не е успял да установи дали има някаква тенденция или не.

Без възходяща тенденция е много вероятно търговецът да загуби пари.

Ако купят високо мислене, то ще продължи да поскъпва, може да е достигнало нива на съпротива и да започне да спада.

И ако купуват на много ниска цена, какво ще спре да става още по-ниска.

Тогава, за да се влошат нещата, е много вероятно такъв търговец да не е взел предвид сроковете. Те не знаят кога ще влязат или излязат от тази сделка.

Стремете се към последователност

Как най-успешните търговци стигнаха до мястото, където са днес?

Правили ли са някога губеща сделка?

Не със сигурност не!

Е, ако в това вярвате, с удоволствие бихме искали да прогоним тази илюзия. Всеизвестен факт е, че всички търговци, независимо колко опитни, правят загуби.

Ако всички те правят загуби, как могат да бъдат успешни?

Те са успешни, защото се стремят към последователност.

Те все още могат да бъдат печеливши, дори когато 50% от техните сделки носят печалба. Това е така, защото те се уверяват, че лошите им сделки са малки, а печелившите им сделки големи.

Част от постоянството е да имаш стратегия, която лесно може да се повтори и се придържаме към тази стратегия.

Това, че сте направили 200 пипса в търговията си, не означава, че сега трябва да използвате ливъридж 1: 500!

Ако не друго, това означава, че стратегията, която току-що сте изпълнили, трябва да бъде повторена и да се придържате към нея!

Преоценете целите си, докато търгувате

Когато нещата вървят добре, помислете за риска си. Не жертвайте всичко, като сте мързеливи.

Би трябвало да си мислите „Рискувам ли сега твърде много? Ще отида ли на големи сделки? “ Не забравяйте, че рисковете ви не бяха същите, както когато стартирахте търговската сесия.

Потърсете признаци, че сте мързеливи или прескачате някои жизненоважни неща, като неправилна оценка на пазара.

Доверието все още е важно!

доверието е важно

Не позволявайте на тази статия да имате отрицателно мнение за ролята на доверието. Все още е много ценен актив за търговец.

Без увереност във вашите способности може изобщо да не търгувате и тогава никога няма да бъдете печеливши. Може никога да не започнете или просто да напуснете.

Истинската увереност обаче трябва да бъде спечелена и идва с времето и опита. Просто не позволявайте на увереността ви да се превърне в синдром на Кинг Конг.

Ключови точки

Ако си спомняте нещо от тази статия, направете това ключови моменти.

  • Синдром на Кинг Конг е емоционален максимум, последван от емоционален минимум. Започвате да се чувствате щастливи, когато многократно печелите, но тази серия ще свърши.
  • Няма такова нещо като печеливша серия в търговията. Вероятността обаче със сигурност съществува и може да бъде измерена. Поставете вярата си там!
  • Прекалената самоувереност може да потроши вашата търговска сметка. Най-добрите търговци търгуват по-малко, не повече!
  • Наличието на план за търговия може да предотврати прекомерно самочувствие и надценяване. Също така трябва стриктно да се спазва.
  • Истинската увереност ще дойде с времето. Доверието е добре да се има, но то трябва да се гради на основата на опит.

Искате да научите как да си поставяте разумни цели и да избягвате синдрома на Кинг Конг?

След това вземете нашия безплатен курс за търговия с валута!

В момента раздаваме нашия курс от 2 500 британски лири, The Ultimate Guide to Forex Trading, абсолютно безплатно.

На нашия безплатен курс ще научите:

  • Фондация във Форекс търговията
  • Механика на Форекс търговията
  • Разширен анализ във Forex
  • Стратегия във Форекс

Но трябва да сте бързи, няма да е безплатно завинаги.

Ако е толкова добре, защо е безплатно?

Съвсем просто нашите партньори брокери плащат за курса.

Те знаят, че образованите търговци са по-добри търговци. Необразованите търговци са по-склонни да се откажат бързо, след като направят загуби.

Това е печеливша ситуация; получавате търговско образование, те получават търговец, който е по-вероятно да се придържа към тях.

Не позволявайте на самоувереността и Синдром на Кинг Конг изпразнете вашата търговска сметка. Получете търговско образование!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector