Търговия с ценови действия: Как да търгувате успешно на пазарните движения

Търговията с ценови действия е едно от най-полезните неща, които форекс трейдърите могат да научат. Някои търговци вярват, че това е единственото нещо, което трябва да знаете.

Накратко, търговията с ценови действия представлява търгуване на движението на пазара само за движението на пазара. Звучи объркващо?

Не се притеснявайте, ще обясним всичко.

Чрез учене ценова акция търговия, валутните търговци могат да се съберат по-добре стратегии за влизане и излизане и прогнозирайте с по-добра точност в каква посока вероятно ще се движи пазарът.

В тази статия ще обясним какво представлява търговията с ценови действия и как валутните търговци могат да я използват в своя полза.

Искате ли да научите как да търгувате с форекс като професионалист? Вземете нашите Форекс курс за търговия!

Какво представлява ценовото действие? Разбиране на цикли

Съвсем просто, ценова акция се определя като пазарни движения; всеки път, когато пазарът прави значително движение във всяка посока.

Има много определения какво точно представлява търговията с ценови действия. Но по същество е така търгувайки само с тези движения, без показатели.

Някои търговци дори биха препоръчали да научат какво е ценовото действие първо, преди да се научат как да използват индикатори.

За да разберат търговията с ценови действия, първо търговците трябва да разберат, че пазарът се движи в цикли.

Обикновено пазарът ще премине през четири етапа:

  • Ниски в диапазона (натрупване). Тук пазарът е в ниска точка и варира.
  • Възходящ тренд (пробив). Този етап се характеризира с по-високи и по-високи нива.
  • Диапазон високо (етап на разпространение). Тук пазарът е най-високата точка и варира.
  • Намаляване (низходящ тренд). Този етап се характеризира с по-ниски и най-ниски нива.

И след това повторете цикъла.

Това може да се случи в продължение на месеци или дори години. За да видите такива цикли, обикновено зависи от това колко сте увеличени до вашите диаграми.

Също така трябва да се помни, че тези цикли не винаги работят. Все още е възможно по време на етап на дистрибуция пазарът да избухне по-високо.

Важно нещо, което трябва да запомните за пазара, е, че всяка пазарна ситуация е уникална и се е случвала преди.

Пазарните цикли са важни за разбиране при търговия с ценови действия, тъй като знаейки в каква посока се движи пазарът, можете да правите по-информирани сделки.

В зависимост от времевите рамки, които гледате, пазарът ще премине през различни цикли. Търговците трябва да имат референтна система, преди да скочат на пазара.

Как да търгувате с ценово действие

търговия с ценови действия

Много търговци ще търгуват ценови действия сами и няма да използва никакви индикатори. За някои това е малко прекалено строго и е добра идея да има някои индикатори за потвърждаване на движенията.

Но това не означава, че търгувате без план. Все още трябва да имате рамка, която да следвате. Никога не търгувайте без план.

Трябва да сте си поставили цели колко пипса искате да спечелите, да знаете съотношението си риск-възнаграждение и да имате предвид голям размер.

Търговията с ценови действия отначало изисква търговците да открият идеална възможност да се включат на пазара.

С ценова акция, можете да намерите правилните възможности да се включите в тенденциите. Едва след като видите къде да купувате и продавате, започнете план и преминете с него.

Първо трябва да забележат на какъв етап е пазарът, в който след това ще ги информира в каква посока да търгуват. Тенденция ли е надолу или нагоре или просто варира?

Един добър начин да направите това е да маркирате нива на подкрепа и съпротива, за да можете да намерите области за покупка и продажба.

След това трябва да получите достъп до скоростта на пазара. Движи ли се бързо, бавно? Колко нестабилен е пазарът?

Нестабилният пазар може да означава много възможности за включване на пазара, бавно движещият се пазар може да означава обратното. Въпреки това, твърде много волатилност може да бъде рисковано.

Тук става въпрос не само за това доколко пазарът продължава дадена тенденция, но и когато тенденцията е обърната.

Това ви показва колко агресивни са купувачите и продавачите.

Търговците с ценови действия също могат да вземат предвид и обема, макар че най-общо казано, обемът обикновено не се счита за ценово действие.

Избиране на подходящия пазар за търговия

бичи или мечи пазар, ценова акция

Добрият търговец трябва да може да търгува на всеки пазар.

Много търговци се борят с това в началото. Те правят много пари на бичи пазари и след това получават шок по време на мечи пазар или пазарен пазар, когато започват да губят пари.

Това каза, вашата търговска стратегия трябва да е различна на различните пазари.

Когато пазарът е във възходящ тренд, вие не искате да продавате, а искате да търсите възможности за покупка.

Искате да се качите на този непрекъснато изкачващ се влак и да слезете, когато той не може да се изкачи по-нататък, и когато започне да се връща, продайте и излезте.

И в низходящ тренд не искате да купувате, освен ако не сте инвеститор. Тук трябва да търсите да продадете разкъсванията, когато пазарът се покачи за момент.

Потърсете сливане

Сливането е мястото, където се срещат две точки за анализ.

Търговците могат да намерят сливане с помощта на линия на тенденция и нива на подкрепа и съпротива. Където двамата се срещат, може да бъде добър знак къде да купувате или продавате.

Имайте предвид, че понякога старите нива на подкрепа стават нови нива на съпротива и обратно.

Освен това, тъй като цените се приближават до вашата тенденция, толкова по-вероятно е тенденцията, която следвате, да се счупи. Бъдете особено внимателни към това.

Моделите на каналите също могат да се използват по време на възходящи или низходящи тенденции да търсите постоянни по-високи или по-ниски нива, за да видите къде е добра идея да купувате или продавате.

Не забравяйте, че с времето тези точки стават датирани и затова трябва да ги премахнете или актуализирате. По-новите движения винаги са по-подходящи.

Използвайки сила на звука може да ви покаже и скоростта, с която се търгуват договори. Ако са много, това може да символизира голямо движение на цената е на път да се случи.

Понякога обаче може да е трудно да се каже дали цената ще се повиши или ще падне. Обикновено обемът обикновено предхожда ценовите движения.

Модели на свещници

модели на свещници

За да търгуват ценови действия, търговците до голяма степен разчитат на модели на свещници, за да им покажат как се движи пазарът.

Много търговци търсят ценови действия, като разглеждат модели на свещници. Някои, но не всички модели на свещници могат да бъдат използвани за означаване на ценово действие

Бичи и мечи поглъщащи модели са особено силен знак за ценова акция. Те показват, че низходящият или възходящият тренд е на път да се обърне.

Но ценовите свещници могат да бъдат в много форми.

Трикратната стачка е друг свещник, който е много полезен при определяне на обръщане на цената. Съдържа три мечи свещи и след това силна бичи свещ.

Това, което прави този модел на свещник толкова полезен и точен, е, че съдържа силна свещ за потвърждение.

Има още много неща, които да използвате във ваша полза. Като научите какво означават, можете да останете една крачка пред играта.

Да се ​​използват модели на свещници за стратегия за търговия с ценови действия, те трябва да са прости и лесни за следване.

По-сложните модели на свещници могат да бъдат по-трудни за четене и по-вероятно да доведат до грешка.

Друго важно нещо, което трябва да запомните е, че е различно хората четат модели на свещници по различни начини. Може да видите един модел, докато някой друг ще види друг.

Trading Education има цяла статия за моделите на свещници, които търговците ще намерят за полезни. Можете да го намерите тук.

Опасности от разчитането единствено на ценовите действия

опасност да разчитате единствено на ценови действия

Различни търговци тълкуват ценова акция по различни начини.

Един търговец може да види, че се появява низходящ тренд, друг може да повярва, че пазарът е на път да се превърне в бичи.

Затова е добра идея да използвайте множество индикатори – при максимум два – за потвърждаване на възможни пазарни движения.

Ако използвате още индикатори, рискувате да се объркате. Търговията трябва да е проста, запазете я така.

Трябва да вземете предвид и фундаменталния анализ. Движенията на цените никога не се случват само от себе си.

Много от най-големите движения са свързани със събития, случили се през целия ден. Това е една от важните причини, поради които се нуждаете от валутен икономически календар.

Ключови точки

Ако си спомняте нещо от тази статия, направете това ключови моменти.

  • Ценово действие търговията е само търговия с пазарни движения. Обикновено търговците с ценови действия няма да използват индикатори.
  • Търговците трябва да разполагат с рамка преди търговия. В идеалния случай те трябва да забележат възможност и да разберат кога и къде да влязат и излязат.
  • Моделите на свещници са изключително полезни знаци за предсказване на пазарните движения. Научете се да разпознавате ключови модели на свещници, за да се възползвате максимално от ценовата търговия.
  • Търговците не трябва да разчитат единствено на ценова акция. Търговците също трябва да използват технически анализ и основен анализ.

Научете се да търгувате с ценови действия с нашия курс за валутна търговия

Искате ли да научите повече за форекс и как да търгувате? След това се регистрирайте в нашия курс за търговия с валута!

Ако ви хареса да прочетете тази статия от Търговско образование, моля, дайте му харесване и го споделете с всеки друг, който смятате, че също може да представлява интерес.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map