5 блокчейн иновации, които пазарът наблюдава през 2018 г.

2018 г. беше по-тиха година за блокчейн досега, отколкото беше общата сума за 2017 г. Независимо от това, има редица основни технологични иновации на блокчейн, които пазарите гледат. Чудите се какви са те? В тази статия ще съберем пет от най-големите иновации на Blockchain, които ви предстоят през следващата година, и въздействието, което те биха могли да окажат на пазарите на криптовалути.

Това Търговско образование статия очертава няколко от нещата, които вие трябва да следи за:

1. Регулаторите

липса на регулатори на криптовалута

Регулаторите са белята на много инвеститори в криптовалута от самото начало, но след балона на Биткойн от края на 2017 г. и началото на 2018 г., мнозина сега гледат на инвестициите в криптовалута с нарастващо подозрение. Голяма част от това е свързано повече с безскрупулни лица и компании, които се опитват да използват скорошната публичност около криптовалутите, за да изтръгнат лековерни потребители, но някои се интересуват от самия модел на Blockchain. Голяма част от това се дължи на децентрализирания характер на криптовалутите и липсата на контрол, който правителствата и други регулаторни агенции имат върху начините, по които те се използват. Това ги направи особено непопулярни сред полицията, която разчита на електронната следа на хартия, която обикновено се свързва с плащания с кредитни карти и други електронни транзакции, за да издири престъпници.

Може също да ви харесат: 5 начина да удвоите инвестицията си

2. Лихва от банките

Банките се интересуват от използването на технологията Blockchain за преместване на активи по целия свят, особено между и в рамките на пазари, които имат слабо развита инфраструктура за финансови услуги. В много случаи Blockchain трансферите са по-бързи, лесни и значително по-евтини от вече съществуващата технология. Някои криптовалути се отдалечават от потребителския пазар и се надяват, че тайната на техния бъдещ успех се крие в убеждаването на големите финансови институции да ги приемат за обработка на плащания и други финансови тежести. Досега редица големите банки в Испания и Латинска Америка вече започнаха да възприемат технологията Blockchain и е известно, че е имало интерес от редица големи американски финансови институции.

3. Приемане от потребителите

приемане на blockchain технология като плащане

Цялото вълнение около компаниите със сини чипове не успокои слуховете, че основното внедряване на технологията Blockchain от потребителите е съвсем близо. Слуховете, че Amazon, PayPal, Facebook или друг основен интернет плейър е на път да влезе в Blockchain в голяма степен, със сигурност не са нещо ново и рядко се реализират. Повечето компании, които започнаха да приемат биткойн по време на най-голямото покачване на тази валута през 2017 г., правеха това с поне едно око върху големия скок на публичността, който обикновено се дължи на решението Сега, когато хората гледат на Blockchain през по-рационални очи, възможно е криптовалутите да започнат да намират ниша, в която те могат да работят печелившо и успешно в продължение на много години напред.

Хората също четат: 10 мита за криптовалута и блокчейн


4. Целостта на системата

През последните месеци редица банки претърпяха големи информационни провали, тъй като тяхната остаряла инфраструктура не успява да отговори на изискванията на клиентите от 20-ти век. Разчитането на Blockchain съвременни методи и децентрализирани подходи направи го относително имунизиран срещу проблеми като този и неговата сигурност по подразбиране може да го направи много популярен сред потребителите във все по-фокусирана върху поверителността ера. Въпреки това, редица бариери пред влизането ще трябва да бъдат премахнати, преди да има вероятност да видим много широкото използване на криптовалути, въпреки тези предимства.

5. Финансова автоматизация

автоматизирани процеси на блокчейн

В Търговско образование, знаем, че бъдещето на финансите е автоматизирано. Това вече е така в света на търговията, където по-голямата част от бързите сделки се извършват автоматично от компютри, разчитащи на алгоритми, а не от отделни търговци. Криптовалутите ще помогнат на света на банковото дело, който иначе е силно зависим от ръчните процеси и старите начини за извършване на нещата, да направи най-накрая стъпка в 21-ви век и да започне да използва автоматизирани процеси, които ще направи целия процес значително по-ефективен за финансовите институции и потребителите.

Въпреки че пазарът може да бъде малко по-малко ентусиазиран от преди, няма съмнение, че иновациите в технологията Blockchain идват по-бързо от всякога. Следващата година дава много обещания за всички инвеститори, които дойдат да пътуват.

Не пропускайте: Как да мислим като инвестиционен гуру?

Ако ви е харесало да четете тази статия от Trading Education, моля, дайте й харесване и я споделете с всеки друг, който смятате, че също може да представлява интерес.

Източник: www.due.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector