9 Трябва да гледате документални филми за биткойни

Ако не сте чували за биткойн, време е да наваксате. Новаторската криптовалута е забелязала някои драматични върхове и спадове от пристигането си през 2008 г..

Понятието биткойн ни беше представено от Сатоши Накамото. Той ни показа начин да изградим пари, които са устойчиви на цензура. Той ни представи възможност да се откажем от конвенционалните финансови системи за нова алтернатива.

В годините след това, светът на криптовалутите се е развил бързо. Има много там, но никой не е успял да събори биткойн от неговото място в горната част на стълбата. Но криптосферата става толкова наситена, че новодошлите губят от поглед основната цел, на която е основана биткойн.

Това е мястото, където биткойн документалните филми имат стойност. Те ни помагат да дадем нова перспектива за това какво представляват криптовалутите. Ето 9 от най-трогателните и възнаграждаващи биткойн документални филми според Судхир Хатвани че ще ви научи не само за биткойн, но и за причините, поради които е стартиран и как се различава от конвенционалното банкиране.

Така че нека стигнем до него..

9 документални филма за биткойн, които трябва да гледате

1. Възходът & възход на биткойн

Възходът и възходът на биткойн 2014 Пълен документален филм от Карол На Vimeo.

Не става по-добре от този документален филм. Дава ни кратка информация за корените на биткойните и документира върховете и падините му сред кризите на планината. Gox и Кипър (2012-2013). Създателите са Даниел Мос, Патрик Лопе и Никълъс Мос, всички ентусиасти в биткойн в програмния сектор. Включени са някои от най-ранните осиновители на биткойни, включително Гавин Андресен, Брайън Армстронг и Марга Аведисиан. И вие получавате известна представа за развитието на минната индустрия и как биткойнът придоби своето физическо лице.

Хората също четат: 20 безумни факта за биткойн, които трябва да знаете

2. Биткойн – оформете бъдещето

Това е първият документален филм за биткойни на китайски език. Той беше куриран от Bitkan, платформа за търговия с биткойни за китайския пазар, която започна през 2013 г.. Този документален филм представя предшествениците на биткойн екосистемата в Китай като Bitman, Huobi, ViaBTC и Bixin. Той също така обхваща подтеми като „Кой е Сатоши?“, „Раждането на биткойни“, „Китайски биткойн борси“, „Рискове от биткойни“, „Сиви области на биткойни“, „Правила на китайското правителство“ и др. обяснява блокчейн технологията и Деня на биткойн пицата.


3. Биткойн Евангелието

Това е един от най-добрите документални филми за Биткойн наоколо. Той изяснява причините, поради които биткойн съществува, разглежда световната финансова криза от 2008 г. и как конвенционалните банки се страхуват от криптовалутата. В него участват известни привърженици на биткойните като Питър Тод, Андреас Антонопулос и „Биткойн Исус“ Роджър Вер. Той обяснява как глобалната икономическа система е счупена и излага жизнеспособна алтернатива за международни плащания, която е по-евтина и по-бърза. Той също така ни превежда през минни операции и ферми и предлага обяснение защо стойността на биткойн продължава да расте.

Може също да ви харесат: 5 души, които са станали милионери от Биткойн

4. Блокчейнът и ние

Блокчейнът е самолетът от нашето поколение.

Биткойн ни представи технология, която днес е известна като блокчейн. На него имаше драматичен спектър от отговори от различни краища на Земята. Някои го виждаха като заешка дупка, която беше ключът към повече нови открития, докато мнозина смятат, че е необходимо повече развитие и се учат от взаимните теории и експерименти. Този филм призовава мъдростта на разработчиците на софтуер, изследователи, криптолози, предприемачи, VC, консултанти, автори, футуристи и политици от Северна Америка, Европа и Австралия, всички от които споделят какво означават за тях технологията блокчейн и биткойн.

5. Биткойн в Уганда – овластяване на хората

Този документален филм за Биткойн е кратко казано мощен. Неговата мощ идва от степента, до която биткойнът овластява хората от страни от третия свят. Той разказва очарователната история на момче от Уганда, което получава пари от семейство в САЩ, за да финансира обучението си в родината си.

Прочетете също: Кога е подходящият момент да започнете да инвестирате?

6. Пълен документален филм за биткойни (Не може да се пропусне!)

Дори осем месеца след пускането си, стойността на биткойна остана на ниво $ 0. Този документален филм описва начините, по които Австралия възприема биткойн, и защо страната го смята за парите на бъдещето. Това ви дава вътрешен опит на културата на съвместна работа в Австралия, където произхождат едни от най-добрите стартиращи биткойни. Той също така въвежда минните операции в страната и магазините за търговия на дребно, които приемат плащания с биткойн.

7. Документален филм за биткойни от Discovery Channel

Този документален филм ни връща към периода на Голямата депресия от края на 20-те и началото на 30-те години, който повлия на целия свят и ограничаването на златните стандарти. Той също така обяснява работата на конвенционалния паричен пазар и как той е въведен в системата от FED. И накрая се обсъжда как една технология може да има способността да направи всеки, където и да е собствена банка без трета страна – т.е. биткойн.

8. Феноменът на биткойн

Този документален филм ви дава представа за ранната работа на Сатоши Накамото. Той включва Гавин Андресен, който говори за това как е взаимодействал и е подкрепял Сатоши Накамото и как биткойнът го е убедил, че това е брилянтна идея. Той също така ни обучава за значението на биткойните за неща като решаването на проблема с двойните разходи, с които са се сблъсквали други опити за създаване на цифрови пари. Той също така включва някои ранни приемачи на биткойни като Trace Mayer и Eric Voorhees.

9. Банкиране върху биткойн

Това изследва въпроса какво всъщност са парите. Обяснява се, че парите по същество са счетоводна система. Но това е система, която може да бъде подправяна многократно, защото е централизирана. След цялото подправяне тя се застоява в измамна, нефункционална и корумпирана система. Той заключава, че биткойнът е единствената парична система, която наистина е свободна от това подправяне и корупция.

Официални сайтове: www.banking-on-bitcoin.com

Има много други увлекателни документални филми за биткойн, които се фокусират върху това защо това изобретение е толкова важно и защо е най-революционното изобретение от интернет.

Може също да ви хареса: Защо технологията Blockchain е голяма сделка?

Няколко други документални филма, които си заслужава да гледате:

Биткойн в Аржентина:

Вълшебни пари: Биткойн революцията:

Това са едни от най-добрите документални филми за биткойни, които бихме могли да намерим, но ако има такива, които сме пропуснали, моля не се колебайте да ни уведомите вашите собствени препоръки.

Ако ви е харесало да четете тази статия от Trading Education, моля, дайте й харесване и я споделете с всеки друг, който смятате, че също може да представлява интерес.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector