Анализ на цената на Ethereum за 2021 г.

Прогноза за цена ETH за 2021 г.

Ще споделяме върха Експерти прогнозират за Ethereum през 2021 г..

Прочетете нашия анализ на цените на Ethereum ETH през 2021 година

Въпреки икономическите сътресения, причинени от COVID-19, 2020 г. беше впечатляваща година за Ethereum. Цената на най-добре познатия алткойн в света отчита стабилен растеж през последните 12 месеца, тъй като крипто святът с нетърпение очакваше очакваното стартиране на надстройката на Ethereum 2.0, която най-накрая стана реалност през декември.

Като цяло Etheruem е спечелил повече от 330% от началото на 2020 г. – много впечатляващо, като се има предвид вдъхновяващото представяне на някои други символи. Естествено, устойчивостта, показана от Ethereum, в съчетание с вълнуващ нов ремонт на мрежата, много доведе алткойн до централната сцена към 2021 г. – като някои фигури в индустрията вярват, че ETH ще продължи да расте със скорост, която е относително стабилна за крипто пазара.

Така че това означава ли, че сега е подходящ момент да инвестирате в ETH? В следващия анализ на цените на Ethereum за 2021 г. ще разгледаме как Ethereum 2.0 може да види, че цените продължават да растат през следващата година, както и ще чуем какво казват няколко експерти от бранша.

Съдържание:

Ethereum – общ преглед

История на движението на цените на Ethereum

Ethereum през 2020 г.

Експерти прогнозират за Ethereum през 2021 г.

Фактори, влияещи върху цената на Ethereum

Анализ на цената на Ethereum за 2021 г.

Трябва ли да инвестирате в Ethereum през 2021 година?

Заключение


Анализ на цените на Ethereum 2021 – Често задавани въпроси

Ethereum – общ преглед

Ethereum е лесно най-известната цифрова валута след Биткойн, така че преди да продължите с нашия анализ на цените на Ethereum 2021, струва си да разгледате по-отблизо какво точно прави altcoin различен от своя предшественик.

Разбира се, има много прилики между двете технологии – както Bitcoin, така и Ethereum първоначално се основават на концепцията за доказателство за работа, при което транзакциите се проверяват чрез мрежа от възли, които се конкурират за решаване на сложни уравнения – процес, известен по-често като „добив“.

По същия начин както Bitcoin, така и Ether използват технология блокчейн, за да направят всичко това възможно. Освен тези основни прилики, Bitcoin и Ethereum са две много различни животни.

Стартирал през юли 2015 г., Ethereum е децентрализирана, отворена софтуерна платформа, която не само е домакин на собствения си крипто токен Ether, но също така позволява да се разработват и изпълняват интелигентни договори и разпределени приложения (ĐApps) без влияние на трети страни . Ethereum също има свой собствен език за програмиране, който отваря множество възможности за разработчици, които искат да създават и изпълняват поръчкови приложения на платформата. И така, докато и Bitcoin, и Ethereum предлагат децентрализирана платежна система, основната цел на Ethereum не е цифрова платежна система, а платформа за улесняване на обмена на сигурни договори и приложения чрез собствената си валута.

Ethereum няма обща граница на броя на жетоните, които в крайна сметка ще бъдат в обращение – за разлика от Bitcoin. Въпреки това, той ограничава броя на жетоните, предоставени от година на година. Друга ключова разлика е скоростта, с която се създават блокове. Докато транзакциите с биткойн могат да отнемат повече от десет минути, транзакциите на Ethereum обикновено се обработват за секунди.

Безбройните приложения и практически неограничен потенциал на Ethereum го направиха интересна инвестиционна перспектива и му позволиха бързо да се утвърди на и без това конкурентния пазар на криптовалути. Но какво означава цялата тази основна информация за нашия анализ на цените на Ethereum за 2021 година?

Както ще видим, разбирането на ключовите разлики между Ethereum и други криптовалути – особено Биткойн – е жизненоважно, ако искаме да прогнозираме как монетата може да се представи през следващата година. Въпреки че всички криптовалути ще бъдат засегнати по някакъв начин от голямо движение в цената на биткойн, нашата цел тук е да намерим други начини, по които цената на Ethereum може да се движи.

История на движението на цените на Ethereum

Преди да започнем нашия анализ на цените на Ethereum за 2021 г., би било разумно да разгледаме историческото движение на цените на altcoin. По този начин можем по-добре да идентифицираме минали тенденции и да прогнозираме как определени различни пазарни сили могат да повлияят на стойността на ETH напред.

Както при повечето криптовалути, Ethereum командваше много малко по искана цена, когато за първи път излезе на пазара, като токенът струваше по-малко от 1,00 долара през 2015 г. Нещата останаха доста ниски за нововъзникващата цифрова валута през следващите 18 месеца или така че, когато ETC достигна скромни $ 10,00 до януари 2017 г., обаче, точно по това време неограниченият потенциал на тази нова блокчейн технология започна наистина да става известен и цените скоро излетяха. След голям скок към края на 2017 г., ETH достигна рекордно високо ниво от почти 1400 щатски долара през януари 2018 г. Останалата част от 2018 г. обаче беше нещо като влакче в увеселителен парк за Ethereum и до края на годината цената на ETH потъна като ниска от $ 85.

Нещата останаха доста затихнали в продължение на повече от година след върховете в началото на 2018 г. Ethereum се бореше да пробие $ 250 за около 18 месеца, въпреки че много индустриални гласове продължават да приветстват Ethereum като алткойн, който един ден ще свали Биткойн за първото място. След поредното бягане през лятото на 2019 г., ETH завърши годината, търгувайки само на $ 132.

Цена на Ethereum през 2020 г.

графика на цените на ethereum

Естествено, важно съображение за нашия анализ на цените на Ethereum за 2021 г. е колко добре се е представила монетата през последните месеци. След доста мрачно представяне през 2019 г. ETH започна бавно към 2020 г. Въпреки това настроението на инвеститорите изглежда се върна към лятото и до юли цените скочиха над $ 250 и продължиха да растат, докато достигнаха около $ 475 през септември.

След това цените на ETH се понижиха до около $ 350, преди да се покачат в края на годината, достигайки връх от $ 615 през декември. Вълнението в края на годината вероятно е до дългоочакваното стартиране на Ethereum 2.0 и този основен ремонт прави ETH толкова важна крипто, която да гледате, докато преминаваме към 2021 г..

Бихте ли помислили да инвестирате в Ethereum ETH?

Прогноза за цената на Ethereum за 2021 г.

Експерти прогнозират за Ethereum през 2021 г.

За да се формира балансиран анализ на цените на Ethereum за 2021 г., е необходимо да се събере информация от няколко области. Естествено, разглеждането на мненията и прогнозите на водещи крипто експерти е добър начин за измерване на настроенията на индустрията към Биткойн и пазара като цяло.

1. Крейг Русо

Крейг Русо, основател на Peer – базирано в Бостън стартиращо предприятие зад SludgeFeed – вярва, че капацитетът на Ethereum за внедряване на децентрализирани приложения и токенизиране на активи от реалния свят ще гарантира, че той остава платформа за придвижване, привличаща много инвеститорски интерес. „Не виждам причина Ether (ETH) да не преразгледа рекордно високите стойности до 2021 г., ако Ethereum напредне, както планира, а разработчиците продължават да надграждат мрежата“, каза той и добави: „Вярвам, че ETH / BTC може би вече е достигнал дъното и ETH / USD ще започне нов възходящ тренд, след като волатилността на Биткойн се забави, “

2. Алекс Сондърс

Междувременно изпълнителният директор на Nugget’s News Алекс Сондърс също е много оптимистичен по отношение на потенциала на Ethereum и е друг глас, който предсказва силна възможност ETH да достигне нов рекорд за една година или по-малко – прогнозиране на 1400 долара до края на 2021 г..

3. Михаел ван де Попе

Анализаторът на Cointelegraph Markets Michaël van de Poppe също очаква ETH следващ бик и вярва, че бъдещето вероятно ще бъде светло за altcoin, като следващият скок на стойността вероятно ще достигне връх над предишния рекорд. Макар да не успя да предложи пълен анализ на цените на Ethereum за 2021 г., той се обърна към Twitter, за да предвиди, че „следващият цикъл ATH за ETH вероятно е между 10 000 и 20 000 долара“.

4. СалсаТекила

Крипто търговец и анализатор, известен като SalsaTekile, който спечели известност, след като превърна няколко хиляди долара в $ 100 000 в лятна търговска конкуренция, изрази доверие в Ethereum, добавяйки го към портфолиото си, тъй като вярва, че ще надмине биткойните през 2021 г. „I притежавате неудобно количество ETH (спот). Днес отново купихте повече, с печалбите от търговията. Мисля, че ще надмине биткойните през следващата година “, написа той в Twitter. Въпреки че тепърва ще направи задълбочен анализ на цените на Ethereum за 2021 г., SalsaTekile, добавяйки ETH към портфолиото си, трябва да се приеме като положителен знак.

5. Райън Селкис

Раян Селкис на Месари не беше предложил анализ на цените на Ethereum за 2021 г. по време на писането, но той отбеляза собственото си становище защо Ethereum може да се справи добре през следващата година. Написвайки доклад за това, какво може да се очаква за криптовалутното пространство през следващата година, той каза: „Биткойнът може да бъде подготвен за голяма година поради своето макро позициониране, но именно Ethereum е полет като най-важната платформа на крипто … тази, която може да захрани изцяло нова финансова система и по-отворен, устойчив интернет. “

Прочетете още: Колко струва Ethereum през 2021 г. и след това?

Фактори, влияещи върху цената на Ethereum

1. Ethereum 2.0

Ethereum 2.0 е основна надстройка на старата публична мрежа на Ethereum, предназначена да ускори използването на Ethereum и да отговори на съществуващите ограничения на производителността.

Една от най-съществените промени е преминаването от архитектурата Proof of Work към прилагането на механизъм за консенсус Proof of Stake. Надстройката започна в края на 2020 г. и фаза 1 на старта ще продължи през 2021 г..

Предвижда се, че ETH 2.0 ще увеличи пропусквателната способност с над 1000 пъти, което ще намали високите такси, свързани с транзакциите на Ethereum, които в момента служат за жетона. Естествено, това развитие е ключов фактор в нашия анализ на цените на Ethereum за 2021 г. и, ако се окаже успешен, може да види цените да скочат нагоре през 2021 г..

2. Биткойн

Ethereum, както всички Altcoins, винаги ще бъде обвързан по някакъв начин с Bitcoin. Първо, биткойнът е най-добре познатата и (сравнително) стабилна криптовалута и като такава анализаторите често я използват като индикатор за апетита на инвеститорите към дигиталната валута като цяло. На второ място, много борси изискват обмен на BTC за други монети, които правят Bitcoin нещо като крипто резервна валута. Следователно цената на биткойните – в обозримо бъдеще – ще отразява до известна степен по-широкия пазар на криптовалути.

3. Наредби, свързани с криптовалутата

Криптовалутата и идеята за децентрализираните плащания са сравнително нови концепции, така че много страни все още се справят с това дали и как трябва да бъдат регулирани.

Например в Обединеното кралство FCA наскоро забрани продажбата на деривати и борсово търгувани банкноти (ETN), които препращат определени видове крипто активи към потребители на дребно. В допълнение към това на хоризонта има и нови регулации на ЕС, които биха могли да имат огромен ефект за всички цени на криптовалутите. Разбира се, регулирането може да бъде добро или лошо за пазарите, но всеки разумен крипто инвеститор трябва да следи отблизо потенциалните промени.

4. Търсене на купувача

Всички знаят, че стойността на даден актив се диктува от търсенето и предлагането. Ethereum няма горна граница по начина, по който биткойн прави и това в исторически план е било проблем за altcoin. Въпреки това, пристигането на Ethereum 2.0 и преминаването към протокол Proof of Stake се очаква да намали настоящия процент на инфлация от 10% до между 0,5 и 2% годишно.

От гледна точка на търсенето, 2021 изглежда интересна година, тъй като през 2020 г. има нарастване на интереса от страна на традиционните инвестиционни институции и бяха отворени рекорден брой нови портфейли за криптовалута. Естествено, това е от голям интерес за всеки анализ на цените на Ethereum за 2021 г. и може да означава, че търсенето ще нарасне в крипто сферата през следващата година.

Готови да инвестираме в Ethereum ETH?

Анализ на цената на Ethereum за 2021 г.

Както видяхме, има няколко фактора, които трябва да се вземат предвид при извършване на анализ на цените на Ethereum за 2021 г. Разбира се, освен оценка на различните пазарни сили, описани по-горе, крипто анализаторите също се опитват да идентифицират модели и да предскажат движението на цените, като извършват технически анализ на това как диаграмите са се преместили по-рано.

BeinCrypto.com, например, анализира върховете и спадовете в историята на цената на Ethereum и използва това, за да генерира прогноза за 2021 г. – в резултат на друга оптимистична прогноза за бик, който ще види цената на ETH през 2021 г. на ниво от $ 2800.

С пробив над $ 600 за огромен обем, ETH е сигнал за нов бичи пазар.

Когато се разглеждат заедно с останалите цифри в бранша, цитирани като част от този анализ, можем да очакваме, че следващата година може да бъде изключително положителна за Ethereum. Въпреки че може да не достигне високата цифра от над 10 000 долара, предсказана от някои, има основателна причина да се смята, че ETH може лесно да скочи над 1000 долара до края на 2021 г..

Трябва ли да инвестирате в Ethereum през 2021 година?

инвестирайте в ethereum

Както видяхме, има прилив на оптимизъм по отношение на потенциала на ETH. Въпреки това, докато нашият анализ на цените на Ethereum за 2021 г. със сигурност сочи добри неща за altcoin, особено тъй като Ethereum 2.0 набира скорост, заслужава да се отбележи, че има доста платформи и власти за криптовалута, които вярват, че положителните ефекти ще отнемат малко повече време.

TradingBeasts.com например, макар и оптимистично за бъдещето на Ethereum, прогнозира по-слаб темп на растеж, като ETH няма да пълзи над $ 600 до края на 2021 г. и се приближава едва до $ 1000 до края на 2023 г. Ако обмисляте да инвестирате в Ethereum , от съществено значение е да управлявате очакванията си и да не се увличате от медийния шум.

Също така си струва да си припомним, че много от по-оптимистичните прогнози за цените на Ethereum разчитат на това, че Ethereum 2.0 решава проблемите, за които е предназначен. Всеки, който планира да добави ETH към своя инвестиционен портфейл, ще трябва да се увери, че е в течение на всяко развитие в това отношение – положително или отрицателно – и съответно да коригира инвестиционната си стратегия.

eToro – Най-добрата платформа за инвестиране в Ethereum

eToro се доказаха като надеждни в крипто индустрията в продължение на много години – препоръчваме ви да ги изпробвате.

Виртуалните валути са силно нестабилни. Вашият капитал е изложен на риск.

Заключение

През 2020 г. Ethereum имаше нещо нестабилно. Пандемията COVID-19 не само хвърли финансовия свят в хаос, но и забавянето на Ethereum 2.0 подклади несигурността на инвеститорите и спадна цените. Въпреки това, както подчерта нашият анализ на цените на Ethereum за 2021 г., настроенията в индустрията изглежда се превърнаха в ъгъл и се очаква ETH да се представи добре през следващите години.

Разбира се, рано е да се каже как стартирането на Ethereum 2.0 ще се отрази на стойността на ETH през следващите няколко години, тъй като надстройката ще бъде разпределена на етапи. Ако приемем обаче, че първият етап е успешен, можем да видим, че цените на Ethereum започват да се покачват през първата половина на 2021 г. и продължават през цялата година.

Следващите дванадесет месеца бяха рекламирани като основен преходен период за криптовалута и нашият анализ на цените на Ethereum за 2021 г. показва, че популярният altcoin има необходимите технически данни, за да бъде една от най-добрите инвестиции в бранша. Ако се интересувате от добавяне на Ether към портфолиото си и сте готови да следите отблизо развитието, засягащо цената на символите, тогава началото на 2021 г. може да е подходящо време за инвестиция.

Анализ на цените на Ethereum 2021 – Често задавани въпроси

Ще се повиши ли Ethereum през 2021 г.?

Докато нашият анализ на цените на Ethereum 2021 не може да гарантира как ще се движи цената на ETH през следващата година, има няколко фигури в бранша, които са уверени, че altcoin ще се окаже добра инвестиция.

Как Ethereum 2.0 ще повлияе на стойността на токена?

Стартирането на Ethereum 2.0 обещава да се справи с определени проблеми със съществуващата инфраструктура на блокчейн и да види технологията Ethereum да стане още по-гъвкава. Трудно е да се разбере как това може да има нещо друго освен положителен ефект върху цената на символа, но инвеститорите трябва да следят отблизо развитието, тъй като всички проблеми с внедряването на Ethereum 2.0 могат да имат отрицателни последици.

Какво прогнозират експертите за Ethereum през 2021 г.?

Повечето гласове в бранша са положителни по отношение на ценовия потенциал на Ethereum през 2021 г., въпреки че някои прогнозират много по-големи увеличения от други. Съществува широк консенсус, че стартирането на Ethereum 2.0 ще доведе до затваряне на цената на ETH спрямо предишния си рекорд от $ 1432. Нашият анализ на цените на Ethereum за 2021 г. също така предлага растеж на altcoin, въпреки че инвеститорите трябва да са наясно, че много почива на Ethereum 2.0 и всякакви проблеми с бъдещите разработки могат да доведат до прекъсване на всякакви бикове.

Ще надвиши ли Ethereum 10 000 долара през 2021 г.?

Въпреки че има някои отраслови данни, които предсказват, че стойността на ETH ще достигне пет цифри, трябва да се отбележи, че те са много амбициозни и повечето гласове в индустрията предлагат по-консервативни прогнози.

Сега е подходящ момент да инвестирате в Ethereum?

Тъй като Ethereum 2.0 най-накрая се превърна в реалност в края на 2020 г. и по-нататъшни разработки, ETH се очаква да се представи добре през следващата година и много реномирани крипто инвеститори добавят токена към портфейлите си преди това, което може да бъде рекорден растеж.

Къде мога да купя Ethereum?

Ако искате да инвестирате в Ethereum, тогава ще трябва да намерите брокер или борса, която да ви позволи да закупите актива. Налични са многобройни доставчици, но ще искате да намерите такъв, който има солидна репутация и отговаря на определени финансови разпоредби. Препоръчваме eToro за начинаещи търговци, тъй като предлага лесен за използване интерфейс, както и много информация за пазарите на криптовалути. Ще ви е необходим и крипто портфейл, за да съхранявате вашите токени.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector