Bitcoin SV: Money Maker за 2020 г.?

Bitcoin SV бързо се превърна в една от най-добрите криптовалути през 2020 г. и не показва признаци на забавяне.

Според CoinMarketCap, Bitcoin SV е шеста по големина криптовалута по пазарна капитализация към април 2020 г..

Но какво точно предлага Bitcoin SV на търговците и каква връзка има с Bitcoin?

В тази статия ще разгледаме какво е Bitcoin SV, как се откроява от другите версии на Bitcoin и дали си струва да се търгува.

Искате ли да научите как да търгувате с криптовалути като професионалист? Вземете нашите курс за криптовалута!

Какво е Bitcoin SV?

Bitcoin SV означава Bitcoin Satoshi Vision и търгува под символа за тикер BSV, и да, произходът му се проследява до оригиналния биткойн.

„Satoshi Vision“ се отнася до оригиналните идеи, изложени от Сатоши Накамото, създателят на Биткойн – или поне това, което разработчиците ги тълкуват като.

До голяма степен това означава да се придържате към бялата книга на Биткойн и минимални промени в кода че Накамото заедно.

Още една твърда вилица

Биткойн SV вилица

За да разберем как е възникнал Bitcoin SV, трябва да разберем концепцията за хард форк.

Хард форкът е радикална промяна на блокчейн, която може да доведе до създаването на две отделни вериги. Съществува и концепция, която се нарича „мека вилица“, която е по-скоро като малка актуализация.

Bitcoin SV възникна в резултат на хард форк.

Още през 2018г, имаше „хеш война“ между фракции от Биткойн Кеш. Хеширането е мястото, където миньорите създават нови блокове. В хешираща война миньорите искат да създават блокове по-бързо от съперниците.

Двамата се надпреварваха да направят най-дългата верига, които след това ще се считат за „истинската“ верига на Bitcoin Cash от блокчейна и ще направят съперниците им излишни.

По същество една група беше за приемане на нови промени, като например интелигентни договори, докато друга част беше против извършването на повече промени.

Фракцията срещу по-нататъшните промени ще дойде, за да създаде Bitcoin SV, докато групата за промени ще стане това, което сега се счита за Bitcoin Cash.

История на разделението

Първоначално много хора, които са подкрепяли Биткойн, са напуснали Bitcoin Cash, когато се е отделил от блокчейна.

Те направиха това, защото не бяха съгласни с промените, които се случват с Биткойн, твърдейки, че той е станал твърде различен от първоначално проектирания да бъде.

Тогава към Bitcoin Cash бяха приложени нарастващи промени, които доведоха други да напуснат за Bitcoin SV.

Bitcoin SV беше представен малко преди хард форка, въпреки че беше отличен като различен от Bitcoin Cash след хард форка, който се проведе на 15 ноември 2018 г..

Технически погледнато, Bitcoin Cash беше разделен на две различни монети – Bitcoin ABC и Bitcoin SV.

Bitcoin ABC взе псевдонима на Bitcoin Cash, въпреки че може да видите двете, посочени като различни, те всъщност са еднакви и имената са взаимозаменяеми.

Ще има ли по-нататъшно разделение?

Появата на Bitcoin SV накара някои да се запитат дали можем да очакваме допълнителни разделения от общности, които не са съгласни с това как се развива.

Ако това продължи, търговците и инвеститорите могат да загубят вяра в криптовалутата. Как могат да вложат пари в нещо, което непрекъснато се променя?

Трябва обаче да се спомене, че преди това имаше много разделения от други криптовалути.

Биткойн, например, има редица други криптовалути, които са създадени от хард форкове освен Bitcoin Cash, като Litecoin.

Как работи Bitcoin SV?

Криптовалута Bitcoin SV

Част от логиката зад Bitcoin SV е идентична с Bitcoin и други криптовалути, породени от него.

Например, Bitcoin SV също използва Satoshis (осем нули след десетичната запетая) и има ограничение от 21 милиона блока.

Bitcoin SV има за цел да върне това, което направи Bitcoin толкова популярен. В известен смисъл има биткойн пуристи, които не използват оригиналния биткойн.

Те искат да се върнат към онова, което според тях са били първоначалните идеи на Накамото на това каква да бъде криптовалутата.

Струва си обаче да се замислим дали това е правилният подход към криптовалутата, тъй като въпреки че Биткойн е първата криптовалута, това не означава непременно, че е най-доброто решение.

Изключително вероятно е Bitcoin SV да не експериментира с нови промени в протокола, което е обещаващо за инвеститорите, които не искат несигурност от новите промени.

Други криптовалути, които продължават да се развиват, могат да бъдат по-нестабилни, тъй като търговците вероятно ще бъдат несигурни дали новите разработки са добра идея или не.

Подобно на Bitcoin Cash, Bitcoin SV не е приел SegWit.

SegWit, което е съкратено от „Сегрегиран свидетел“, е основна промяна, която увеличи размера на блоковете Bitcoin, за да може да обработва повече транзакции и да го прави по-бърз.

Противниците на SegWit бяха загрижени, че това може да направи биткойните по-малко сигурни.

Условия на технологията, Целта на Bitcoin SV е да подобри мащабируемостта, едно от най-големите предизвикателства за криптовалутата.

Освен това, те вероятно ще останат същите в обозримо бъдеще.

Кой разработва Bitcoin SV?

По Bitcoin SV се работи от CoinGeek с разработката, извършена от nChain, който иска да „запали глобалното приемане и използването на биткойн на ниво предприятие“ чрез Bitcoin SV.

Противоречиво, nChain е нает Крейг Райт като техен главен научен директор и действащ лидер на веригата за Bitcoin SV.

Райт е един от многото хора, които твърдят, че са Сатоши Накамото и има много хора, които вярват, че е измамник.

Освен това той също се сблъска с много правни проблеми, когато бившият му бизнес партньор в компания за добив на биткойни почина и се предполага, че Райт поставя всички активи на негово име.

Въпреки това, въпреки това, Присъединяването на Райт към проекта Bitcoin SV му даде много легитимност.

Това е така, защото въпреки че твърдението му, че е Сатоши Накамото, е съмнително, има някои хора, които вярват, че това е истина, и това е дало на Bitcoin SV следване, което първоначално идва от Крейг Райт.

Тези хора, които следват Крейг Райт с убеждението, че той е истинският Сатоши Накамото, също тогава вероятно ще повярват, че Bitcoin SV е това, което всъщност би трябвало да бъде Bitcoin.

Също така си струва да се отбележи, че Роджър Вер, често наричан „Биткойн Исус“, стои зад развитието на Биткойн Кеш и Вер има много враждебност към Райт.

Това съперничество между Вер и Райт може да доведе до проблеми за двамата през следващите години.

Как се изпълнява Bitcoin SV?

Биткойн SV производителност

Когато Bitcoin SV се отдели от Bitcoin Cash, не се очакваше да се представи толкова добре.

Никой не би си помислил, че ще достигне върховете, които е постигнал, и ще достигне шестото място по отношение на пазарната капитализация.

До голяма степен това се свежда до факта, че Bitcoin Cash вече е добре известен и сам е вилица на Bitcoin. Не изглеждаше много обещаващо да започнете да търгувате с друга раздвоена версия (вилица на вилица).

Въпреки всичко това, Bitcoin SV се доказа като страхотен актив за търговия и се търгува особено много добре срещу Bitcoin.

Всъщност, когато разглеждате класациите, можете да видите това Bitcoin SV дори се представя по-добре, когато се търгува срещу Bitcoin от щатския долар!

Според CoinMarketCap, по време на писането, Bitcoin SV има пазарна капитализация от $ 3,550,768,264 и циркулираща доставка от 18,378,540 BSV токена.

Един BSV ще ви струва $ 193.20, което е доста достъпно в сравнение с Bitcoin. въпреки това, на 14 януари 2020 г. тя достигна максимума от $ 441.20, повече от два пъти по-висока от сегашната си цена.

Всъщност през по-голямата част от 2020 г. Bitcoin SV е много по-нестабилен от предишните две години.

Не само по отношение на увеличението и спада на цените, но също така и забележимо увеличение на 24-часовия обем на търговия.

В сравнение с 2018 и 2019, 2020 е чудесно начало и намеква, че може да има още възходи и падения.

2018 и 2019 преминаха през модел на върхове, а след това бавно спадат към вариращи пазари. Изглежда, че този модел е приключил, поне засега.

Заслужава да се отбележи, че цената на Bitcoin SV може да бъде засегнат от противоречиви действия, предприети от Крейг Райт, така че той е ключов човек за гледане.

Основните точки за продажба на Bitcoin SV на търговците са неговите високо ниво на сигурност и ниски такси за транзакции.

Той също е лесно достъпен чрез много от най-добрите борси за криптовалути, но CFD търговците може да се наложи да изчакат малко по-дълго, за да го видят в списъка на традиционните брокери.

Ключови точки

Ако си спомняте нещо от тази статия, направете това ключови моменти.

  • Bitcoin SV е шестата по големина криптовалута по пазарна капитализация. По време на писането една монета е струвала $ 193.20.
  • Bitcoin SV е създаден от разногласия в общността на Bitcoin Cash. Фракцията на Bitcoin SV не се съгласи с по-нататъшни промени.
  • Bitcoin SV се стреми да бъде възможно най-близо до оригиналната визия на Сатоши Накамото. Основната им цел за подобрение е да се справят с проблемите на мащабируемостта.
  • Крейг Райт е приложен към проекта. Като силно противоречива фигура, това може да доведе до проблеми по-късно.

Научете се да търгувате с Bitcoin SV с нашия курс за търговия с криптовалути

Искате ли да научите повече за други криптовалути и как да ги търгувате? След това се регистрирайте в нашия курс за търговия с криптовалути!

Ако ви хареса да прочетете тази статия от Търговско образование, моля, дайте му харесване и го споделете с всеки друг, който смятате, че също може да представлява интерес.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me