Биткойн срещу Binance Coin: Коя крипто трябва да купите през 2021 година

Всеки, който дори е запознат с криптовалутата, ще знае, че биткойнът е най-известната монета от всички тях. Това беше оригиналната криптовалута и днес е най-голямата по отношение на пазарната капитализация – и то със значителен марж.

Биткойнът обаче не е без недостатъците си и тъй като предимствата на блокчейна стават все по-широко признати, се появиха няколко алткойни с подобрения в оригиналния бял документ на Сатоши Накамото. Сред най-успешните от тях е Binance Coin.

Ако разглеждате възможности за крипто инвестиции, различни от Bitcoin, тогава Binance Coin може да бъде най-добрата алтернатива за 2021 г. В следващото сравнение ще преценим ключовите характеристики на Bitcoin срещу Binance Coin и ще видим как индустрията оценява всеки потенциалния растеж за следващите месеци.

Може ли Binance Coin да вземе короната на Bitcoin?

Binance Coin спечели много внимание напоследък и е един от малкото алткойни, които привлякоха мащабна подкрепа извън сектора на криптовалутите. Пазарната капитализация на Binance Coin се покачи до безпрецедентните 40 млрд. Долара през февруари след забележителен скок на цените, което й позволи да изпревари Litecoin като най-голямата дигитална валута в третия свят и породи подновени спекулации, че BNB може да бъде символът, който окончателно сваля Bitcoin.

Още през 2019г, Оценки на Weiss предположи, че Binance Coin има толкова значително въздействие върху крипто пазара, че в крайна сметка може да замени Bitcoin.

Не би било за първи път алткойн да бъде рекламиран като убиец на биткойни, така че такива прогнози винаги трябва да се приемат с предпазливост. Въпреки това, алткойн в движение често представлява по-добра възможност за инвестиция – особено в краткосрочен план.

И така, трябва ли да инвестирате в монети Binance или да купите биткойн през 2021 г.? Събрали сме следното сравнение, за да видим как всяка монета се измерва една срещу друга, както и как те влизат в по-широкия крипто пазар.

Биткойн срещу Binance Coin: Сравнение между BNB и BTC

Независимо дали инвестирате в Binance Coin или купувате биткойн през 2021 г., и двете са склонни да растат през следващите месеци и е вероятно и двете да останат в горната част на криптовалутите в обозримо бъдеще. Но за да имаме обективен поглед върху Биткойн срещу Binance Coin, първо трябва да разгледаме развитието на всяка монета.

Binance Coin срещу биткойн: Какви са основните разлики между тях

Ето най-важните начини, по които двата актива се различават:

Заден план

Биткойнът беше първата криптовалута и беше горе-долу еднолично отговорен за поставянето на блокчейн технологията на картата. Разработен през 2009 г., биткойнът беше насочен към революция в света на финансите и бързо привлече интерес от инвеститори с перспектива за мислене.

Малко хора извън ИТ кръговете са чували за блокчейн преди Биткойн. Технологията дава възможност за сигурни, равноправни транзакции, без да е необходим централен орган, като банка или правителство. Следователно намерението зад биткойн беше да предложи алтернативен метод на плащане за транзакции на дребно и институции.

Докато някои основни финансови цифри първоначално се опасяваха от способността на Биткойн да държи стойност, мненията скоро се промениха, когато ранните инвеститори започнаха да виждат огромна възвръщаемост – само през 2013 г. стойността на единичен BTC токен скочи от около 150 до $ 1000.

Binance Coin (BNB) е името на родната криптовалута, използвана за транзакции, извършени на борсата за криптовалута Binance. Първоначално монетата е разработена върху блокчейн Ethereum, но мигрира към родителската си мрежа, когато през 2017 г. стартира децентрализираната борса Binance.

Да бъдеш роден знак на Binance Exchange е доста голяма работа сама по себе си. По време на писането борсата беше най-голямата в света по отношение на обема на търговията, обработвайки над 1,4 милиона транзакции в секунда.

Binance Coin се използва като средство за обмен в мрежата, което означава, че самият токен изпитва много голям обем на търговия, но също така е широко подкрепен като опция за равноправно плащане и макар да не се поддържа от PayPal, Binance мрежата наскоро представи BinancePay – конкурентна платформа за транзакции на дребно.

Транзакции и скорост

Когато сравнявате Bitcoin срещу Binance Coin, е важно да разберете няколко ключови разлики. Една от основните характеристики, която маркира един знак от друг, е как съответните им мрежи обработват транзакции. Ако планирате да инвестирате например в биткойн, тогава трябва да сте наясно, че това е една област, в която монетата е изправена пред известна критика през годините.

Биткойн разчита на протокола за доказателство за работа, в който компютрите в мрежата се конкурират, решават сложни уравнения за проверка на нови блокове по веригата – процес, известен като добив. Отнема приблизително десет минути, за да бъдат създадени нови блокове в мрежата на Биткойн, което е значително по-дълго от някои други крипто.

Извличането на BTC също изисква огромно количество изчислителна мощност и е много интензивно, така че майньорите са възнаградени за работата си с биткойн токени. Повече информация за добива на биткойни можете да намерите тук.

Binance наскоро пусна Binance Smart Chain за разработване на децентрализирани приложения. Тази двуверижна архитектура направи революция в начина, по който мрежата Binance обработва транзакции и значително подобри нейната мащабируемост.

Новата Binance Smart Chain претендира за време за създаване на блок от само 3 секунди – което, нека се съгласим, издухва Bitcoin от десетминутно време за блокиране от водата. По-бързото време се постига чрез иновации в двуверижната система и използването на по-бързия механизъм за консенсус за доказателство за участие. BNB предлага и много по-ниски такси за търговия от блокчейн Bitcoin, така че като цяло наистина няма сравнение между Bitcoin и Binance Coin, когато става въпрос за транзакции.

Търсене и предлагане

Ако тепърва ще инвестирате в биткойн, може би се чудите как валута, която може да бъде генерирана чрез компютърна мрежа, може да съдържа някаква реална стойност. Отговорът на този въпрос се крие във вградения дефлационен механизъм на Биткойн.

Общото предлагане на BTC е ограничено до 21 милиона монети – никога няма да има повече от това. В допълнение към това ограничение на общото предлагане, възнаграждението, отчетено за успешните биткойн майнери, се намалява наполовина на редовни интервали – процес, известен, не е изненадващо, като наполовина. Това ефективно увеличава недостига на безплатни биткойн токени в мрежата, което на теория ще повиши стойността на BTC през следващите години.

Търсенето на биткойн също не показва признаци на забавяне. Всъщност в края на 2020 г. PayPal започна да поддържа BTC, отваряйки криптовалутата за своите 300 милиона потребители.

Както отбелязахме, Binance Coin е естественият символ на най-голямата крипто борса в света, така че изглежда, че е в изключително голямо търсене. Всъщност, по време на писането, БНБ имаше обем на търговия около $ 6,773,230,572, което го поставяше в десетте най-добри крипто само за този фактор.

Що се отнася до предлагането, Binance Coin също има вграден дефлационен механизъм, въпреки че се различава значително от този на Bitcoin. Веднъж на тримесечие Binance използва 20% от печалбата си, за да изкупи обратно BNB и да го „изгори“, което на практика означава да го изтриете за постоянно от мрежата.

Този процес трябва да продължи, докато 100 милиона монети Binance бъдат обратно изкупени и изгорени – което представлява 50% от общото предлагане на 200 милиона. Практиката увеличава недостига на БНБ, а също и на теория нейната стойност.

Binance Coin срещу Bitcoin: Коя е по-добрата инвестиция?

Всички технически подробности са добре и добри, но както всеки, запознат с пазарите на криптовалути, знае, че най-добрата криптовалута от техническа гледна точка не винаги прави най-добрата инвестиция. И така, как иначе можем да решим между Биткойн срещу Binance Coin?

Когато преценяваме дали да инвестираме в биткойн или да купим Binance Coin през 2021 г., трябва да вземем предвид различни фактори. Първо, анализът на историческото движение на цените може да даде улики за това как цената на монетата се влияе от определени пазарни сили. Също така можем да консолидираме техническия анализ на водещите крипто платформи, за да изградим представа какво да очакваме през следващите месеци.

И накрая, струва си да обърнете внимание и на това, което трябва да кажат ключовите фигури в финансовата индустрия. Понякога коментарите на водещи авторитети като Майк Новограц или Илон Мъск са достатъчни сами по себе си, за да повишат цените, друг път се правят коментари на гърба на някои от най-задълбочените анализи.

Bitcoin Vs Binance Coin: История на цените

Историята на цените на монетите е единствената 100% надеждна информация, с която разполагаме, така че тя винаги трябва да бъде включена във всяка прогноза на цените. Ако не друго, то може да покаже как монетите са преживели определени политически или икономически събития и по този начин как те могат да бъдат засегнати от такива събития в бъдеще.

BTC

Справедливо е да се каже, че Bitcoin е преживял доста впечатляващ растеж през цялото си съществуване. Както почти всички криптовалути, той започна да се търгува за стотинки и дори не достигна паритет с щатския долар до 2011 г..

Вижте: Защо биткойнът ще избухне през 2021 година

Оттогава обаче BTC преживява метеоричен възход. Между 2011 и 2013 г. цената на единичен биткойн токен скочи до $ 1242 – което означава, че тези, които са избрали да инвестират в биткойн рано, са забелязали огромна възвръщаемост.

Тогава BTC достигна нова рекордна цена от 19 783,06 долара през 2017 г., когато основните институционални инвеститори започнаха да забелязват и да добавят крипто към своите портфейли. Въпреки че цената е спаднала няколко пъти от 2017 г., по време на писането на Биткойн е разбил предишния си рекорд и през февруари 2021 г. е достигнал връх от малко над $ 50 000.

Binance Coin

Binance Coin не е имала типична ценова траектория, тъй като през по-голямата част от съществуването си е останала в разумно тесен ценови диапазон. БНБ също надмина щатския долар за изненадващо кратко време – в рамките на първата си година на търговия. Към януари 2018 г. той достигна максимума от 23,91 долара – не огромна сума за знак, но все пак впечатляващ ръст за една година търговия.

Прочетете също: Плюсове и минуси при инвестирането в Binance Coin

През следващите 18 месеца или така, цената на БНБ скачаше между $ 10 и $ 20, преди да изпита бик през лятото на 2019 г., който видя, че цените се покачват до рекордно високите $ 38 през юли същата година. Binance Coin обаче бързо се върна към своята $ 10 – $ 20 скоба и се колеба в рамките на този диапазон до края на 2020 г..

Въпреки това, през първите няколко седмици на 2021 г. Binance Coin премина в стратосфера. Наплив от нови приложения и борси, разработени по наскоро пуснатата му интелигентна мрежа, съчетана със спиране на съдебни производства срещу Forbes видя цената на БНБ да скочи до над $ 338, което я прави третата по големина криптовалута по пазарна капитализация.

Bitcoin Vs Binance Coin: Бъдещи прогнози

Естествено, внезапният скок на цената на БНБ направи някои съществуващи ценови прогнози до известна степен излишни. Повечето водещи крипто платформи обаче се стремят да преоценят нещата. Биткойнът също отбеляза рекорден ръст през откриването на 2021 г., така че бъдещите прогнози са мястото, където конкуренцията на Биткойн срещу Binance Coin наистина се нажежава.

BTC

Със сигурност може да се каже, че BTC има доста положителни прогнози за 2021 г. TradingBeasts например прогнозира, че Биткойн ще се задържи на скорошния си скок на цените и ще продължи да търгува доста над средната цена от $ 40 000 през останалата част от годината, като непрекъснато се изкачва до $ 46,143 до декември. Това са средни цени, но платформата предвижда това BTC може да достигне до $ 57 000 преди изтичането на годината.

Една от най-оптимистичните прогнози идва от Агенцията за прогнозиране на икономиката. Платформата вярва, че BTC не само ще задържи скорошния си растеж, но всъщност ще продължи по подобна траектория, счупване на 100 000 долара за жетон до края на годината.

Изображение: DigitalCoinPrice

DigitalCoinPrice каца някъде между TradingBeasts и Агенцията за прогнозиране на икономиката, прогнозирайки, че Bitcoin ще достигне много уважавана средна стойност от $ 84 000 на токен до декември 2021 г..

Въпреки някои значителни различия, повечето от най-добрите крипто анализатори прогнозират растеж за BTC, така че всеки, който се е опитал да купи биткойн през 2021 г., може разумно да очаква положителна възвръщаемост на инвестициите си.

Binance Coin

DigitalCoinPrice бързо излезе от блоковете с преработената си версия Binance Coin прогноза на цените. Платформата има впечатляваща бича на монетата, която леко се стеснява в навечерието на лятото, преди да се събере отново до $ 435 през септември. След това платформата вижда Binance Coin да завършва годината на $ 372,51 – увеличение с почти 44% върху цената си по време на писането.

Междувременно, WalletInvestor прогнозира, че БНБ действително ще продължи успеха си и ще продължи да се изкачва през 2021 г. Платформата има цената на Binance Coin, която непрекъснато расте от месец на месец, докато достигне максимума от $ 468 до края на декември.

Още веднъж, Агенцията за прогнозиране на икономиката е забележително възходящ за Binance Coin, като анализът му предполага, че БНБ ще надвиши двойно цената си от сега до края на годината, затваряйки декември на връх от $ 696.

Bitcoin Vs Binance Coin: Какво казват експертите

Последният раздел на нашия анализ на биткойни срещу Binance Coin разглежда това, което някои от водещите финансови и криптовалутни цифри в света трябва да кажат за всеки жетон.

Биткойнът получи огромен тласък, когато Tesla на Илон Мъск разкри a Придобиване на BTC за 1,5 милиарда долара. през февруари 2021 г. Новината подтикна Биткойн към неговия рекорден пробег, при който монетата достигна рекорд от над 54 000 долара за всички времена.

Биткойн също получи много подкрепа от някои доста известни гласове от основния финансов свят. Финансист Майк Новограц – дългогодишен привърженик на Биткойн – вярва, че BTC е на път да преодолее бариерата от 100 000 долара. “Изглежда, че ще се консолидираме малко в тази зона от 50 000 щатски долара … но следващият голям крак е до 100 000 щатски долара”, каза основателят и главен изпълнителен директор на Galaxy Digital Holdings Ltd.

Междувременно, Изпълнителният директор на Visa Ал Кели също взе предвид дебата за биткойн, описвайки криптовалутата като „цифрово злато“ и предлагайки, че BTC може потенциално да бъде добавена към платежната мрежа на компанията му.

Всичко това е чудесна новина за всеки, който е избрал да инвестира в биткойн, но какво ще кажете за Binance Coin? Достатъчно е да се каже, че алткойнът не разполага с широката подкрепа на биткойните, но не е и без поддръжниците си на знаменитости.

Крипто анализаторът и търговецът Николас Мертен похвали BNBs „практически несъществуващи“ такси за Binance Smart Chain. Той спекулира, че бикът на БНБ вече може да е изчерпан, но продължи да казва, че инвеститорите могат да добавят експозиция към него, ако вярват, че има поне 10% шанс той да доминира в пространството на DeFi.

На друго място, Binance Coin също има невероятен поддръжник в рок легендата KISS Gene Simmons. Симънс, който също е успешен инвеститор, настоя, че не популяризира монетата, но въпреки това се обърна към Twitter, за да обяви, че е купил БНБ на стойност 300 000 долара.

Изглежда, че състезанието Bitcoin срещу Binance Coin е малко едностранчиво, що се отнася до експертни мнения, но трябва да се отбележи, че основният финансов свят все още е малко по-назад от времето, когато става въпрос за най-новите алткойни.

Не пропускайте:

Прогноза за цената на биткойн 2021-2025

Прогноза за цена на монети Binance

Как Binance Coin измерва спрямо други крипто?

Претеглянето на Bitcoin срещу Binance Coin е едно нещо, но трябва да се помни, че тези символи имат значително различна инфраструктура и дори може да се твърди, че основното им използване е различно. Докато биткойнът е замислен единствено като система за равностойни плащания, Binance Coin е започнал живот като обменна среда.

По-интересно средство за изследване е как Binance се сравнява с други криптографи – не на последно място Ethereum, който е вид псевдо-родител за Binance Coin, тъй като първоначално е бил домакин на по-новата монета.

Etheruem е втората по големина монета по пазарна капитализация, така че може да е следващият гигант, който ще падне след БНБ. Експертите от бранша са изтъкнали потенциално събитие „флипване“, при което Binance Coin може да свали Ethereum и това е съвсем реална възможност, ако има увеличено усвояване на базирани на Binance приложения DeFi над еквиваленти, базирани на Ethereum..

Понастоящем Binance Network е домакин на 67 децентрализирани приложения, което все още изостава много от Ethereum, но новата Binance Smart Chain предлага много по-ниски такси и вече е домакин на двама основни играчи в DeFi dapps пейзажа: Venus и PancakeSwap, които вече са генерирали транзакция обем от $ 14 млрд. и $ 1 млрд. съответно.

Какво ще се случи между Ethereum и Binance Coin, предстои да разберем, но със сигурност изглежда, че Litecoin няма да си върне мястото като криптовалута номер 3 скоро.

Binance Coin Vs Bitcoin: Заключение

Може да изглежда, че Биткойн срещу Binance Coin не е истинска конкуренция, но последната е преживяла по-голям скок в цената по отношение на процента – и в крайна сметка това е процентът, който се брои за инвеститорите.

Независимо дали сте избрали да инвестирате в Binance Coin или да купите биткойн през 2021 г., повечето анализатори вярват, че можете да очаквате доста впечатляващ ръст. Разбира се, прогнозите варират значително, но и двата символа се препоръчват за по-голяма оценка през по-голямата част от следващата година.

Докато Bitcoin изпитва по-голям успех от всякога, потенциалът на новата Binance Smart Chain едва започва да се реализира. В действителност спорът за биткойн срещу Binance Coin е спорен въпрос – интелигентният инвеститор избира и двете за своето портфолио.

И така, дали Binance Coin е по-добра инвестиция от Bitcoin?

Много е трудно да се сравнят Bitcoin срещу Binance Coin, тъй като те работят по много различни начини. По отношение на инвестициите е по-добре да ги разглеждаме като взаимно допълващи се като част от диверсифициран портфейл. В крайна сметка и двамата са насочени към растеж и изборът на единия или другия може да се окаже труден разговор на този етап.

Binance Coin преживя безпрецедентен ръст през първите седмици на 2021 г. и макар нещата да се успокоят малко към март / април, altcoin се очаква да продължи да оценява навлизането през 2022 г. Изборът да инвестира в Binance Coin сега – като част от диверсифицирана портфолио – може да се окаже добро решение.

Как да инвестираме в Binance Coin и Bitcoin

Ако искате да инвестирате в Binance Coin или да купите биткойн през 2021 г., но сте нови за криптната сцена, може би се чудите как всъщност можете да започнете да изграждате портфолиото си.

Първото нещо, което ще трябва да направите, е да отворите сметка при уважаван брокер. За повечето инвеститори препоръчваме eToro тъй като е една от водещите платформи в момента на пазара и предлага достъп до добра гама от монети. Има и много учебни материали, достъпни за начинаещи инвеститори.

Можете да отворите акаунт в рамките на минути – всичко, от което се нуждаете, са няколко лични данни и валидна форма на лична карта за целите на проверката. След като стартирате, ще имате бърз достъп до най-новите крипто цени и можете да започнете да правите сделки с едно натискане на бутон.

eToro – Най-добрата платформа за закупуване на крипто

eToro се доказаха като надеждни в крипто индустрията в продължение на много години – препоръчваме ви да ги изпробвате.

Виртуалните валути са силно нестабилни. Вашият капитал е изложен на риск.

ЧЗВ

Коя е най-добрата криптовалута за инвестиция през 2021 г.?

Първите месеци на 2021 г. вече бяха много вълнуващо време за пазара на криптовалути и някои монети се повишиха до рекордно високи нива. Повечето случайни наблюдатели вероятно вече са мислили да инвестират в биткойн, но има и няколко алткойни, които биха могли да се окажат по-добра инвестиция – те включват Dogecoin, Litecoin и Binance Coin.

Къде мога да купя криптовалута през 2021 година?

Една от най-добрите платформи за закупуване на криптовалути е eToro. Той предлага интуитивен потребителски интерфейс и много инструменти за наблюдение на движението на цените.

Биткойн срещу Други криптовалути

  • Биткойн срещу Етериум
  • Биткойн срещу пулсации
  • Bitcoin срещу Bitcoin Cash
  • Биткойн срещу Кардано
  • Биткойн срещу Dogecoin
  • Топ 10 на най-важните криптовалути, различни от биткойн

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me