Биткойн срещу Биткойн Кеш: Коя крипто трябва да купите през 2021 година

BTC срещу BCH: Кой трябва да бъде във вашето портфолио?

Това ръководство сравнява Bitcoin срещу Bitcoin Cash, за да обясни всички начини, по които Bitcoin спрямо Bitcoin Cash са сходни и подчертава основните разлики, които ги разделят един от друг. Когато всички плюсове и минуси на двете монети са изложени на линията, отговорът на коя крипто, която трябва да купите, Bitcoin срещу Bitcoin Cash, ще стане много по-очевиден.

След бурната 2020 г. се очаква пазарът на криптовалути да се възстанови силно през следващите месеци, като повечето експерти прогнозират ръст във всички сфери. Всъщност, тъй като все повече бизнеси, инвеститори и институции се подготвят да инвестират в криптовалута през 2021 г., има основателна причина да вярваме, че през следващите 12 месеца могат да се видят рекордни цени за основните токени.

И така, какви точно са топ жетоните? Повечето хора са чували за биткойн. Това беше оригиналната криптовалута и е най-голямата по отношение на пазарната капитализация. Запознатите с крипто пазарите също може да са чували за разклонението на Bitcoin – Bitcoin Cash. Въпреки това, като се има предвид сходното им име и споделен произход, много хора не са наясно с реалните разлики между двамата.

Ако искате да инвестирате в биткойн или да купите биткойн кеш през 2021 г., тогава е важно да разберете как те се различават и каква рентабилност можете да очаквате реално. За тази цел сме събрали следното сравнение на биткойн спрямо биткойн пари, за да ви помогнем да решите кой от двата най-добре отговаря на вашите цели на портфолиото.

Също така има ключови подробности за прогнозите за цените на всяка монета, поглед върху миналата история на цените и информация за това как да инвестирате двете криптовалути.

Bitcoin или Bitcoin Cash, кой от тях има по-добра инвестиция през 2021 г. и след това? Разбирам

Bitcoin Cash срещу Bitcoin – ключовите разлики

Преди да започнем, заслужава да се отбележи, че ако искате да инвестирате в криптовалута през 2021 г., тогава биткойн и биткойн кеш биха могли да бъдат добри опции. Докато BTC несъмнено е по-големият от двете, може да се каже, че BCH има повече място за растеж. Като такъв може да изберете да инвестирате в Bitcoin Cash като по-висок риск, по-висока възможност за възнаграждение и да инвестирате в Bitcoin за сравнителна стабилност.

Разбирането на разликите между Bitcoin и Bitcoin cash е основно изискване за инвестиране на пазара на криптовалути. Така че нека да разгледаме някои ключови характеристики на Bitcoin Cash срещу Bitcoin.

Заден план

Биткойнът е създаден през 2009 г., когато мистериозният Сатоши Накамото публикува оригиналната бяла книга, излагайки визията си за нов вид валута. Основната идея беше, че с помощта на блокчейн технологията криптовалутата може да се откаже от необходимостта от централен орган и да осигури безопасна, сигурна система за равнопоставено плащане.

Там като шепа прозорливи технически инсайдери, които избраха да инвестират в биткойн в ранните дни на криптовалутата, но много малко основни инвеститори забелязаха през първите 2-3 години от съществуването му. До 2013 г. обаче цената на BTC започна да се покачва, като ранните инвеститори виждаха възвръщаемост от няколкостотин процента.

Днес биткойнът струва зашеметяващите 46 000 долара и е достатъчно да се каже, че сега има много основни финансови експерти, желаещи да купят биткойн през 2021.

Bitcoin Cash се формира, когато оригиналният Bitcoin удари хард форк през 2017 г. Когато се появи форкът, всички съществуващи притежатели на Bitcoin получиха еквивалентно количество токени Bitcoin Cash. Това доведе до стартирането на BCH с необичайно висока цена от около $ 600 за токен на повечето борси.


Всеки, който иска да закупи Bitcoin Cash през 2021 г., трябва да разбере по какво се различава от своя предшественик. Въпреки че несъмнено се основава на същия изходен код и основни принципи като Bitcoin, има ключови разлики между тях. Едната от тях включва обработка на транзакции, която ще разгледаме по-подробно по-долу.

Естествено, има и много прилики, когато разглеждаме Bitcoin срещу Bitcoin Cash. И двамата използват механизма за консенсус за доказателство за работа и двамата имат обща доставка, ограничена до 21 милиона токена. Обаче тези, които искат да инвестират в Bitcoin Cash, трябва да са наясно, че тя все още е значително по-малка пазарна капитализация от предшественика си и няма толкова голяма подкрепа във финансовия свят.

Транзакции и скорост

Всяка криптовалута внася нещо различно в таблицата, но сред ключовите атрибути на всяка цифрова валута са цената и скоростта на транзакциите. Разбира се, има много други технически подробности, но за тези, които искат да инвестират в криптовалута през 2021 г., тогава разбирането на ключовите основи е добро място за начало.

Ако искате да инвестирате в биткойн, може би вече сте запознати с идеята за копаене на биткойни. Това е важна част от протокола, тъй като е начинът, по който се проверяват транзакциите и пускат в обращение нови BTC. Накратко, добивът на биткойн е процесът, при който компютрите в блокчейна ефективно се конкурират за решаване на сложни уравнения за проверка на транзакциите.

Извличането на биткойни използва феноменално количество изчислителна мощ и ресурси. Следователно майньорите в мрежата получават възнаграждение за проверка на веригите данни – или блокове – с биткойн токени. Тази система гарантира, че мрежата е сигурна и няма „двойно харчене“ на биткойн, т.е. същия маркер, използван повече от веднъж. Допълнителна информация може да се намери в нашето обяснение за крипто копаене.

Много от недоброжелателите на Биткойн са посочили неговата система за доказателство за работа като причина за сравнително бавното време на транзакция. Създаването на нов блок Bitcoin може да отнеме до десет минути. За сравнение, блокчейнът Ethereum произвежда блокове само за 10 – 15 секунди.

Ограниченията на транзакциите на Bitcoin са основната причина, поради която Bitcoin Cash възниква на първо място.

По времето, когато форкът се появи в оригиналната криптовалута, Биткойн беше изправен пред критика за бавната и скъпа обработка на транзакциите. Bitcoin Cash се стреми да подобри оригиналния протокол с по-голям размер – около 8MB до 1MB на Bitcoin. Увеличеният размер на блока неизбежно позволява повече транзакции, което означава, че BCH е много по-изпълним като валута за ежедневните потребители на дребно.

На практика тези, които изберат да купят Bitcoin Cash през 2021 г., го правят с надеждата, че BCH ще се разглежда като по-привлекателна опция от BTC, що се отнася до ежедневната търговия на дребно. Въпреки това, за пореден път тези, които искат да инвестират в Bitcoin Cash, трябва да отбележат, че оригиналният Bitcoin все още има по-широка поддръжка на дребно по време на писането.

Търсене и предлагане

Всеки, който иска да инвестира в биткойн, вече трябва да е наясно, че движението на цените на всеки актив се дължи до голяма степен на търсенето и предлагането. Криптовалутата обаче се различава от другите активи по това как се поддържа търсенето и предлагането.

Както обсъдихме, нови биткойн токени се генерират, когато биткойн миньорите създават нови блокове. Естествено, тук възниква въпросът, ако BTC може просто да бъде създаден от нищото, как може да има някакъв недостиг и следователно някаква реална стойност? Отговорът на това е процес, известен като биткойн наполовина. На всеки 210 000 блока BTC наградата за миньори се намалява наполовина. През 2009 г. започна в 50. През 2013 г. беше намален на 25, през 2018 г. беше 12,5, а през май 2020 г. беше намален наполовина до 6,25. Следващото наполовина се очаква да се случи през 2024 година.

В протокола има записан и максимален брой BTC, което гарантира, че никога няма да има повече от 21 милиона токена в обращение. Този вграден дефлационен механизъм е ключов фактор за непрекъснато нарастващата стойност на биткойн. Въпреки това, всеки, който иска да купи биткойн през 2021 г., може да бъде спокоен – ограничението на биткойните не се очаква да бъде реализирано до 2140 г..

Точно както при биткойните, всеки, който иска да инвестира в биткойн кеш, може да има въпроси относно модела на търсене и предлагане на токена. В този смисъл и BCH, и BTC имат много сходни пълномощия.

Bitcoin Cash се добива, точно както Bitcoin. Наградата за BCH също се намалява наполовина, за да създаде дефлационен ефект, точно както при предшественика си. В допълнение, както споменахме, общото предлагане на BCH също е ограничено на 21 милиона. Това означава, че кривата на предлагане на Bitcoin Cash има много подобна траектория на предлагането на оригиналната криптовалута.

Нещата може да са малко по-различни от гледна точка на търсенето. Биткойн наблюдава нарастване на търсенето от институционални инвеститори през последните месеци, но всъщност не може да се каже същото за Bitcoin Cash. Последният обаче е включен в криптовалутите, които ще се поддържат от PayPal, така че има всяка възможност търсенето на BCH да се увеличи значително.

Bitcoin Cash срещу Bitcoin: Коя е по-добрата инвестиция?

Независимо дали решите да инвестирате в биткойн или да купите биткойн кеш през 2021 г., никога не пречи да разберете някои от техническите подробности. Реално обаче това ще стигне толкова далеч, че ще ви помогне да предскажете бъдещи движения на цените и да решите кое ще докаже по-добрата инвестиция.

За да изградим по-пълна картина, ние правим ретроспекция на предишното движение на цените на всеки маркер, за да получим представа за това какви пазарни сили са стимулирали преди това растежа и да установим дали могат да го направят отново в близко бъдеще. Това е особено важно за BTC и BCH, тъй като цените им винаги се влияят от уважаваните им половинки.

В допълнение към миналото представяне, можем също така да разгледаме кои индустриални фигури или инвестиционни гиганти може да търсят да инвестират в Bitcoin Cash или да купят Bitcoin през 2021 г. – често значителният интерес от страна на големите играчи е достатъчен сам по себе си, за да повиши цената на символа.

Bitcoin Cash срещу Bitcoin – ключови разлики

Bitcoin срещу Bitcoin Cash: История на цените

Изборът за инвестиция в криптовалута през 2021 г. несъмнено включва значителен риск – както правят повечето форми на инвестиции. Въпреки това, въпреки че никой не може да даде никакви гаранции за бъдещи движения на цените, поглед назад към историята на криптовалутата може поне да подобри шансовете ни да направим по-реалистична прогноза.

BTC

Ако планирате да купите биткойн през 2021 г., вероятно вече знаете нещо за впечатляващото му движение на цените. BTC търгуваше горе-долу за стотинки, докато достигна $ 1 през 2011 г. Тогава нещата наистина започнаха да се развиват, тъй като повече институции се преместиха да инвестират в биткойн.

До 2013 г. BTC достигна 1242 долара и започва да се утвърждава като сериозна инвестиционна възможност. Ценовата му траектория далеч не е била права, но тъй като все повече хора започват да инвестират в биткойн, токените стават все по-ценни, като в крайна сметка достигат 19 783,06 долара през 2017 г..

Съвсем наскоро, Биткойн скочи до нов рекорд от 48 364,06 долара през първата половина на февруари и цените не показват признаци на забавяне по време на писането. Естествено, това е добро за всеки, който иска да купи биткойн през 2021 г., въпреки че е скъпо време за навлизане на пазара.

BCH

Bitcoin Cash имаше много по-висока дебютна цена от повечето криптовалути, започвайки от около $ 600. Това беше по-скоро от начина, по който се появи крипто, а не от първоначалното бързане да се инвестира в Bitcoin Cash.

Към декември 2017 г. BCH вече беше достигнал впечатляващите 2400 долара и много вътрешни лица в индустрията спекулираха, че може да отразява траекторията на цените на Биткойн. Това обаче скоро беше потушено, когато цените на трионите спаднаха до $ 704 до началото на 2018 г..

Нещата продължават да вървят надолу за BCH през 2018 и 2019 г., като цените спадат до $ 107. Bitcoin Cash обаче се възстанови до 393 долара в началото на 2020 г. и се покачи стръмно, преди да достигне 12-месечен връх от почти 500 долара в началото на февруари. За пореден път се спекулира, че ще има скок на хората, които искат да инвестират в Bitcoin Cash. За пореден път това се оказа невярно и BCH отново падна до около $ 149 по-късно през 2020 г..

Продължавайки напред, нещата се подобриха за BCH през 2020 г. и крипто преживяха доста стабилни и последователни увеличения на цените, завършвайки годината на над $ 340. По време на писането Bitcoin Cash беше достигнал впечатляващите $ 660.90.

Bitcoin срещу Bitcoin Cash: Бъдещи прогнози

Повечето крипто анализатори използват историческо движение на цените, за да информират своите прогнози. Независимо дали възнамерявате да инвестирате в Bitcoin Cash или инвестирате в Bitcoin, техническите анализи на водещите аналитични платформи са безспорно най-добрият начин да получите представа за това как цените могат да се движат в близко бъдеще.

BTC

Имаше много вълнение по отношение на потенциала на Биткойн през следващите месеци. Например DigitalCoinPrice прогнозира, че биткойнът има много реални шансове да достигне рекорд от 76 768 долара до юни тази година. Като се има предвид, че BTC е постигнала рекордните 51 914 долара по време на писането, лесно е да се види как може да се развие тази прогноза.

Друга водеща платформа, TradingBeasts, наскоро коригира своите прогнози в светлината на безпрецедентното представяне на BTC. Преди това беше фиксирал BTC, за да достигне прогнозиране на средно $ 37 000 преди края на 2021 г., но сега прогнозира $ 43 788 до декември 2021 г..

Разбира се, това предполага, че скорошният скок може да е краткотраен и тези, които избират да инвестират в биткойни, могат да очакват спад в цените в даден момент тази година.

диаграма за прогноза на цените на биткойн

WalletInvestor обаче не прогнозира подобно нещо и прогнозата му BTC постоянно се покачва през цялата година и достига средно $ 55 390,70 през следващите 10 месеца.

Като цяло прогнозите на анализаторите предполагат, че изборът на биткойн през 2021 г. би могъл да бъде добър ход – ако приемем, че прогнозите им издържат.

Прочетете повече: Прогноза за цената на биткойн за 2021 година

BCH

Тези, които искат да купят Bitcoin Cash през 2021 г., също ще открият много позитивност около бъдещите му движения на цените. Всъщност, както често се случва с криптовалутите, скокът на цените, преживян от BTC, доведе до повишаване на пазара като цяло и BCH се търгуваше на $ 724 по време на писането.

DigitalCoinPrice преоцени прогнозата си за BCH и прогнозира, че може да достигне $ 949,45 преди края на февруари. Траекторията на BCH обаче няма съвсем еднаква последователност като тази на BTC и платформата прогнозира, че Bitcoin Cash ще види своя връх над 1000 долара три пъти през лятото, преди да спадне до $ 965,32 до края на годината.

диаграма за прогноза на цената на пари в биткойн

Междувременно, WalletInvestor има по-приглушена прогноза за Bitcoin Cash. Въпреки това, тя все още прогнозира стабилно нарастване на цените през цялата година, като BCH се прокрадва от месец на месец, докато достигне средно 757 долара до декември 2021 г..

Въпреки че до известна степен се возим върху коктейлите на Биткойн, изборът да инвестира в Биткойн Кеш може да е добър вариант – особено за тези, които искат да придобият по-голямо участие с по-малка инвестиция.

Прочетете повече: Анализ на цените на пари в биткойн за 2021 година

Bitcoin Cash срещу Bitcoin: Какво казват експертите

Експертните мнения често могат да служат като индикатор за настроенията на индустрията към криптовалутата, но по-важното е, че ако идват от влиятелен инвеститор или пазарен лидер, тогава мнението може да е достатъчно, за да повлияе пряко на цените.

Този ефект беше забелязан наскоро, когато цената на биткойн скочи след съобщението, че Tesla на Илон Мъск е инвестирал около 1,5 млрд. Долара в криптовалутата. Новината повиши цената на BTC със 17% за една нощ.

Въпреки че изборът дали да не се купува биткойн през 2021 г. трябва да бъде решение, основано на внимателно проучване, не би било пресилено да се каже, че повечето известни гласове в индустрията са оптимисти за бъдещето на BTC. Майк Новограц и Том Фицпатрик от Citibank са сред гласовете, предсказващи значителен растеж, и дори бивши скептици като Иниго Фрейзър-Дженкинс от Bernstein Research Обърнете се и сега съветвате клиентите да инвестират в биткойн.

Кои експерти обаче препоръчват на хората да купуват Bitcoin Cash през 2021 г.? Мненията може да не са толкова унифицирани, колкото в полза на биткойните, но все още има много известни фигури в бранша, които са повече от бичи на BCH.

Крипто експертът Роджър Вер – който преди това е проявил умение за точни прогнози – вярва, че BCH е истинската реализация на оригиналната визия на Сатоши Накамото за криптовалута и е уверен, че Bitcoin Cash ще удвои стойността си през 2021 г..

На други места откровеният крипто инвеститор Ким Дотком също избира да инвестира в Bitcoin Cash, прогнозирайки – може би донякъде оптимистично – че BCH може да скочи до над 3000 долара до края на 2021 г., описвайки го като „крайната платформа за монетизиране на съдържание“. Обаче тези, които искат да купят Bitcoin Cash през 2021 г., трябва да приемат по-странните прогнози с щипка сол.

И така, биткойн кешът е по-добър от биткойн?

Bitcoin Cash беше рекламиран като подобрения Bitcoin, когато беше пуснат през 2017 г. Въпреки това, все още не е успял точно да свали своя предшественик. Но макар да не е „по-добре“, все още има много причини да инвестирате в Bitcoin Cash и монетата има голям потенциал като валута за ежедневни транзакции на дребно – спорна повече от оригиналните Bitcoin.

В крайна сметка окончателното решение се свежда до вас. Която в момента е най-подценената монета?

Разберете отговора на този въпрос, със сигурност ще разберете дали Bitcoin Cash е по-добра инвестиция от Bitcoin!

Трябва ли да инвестирам в Bitcoin или Bitcoin Cash?

Биткойн рядко излиза от новините през последните седмици, като няколко големи корпорации сигнализират за намерението си да инвестират в биткойн. Това неизбежно доведе до прилив на случайни наблюдатели, които се чудят дали да купят биткойн през 2021 г. BTC наистина може да бъде много добра инвестиция, но не е без риск. Но Bitcoin Cash е евтин на монета, по-бърз и все още има много стойност. Няма значение дали инвестирате в Bitcoin или Bitcoin Cash.

И двете могат да се съчетаят добре в едно и също портфолио. Инвестирането и в двете може да е добра идея, тъй като и двете предлагат стойност. И двете са чудесни за търговия и могат да бъдат още по-изгодни с правилното управление на риска и умения.

Каква е основната разлика между Bitcoin и Bitcoin Cash?

Когато разглеждаме Bitcoin Cash срещу Bitcoin, има няколко ключови разлики, но основната, за която инвеститорите трябва да са наясно, е, че BCH има много по-бързо време за създаване на блокове и като такава е била предназначена да бъде по-полезна при ежедневните транзакции на дребно.

Bitcoin Cash срещу Bitcoin: Заключение

Може да изглежда очевиден избор да инвестирате в Биткойн, вместо да купувате Биткойн Кеш през 2021 г. – първият изглежда е с много по-нисък риск и с повече показатели, предполагащи значително увеличение на цените. Въпреки фона на всяка монета, няма причина всъщност да се налага да избирате между тях.

Когато става въпрос за биткойн срещу биткойн пари, е трудно да се нарече ясен победител и дори въпреки няколко прилики, двете монети все още се допълват добре.

Ако решите да купите биткойн през 2021 г., може би поемате по пътя към крипто пазара с най-нисък риск, но изборът да инвестирате в биткойн кеш ще ви позволи да придобиете много по-голям дял за същите разходи.

Може да има по-малко гласове, препоръчващи на хората да купуват Bitcoin Cash през 2021 г., но винаги трябва да се помни, че пазарът на криптовалута се променя бързо и настроенията могат да се променят от един ден на следващия. Ако например BCH докаже своята стойност като стабилна алтернатива за ежедневни транзакции през следващите месеци, тогава тези, които са избрали да инвестират в Bitcoin Cash по-рано, ще се окажат пред пакета, когато става въпрос за възвръщаемост.

Биткойнът е отличен инвестиционен актив, благодарение на това колко мощни са колебанията на цените и дългосрочното поскъпване според неговите прогнози за цените. Bitcoin Cash също звучи сякаш е толкова вълнуващо поради $ 700 на монета в момента и прогнозите от $ 4000 на монета, много по-лесно е да притежавате десетки BTC вместо o BTC, а процентът на възвръщаемост е също толкова силен, ако не и по-добър.

Независимо дали сте решили да инвестирате в Bitcoin Cash или е предшественик, не забравяйте, че има риск – експертите може да грешат и прогнозите за цените в никакъв случай не са гарантирани. Както винаги, най-добрите инвестиционни стратегии включват диверсифициран портфейл за намаляване на риска.

Как да инвестираме в криптовалута през 2021 г.

Независимо дали искате да инвестирате в Bitcoin Cash или да купите Bitcoin през 2021 г., ще трябва да намерите уважаван брокер, за да улесните всякакви транзакции. Препоръчваме eToro като топ платформа за повечето инвеститори, тъй като предлага търговия във всички основни криптовалути и разполага с много удобен за потребителя интерфейс.

Първото нещо, което ще трябва да направите, е да отворите акаунт, който включва въвеждане на няколко подробности, преди да качите копие на паспорта си или шофьорска книжка, за да потвърдите самоличността си. Целият процес може да завърши за минути и след като започнете да работите, ще имате достъп до авангардни инструменти за търговия и анализ.

Повечето начинаещи инвеститори вероятно трябва да започнат с Bitcoin срещу Bitcoin Cash, тъй като това представлява по-стабилна инвестиция, но с правилната стратегия можете бързо да започнете да диверсифицирате портфолиото си, за да се възползвате от движението на цените на други криптовалути.

Сега знаете критичните разлики между BTC и BCH. Ако се чувствате вдъхновени да купувате Биткойн или Биткойн Кеш, или тази статия е предоставила допълнителна информация за съществуващите ви инвестиционни знания, може да се радвате да знаете, че eToro предоставя възможност за закупуване на крипто активи и търговия с CFD на до 90+ криптовалути.

eToro – Топ платформа за криптовалута

eToro се доказаха като надеждни в крипто индустрията в продължение на много години – препоръчваме ви да ги изпробвате.

Виртуалните валути са силно нестабилни. Вашият капитал е изложен на риск.

ЧЗВ

Къде мога да купя Bitcoin Cash през 2021 година?

Ако искате да купите Bitcoin Cash през 2021 г., тогава ще трябва да намерите брокер или борса, които могат да улеснят транзакцията. Обикновено препоръчваме eToro като добра платформа за новите на пазара, тъй като предлага лесен за използване интерфейс и много образователни ресурси.

В коя крипто трябва да инвестирам през 2021 година?

Ако искате да инвестирате в криптовалута през 2021 г., тогава ще трябва внимателно да проучите всеки токен и да решите кой най-добре отговаря на вашите инвестиционни цели. Ще откриете, че много начинаещи инвеститори се съветват да купуват биткойн през 2021 г., но има много други възможности на пазара. Само имайте предвид, че по-неясните алткойни носят по-голям риск от по-утвърдените символи.

Биткойн срещу Други криптовалути

  • Биткойн срещу Етериум
  • Биткойн срещу пулсации
  • Биткойн срещу Кардано
  • Биткойн срещу Dogecoin
  • Биткойн срещу Binance Coin
  • Топ 10 на най-важните криптовалути, различни от биткойн

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector