Биткойн все още ли си заслужава инвестицията през 2018 г.?

2017 г. беше знакова за биткойните, тъй като видяхме, че цената му се е увеличила с над 1000% в началото на годината и е достигнала 19 000 долара до края на годината. Този отварящ погледа изтласква това, което някога е било гранична стока, в основния поток, подтиквайки хората от всяка сфера на живота да се включат и да се възползват от някои огромни доходи.

Сега виждаме хедж фондове и дори инвеститорите за първи път изглеждат да станат част от възможността за биткойн. Въпреки слуховете, че балонът се е спукал и че добрите времена са приключили, зададе въпросът Търговско образование е, е биткойн все още си струва инвестиция през 2018 г.?

Купонът свърши ли? Влакът напусна ли гарата? Какви са вашите причини за инвестиране?

биткойн струва

Като цяло има два типа хора, които инвестират във всякаква форма на криптовалута. Първите са тези, които гледат на нарастването на такава валута като бъдещето на парите и първата стъпка по пътя към децентрализирана финансова система. Другият тип хора? Тези, които просто са в него, за да си направят малко пари.

Не всеки, който инвестира в биткойн, попада в едната или другата категория, но в по-голямата си част са склонни да се накланят по един или друг начин. Ако принадлежите към предишната категория, тогава има голям шанс да инвестирате, защото се надявате, че един ден можете да използвате биткойните си, за да правите покупки по същия начин, по който днес можете да използвате традиционната валута. Вероятно се надявате, че ще оцени и стойността му, макар че ако се надявате, че биткойнът може да се използва като ежедневна валута, той няма да може да варира толкова, колкото през последната година или така.

Вижте също: 8 причини да започнете да инвестирате парите си

Истинският въпрос е дали най-накрая е достигнал плато и ще се уталожи на или около текущата цена, или ако мислите, че ще се повиши допълнително в дългосрочен план? Ако вярвате, че ще се повиши още повече, трябва да инвестирате в знанието, че ще трябва да избягате много колебания през следващите месеци и може би дори години.

За тези, които просто са в играта, за да спечелят пари, отговорът е много по-прост.

Биткойнът е изключително нестабилен.

Както бе споменато в горната част на статията, биткойнът нарасна до 19 000 долара през декември миналата година, само за да спадне до около 11 000 долара месец по-късно.

Пазарните колебания на това ниво винаги ще предоставят възможности за спечелване на сериозни пари и всички признаци сочат към нестабилната природа на биткойните, които не се приключват скоро.

Ако кратката игра е вашата цел, тогава има възможност в биткойн.

Как се включваш?

Изследвания

проучване за възможности за инвестиции в биткойн

Ако сте нов в света на криптовалутата, тогава изследванията трябва да са първото ви пристанище. Инвестирането на собствени пари въз основа на мнение, което сте чували от някой друг, никога не е добра идея, особено на толкова нов и нестабилен пазар като Crypto.

Вземете си солидна информация, проверете всички ъгли и се уверете, че сте възможно най-информирани, преди да влезете в играта. Предприемачите, които са инвестирани в биткойн, като Ренцо Костарела, са ценни източници на информация и следването им онлайн ще направи вашата база от знания много полезна.

Може също да ви хареса: 9 Трябва да гледате документални филми за биткойни

Изграждането на навик да проучвате и правите вашата старателна проверка, преди да се включите, ще ви подкрепи за решенията, които взимате по-късно по пътя. Първо, разгледайте блокчейна и научете как това революционизира финансовия свят.

Вижте подобни Иван на Tech и не забравяйте да разгледате някои от неговите видеоклипове в YouTube, тъй като той е чудесен в разбиването на основните концепции, както и в предоставянето на експертни мнения за последните новини.

Отворете търговска сметка

отворена търговска сметка

Когато дойде моментът, в който се чувствате готови да инвестирате, трябва да разгледате откриването на сметка при някой като Coinbase. С чист потребителски интерфейс и известен като чудесна платформа за нови инвеститори, можете да се регистрирате тук и да получите 10 $ безплатен кредит!

След като започнете да работите с Coinbase, трябва да търсите да правите вашите сделки, като използвате борсата на Coinbase, която се нарича GDAX. GDAX предоставя на потребителите достъп до графики и данни в реално време заедно с по-ниски такси.

Освен това вижте различните видеоклипове в YouTube, които ще ви покажат стъпка по стъпка как да се възползвате максимално от различните борси, които на пръв поглед могат да изглеждат доста обезсърчително, но са лесни за овладяване, когато ги хванете.

Хората също четат: Можете ли да забогатеете, като следвате тези инвестиционни съвети?

Не забравяйте да си осигурите монетите

осигурете вашите биткойни

И накрая, ще трябва да осигурите вашите биткойни. Имате възможност да ги съхранявате в Coinbase, но по-добрият вариант би бил да ги преместите офлайн или дори в портфейла за студено съхранение.

Две от най-популярните опции включват Nano Ledger S и Trezor. И двете ви позволяват да държите биткойните офлайн и на сигурно място. Има случаи, при които борсите са хакнати и тези, които държат монетите си с тези борси, губят всичко, така че въпреки че преместването им може да отнеме малко повече време, по-добре е да грешите от страна на предпазливостта.

Заключение

Както при всяка инвестиция, има шанс да загубите всичко. Това е риск, който идва с инвестиция от всякакъв вид, било то криптовалута или по-традиционни пътища. Трябва да сте в течение на тенденциите и да изследвате непрекъснато.

Биткойнът все още може да бъде полезна инвестиция през 2018 г., независимо от това дали сте къси или дълги.

Ако ви е харесало да четете тази статия от Trading Education, моля, дайте й харесване и я споделете с всеки друг, който смятате, че също може да представлява интерес.

Източник: www.due.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me