Две от любимите ни криптовалути, които биха могли да се утроят през 2021 г.

След ужасяващата 2020 г. глобалната икономика се стреми да се възстанови масово през 2021 г. Все още обаче има много препятствия, които могат да провалят тези възстановявания. Може да има забавяне на масовото пускане на ваксината COVID-19, което да доведе до ново икономическо блокиране.

Това обаче може да е от полза за крипто пазара. Както видяхме през 2020 г., криптовалутите се доказаха като безопасни инвестиции, което е тенденция, която може да продължи и през суматохата през 2021 г..

Двете най-добри криптовалути на нашия радар

2020 г. беше взривоопасна за криптовалутите, тъй като общата пазарна капитализация нарасна от 191,50 млрд. Долара на 1 януари до 559,50 млрд. Долара към момента на писането. Като такова не би трябвало да е изненадващо, че двете крипто в нашия списък с хитове са двете OG – Bitcoin и Ethereum. Нека разгледаме по-отблизо.

# 1 Биткойн – Лидерът на крипто пазара

лого на биткойн

Биткойнът ще продължи да бъде една от най-силно препоръчваните ни монети, ела или по вода. Човек може да види всеки един принцип, който прави криптовалутите толкова големи в пиковете в биткойн. След скалистия старт до 2020 г., водещата криптовалута се стреми да подари ранен коледен подарък на всички, като достигне високи нива за всички времена. Към момента на писане, водещата криптовалута вече се е повишила със зашеметяващите 170%.

Адам Грунверг от Finixio вярва, че въпреки очакваната нестабилност, цената вероятно ще преодолее 50 000 долара през 2021 г. Моделът S2F на план Б отвежда нещата малко по-далеч и предполага, че цената може действително да достигне 100 000 долара до август 2021 г.!

И така, това просто ли са празни числа, или са архивирани солидни данни? Е, имаме две думи за вас – институционални инвеститори.

През 2020 г. се наблюдава постоянен приток на институционални инвеститори, които навлизат на пазара. Fidelity проучи почти 800 институционални инвеститори през второто тримесечие на 2020 г. и установи, че 36% притежават крипто активи. Изглежда обаче, че броят на инвеститорите е нараснал значително напоследък.

CoinShares съобщи, че инвеститорите са закупили BTC и други крипто активи на стойност около 429 милиона долара в рамките на една седмица. От това, винаги бичият Grayscale беше купил огромни 336 милиона долара от 429 милиона долара. Това води до общия им AUM до малко веднъж 12 милиарда долара.

Според Джеймс Бътърфил, инвестиционен стратег в дигиталния мениджър на активи, това може да е само началото. Butterfill каза:

„На анекдотично ниво, въз основа на разговорите с нашите клиенти през 2020 г., видяхме решителна промяна от запитвания от спекулативен характер към тези, които започват с коментари като„ Bitcoin е тук, за да остане, моля, помогнете ни да го разберем. “

Плюс това, нека не забравяме неотдавнашното съобщение на MicroStrategy, че са събрали 650 милиона долара, за да закупят още биткойни, като общата им експозиция е 1,1 милиарда долара.

Като цяло всичко това е изключително положително за биткойните. С постоянния поток от институционални инвеститори, които идват, Bitcoin бързо се превръща в един от най-устойчивите активи в света. Като такъв изглежда много готово да има силни 2021 г..


Прочетете още:

Как да инвестираме в биткойн 2021 – Крайното ръководство за начинаещи

Какво ще доведе до цената на биткойните през 2021 г.?

# 2 Ethereum – Ethereum 2.0 и DeFi

Растежът на Ethereum през 2020 г. постави Bitcoin на срам, след като експлодира с 350% от годината на ~ 125 $. Можем да очакваме повторение или дори по-добро представяне от платформата за интелигентни договори през 2021 г. поради две важни причини – надстройка на Ethereum 2.0 и DeFi.

Надстройката на Ethereum 2.0 вижда няколко нови функции, които влизат в протокола, като основната сред тях е доказателство за залог (PoS). Ethereum често е ламиниран поради липса на високопроизводителни функционалности. Всичко това ще се промени с Ethereum 2.0, което ще го направи експоненциално по-удобен за разработчици.

Говорейки за това, ние вярваме, че Ethereum ще продължи да утвърждава позицията си на водеща платформа DeFi през 2021 г. Постоянно нарастващият сектор DeFi ще бъде монументален при определяне на ценовото действие на ETH през следващата година. В момента малко по-малко от 15 милиарда долара са затворени в договорите за DeFi. Имайте предвид, че този брой беше под 700 милиона долара в началото на 2020 г. Това ни показва, че секторът DeFi експлодира със скорост по-бърза от криптовалутната капитализация. Това е основен момент, който ще бъде от ключово значение за определяне на ценовото действие на Ethereum.

Като такова би било изключително полезно да прочетете как работи залагането в Ethereum и да съберете достатъчно монети, за да участвате в алгоритъма за доказателство за залагане на протокола.

Прочетете още:

Как да търгувате с Ethereum: Изчерпателно ръководство за търговия с Ethereum през 2021 година

Какво ще доведе до цената на Ethereum през 2021 г.?

eToro – най-добрата криптовалутна платформа както за търговци, така и за инвеститори

eToro се доказаха като надеждни в крипто индустрията в продължение на много години – препоръчваме ви да ги изпробвате.

Виртуалните валути са силно нестабилни. Вашият капитал е изложен на риск.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector