Ethereum доминира в крипто с токени ERC-20: Ето как

Ethereum доминира в Crypto с ERC-20 Tokens

Чували ли сте за токени ERC-20? Е, трябваше! Те са навсякъде и всичко е заради Ethereum.

Всъщност те са толкова често срещани, е много вероятно те да са основен фактор за подхранване на altcoin бум, настъпил преди няколко години.

Накратко, те правят създаването на криптовалута супер лесно и са голяма полза за Ethereum, тъй като се хостват в блокчейна Ethereum. Но, разбира се, те не са съвсем перфектни.

В тази статия ще разгледаме как Ethereum тайно доминира при разработването на криптовалути с токени ERC-20 и защо това може да означава големи пари за притежателите на Ethereum.

Искате ли да научите как да търгувате с криптовалути като професионалист? Вземете нашите курс за криптовалута!

Ethereum има големи планове

Както може би вече знаете, с Ethereum не всичко е да бъдете алтернатива на Bitcoin. Те имат много по-големи цели, отколкото да свалят фиатни пари.

Докато Ethereum може да не е толкова вълнуващо да търгувате като Bitcoin с неговите огромни върхове и корита, Ethereum може да се окаже по-добра дългосрочна инвестиция.

Защо?

Е, съвсем просто, той предлага много повече на света, отколкото биткойн.

Много хора свързват Ethereum с интелигентни договори и dApps, но забравят за способността му да хоства други криптовалути в собствената си блокчейн.

Да, така е. Ethereum не е единствената криптовалута в блокчейна Ethereum, всъщност има тонове. Повишават се повечето от тези други символи Токени ERC-20.

Докато никой не търсеше, Ethereum се превърна в център за създаване на различни криптовалути, което прави Ethereum силно обещаваща криптовалута, която да държи.


Търгувайте Ethereum сега с Etoro

Какво е ERC-20 Token?

Токен ERC-20, Ethereum

Ethereum е като майката на създаването на криптовалута. Със създаването на токена ERC-20, Ethereum вероятно подхранва нарастването на алткойните, защото направи криптовалутата толкова лесна за правене.

Токените ERC-20 са стандарт за разработване на криптовалута. Те предлагат почти всичко, от което разработчикът трябва да настрои криптовалута и да започне.

Смята се, че днес има приблизително 200 000 различни токена ERC-20 в обращение.

Въпреки това, трябва да се спомене, че не всички от тях технически се считат за криптовалути. Тези символи могат да се използват за широк спектър от услуги.

Едно от ключовите неща, които определят токените ERC-20, е това те нямат своя собствена блокчейн; всички те работят на върха на блокчейна Ethereum.

Това е чудесно за разработчици, които имат идеи за криптовалута, но нямат ресурси да създадат своя собствена блокчейн за нея.

В края на краищата това е много работа! Може дори да забравите какво сте си поставили за цел да постигнете.

Плюс това, те, разбира се, са напълно свободни да се отдалечат от блокчейна Ethereum на по-късен етап, което някои вече са постигнали (повече за това след малко!).

Дори ако Ethereum никога не приема короната като най-добрата криптовалута, това може да доведе до възход на друга, която го прави.

Предимства на токените ERC-20

Токените ERC-20 се възползват от всички предимства на Ethereum, но имат известна степен на независимост, стига да се придържат към правилата за използване на блокчейн Ethereum.

Може би едно от най-големите предимства на ERC-20 жетоните, които те улесняват създаването на криптовалута, което насърчава конкуренцията между различните криптовалути.

Теоретично това ще доведе до повече изобретателност и творчески подходи към различни проблеми. В дългосрочен план по-приспособимите криптовалути ще надживеят тези, които не са в състояние да се справят.

На всичкото отгоре разработчиците на криптовалута могат да се съсредоточат повече върху своите идеи, а не върху това как да създадат монета (и блокчейн) и основните проблеми, свързани с поддръжката.

Готовата документация за тези, които искат да създадат свои собствени токени, също е огромен плюс и ускорява процеса на разработка.

И от гледна точка на търговеца на криптовалути, токените ERC-20 могат да бъдат по-привлекателни за търговия, защото ако разберат как работи Ethereum, те вече ще обработят добро разбиране за това как работят токените ERC-20..

Това прави процеса на изследване по-лесен и бърз. Търговците на криптовалута не трябва да учат изцяло нова технология когато попаднат на ERC-20 маркер.

Друг чудесен бонус при търгуване с токени ERC-20 е, че тъй като те се хостват в блокчейна Ethereum, който е публичен, можете да ги отворите и да ги разгледате.

С подходящите технически познания можете да разберете как точно работят и да не получавате подли изненади. Освен това, ако са кодирани зле, можете просто да ги игнорирате.

Няма криене в блокчейна Ethereum. Токените ERC-20 са супер прозрачни.

Токените ERC-20 също могат да се изпращат и получават от адресите на Ethereum, което им позволява да бъдат приети от много по-широка потребителска база.

Това преодолява проблема, който много алткойни имат при първото им стартиране; те трябва да създадат свой собствен портфейл, в който да се съхранява криптовалутата, или да убедят доставчиците на портфейли да ги приемат.

И накрая, голямо предимство за Ethereum е, че всичко това Криптовалутите ERC-20 трябва да използват газ Ethereum за извършване на транзакции.

Бензинът е такса транзакционите трябва да платят, за да бъде валидирана транзакцията им.

Това е чудесно за Ethereum, защото означава, че тяхната криптовалута продължава да се движи, дори когато хората не търгуват или транзактират много Ethereum.

Други криптовалути в същия блокчейн помагат да се поддържа течност, което е отлично за обема на търговията. Освен това, ако токенът ERC-20 е успешен, този успех ще стигне и до Ethereum.

Добре познати токени ERC-20

Ethereum blockchain

Може да ви изненада да разберете това някои от най-известните криптовалути днес са ERC-20 токени или започна като ERC-20 токени, преди да напусне блокчейн Ethereum.

Може би най-известната криптовалута, която започва като ERC-20 маркер, е Tron.

Съвсем наскоро обаче Tron е успял успешно да мигрира от блокчейна на Ethereum към своя собствена блокчейн, често наричан „основната мрежа“.

Въпреки че тази невероятна история за успех показва, че токените могат да израснат от блокчейна Ethereum, Tron трябваше да накара тяхната общност да направи прехода от Ethereum към mainnet.

Интересното е, че твърдението на разработчика на Tron, че преминаването им към основната мрежа ще ги направи 400 пъти по-бързи от Ethereum! Това е голяма претенция и ще мине известно време, преди да видим дали това е вярно или не.

Друг изгряващ символ ERC-20 в света на криптовалутите е Chainlink, който има за цел да стане крал на интелигентните договори чрез използването на оракули.

Тъй като Chainlink става по-успешен, може в крайна сметка да напусне Ethereum, както направи Tron, но някои може да твърдят, че е в идеалното място за растеж – родното място на интелигентните договори, Ethereum.

Binance Coin е друг изключително успешен ERC-20 маркер и се използва на Binance Exchange като помощен маркер. Потребителите могат да получат отстъпка, когато я използват за търговия с криптовалута.

Може би Binance Coin е по-успешен дори от Tron. В момента Binance Coin е 8-мата по големина криптовалута по пазарна капитализация на CoinMarketCap.

Другите токени ERC-20 включват:

  • BAT (Основен знак за внимание). Рекламен токен, който плаща на потребителите да гледат реклами.
  • HuobiToken. Токен, който може да се използва на борсата за криптовалута Huobi.
  • TrueUSD. Стабилна валута, обвързана със стойността на щатския долар, подобно на Tether.

Но тези символи само надраскват повърхността на това, което е там днес.

Как се създават ERC-20 жетони?

Създаването на токени ERC-20 е относително прост процес. Въпреки това, той изисква добро техническо разбиране на Ethereum и неговия програмен език Solidity (така че може би не за всички, все още!).

За да създаде нов токен ERC-20, потребителят трябва да започне интелигентен договор в блокчейн Ethereum. Тогава този договор отговаря за създаването на нови токени и обработката на транзакции.

Освен това той действа и като книга, като следи и баланса на всички.

Недостатъци

Не всичко, свързано с работата по блокчейн Ethereum, е много нахално. Има много причини, поради които някои криптовалути може да не искат да бъдат завинаги под крилото на Ethereum.

На първо място, те може да не харесат промените, които Ethereum изпълнява. Когато Ethereum актуализира блокчейна, тези промени може да не са в най-добрия интерес на всеки ERC-20 маркер.

На всичкото отгоре те може да разчитат твърде много на мрежата и ресурсите на Ethereum, което може да е проблем, ако нещо се случи с Ethereum като затворено правителство или мащабна хакерска атака.

Но може би по-важното е, че докато токените ERC-20 се разглеждат като индустриален стандарт, има проблеми с начина им на работа, включително много, много грешки.

Една от най-разочароващите грешки причинява случайно унищожаване на жетоните при изпращане на договор. Предполага се, че до 70 000 долара са загубени заради такива проблеми.

Ethereum пусна друг токен, наречен ERC-223, който трябва да реши този проблем, но досега той не е бил толкова популярен като ERC-20 жетони.

Друг недостатък на някои потребители е да използват Ethereum като газ всеки път, когато искате да направите транзакция с токен ERC-20.

С течение на времето това може да стане скъпо, особено ако цената на Ethereum расте, а за някои търговци това е просто ненужна стъпка.

Ethereum все още остава на доказателства за работа

Може би въпреки, че един от най-големите недостатъци за някои разработчици на криптовалути е това Ethereum все още използва a доказателство за работа алгоритъм, точно като биткойн.

Доказателството за работа не е на мода от известно време и много по-нови криптовалути са проектирани да използват вместо това доказателство за залог, което според мнозина е по-справедливо и по-ефективно.

Въпреки това е добре известно, че Ethereum планира да премине от доказателство за работа към доказателство за залог, което вероятно ще се случи или през 2020 г., или през 2021 г..

Ако успеят да направят промяната, това може да е голям тласък не само за Ethereum, но и за всички други ERC-20 токени.

Вече няма достатъчно криптовалути?

криптовалути, ethereum

Други могат да поставят под въпрос смисъла да направят създаването на криптовалута толкова лесно. След всичко, трябва ли всичко да бъде токенирано? Достойна ли е за създаване всяка криптовалута?

Интересното е, че много криптовалути ERC-20 са загубили до 90% от стойността си и се борят да се върнат. Така, търговците на криптовалута все още трябва да бъдат внимателни.

Подобно огромно количество избор на токени ERC-20 може също да окаже неудобство за някои търговци, на които може да им е трудно да направят разлика между тях.

Всъщност е много вярно, че много символи се опитват да постигнат подобни неща.

Търгувайте Ethereum сега с Etoro

Ключови точки

Ако си спомняте нещо от тази статия, направете това ключови моменти.

  • Токенът ERC-20 е маркер, създаден в блокчейна Ethereum. За разработчиците те са много по-лесни за създаване, отколкото да създават жетони от нулата.
  • Лесно се възприема от портфейли и други услуги, които също приемат Ethereum. Това ускорява приемането от нови потребители и търговци.
  • Някои от най-добрите криптовалути днес са ERC-20 токени. Те включват Binance Coin, BAT, HuobiToken и TrueUSD.
  • Токените ERC-20 не са перфектни. Те все още страдат от грешки и са ограничени от кода на Ethereum, което може да е проблем за някои.

Научете се да търгувате с криптовалути с нашия курс за търговия с криптовалути

Искате ли да научите повече за други криптовалути и как да ги търгувате? След това се регистрирайте в нашия курс за търговия с криптовалути!

Защо трябва да изберете Еторо за търговия с Ethereum

Сега знаете защо Ethereum доминира в Crypto с ERC-20 Tokens. Ако се чувствате вдъхновени да започнете да търгувате с Ethereum или тази статия е предоставила допълнителна информация за съществуващите ви познания за търговия, може би ще се радвате да знаете, че etoro предоставя възможността да търгувате с крипто активи и CFD до максимум 90+ криптовалути.

Ако ви е било приятно да четете Ethereum доминира в крипто с ERC-20 Tokens от Търговско образование, моля, дайте му харесване и го споделете с всеки друг, който смятате, че също може да представлява интерес.

Отказ от отговорност: Криптовалутите са силно нестабилни. Вашият капитал е изложен на риск

Анализът на търговията не е надежден индикатор за текущо или бъдещо представяне, тъй като обстоятелствата могат да се променят с течение на времето. Преди да вземете някакви инвестиционни решения, трябва да потърсите съвет от независими финансови съветници.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector