Ethereum срещу Cardano: Коя крипто трябва да купите през 2021 година

Това ръководство за сравнение на криптовалутите ще подчертае всички критични разлики между Ethereum срещу Cardano и за да разбере дали Ethereum или Cardano си струва да инвестирате и коя от двете е най-добрата инвестиция за вас.

Финансовият свят получи разтърсване през 2020 г. и много известни експерти в бранша бяха изненадани колко добре пазарът на криптовалути издържа на бурята COVID. Всъщност, тъй като вярата в традиционните икономики беше разклатена, много инвестиционни фондове и крупни корпорации се озоваха да инвестират в Ethereum, Bitcoin, Cardano и други подобни, за да се хеджират срещу бъдещата несигурност.

Тази промяна не остана незабелязана от отделни инвеститори и подновеният апетит за дигитална валута доведе до бичи за всички основни токени, тъй като все повече хора избраха да инвестират в криптовалута през 2021 г..

Докато биткойнът е избор от няколко години, много прогресивни търговци също са избрали да инвестират във водещите алткойни. Две от най-забележителните са Ethereum и Cardano. Но трябва ли да инвестирате в Ethereum или да купите Cardano през 2021 г.? Съставихме следното сравнение, за да видим как всеки токен се измерва един срещу друг, както и как те влизат в по-широкия крипто пазар.

Cardano срещу Ethereum: Сравнение между ETH и ADA

Всеки, който иска да инвестира в криптовалута през 2021 г., може вече да е предвидил Ethereum и / или Cardano за включване в портфолиото си и двата токена имат голям потенциал. Но дали едното е по-добър вариант от другото?

Преди да влезем в каквито и да е ценови анализи, е важно да разберем ключовите разлики между двете криптовалути. Ако искаме да сравним точно Ethereum срещу Cardano, тогава трябва да знаем по какви начини те ефективно се конкурират и по какви начини предлагат нещо напълно различно един от друг.

Cardano Vs Ethereum: Какви са основните разлики между тях

Ето най-важните начини, по които се различават двата актива:

Заден план

Ethereum е може би втората най-известна криптовалута след биткойн. Предвестявайки първата вълна от второ поколение криптовалути, блокчейнът Ethereum надхвърли предлагането на проста система за разплащане и представи много повече функционалност от оригиналните криптовалути и съответните им блокчейн.

Стартирал през юли 2015 г., Ethereum се задвижва от собствения си крипто токен Ether, но също така позволява обмен на интелигентни договори, предназначени да рационализират активите за прехвърляне на собственост и споразуменията за доверие. Платформата Ethereum също така позволява ĐApps да бъдат разработени и стартирани без влияние на трети страни, а нейният запатен език за програмиране отваря свят на допълнителни възможности.

Рецептата изглежда се оказа успешна досега и Ethereum е втората по големина криптовалута по отношение на пазарната капитализация. Като такова решението за закупуване на Ethereum през 2021 г. не е толкова рисковано, колкото може да бъде с по-малко установения altcoin.

Cardano е разработен през 2015 г. с много подобна цел на Ethereum – това е да предложи платформа, която не само ще позволи изпращането и получаването на родна криптовалута, но също така ще улесни интелигентните договори и разработването на разпределени приложения.

Приликите между Cardano и Ethereum също не са случайни. Cardano всъщност е разработен от бившия съосновател на Ethereum Чарлз Хоскинсън. Въпреки това, под повърхността, Cardano има няколко забележителни напредъка в блокчейна Ethereum.

Cardano е първата в света рецензирана криптовалута, която е била разгледана от няколко известни академични институции. Той също така има уникална двуслойна архитектура, една за обработка на общи транзакции, а другата, занимаваща се с интелигентни договори.

Разбира се, всичко това е много впечатляващо на хартия – но прави ли го добра идея да купите Cordano през 2021 г.? Е, ADA постоянно е в топ 5 – 6 криптовалути по пазарна капитализация (в момента около 27,5 милиарда долара), така че отново е един от по-сигурните залози в крипто сферата.

Прочетете повече: Какво е Cardano? Ръководство за начинаещи за Cardano и съвети за инвестиране в ADA

Транзакции и скорост

Освен практически неограничения потенциал, друго от изтъкнатите качества на Ethereum е неговото бързо създаване на блокове. Биткойн блокчейнът отнема до 10 минути, за да добави нови блокове, докато Ethereum има очаквано време за създаване между 10 и 20 секунди. Но дали тази причина е достатъчна, за да купите Ethereum през 2021 година?

По време на писането на Ethereum все още използва концепцията за доказателство за работа. Това включва компютри в мрежата, които ефективно се конкурират помежду си за решаване на уравнения в замяна на награда от около 2 ETH. В този смисъл Ethereum е подобен на много криптовалути от първо поколение, с изключение на факта, че разчита на алгоритъма за добив на ethash, а не на алгоритъма SHA-256, използван от Bitcoin.

Можете да намерите повече информация за концепцията за доказателство за работа в нашето обяснение на крипто копаенето, но всеки, който иска да инвестира в Ethereum, трябва да отбележи, че мрежата е в процес на преминаване към механизъм за консенсус за доказателство за дял – което се очаква да засили както ефективност, така и сигурност.

Това е част от надстройката на мрежата Ethereum 2.0 и макар че сроковете за завършване на превключването тепърва ще бъдат финализирани, това може да има значително въздействие върху цената на Ether.

Ethereum значително се подобри при скоростите на транзакции на Bitcoin, но при приблизително 15-20 транзакции в секунда (TPS), това все още бледнее в сравнение с Cardano, който е тестван на най-малко 257 TPS.

Скоростта на Cardano вече е доста впечатляваща, но с решението за мащабиране Hydra 2, внедрено по съществуващия протокол за доказателство за залог, Чарлз Хоскинсън, главен изпълнителен директор на IOHK, компанията, отговорна за развитието на Cardano (ADA), твърди, че симулациите показват, че мрежата е способна на обработка на над един милион транзакции в секунда.

Впечатляващата производителност, разбира се, е възможна от двуслойната система и може да е достатъчна причина за закупуване на Cardano през 2021 г., но инвеститорите трябва да помнят, че TPS с над един милион, рекламиран от Хоскинсън, тепърва предстои да бъде реализиран.

Търсене и предлагане

Ключова грижа за всеки, който иска да инвестира в Ethereum – или друга криптовалута – винаги ще бъде как се управлява доставката. В крайна сметка, всяка цифрова валута може да бъде генерирана в мрежа и не е обвързана с никакъв физически актив, така че за да се запази стойност, трябва да има протокол за насърчаване на някакъв недостиг.

В момента има обща граница за общото количество етер, както е при биткойните. Въпреки това, според първоначалните си принципи, има ограничение за броя на жетоните, които се пускат в екосистемата Ethereum годишно.

Разработчиците на Ethereum преди това са поставили идеята за определяне на ограничение на броя на наличните токени, но инвеститорите трябва да отбележат, че Ethereum има различни цели от другите криптовалути, като Bitcoin. Ethereum е замислен като платформа за децентрализирани услуги и като такъв има много спекулации дали ограничението ще помогне или ще попречи на успеха в тази област.

Подобно на Ethereum, всеки, който иска да инвестира в Cardano, вероятно ще има въпроси относно доставката на ADA токена.

Cardano се различава от Ethereum по това, че има обща граница на предлагане, почти по същия начин, по който Bitcoin прави. По време на писането ограничението на предлагането беше 45 000 000 000. Нещо повече, Cardano има и намаляващо възнаграждение за дял, което действа като вграден дефлационен механизъм и увеличава потенциалния недостиг, което разбира се може да има положителен ефект върху цените на търговията.

От гледна точка на търсенето, онези, които мислят да инвестират в Cardano, трябва да са наясно, че ADA в момента не се търгува в Coinbase – една от най-големите крипто борси – и токенът не е бил в първата селекция от криптовалути, поддържани от Paypal.

Ethereum срещу Cardano: Трябва ли да инвестирате в Cardano или Ethereum?

Изборът дали да инвестирате в Ethereum или да купите Cardano през 2021 г. неизбежно ще зависи от вашите инвестиционни цели. Разбира се, няма причина да избираме едното пред другото, но за сравнение на Cardano срещу Ethereum има няколко ключови метрики и показатели, които можем да използваме, за да разграничим двете по отношение на възможността за инвестиция.

На първо място, прогнозите за цените на криптовалутите обикновено се основават на технически анализ на историческото движение на цените. След като прегледахме това, можем да видим прогнозите, направени от някои от водещите платформи в бранша. И накрая, експертните прозрения могат да бъдат чудесен начин за събиране на допълнителна информация и измерване на основния апетит за определена криптовалута.

Ethereum срещу Cardano: История на цените

Когато разглеждаме ценовата история на Ethereum срещу Cardano, виждаме две много различни снимки. Предишното движение на цените не може точно да ни каже коя криптовалута да инвестираме през 2021 г., но може да ни даде шанс да формираме по-реалистични очаквания за потенциала на всяка монета.

Ethereum

Нямаше много неща за писане у дома по отношение на движението на цените на Ethereum през първите година или две от неговото съществуване. Цените отчетоха много малко значителни увеличения до януари 2017 г., когато Ether се търгуваше на около $ 10.

Както при биткойните в ранните му дни, имаше известно забавяне, преди потенциалът на Ethereum да започне да се забелязва. До януари 2018 г. обаче ETH скочи до рекордно висок размер от почти 1400 долара. Но нещата бяха по-малко стабилни за ETH през следващите няколко месеца и в един момент цените спаднаха обратно до 85 долара.

Достатъчно е да се каже, че нещата продължават да се разрастват за Ethereum и altcoin се бори срещу бариера от $ 250 за повече от година. Нещата обаче се повишиха за ETH през 2020 г. и по време на писането изглежда, че е преодолял добре бурята на COVID, след като достигна нов връх от $ 1773,33.

Кардано

Ако искате да инвестирате в Cardano, може би вече сте наясно, че ценовата му траектория е малко по-различна от много други алткойни.

ADA много бързо достигна паритет с щатския долар през първите няколко месеца от жизнения си цикъл на търговия и неговият рекорд от 1,18 долара за всички времена беше достигнат през януари 2018 г. Нарастването обаче бе краткотрайно и Cardano бързо падна до по-малко от 0,10 долара на токен – завършване на годината на около $ 0,03.

Cardano остана покорен и не достигна връх над $ 0,10 до лятото на 2020 г. – малко след като пандемията COVID удари. Тогава ADA сякаш затвори в края на годината, тъй като имаше бързане да инвестира в Cardano. Цените скочиха с над 500%, докато достигнаха 0,92 долара до края на януари 2021 г..

Ethereum срещу Cardano: Прогнози за бъдещи цени

Както видяхме, има малко сравнение, когато става въпрос за Ethereum срещу Cardano за предишното движение на цените. Но как съответните им истории са свързани с бъдещите прогнози? Тук ще разгледаме прогнозите на някои топ крипто анализатори.

Ethereum

Въз основа на техническия си анализ DigitalCoin прогнозира стабилен растеж за ETH през следващата година, на фона на подновен интерес от страна на тези, които искат да инвестират в Ethereum. Платформата вярва, че Ethereum ще продължи своя впечатляващ ценови пробег и ще търгува значително над предишния си рекорд през останалата част от 2021 г., завършвайки годината на впечатляващите 2726,19 долара.

диаграма за прогнозиране на цените на ethereum

TradingBeasts също е оптимист по отношение на потенциала на ETH, макар и с по-слаба прогноза. Платформата вярва, че Ethereum ще поддържа висока цена през цялата година, но ще затвори 2021 г. малко под сегашната си цена на търговия ($ 1773,33.), Като завърши на около $ 1624.

Накрая, WalletInvestor попада някъде между двете прогнози, описани по-горе. Платформата прогнозира доста линеен ръст за ETH, но има токена, който приключва годината на около 2100 долара.

Естествено, тези прогнози ще бъдат музика за ушите на всеки, който е мислил да инвестира в Ethereum – но винаги помнете, че прогнозите са ефективно информирани предположения и в никакъв случай не са гарантирани.

Прочетете още: Предвиждане на цената на Ethereum

Кардано

Всеки, който иска да купи Cardano през 2021 г., едва ли може да очаква същите цифри, каквито се виждат при цената на ETH, но няколко платформи прогнозират значителен ръст. WalletInvestor има цени на ADA, които се увеличават с около 50% през 2021 г., като непрекъснато се увеличават през лятото и затварят декември на около 1,46 долара.

диаграма за прогнозиране на цените на кардано

TradingBeasts също прогнозират стабилно поскъпване на Cardano през 2021 г. Платформата има токена, който поддържа скорошната си цена, преди да следва стабилен възходящ градиент, завършвайки годината с около 20% спрямо текущата си цена, на около 1,07 долара.

Цената на токен може да не е нещо, за което да пишете вкъщи, но всеки, който иска да инвестира в Cardano, трябва да помни, че всичко е свързано с растеж и възвръщаемостта от 20% до 50% ще отбележи много успешно допълнение към вашето портфолио.

Cardano Vs Ethereum: Какво казват експертите

Мненията на значими експерти от финансовата индустрия могат да ни кажат много за апетита на инвеститорите за определена криптовалута и в някои случаи дори могат да бъдат достатъчни, за да повишат цените сами по себе си.

Всеки, който иска да инвестира в Ethereum през следващите месеци, няма да трябва да търси далеч, за да намери подкрепа от ключови коментатори. Например, главният изпълнителен директор на Messari Райън Селкис наскоро заяви, че макар производителността на Биткойн да е впечатляваща, „това е Ethereum, който излетя като най-важната платформа на крипто … такава, която може да захрани изцяло нова финансова система и по-отворен, устойчив интернет. ”

Саймън Дедич, съосновател на Blockfyre и управляващ съдружник в Moonrock Capital, прогнозира, че Ethereum в крайна сметка ще достигне зашеметяващите 9 000 долара на токен.

Има по-малко ясни прогнози за Cardano, но домакинът на Altcoin Daily и търговецът на крипто Остин Арнолд изрази подкрепата си за последната актуализация на Goguen Mary, цитирайки го като „голяма причина цената на Cardano да се покачи този месец [Февруари] ”

Прочетете повече: Прогноза за цената на Cardano

Cardano Vs Ethereum: Заключение

Така че Cardano е по-добра инвестиция от Ethereum?

Трудно е да се определи категоричен победител, когато се разглежда Cardano срещу Ethereum като инвестиционен потенциал. Докато Ethereum е много по-утвърден и с много по-висока цена, историята ни показва, че не е имунизиран срещу внезапни спадове на цените.

Тези, които искат да инвестират в Cardano, също могат да получат много по-голям холдинг – с токени, които в момента се търгуват на по-малко от един щатски долар. В крайна сметка ръстът на инвестициите се измерва в проценти и се очаква двете монети да се представят добре през 2021 година.

Независимо дали решите да инвестирате в Cardano или да купите Ethereum през 2021 г., важно е да управлявате очакванията си. И двете монети са претърпели внезапен, устойчив спад на цените и пазарът на криптовалути е известен с изменчивост – въпреки че в момента върви от сила на сила, няма гаранции, че това ще продължи.

В крайна сметка окончателното решение се свежда до вас. Какъв инвеститор искате да бъдете? Коя технология ви вълнува повече? И която в момента е най-подценена?

Измислете отговора на този въпрос, със сигурност ще разберете дали Cardano е по-добра инвестиция от Ethereum!

Как да инвестираме в Cardano и Ethereum

Ако приемем, че се доближавате до криптовалутния пазар с реалистични очаквания и солидна инвестиционна стратегия, тогава може да се окаже изгодно да инвестирате в Ethereum или да купите Cardano през 2021 г..

Ако все още нямате сметка за търговия, ще трябва да намерите надежден брокер. Препоръчваме eToro, тъй като е едно от най-утвърдените имена на пазара и предлага много инструменти както за начинаещи, така и за по-опитни търговци.

Измервате обаче Ethereum срещу Cardano, като използвате платформа с много аналитични инструменти като eToro ще ви позволи да държите пръста си на пулса и да реагирате на движението на цените в реално време.

Сега знаете критичните разлики между Cardano и Ethereum. Ако се чувствате вдъхновени да купувате ADA или ETH, или тази статия е предоставила допълнителна информация за съществуващите ви инвестиционни знания, може да се радвате да знаете, че eToro предоставя възможност за закупуване на крипто активи и търговия с CFD на до 90+ криптовалути.

eToro – Топ платформа за криптовалута

eToro се доказаха като надеждни в крипто индустрията в продължение на много години – препоръчваме ви да ги изпробвате.

Виртуалните валути са силно нестабилни. Вашият капитал е изложен на риск.

Ethereum срещу Cardano – ЧЗВ

Как да избера между Ethereum срещу Cardano?

Много потенциални инвеститори започват, като сравняват криптовалутите, за да решат кои най-добре отговарят на техните цели на портфейла. Сравняването на Ethereum срещу Cardano обаче рискува да пренебрегне едното за другото, докато всъщност и двамата предоставят много възможности като част от диверсифицирано портфолио. Докато Ethereum може да е по-утвърденото от двете, много по-голямо притежание на Cardano може да се получи за относително малък разход.

Къде мога да купя Cardano през 2021 година?

Cardano е редовно сред топ криптовалутите по отношение на пазарната капитализация, но все пак има някои борси – включително Coinbase -, които не изброяват токена. Ако искате да закупите Cardano през 2021 г., тогава бихме препоръчали да използвате eToro. Платформата не изключва нито един от основните токени и позволява бърз и лесен достъп до пазарите.

Cardano срещу Ethereum – което е по-добрата инвестиция?

И Cardano, и Ethereum представят обещаващи инвестиционни възможности през 2021 г. Анализаторите се различават по отношение на точното движение на цените, но повечето са съгласни, че ADA и ETH ще оценят през следващите години.

Кои са най-добрите криптовалути, в които да инвестирате през 2021 година?

Изборът да инвестира в криптовалута през 2021 г. може да се окаже много умен ход, тъй като се очаква пазарът да расте експоненциално. Въпреки това перспективите за някои монети са по-добри от други. Монети като Bitcoin, Ethereum, Cardano и Litecoin са сравнително „сигурни залози“, докато всички монети извън топ 10 по пазарна капитализация носят значително по-голям риск. Като такива те трябва да бъдат включени само като част от диверсифициран портфейл.

Какви Топ 10 криптовалути ще експлодират през 2021 г.?

Добра инвестиция ли е Cardano и трябва ли да инвестирам в Cardano?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me