Инвестирайте в Litecoin: Какво ще стимулира цената на Litecoin през 2021 г.?

Аналитично ръководство за инвестиране в Litecoin през 2021 г.

Къде ще отиде цената на Litecoin през 2021 година?

Какво ще се случи с цената на Litecoin през 2021 г.? Тъй като криптоактивите са децентрализирани, инвеститорите винаги са се чудили: Какво движи цената на Litecoin?

Криптовалутата завладя света, а инвестиционният свят полудя. В известен смисъл инвестиционният свят все още е в буря поради уникалността на криптовалутите. Това изобщо не е като традиционните инвестиции, акции или стоки.

Зашеметяващият свят на криптовалутни инвестиции не е за хора със слаби сърца. Litecoin, наричан още „олекотената версия на Bitcoin“, е доминираща криптовалута от създаването си през 2011 г. от основателя Чарли Лий.

Ако искате да закупите или инвестирате в Litecoin LTC бързо и лесно, с 0% комисионна, проверете eToro борса!

Но какво всъщност движи цената на Litecoin?

Има четири основни фактора, които най-много влияят на цената на Litecoin:

 • Изпълнение на конкурентни монети
 • Повишено осиновяване
 • Рисков апетит
 • Безпрецедентни проблеми, придружаващи COVID-19

Защо Litecoin?

Litecoin, среброто до златото на Биткойн, е проектиран да има повишена ефективност по отношение на времето за транзакции и е по-достъпен от биткойн. Това е по-евтина, бърза и по-ефективна версия на биткойн.

Криптовалутите първоначално са били магазин за стойност поради Биткойн, но Litecoin променя тази перспектива, като средство за обмен. Ниските такси за транзакции на Litecoin, лекотата на транзакциите и светкавичната бързина, две минути и половина на генериране на блок, го превърнаха в популярен избор като „криптовалута на транзакцията“.

Litecoin е една от най-старите криптовалути и през по-голямата част от живота си е в десетте най-добри криптовалути, като в момента е на 8-мо място по криптовалута по пазарна капитализация, с пазарна капитализация от 5,92 млрд. Долара.

В началото на 2020 г. Litecoin водеше пазара и беше една от най-ефективните криптовалути, което беше доста озадачаващо за инвеститорите, тъй като пазарът беше в известна несигурност поради COVID-19.

Април до октомври не бяха толкова добри за Litecoin, но бързо набраха скорост през ноември и оттогава насам се увеличава. През ноември той също се изкачи от 9-та по големина крипто на 8-ма по големина.


графика на litecoin цена

Данните са предоставени от CoinDesk

Какво движи цената на Litecoin?

Сега възниква въпросът, какво движи цената на Litcoin?

Litecoin до 2016 г. се покачваше и достигна връх около $ 330. Но това беше краткотрайно и пазарът настигна Litecoin. Litecoin е видял едни от най-лошите мечи пазари с ниско ниво от $ 3.

Оттогава обаче тя непрекъснато нараства. Някои приближения за бъдещето му са обнадеждаващи, докато други – не толкова. COVID-19 донесе безпрецедентни проблеми със себе си, проблеми, които разклатиха и традиционните инвестиции и инвестициите в криптовалута.

Краткият отговор на този въпрос е: Търсенето на Litecoin е това, което определя цената му.

Но не е толкова просто.

Цените се определят на пазара, когато търсенето отговаря на предлагането. Но това важи за конвенционалните стоки & стоки. Нищо за криптовалутата не е конвенционално; нито определянето на цената му.

Докато предлагането обикновено е определяща характеристика, търсенето е основният фактор, който играе решаваща роля при определянето на цената на Litecoin. За разлика от други валути, предлагането на криптовалути е фиксирано. Предлагането на Litecoin не може да се увеличи с 84 милиона монети. Следователно икономиката на пазара ни проваля по отношение на определянето на цените на криптовалутите, тъй като предлагането не може да бъде променено, за да коригира цените, а цените са единствено определящи при търсенето.

По същество обемът на търговията определя търсенето. Големият обем продавани Litecoin причинява спадове, а големият обем, който се купува, води до скокове в цените. Самият основател Чарли Лий предизвика тенденция на мечи пазар, когато реши да разпродаде своите Litecoins на най-високите си времена.

Цените на криптовалутите са само отражение на текущото им търсене, но играят различни фактори от страна на търсенето, което в крайна сметка определя цената.

Готови да инвестирате в Litecoin?

Но какви са факторите, които влияят върху цената на Litecoin LTC?

4 фактора ще определят цената на Litecoin през 2021 година

1. Представяне на конкурентни монети

Друг важен фактор, определящ цената на Litecoin, е броят, качеството и цените на конкурентните криптовалути. За да се задълбочим по-дълбоко в това, това е така, защото конкурентните криптовалути също влияят на търсенето на Litecoin. Ако конкурентната монета набира скорост, инвеститорите ще изберат нея, което ще се отрази негативно на търсенето на Litecoin. В крайна сметка всичко се свежда до търсенето на Litecoin.

Биткойн е името, което идва на ум, когато човек мисли за криптовалути. Като оригинална криптовалута, както и доминираща, тя играе жизненоважна роля в търсенето на други криптовалути. Litecoin също е свързан много тясно с Bitcoin поради подобната му марка и следователно получава допълнителна стойност поради тази асоциация.

Биткойн и Литкойн имат много силна положителна корелация на 0,83, което, от гледна точка на неспециалисти, означава, че цените на LTC са силно зависими от BTC. И тъй като добре знаем солидната позиция на Биткойн, е малко вероятно цените на Лайткойн да повлияят на Биткойн толкова, колкото цените на Биткойн засягат Лайткойн.

Цените на биткойн и други криптовалути са най-важният фактор, който влияе върху цените на Litecoin. Някои анализатори са изчислили, че делът на цените на биткойн в определянето на цените на Litecoin е толкова 68%, което оставя само 32% за други фактори.

графика за прогнозиране на цените на лайткойн

Данните са предоставени от CoinPredictor.io

2. Повишено осиновяване

Чарли Лий, основателят на Litecoin, създаде Litecoin с визията да го превърне в средство за обмен. Генерирането на блок биткойн може да отнеме до 10 минути, а в момента един биткойн се оценява на 19 475 долара; следователно биткойнът не насърчава точно транзакциите, а по-скоро служи на първоначалната си цел да бъде магазин за стойност.

Докато ставаме свидетели на движението на света към дигитализация, приемането на Litecoin като цифрова валута постепенно се увеличава. Все повече търговци приемат Litecoin за общи транзакции.

Наричан е „криптовалутата на плащанията“ от търговците поради високото му ниво на практичност. Лекотата, бързината и икономичността на транзакциите направиха популярен избор сред търговците. Таксите за транзакции са не просто ниски, но постепенно намаляват през 2019 г., което още повече насърчава търговците да изберат Litecoin.

Тъй като все повече хора приемат Litecoin като цифрова валута, стойността му ще продължи да се увеличава. Чарли Лий и Фондация Litecoin играят активна роля в превръщането на Litecoin в все по-практични.

3. Апетит за поемане на риск

Инвестициите като цяло не са за плахи и срамежливи. Изисква остро остроумие и небце за поемане на риск. Поемането на риск и нестабилността на възвръщаемостта на инвестициите се увеличиха драстично, когато става въпрос за криптовалути. Понастоящем криптовалутите се считат за високорискови и с висока променливост инвестиции.

По-специално, Litecoin е смятан за по-рискована криптовалута в сравнение с другите в топ 10 на списъка, тъй като в миналото е виждал огромни върхове и спадове.

Нетната стойност на инвеститорите, текущите доходи и очакванията за бъдещето са някои от факторите, които определят техния апетит за поемане на риск.

В светлината на COVID-19 апетитът за поемане на риск може да е спаднал на глобално ниво. Нивата на безработица са се повишили до рекордни нива и хората се борят да изпълнят ежедневните си нужди. Следователно инвеститорите може да не са готови да поемат много рискове.

Тези фактори, макар и важни, но не показват пълната картина. Измерването на търсенето на каквото и да било, камо ли на криптовалута, е труден бизнес, тъй като има многобройни фактори, които играят решаваща роля. Възприятието на инвеститорите за бъдещето, дори и да е погрешно, играе жизненоважна роля.

Високопрофилната подкрепа и доброто медийно отразяване влияят върху възприятието на инвеститорите и от своя страна на техните решения. Цените също са силно повлияни от "хайпове." Колкото повече хора говорят за Litecoin оптимистично, толкова повече търсенето ще се увеличи.

4. Безпрецедентни проблеми, придружаващи COVID-19

Повечето от нас са се научили да живеят с COVID-19 и уникалните предизвикателства, които той е донесъл със себе си, а тези от нас, които не са го направили, скоро ще го направят. В края на краищата ние сме хора и сме създадени да се адаптираме.

Инвестицията в криптовалута е високорискова и високо възнаграждаваща система. Пазарът е много нестабилен. Cue в COVID-19 и имате нестабилност, която е извън класациите. Ние нямаме мерки, които могат да определят или дори да предскажат цените на криптовалутите. Тези, които имаме, са с недостатъци.

Световните пазари са в рецесия и инвеститорите са объркани. През последните няколко месеца станахме свидетели на много мечи и бичи тенденции. С това ниво на несигурност инвеститорите може да искат да останат на сигурно място, вместо да поемат високи рискове.

Добра инвестиция ли е Litecoin?

Инвестирайте в Litecoin или всякакъв вид актив може да бъде много рисковано, ако не знаете какво правите. Може би се питате: „Трябва ли да купя Litecoin точно сега?“ Така че тук е малко, инвестирането на вашия капитал не трябва да бъде сложно.

Като една от най-старите криптовалути, тя се утвърди. Инвеститорите обикновено са оптимисти за бъдещето на Litecoin. Репутацията, която Litecoin поддържа, оставайки в първите десет криптовалути от самото си създаване, не остава незабелязана за инвеститорите.

През 2019 г. Litecoin победи Bitcoin и беше в топ 3 с криптовалути. Победата над биткойн сама по себе си е подвиг, който несъмнено го постави под светлините на прожекторите.

Прогнозите и оценките на топ инвеститорите са обнадеждаващи. Crypto Research Report Group, утвърдена фирма за криптоизследвания, даде особено надеждни прогнози в своя доклад. Според групата Litecoin може да достигне 1200 долара през 2025 г. и колосалните 2250 долара през 2030 г..

Дан Гамбардело, основателят на Crypto Capital Venture, обяви пред инвеститорите да очакват възходяща пазарна тенденция за всички криптовалути, като същевременно набляга на Bitcoin и Litecoin. Gambardello заяви, „Litecoin се консолидира на около $ 70 преди [мащабно бягане до $ 1000 +“.

По-долу цифрите за прогнозиране очертават някои от Потенциал високи и най-ниски прогнози за прогноза на цените на LTC през 2021, 2022, 2023 и 2025+, предлагани от технически анализатори и експерти.

Година Високо Ниска
2021 160 долара 35 долара
2022 $ 320 170 долара
2023 г. 2500 долара 350 долара
2025+ $ 8000 650 долара

В крайна сметка можете да намерите много уверения за повишаване на цените, но всичко зависи от вас. Какъв инвеститор искате да бъдете? Измислете отговора на този въпрос, със сигурност ще разберете дали Litecoin е добра инвестиция!

Научете се да инвестирате в Litecoin

Ако искате да се научите да инвестирате в Litecoin или друга криптовалута, Trading Education е подготвило най-добрите курсове за вас, за да научите възможно най-бързо и да ви превърне в майстор в търговската индустрия.

Присъединете се към образованието за търговия и се възползвайте от широката общност за търговия, която имаме. Образованието по търговия не просто прави курсове, но е академия за търговия сама по себе си с много широка общност от обучаващи се и опитни търговци, които ще направят всичко възможно, за да ви научат по пътя ви към успеха.

Купете Litecoin LTC на борсата eToro

инвестиране в litecoin

На eToro потребителите могат да копират най-добрите търговци на Litecoin и професионални инвеститори, като използват CopyTrader ™ функция.

Сега знаете кои фактори могат да повлияят на цената на Litecoin през 2021 г. Ако се чувствате вдъхновени да инвестирате в Litecoin или тази статия е предоставила допълнителна информация за съществуващите ви познания за търговия, може би ще се радвате да знаете, че etoro предоставя способността да търгувайте с крипто активи и CFD на до 90+ криптовалути.

eToro – Купете LTC с 0% комисионна

eToro се доказаха като надеждни в крипто индустрията в продължение на много години – препоръчваме ви да ги изпробвате.

Ключови точки

 • Litecoin, наричан още „олекотената версия на Bitcoin“, е доминираща криптовалута от създаването си през 2011 г. от основателя Чарли Лий.
 • Litecoin е бил в десетката за изпълнение на криптовалути през по-голямата част от живота си и понастоящем е класиран на 8-ма най-голяма криптовалута по пазарна капитализация, с пазарна капитализация от 5,92 млрд. Долара.
 • Основните фактори, определящи цената на Litecoin, са представянето на конкурентни монети, повишеното приемане и апетита за поемане на риск.
 • Биткойн и Литкойн имат много силна положителна корелация от 0,83, което от гледна точка на неспециалисти означава, че цените на LTC са силно зависими от BTC.
 • Докато ставаме свидетели на движението на света към дигитализация, приемането на Litecoin като цифрова валута постепенно се увеличава.
 • По-специално, Litecoin е смятан за по-рискована криптовалута в сравнение с другите в топ 10 на списъка, тъй като в миналото е виждал огромни върхове и спадове.
 • Crypto Research Report Group, утвърдена фирма за криптоизследвания, прогнозира, че цената на Litecoin може да достигне 1200 долара през 2025 г. и колосалните 2250 долара през 2030 г..
 • Дан Гамбардело, основателят на Crypto Capital Venture, заяви, „Litecoin се консолидира на около $ 70 преди [мащабен ръст до $ 1000 +“.

Надяваме се, че сте намерили тази статия за полезна и че ви е мотивирала да започнете своите LTC търговски приключения. Ако е така, дайте го, ако има някой друг, който би искал да се възползва от него.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector