Инвестиране в биткойн – 5 причини да инвестирате в биткойн през 2021 година

Причини за инвестиране в биткойн тази година

Биткойнът е цифрова валута, без печатни сметки и без сечене на монети. Той е децентрализиран – никоя администрация, институция или друга абсолютна власт (като банка) не го ограничава.

Собствениците са анонимни; Биткойн свързва купувачите и продавачите чрез ключове за криптиране, вместо да използва имена, данъчни идентификатори или номера на социално осигуряване. И не се излъчва като традиционна валута отгоре надолу. Вместо това биткойн е "добит" от мощни компютри, свързани с мрежата. В тази статия разглеждаме някои от причините да инвестираме в биткойн.

Как е изобретен биткойн?

През 2009 г. човек (или група) на име Сатоши Накамото изобрети биткойн. Неговата декларирана цел беше да твори "напълно децентрализирана система за електронни пари без сървъри или централни органи." През 2011 г. Nakamoto прехвърли своя изходен код и домейн на други в общността на Биткойн, след култивиране на концепцията и технологията, и впоследствие изчезна.

Освен това наскоро биткойнът отбеляза огромен растеж. По-долу ви представяме пет причини да инвестирате в биткойн през 2021 г .:

1. Приемането на биткойни нараства

Приемането на биткойни в световен мащаб се загрява. През 2020 г. броят на потребителите на блокчейн портфейли например бавно нараства и се ускорява от ноември миналата година. През предходните 12 месеца портфейлите на Биткойн са нараснали от 43 на над 62 милиона.

Освен това все още има нарастващ брой хора, които купуват BTC чрез приложението Cash. Продажбите на биткойни на Cash App нараснаха до 1,63 млрд. Долара през третото тримесечие на 2020 г. и през същия период оперативната печалба възлезе на 32 млн. Долара.

Освен това, PayPal бързо наблюдава крипто-ролите си и вече може да придобива, разпространява и задържа Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash и Litecoin за своите потребители. Крипто транзакциите са ограничени до $ 20 000 на седмица, два пъти повече от $ 10 000 първоначално отчетени поради неочаквано търсене на клиенти. 26-те милиона търговци на PayPal ще възприемат крипто като средство за плащане, започващо някъде през първото тримесечие на 2021 година.

Ако пазарът на биткойн бикове продължи да се затопля, инвеститорите на дребно и институционални институции биха могли да последват този импулс с много рампи. Ако търсенето продължава да нараства, колебанията на пазара от предишните цикли на биткойн също могат да бъдат още по-взривоопасни.

2. Предложението за полезност на биткойн е идеално за финансовата система

Световната финансова криза от 2009 г. породи биткойн. Биткойнът беше тайно разгърнат в дивата природа на фона на фалити, правителствени спасявания и количествена лекота, където всички бяха забравени, с изключение на малка, но нарастваща общност от идеалисти.

Десетилетие назад и с по-нататъшни сетълменти, относително ниски лихвени проценти и разширено количествено облекчаване, виждаме настоящата финансова криза.

Нараства разпознаването на уникалното предложение за стойност на биткойн сред физическите лица и бизнеса и къде биткойнът е позициониран в тази макро настройка. Пол Тудор Джоунс, известен търговец на макроси през 2020 г., каза, че биткойнът му напомня за стойността на златото през седемдесетте години. Той обсъжда, че неговият фонд Tudor BVI е инвестирал между 1 и 2% от активите си в биткойн фючърсни договори в документ, наречен The Great Monetary Inflation.

"COVID-19 е единствен по рода си вирус, който задейства единствен по рода си политически отговор в световен мащаб," – каза Тюдор Джоунс.

"Случвало се е с такава скорост, че дори ветеран от пазара като мен остана безмълвен. Точно от февруари в световен мащаб чрез количествено облекчаване са създадени общо 3,9 трилиона долара (6,6% от световния БВП). Свидетели сме на Голямата парична инфлация (GMI) – безпрецедентно разрастване на всяка форма на пари, за разлика от всичко, което някога е виждал развития свят," той добави.

Изглежда Сатоши Накамото е създал биткойн за тази ситуация като потенциална алтернатива. Всъщност много инвеститори сега разглеждат Биткойн като сигурно убежище и хедж срещу инфлацията.

3. Биткойн продължава да доказва грешката на най-жителите

Често се препоръчва да прегледате историческата ценова графика, преди да инвестирате в криптовалути. През целия си живот те са видели множество възходи и падения. Биткойн също е бил многократно докладван като "мъртъв" от скептици. Биткойнът обаче наскоро надхвърли историческата си висота. Няма нужда да очакваме, че няма да се повтори. Може да е щастлива година през 2021 година.

Биткойнът достигна рекордното си ниво от 41 941 долара на 8 януари 2021 г. Според анализатори по-късно през 2021 г. биткойнът може да надмине рекорда си от януари. Има дори прогнози, че биткойн може да достигне до $ 100 000 марка през 2021г.

Движения на цените на биткойни. Източник: TradingView

4. Различни заинтересовани страни

Ако смятате, че институциите са единствените инвеститори, които харчат средствата си в биткойн, грешите! Самоуправляващите се супер фондове, пенсионни фондове и значителен брой хора сега инвестират в биткойн. Прогнозира се, че до 2021 г. броят на инвеститорите се увеличава. За самоуправляващите се суперфондове и пенсионни фондове биткойнът е подходяща инвестиция, тъй като би могъл да служи най-добре като дългосрочна опция за инвестиция.

С течение на годините по-нататъшни инвестиции в биткойн могат да се видят от инвеститорите на дребно, които могат да спечелят печалба, тъй като цената на биткойн може да нарасне в бъдеще. Криптовалутите надминаха всички групи активи през последните няколко месеца на 2020 г. Предвижда се този растеж да продължи през 2021 г. и след това, което го прави подходяща година за инвестиции.

5. Големите инвеститори навлизат в биткойн

Както се вижда на графиката по-долу, биткойнът е най-продуктивният клас активи през 2020 г. За разлика от това златото и акциите са смачкани.

Биткойнът беше най-продуктивният клас активи през 2020 г. Източник: Дело Биткойн

През февруари 2021 г. Тесла инвестира $ 1,5 млрд. В биткойн и може да започне да приема криптовалутата като плащане в бъдеще. Тъй като новината избухна, цената на биткойн моментално се повиши с 14% до над $ 44 000 за монета.

През август 2020 г. MicroStrategy, компания за пазарно разузнаване, съобщи, че 250 милиона долара са изразходвани за закупуване на биткойн 21,454 биткойн под формата на разпределение на капиталовата политика. От август компанията вдигна общия си дял от биткойн до 1,125 милиарда долара.

"Тази инвестиция отразява убеждението ни, че биткойнът, като най-широко разпространената криптовалута в света, е надежден запас от стойност и привлекателен инвестиционен актив с по-дългосрочен потенциал за поскъпване от притежаването на пари в брой. MicroStrategy е признал биткойн като легитимен инвестиционен актив, който може да превъзхожда парите в брой и съответно е превърнал биткойн в основен холдинг в своята стратегия за държавни резерви," заяви Майкъл Сейлър, главен изпълнителен директор на MicroStrategy.

Цялото съществуване на биткойн бе белязано от драматични ценови промени, „точно от типа неща, които поддържат дългосрочна тенденция“, каза анализаторът на Citibank Томас Фицпатрик, който представи карта на биткойн и използва предишен TA за оценка на цената на биткойн от 318 000 долара до декември 2021г.

"Отделянето на злато от фиатните валути, пандемията COVID-19 и желанието на централните банки да провеждат агресивни политики за количествено облекчаване могат да доведат до експлозивен растеж на цените в биткойн," твърди Фицпатрик.

Готови да инвестираме в Биткойн?

Прогноза за цената на биткойн

Биткойнът е невероятно непредсказуема валута и бъдещата му цена е риск за надеждно прогнозиране. През по-голямата част от пътуването с монети имахме много възходи и падения; той се срина почти с 50% през януари 2018 г. и след това се възстанови много по-добре към средата на 2019 г .;

През 2020 г. той успя да покрие по-малко от 10 000 долара и дори отиде по-ниско от 4000 долара в средата на март колапс и оттогава монетата се подобри много добре.

Топ прогнози за цените на биткойн:

1. Джеръми Лий – Lightspeed Investment Partners, първоначален акционер в Snapchat и влиятелен инвеститор в борси за вътрешна информация за бизнес през май 2017 г., се довериха на биткойните и очакваха BTC да достигне 500 000 долара до 2030 г., като Питър Смит, главен изпълнителен директор и съосновател на Blockchain, одобри тяхната оценка като добре.

2. Майк Новограц – Бивш търговец на хедж фондове и фен на крипто-капитала очакваше, че пазарната стойност на биткойн може да надвиши пазарната капитализация на златото от 7,5 трилиона долара.

3. Wences Casares – Главен изпълнителен директор и основател на Xapo, също се доверява на Bitcoin. Всъщност той инвестира в BTC през 2011 г. По време на консенсусната конференция в Ню Йорк през 2017 г. той прогнозира, че биткойнът ще премине 1 милион долара за 5-10 години, което ще бъде едва 2022 или в крайна сметка 2027.

4. Чамат Палихапития Е съсобственик на Golden Government Warriors и партньор-основател на Social Capital. Страстта му към биткойните започна с инвестиционното му търсене още през 2012 г., когато той беше собственик на 5% от биткойните на един етап от циркулацията. В неговата прогноза за краткосрочен план биткойн се очаква да достигне 1 милион долара до 2037 година.

eToro – Най-добрият брокер за закупуване на биткойн

еторо брокер

eToro се доказаха като надеждни в крипто индустрията в продължение на много години – препоръчваме ви да ги изпробвате.

Виртуалните валути са силно нестабилни. Вашият капитал е изложен на риск.

Ключови точки

  • Биткойн е цифрова валута, без печатни сметки и без сечене на монети.
  • През 2009 г. човек (или група) на име Сатоши Накамото изобрети биткойн.
  • Ако пазарът на биткойн бикове продължи да се затопля, търговците на дребно и институционалните купувачи ще последват този импулс с много рампи.
  • Пет причини за това защо трябва да инвестирате в биткойн са: Приемането на биткойни нараства, предложението за биткойн за полезност е идеално за финансовата система, биткойн продължава да доказва, че неверниците грешат, различни заинтересовани страни и големи инвеститори навлизат в биткойн.
  • Световната финансова криза от 2009 г. породи биткойн.
  • Биткойн скоро може да надмине рекордното си ниво през януари, според анализатори.
  • Биткойнът беше най-продуктивният клас активи през 2020 г. За разлика от тях, златото и акциите са смачкани.
  • Биткойнът е невероятно непредсказуема валута и бъдещата му цена е риск за надеждно прогнозиране.
  • Според Chamath Palihapitiya Bitcoin се очаква да достигне 1 милион долара до 2037 година.

Прочетете още:

Може ли биткойн да достигне цената от $ 100K през 2021 г.

Прогноза за цената на биткойн: Колко ще си струва през 2021 г. и след това?

Какво ще доведе до цената на биткойните през 2021 г.?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me