Инвестиране в криптовалута – Ръководство стъпка по стъпка за инвестиране в криптовалути през 2021 г.

Инвестирането в криптовалута през 2021 г. може да бъде доста сложно с нестабилната и динамична природа на крипто пазара. С неотдавнашната революция в цифровата валута и необходимостта от цифрови финансови платформи да отговорят на съвременните обменни изисквания, инвестирането в криптовалута е един от най-печелившите начини за печелене.

Ето изчерпателно ръководство стъпка по стъпка за инвестиране в криптовалути през 2021 г. Това ръководство ще ви помогне да инвестирате в криптовалута като начинаещ.

Започнете с изследванията

Първата стъпка е да се направи домашното. Преди да инвестирате в крипто пазара, трябва да започнете да го изучавате. Ако сте аматьор, който стъпва в зоната за първи път, трябва да се подготвите добре за тренировката. Трябва да знаете в какво се захващате, така че започнете с основни изследвания. Можете да направите това, като си помогнете с основите от интернет, или можете да се улесните с някакви ръководства или курсове, достъпни онлайн или офлайн.

Няколко платформи могат да бъдат удобни за създаване на фундаментално разбиране за криптовалутата. eToro е една такава платформа, която може да ви помогне да инвестирате в криптовалута и да ви даде поетапно ръководство за инвестиране в криптовалути през 2021 г. Инвестирането в криптовалута може да бъде много лесно, ако добре вземете основните познания за крипто пазарите. Затова се уверете, че сте направили първоначалното проучване, за да разберете как да инвестирате в криптовалута.

Предварителни съвети

Преди да започнете да инвестирате в криптовалута, трябва да обмислите следните стъпки:

1. Правете инвестиции според вашата достъпност.

2. Избягвайте да вземате заеми за инвестициите си.

3. Уверете се, че сте направили старателно инвестициите си.

4. Освен реалистично

5. Поемайте изчислени рискове

Тези конкретни идеи ще ви помогнат да поставите силни основания за вашето начинание на инвестиция в криптовалута.

Колко да инвестирате?

Първият въпрос, който ви идва на ум, след като сте решили, че ще започнете да инвестирате в криптовалута, е колко трябва да инвестирате като начинаещ? В книгите няма правило за размера на инвестицията.

Винаги се препоръчва да започнете от малко, като правите стъпки на бебето една по една стъпка. Тъй като биткойнът се дели на осем десетични знака, трябва първо да се търси покупка на малка част.

Купуване на криптовалута по ваш избор

Пазарът процъфтява с цифрови валути от ден на ден; трябва да проучите крипто графиките, за да изберете криптовалутата, в която се интересувате да инвестирате. С повече от 8000 криптовалути на пазара с променливи и динамични стойности, има възможност за крипто хайп "крипто мания" през 2021г. т

той крипто графики отбеляза, че цените на криптовалутите варират динамично за 2019-20 година. Различните валути всяка секунда нанасят различни графики за техните пазарни стойности. Трябва да изучите тези графики, за да вземете решение за избора на криптовалута.

Като начинаещ трябва да проверите различни платформи, които записват стойностите на криптовалутите като правило. Тези платформи ще ви помогнат да създадете ясна скица на постоянните стойности на окончателните криптовалути и техните пазарни конкуренции. eToro може да бъде една такава платформа, която да ви помогне екранирайте стойностите на криптовалутите. След разумно разбиране можете да решите в коя валута ще инвестирате.

Търсите подходяща платформа за обмен

Следващата стъпка е да изберете най-подходящата платформа за обмен. Трябва да изберете платформата за обмен, която отговаря по-добре на мащаба на вашата инвестиция, вида на вашата криптовалута и ви улеснява във вашия регион. Трябва да се опитате да намерите платформа за обмен с най-големите търговски стойности за избраната от вас криптовалута. Трябва да вземете предвид източника на вашите средства, тъй като всички борсови платформи няма да ви позволят да правите парични депозити чрез фиат. Повечето платформи ще ви ограничат да депозирате само под формата на биткойн.

В това отношение трябва да направите значителни изследвания и да потърсите платформа, която улеснява покупката чрез fiat; както споменахме по-горе, всяка платформа има своите плюсове и минуси. Трябва да изберете платформа за обмен според вашите персонализирани нужди.

Известните платформи включват eToro, Binance, Kraken, Changelly. Опитайте се да потърсите борсова платформа, която ви позволява да инвестирате в няколко криптовалути и алткойни, предоставяйки по-широк обхват. Това ще ви помогне да разнообразите портфолиото си и да имате по-голяма експозиция на крипто пазара. eToro може да бъде доста удобен за инвестиране в криптовалута като начинаещ.

Избор на правилния портфейл

След като инвестирате в криптовалута, следващата стъпка е да получите цифров портфейл или крипто портфейл. Портфейлът е точно като онлайн банкирането; тя ви помага да поддържате крипто активите си, да ги обменяте и да ви предоставя платформа, за да ги организирате на едно място.

Видове портфейли

Има различни видове крипто портфейли в зависимост от начина на тяхното функциониране. Обичайните видове са:

1. Горещи портфейли

Това са мобилни или настолни портфейли, които улесняват ежедневните транзакции на криптовалути. Горещите портфейли могат да бъдат удобни за съхранение на малък брой стойности само защото те подпомагат ежедневния обмен. Горещите портфейли са доста безопасни само за краткосрочни инвестиции.

2. Студени портфейли

Студените портфейли се използват за дългосрочни инвестиции. Вземете си студен портфейл, когато планирате да инвестирате в по-голям период в по-голям мащаб. Студените портфейли не се свързват активно с интернет. Студените портфейли могат да бъдат допълнителни хартиени портфейли или твърди портфейли.

 • Хардуерни портфейли – Хардуерен портфейл; както подсказва името, е устройство, което практически съхранява вашата криптовалута в хардуерната. На пазара има няколко твърди портфейла, като Ledger Nano и Trezor. Портфейлите могат да бъдат свързани към интернет. Смята се, че е най-безопасният начин да запазите криптовалутата си.
 • Хартиени портфейли – Хартиените портфейли са хартиени разписки на вашата парола и кодове. Въпреки че се считат за безопасни, хартиените портфейли са уязвими от износване или скъсване.

Основи на инвестирането в криптовалута като начинаещ

Има няколко основни тактики, които могат да бъдат много полезни, когато започнете да инвестирате в криптовалута като аматьор. Това са основните начини за печелене на разумна възвръщаемост на инвестициите във вашата криптовалута.

1. Крипто CFD

Различен договор или CFD е инструмент за търговия с инвестиции, които попадат в марж T + 0. Това помага при рискови инвестиции, доказващи висок ливъридж с нисък депозит. Той също така помага при скрининг на криптовалути, без дори да ги купувате.

Дневна търговия

Този тип стратегия за търговия изисква, като прави криптообмен няколко пъти на ден. Поради нестабилната природа на криптовалутите, този тип крипто сделки могат да ви помогнат да започнете първоначално.

Дневната търговия може да създаде тренировка, за да проверявате последователно крипто пазарите и да ви даде цялостно разбиране за крипто пазарите като начинаещ. Различни платформи като eToro и Coincap могат да ви помогнат в дневната търговия.

2. Копаене на биткойни

Друга много умна инвестиция може да бъде Bitcoin Mining. Копаенето е различна форма на инвестиция. Първоначално може да ви е трудно да печелите от копаенето на биткойн, но е по-изгодно от гледна точка на възвръщаемостта.

3. Арбитраж

При тази форма на инвестиция инвеститорът купува криптовалута от една борса и я продава на друга. Това е доста мигновено, но не много печалба в сравнение с други начини за инвестиране в криптовалути.

4. Крипто кранове

Друг много ефективен метод за инвестиране в криптовалути са криптовалутите, в случай че се опитвате да извлечете печалба от малки инвестиции. Crypto Faucets могат да бъдат дефинирани като капещи кранове на някои уебсайтове, които реализират ограничено количество криптовалути през определен период от време.

Няколко платформи могат да ви улеснят в практикуването на тези методи за инвестиране в криптовалута. Можете да изберете своя според вашите нужди и мащаб на инвестициите.

Създаване на Вашата инвестиционна смес

Трябва да направите вашата комбинация за търговия с криптовалути. Промяната на вашите стратегии за инвестиране в криптовалута в съответствие с вашите инвестиции и съвременните мащаби на пазара е от решаващо значение.

Най-доброто нещо в това отношение е да се проучат много внимателно моделите на крипто пазарите. Колкото повече разбирате крипто пазара, толкова по-големи ще бъдат печалбите ви. Няколко съображения при създаването на вашия крипто микс могат да бъдат както следва:

1. Избор на криптовалути

Изберете вашите криптовалути разумно. Изберете криптовалутите, които са нестабилни и са склонни да създават печалби последователно. Решете според вашата достъпност и праг за риск.

Обмени и изисквания

Постоянно търсете търсенията на различни криптовалути на пазарите. Проучете диаграмите на търсенето и предлагането за окончателна криптовалута. Преди да инвестирате в криптовалута, трябва да проучите конкурентната тенденция на крипто пазара. Това ще ви помогне да направите по-интелигентен избор за инвестиране в криптовалута.

2. Продължителност на търговията & Категоризация на фондовете

Трябва да изберете определена продължителност за различни видове инвестиции в криптовалути.

Дългосрочен

Инвестициите могат да бъдат дългосрочни за по-дълго време. Това може да се направи за по-малко изменчиви криптовалути, които имат по-малко стръмни графики.

Краткосрочен

Краткосрочните инвестиции обикновено са нестабилни и се правят за криптовалути, показващи динамични стойности.

Средносрочен

Друг подход може да бъде средна инвестиция. Този тип инвестиции могат да бъдат плодотворни за поемане на изчислен риск, докато инвестирате във валута като аматьор.

Специалистите предлагат да се инвестира в криптовалута перспективно според изискванията на пазара.

3. Основни стратегии за инвестиране

Може да има няколко инвестиционни стратегии, които могат да ви помогнат първоначално да инвестирате в криптовалута.

Дълъг / къс собствен капитал

При този тип донорът трябва да провери дали криптовалутата е подценена или надценена и следователно да я постави в дългосрочните или краткосрочните инвестиционни класове. Правилните съображения водят до последващи печалби и загуби.

Пазарен неутрален

При пазарно неутрални инвестиции вие поставяте половината от инвестициите си в дългосрочните активи, а другата половина в краткосрочните. Идеята е да направите изчислена пазарно неутрална печалба, постигната от общата печалба от вашите инвестиции.

Глобален макрос

Тази техника подчертава следването на пазарните тенденции. Това са доста краткосрочни инвестиции.

4. Управление на риска

Докато инвестирате в криптовалута, най-важният атрибут, който трябва да имате предвид, е управлението на риска. Трябва внимателно да потърсите факторите, които влияят върху графиките на риска на вашата инвестиция. Уверете се, че сте наясно с границите на риска, които можете да си позволите. Използването на инструмент за управление на риска за тази цел също може да бъде интелигентен подход.

Готови да инвестираме в криптовалута?

Принцип на Парето

Принципът на Парето от правилото 80/20 е приложим и на крипто пазарите. Когато инвестирате в криптовалута, трябва да знаете, че най-добрите инвестиции правят най-висок дял от вашите приходи.

Проследяване на крипто пазарите

След като приключите с всички горепосочени стъпки, сега трябва внимателно да наблюдавате пазарите на криптовалута. Уверете се, че сте в течение с последните тенденции на пазара. Потърсете различните пазарни капитали на всяка криптовалута. Всяка криптовалута ще има съответно своя нисък, висок или среден пазарен капитал.

eToro – най-добрата платформа за криптовалута

eToro е интелигентна платформа, която улеснява процеса на инвестиране в криптовалути. Платформата предоставя широка гама от криптовалути, предоставяйки на потребителя елегантен и удобен за потребителя интерфейс

eToro се доказаха като надеждни в крипто индустрията в продължение на много години – препоръчваме ви да ги изпробвате.

Виртуалните валути са силно нестабилни. Вашият капитал е изложен на риск.

Ключови точки

 • Много е важно да проучите и разберете криптовалутите, преди да инвестирате.
 • Уверете се, че сте наясно с непосредствените рискове на крипто пазара и имате добро разбиране за това, в което се забърквате.
 • Решението колко ще инвестирате трябва да се основава на мащаба на инвестицията, който сте готови да направите.
 • Предварителните стъпки за инвестиране в крипто включват избор на криптовалута, получаване на платформа за търговия и получаване на крипто портфейл.
 • Има четири вида портфейли за съхранение на вашите монети: горещи портфейли, студени портфейли, хардуерни портфейли и хартиени портфейли.
 • Можете да изберете различни стратегии за инвестиране в криптовалута според търсенето на крипто пазара.
 • Има пет основни форми на инвестиране в криптовалута: крипто CFD, дневна търговия, копаене на биткойни, арбитраж и крипто кранове.
 • Когато инвестирате, изберете криптовалутите, които са нестабилни и са склонни да създават печалби последователно.
 • Принципът на Парето на правилото 80/20 в криптовалутата означава, че когато инвестирате в криптовалута, трябва да знаете, че най-добрите инвестиции правят най-висок дял от вашите приходи.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me