Как да инвестираме в Ethereum Classic

Contents

Ръководството за крайни начинаещи за инвестиране в Ethereum Classic

Светът на криптовалутите вече е суперобширен. И с толкова много опции на масата, може да бъде предизвикателство да изберете правилния цифров актив за вашето портфолио.

Ако искате да влезете в криптовалутната сцена, Ethereum Classic е цифрова валута, която мнозина смятат за инвестиционна перспектива.

Има причина защо – през годините Ethereum Classic генерира значителна възвръщаемост.

В това ръководство ще ви покажем как да инвестирате в Ethereum Classic от уюта на вашия дом. Също така обсъждаме някои от рисковете, които трябва да имате предвид, преди да инвестирате в Ethereum Classic, заедно с някои полезни съвети и стратегии.

Как да инвестирате в Ethereum Classic в 5 лесни стъпки:

За да инвестирате в Ethereum Classic, първата стъпка е да отворите акаунт с регулирана борса, да депозирате средства, да изберете ETC от списъка на платформата и накрая да проверите & потвърдете, че ETC монети са добавени към вашия портфейл.

Ако бързате, следващите 5 стъпки ще ви покажат как да инвестирате в Ethereum Classic за по-малко от 5 минути!

Етап 1: Регистрирайте се при надежден и регулиран крипто-брокер

Стъпка 2: Финансирайте сметката си с минимален депозит

Стъпка 3: Изберете Ethereum Classic (ETC) от списъка с налични криптоактиви.

Стъпка 4: Посочете колко искате да инвестирате в Ethereum Classic.

Стъпка 5: След като потвърдите инвестицията си, ETC монетите ще бъдат добавени към портфейла ви!

Какво е Ethereum Classic?

Ethereum Classic (ETC) е официалната родна криптовалута на оригиналния блокчейн Ethereum. С други думи, това е децентрализирана блокчейн платформа, която позволява на разработчиците да изграждат и използват dApps, които работят автономно.

Той работи на немодифицирана версия на оригиналния блокчейн Ethereum. Нейната философия е да поставя кода над всичко останало и ако има експлойти или компромиси, те не трябва да бъдат премахнати с твърди вилици, които унищожават целостта на проекта.

Като такъв, екипът зад ETC вярва в абсолютната неизменност, като не приема човешка намеса от всякакъв вид.

Подобно на Биткойн, няма физическо лице или организация, които притежават или контролират мрежата Ethereum Classic. Напротив, това е проект с отворен код, осигурен от общността Ethereum Classic.

Дизайнът на този проект за криптовалута му позволява да бъде гъвкав – за да създаде място за създаване на нови приложения.

Как работи инвестицията в Ethereum Classic Process??

На пазара на криптовалути хората имат две възможности, когато се учат как да инвестират в Ethereum Classic.

Първо, можете да закупите истински криптовалути от регулиран брокер като eToro и да поемете собствеността върху монетите. Това е дългосрочна инвестиционна стратегия, тъй като най-вероятно ще изчакате цената на цифровата валута да нарасне значително, преди да осребрите.

Като алтернатива може да помислите и за използване на Ethereum Classic Contracts for Difference (CFD).

CFD е финансов инструмент, предлаган от регулирани сайтове за търговия. Това означава, че няма да притежавате монети Ethereum Classic. Вместо това CFD ви позволяват да спекулирате с бъдещата стойност на актива – често с ливъридж.

Така или иначе, основната цел, когато инвестирате в Ethereum Classic, е да видите как стойността на вашите монети се увеличава с течение на времето.

С други думи, ще търсите да продадете монетите си на по-висока цена от първоначално платената. По този начин ще спечелите печалба – почти по същия начин, както бихте направили, като инвестирате в акция.

Позволете ни да ви помогнем да изчистите мъглата с пример за това как инвестицията в Ethereum Classic работи на практика:

 • Отваряте сметка за търговия с онлайн брокер, който продава Ethereum Classic.
 • Депозирате средства за търговия от $ 1000 и решавате да инвестирате цялата сума в монетите Ethereum Classic.
 • По време на покупката цената на ETC монетите е 10 долара.
 • Вие решавате да задържите инвестицията Ethereum Classic за две години.
 • Когато ETC струва $ 50, решавате да теглите.
 • Това показва увеличение на цената с 400%.

Както можете да видите, това е значителна печалба, която сте реализирали само за две години. Върху залога си от $ 1000 реализирате печалба от $ 4000!

Докато инвестирате в Ethereum Classic, най-добре е да използвате регулиран онлайн брокер, който може да гарантира безопасността на вашите средства.

Ще разберем подробностите за това как работи по-нататък в статията.

Защо трябва да инвестирате в Ethereum Classic?

С хиляди криптовалути, от които да избирате, трябва да прецените дали Ethereum Classic е добра инвестиция. В края на краищата ще рискувате собствените си пари – така че изпълнението на домашните е от решаващо значение.

За да ви помогнем по-долу, ще намерите някои ключови показатели, които да ви помогнат да оцените жизнеспособността на Ethereum Classic като дългосрочна инвестиция.

1. Приемане на Ethereum Classic

Криптовалутната индустрия е все още сравнително млада и има огромен потенциал за растеж в бъдеще. Ethereum Classic често е предпочитаната валута, използвана от ICO – което означава, че служи като стартова площадка за разработчиците за изграждане на нови символи.

Въпреки че Ethereum Classic беше засенчен от Ethereum в миналото, все още има шанс монетата да получи по-голяма експозиция с развитието на криптосектора.

ETC също е една от първите 10 криптовалути, използвани за ежедневни транзакции. Предвид тези фактори е възможно тази популярна цифрова валута да бъде свидетел на повишаване на цената през следващите години.

2. Разработки на блокчейн

Мрежата Ethereum Classic, като оригиналната блокчейн Ethereum, също планира забележителни подобрения в бъдеще. Въпреки че има други blockchains, които се конкурират с този проект, правилният набор от разработки може да бъде добра новина за цената на ETC.

Например мрежата Ethereum планира да премине към система Proof-of-Stake (PoS) от първоначалния си механизъм Proof-of-Work (PoW).

За да обясним с прости думи – тези системи се използват за проверка на транзакции в блокчейна.

PoW обаче е относително по-скъп и изисква повече изчислителна мощ. Ако мрежата Ethereum Classic също премине към PoS, това ще я направи по-рентабилна и децентрализирана.

Като такава мрежата ще стане по-ефективна и по този начин – това може да увеличи търсенето на потребителите.

3. Висока волатилност

Пазарът на криптовалути е известен със своята волатилност и Ethereum Classic не е по-различен. Всъщност в исторически план този цифров актив редовно изпитва двуцифрени колебания в рамките на един ден.

Следователно краткосрочните търговци могат да се възползват от такива бързи пазарни движения на криптовалутата.

Както споменахме по-рано, ако търгувате CFD на Ethereum Classic – можете да се възползвате както от нарастващите, така и от спадащите цени на цифровия актив.

За илюстрация:

 • Ако смятате, че цената на ETC монетите ще се повиши скоро, първо ще направите поръчка за покупка. Когато цената се повиши – ще направите поръчка за продажба, за да осребрите печалбите си.

Това се нарича продължаване на Ethereum Classic.

 • Ако смятате, че цената на ETC монетите ще падне, първо ще направите поръчка за продажба. Когато цената падне, ще направите поръчка за покупка, за да осребрите печалбите си.

Това се нарича прекъсване на Ethereum Classic.

По този начин не е нужно да се занимавате с дългосрочните перспективи на пазара. Но по-скоро можете да спечелите от краткосрочната волатилност на пазара.

При краткосрочна търговия редовно ще правите множество сделки, за да реализирате скромни печалби.

Имайте предвид, че има редица фактори, които допринасят за краткосрочната променливост на ETC монетите – включително глобални финанси, икономика, регулации за криптовалута, пазарни конкуренти и др..

Бихте ли помислили да инвестирате в Ethereum Classic?

Как да инвестирате в Ethereum Classic Coin – налични са различни опции

Има две основни опции, за да започнете да инвестирате в Ethereum Classic – чрез борси за криптовалути или онлайн брокери.

Ето преглед на това как работи процесът и на двете платформи.

Криптовалутна борса

Тъй като Ethereum Classic е една от най-популярните криптовалути в световен мащаб, ще откриете, че повечето борси за криптовалути го поддържат. Като такъв можете да търгувате ETC срещу друга криптовалута.

С това казано, повечето борси за криптовалути не позволяват търговия чрез фиатни валути. Това означава – не можете да депозирате средства с банкова карта или електронен портфейл. Вместо това ще трябва да финансирате сметката си с друга криптовалута.

Ако това е избраният от вас маршрут, ето как работи:

 • Отваряте сметка за търговия на криптовалутна борса, която поддържа ETC.
 • Депозирайте средства с криптовалута като биткойн.
 • След това можете да обмените биткойн за Ethereum Classic.
 • Търговията ще включва малка комисионна – обикновено в диапазона от 0,1% до 0,6%.
 • След като покупката приключи, теглите ETC монетите в личния си портфейл за криптовалута.

Както е очевидно, първо ще трябва да закупите криптовалута, преди да започнете да търгувате на тези борсови платформи. Това прави целия процес малко неудобен. Освен това ви е необходим и частен цифров портфейл, за да съхранявате цифровата валута.

С други думи, вие ще носите пълна отговорност за безопасността на вашите активи на Ethereum Classic.

Това е само една част от търговията. Когато искате да осребрите вашите ETC монети, ще трябва да повторите целия процес, но обратно.

Предвид усилията, препоръчваме да поемете по втория път и да инвестирате в Ethereum Classic чрез онлайн брокер.

Ethereum Classic Broker

Досега трябва да е очевидно защо онлайн брокерът е по-добър избор за вашите инвестиционни планове. Това е не само ефективна, но и рентабилна алтернатива на борсите за криптовалута.

Преди да продължим напред, трябва да споменем, че е най-добре да търгувате само чрез регулирани онлайн брокери. Това ще ви позволи да търгувате в по-безопасна и сигурна среда, в допълнение към защитата на инвеститорите и проверките на KYC.

Освен това, ако вашият брокер е лицензиран, можете лесно да финансирате сметката си за търговия с метод на фиатна валута – например дебитна карта.

Например реномиран онлайн брокер eToro притежава лицензи от CySEC, FCA и ASIC. За граждани на САЩ платформата е регистрирана във FINRA.

На eToro, можете да обработвате транзакции, като използвате набор от методи за плащане – включително банкови карти, електронни портфейли и банкови преводи. Освен това няма такса за депозит за финансиране в щатски долари. Трябва да платите само 0,5% за депозити извън щатски долари, което е много по-евтино от 3,99%, начислени от Coinbase при използване на дебитна карта.

Най-важното е, че няма абсолютно никаква комисионна за търговия, която да инвестира в Ethereum Classic. След като закупите монетите, можете да ги съхранявате безплатно в портфейла на eToro.

Как да изберем платформа за инвестиране в Ethereum Classic

Ако сте инвеститор, който се интересува от Ethereum Classic, първият въпрос, който вероятно ви идва на ум, е – откъде да започнете?

Първата стъпка е да намерите брокер за криптовалути, който е уважаван и отговаря на вашите търговски цели. За да опростите процеса, по-долу ще намерите списък с параметри, които трябва да имате предвид, докато избирате вашия онлайн брокер за криптовалути.

1. Лицензиране и репутация

От решаващо значение е вашият онлайн брокер да е лицензиран от добре познат регулаторен орган. А именно, това трябва да включва подобни на FCA, ASIC, CySEC или FINRA. Това ще гарантира, че брокерът следва стриктни насоки, прилагани от тези управляващи организации.

Например лицензиран брокер трябва:

 • Редовно проверявайте книгите им
 • Събиране и проверка на всички нови притежатели на акаунти съгласно нормите на KYC
 • Съхранявайте средствата си в отделни банкови сметки
 • Бъдете прозрачни и показвайте рисковете от инвестиране в криптовалути.

От друга страна, ако изберете нерегулиран брокер, ще привличате ненужен риск.

2. Такси за инвестиране в Ethereum Classic

Както при повечето финансови дейности, от вас ще се изисква да платите някаква комисионна, когато инвестирате в Ethereum Classic. В повечето случаи брокерите начисляват това като процент – изчислено спрямо размера на вашия залог.

 • Например, да речем, че избраният от вас онлайн брокер ви начислява комисионна от 1,2% за сделка. Това означава – за вашия залог от $ 1000 на ETC монети, ще платите комисионна от $ 12.
 • Ако продадете вашата инвестиция Ethereum Classic, когато тя се оценява на 2000 долара – комисионната ви ще достигне 24 долара.

Тази комисионна ще варира значително в зависимост от брокера. Както разгледахме по-рано, eToro ви позволява да търгувате с Ethereum Classic при нулев процент на комисионна – като по този начин ви помага да спестите от такси за търговия.

Освен това, освен комисионната за търговия, трябва да разгледате и други такси – например разходите за транзакции. Например вашият брокер може да ви начисли такса за депозити или тегления. В eToro трябва да платите само такса за депозит от 0,5% – и това е приложимо само за начини на плащане, които не са обезпечени с щатски долари.

3. Минимални инвестиции и плащания на Ethereum Classic

Много брокери изискват да имате минимален депозит, за да започнете да търгувате с Ethereum Classic. Тази сума често ще бъде по-висока при депозиране с помощта на кредитни / дебитни карти в сравнение с банкови преводи.

Въпреки това, банковите преводи могат да отнемат до 7 работни дни за обработка на транзакцията. Ако искате вашите плащания да бъдат обработени незабавно, струва си да изберете кредитни / дебитни карти или електронни портфейли като PayPal.

Също така трябва да помислите какъв минимален залог е да инвестирате в Ethereum Classic.

Подобно на таксите, тези условия също ще се различават при различните брокери. За да ви дадем представа, в eToro можете да започнете да търгувате ETC монети от само $ 25.

4. Съхранение и теглене

Както вече споменахме, с дългосрочни инвестиционни планове трябва да изтеглите цифровия си актив и да ги преместите в частен портфейл. Ако обаче вашият брокер ви даде достъп до портфейл, не е нужно да се притеснявате да съхранявате монетите си другаде.

За съжаление дори най-популярните борси за криптовалути, които предлагат портфейли, не притежават никакви регулаторни лицензи, включително Binance.

Ето защо винаги е по-безопасно да съхранявате монетите си при регулиран брокер. eToro се предлага със собствен портфейл за криптовалута и ви позволява да защитите цифровите си активи без допълнителни разходи.

Готови да инвестираме в Ethereum Classic?

Как да инвестираме в Ethereum Classic днес – стъпка по стъпка

Готови ли сте да се потопите в света на Ethereum Classic? Ако е така, всичко, от което се нуждаете, за да настроите вашата търговска сметка, е 5 минути от вашето време!

Както вече забелязахте, използвахме eToro като справка в това ръководство за това как да инвестирате в Ethereum Classic. Това е така, защото eToro е един от най-добрите за начинаещи онлайн брокери, налични за инвестиции в криптовалута.

Като такива, в секциите по-долу ви показваме как да инвестирате в Ethereum Classic в eToro – без комисионна.

Стъпка 1: Отворете eToro акаунт

Отидете на уебсайта на eToro и кликнете върху ‘Присъедини се сега’. Ще бъдете помолени да предоставите имейл адрес и лична информация – включително вашето пълно име, домашен адрес, дата на раждане и телефонен номер.

Стъпка 2: Качете някакъв ID

Като регулиран брокер, eToro ще поиска и валиден документ за самоличност със снимка, за да потвърди вашата самоличност. Можете да предоставите своя паспорт или шофьорска книжка. След като бъде потвърден, акаунтът ви ще бъде потвърден и одобрен.

Забележка: Можете да започнете да инвестирате в Ethereum Classic на eToro, без да завършите тази стъпка. Въпреки това, ще трябва да се върнете към него, ако искате да направите депозит над $ 2250 или да изтеглите средствата си.

Стъпка 3: Направете депозит

Минималният депозит е определен на $ 200 на eToro. Можете да добавите средства, като използвате един от следните начини на плащане:

 • Дебитна карта
 • Кредитна карта
 • PayPal
 • Skrill
 • Нетелър
 • Софорт
 • Доверително
 • Банков превод

Всички изброени по-горе опции за плащане ще бъдат обработени незабавно – с изключение на банков превод.

Стъпка 4: Търсете Ethereum Classic

инвестиране в ethereum classic и т.н. цена

eToro ви дава достъп до 16 различни криптовалути и близо 100 различни двойки за крипто-търговия. Можете да намерите своя инструмент за търговия с Ethereum Classic, като просто потърсите „ETC“.

Можете да изберете предпочитания от вас пазар и да кликнете върху бутона „Търговия“, за да продължите.

Стъпка 5: Завършете инвестицията Ethereum Classic

Сега можете да продължите и да въведете сумата, която искате да инвестирате в Ethereum Classic – гарантирайки, че отговаряте на минимум 25 долара.

Когато сте готови, кликнете върху бутона „Отвори търговия“, за да завършите инвестицията си в Ethereum Classic!

Стъпка 6: Изплатете инвестицията си в Ethereum

В eToro е възможно денонощна търговия с криптовалута. Когато смятате, че е най-доброто време да осребрите своята ETC инвестиция, просто се насочете към портфолиото си. Там можете да намерите бутона „Продавам“ до вашата инвестиция в Ethereum Classic.

Ще намерите моментално актуализираните пари в сметката си в eToro и можете да направите теглене, когато е необходимо.

Как да инвестираме в Ethereum Classic – дъното

Ethereum Classic може да е имал бавен процес на растеж, но все пак се очаква да играе важна роля в бъдещето на децентрализираните финансови платформи.

След разделянето на общността Ethereum през 2016 г., Ethereum Classic успя да придобие сцепление самостоятелно. Днес тя е една от най-големите криптовалути в световен мащаб.

В основата си ETC функционира по същия начин като всеки друг финансов актив – със стойността си, продиктувана от търсенето и предлагането на пазара.

Дали ще изберете да инвестирате в ETC за дългосрочен или краткосрочен план, зависи изцяло от вашите търговски цели. Като цяло е най-добре да си направите домашното, преди да помислите как да инвестирате в Ethereum Classic – особено когато става въпрос за избор на подходящ брокер.

В eToro имате възможност да инвестирате в Ethereum Classic с минимален залог от само $ 25 – и няма да платите никаква комисионна!

eToro – Най-добрият брокер за закупуване на Ethereum Classic ETC

еторо брокер

eToro се доказаха като надеждни в крипто индустрията в продължение на много години – препоръчваме ви да ги изпробвате.

Виртуалните валути са силно нестабилни. Вашият капитал е изложен на риск.

Често задавани въпроси

Каква е минималната сума, необходима за инвестиране в Ethereum Classic?

Най-добре е да ограничите инвестицията си до сума, която можете да си позволите да загубите. Ако сте начинаещ, помислете да започнете с малък залог. В eToro можете да започнете да инвестирате в Ethereum Classic с минимум 25 долара.

Ethereum Classic е добър избор за инвестиция през 2021 г.?

Ethereum Classic започна неблагоприятно през 2020 г., достигайки минимуми от 4,81 долара през март. В началото на януари 2021 г. обаче цената на ETC е 8,77 долара. Въпреки това, бъдещата стойност на актива зависи от ролята, която ETC играе в по-широкото развитие на блокчейн.

Как да започнете да инвестирате в Ethereum Classic?

В eToro можете да започнете да инвестирате в ETC монети за по-малко от 5 минути. Всичко, което трябва да направите, е да отворите сметката си, да депозирате средства и сте готови да започнете да инвестирате в Ethereum Classic.

Мога ли да инвестирам 100 долара в Ethereum Classic?

Минималната сума за инвестиция, необходима за инвестиране в Ethereum Classic, е само $ 25 в eToro. Можете да изберете всякаква сума извън тази въз основа на вашия търговски бюджет.

Мога ли да загубя пари на Ethereum Classic?

Да, ако спекулирате неправилно и цената на ETC падне, в крайна сметка ще загубите пари. Това не се различава от инвестирането в други активи като акции или взаимни фондове.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me