Как да търгувате с криптовалута

Contents

Съвети за дневна търговия за крипто трейдъри

Как да търгувате с криптовалута: Въведение

Искате ли да знаете как да търгувате на ден криптовалута? Търсите съвети за дневна търговия или алтернативи за дневна търговия? След това продължете да четете!

Тази статия ще ви преведе през ръководство стъпка по стъпка за започване на ежедневна търговия с криптовалута.

Крипто индустрията се разширява с бързи темпове, привличане на все повече търговци от цял ​​свят. Интересно е, че според данни, има повече от 52 милиона активни търговци на крипто в световен мащаб.

Дневната търговия, по-специално, е един от най-популярните методи за търговия с криптовалута. Тъй като дневната търговия е форма на краткосрочна търговия, търговците на крипто ден трябва да могат да анализират пазара бързо и ефективно, както и да управляват стреса и силните емоции.

Ние от Trading Education сме тук, за да ви помогнем да станете част от крипто общността и да се научите как да търгувате с криптовалута. Не се колебайте да се запишете за един от нашите онлайн курсове, за да разберете света на крипто търговията и да разработите ефективна стратегия за дневна търговия по пътя си към успеха в търговията.

Какво представлява търговията с криптовалута ден?

Преди да обясним как ежедневно да търгувате с криптовалути, нека разгледаме същността на дневната търговия с криптовалути.

Търговията с криптовалута е чудесна опция за търговия, която потенциално може да се превърне във високо доходоносно финансово начинание. Както беше обяснено по-горе, дневната търговия включва процеса на покупка и продажба на криптовалута в рамките на един търговски ден, като търговците разчитат главно на множество малки печалби. Някои търговци могат да задържат позиции само за няколко секунди!

Добрата новина е, че за разлика от търговията с акции, крипто пазарът е отворен 24/7 и се предлага с изключителна гъвкавост при търговия. Търговците могат да решат кога и как да търгуват, на непълен или на пълен работен ден.

На всичкото отгоре съществуват над 7000 криптовалути, с BTC / USD, BTC / XLM, и BTC / GBP като едни от най-търгуваните двойки там. Така че от вас зависи да решите с какви активи да търгувате!

Независимо дали сте решили да търгувате с биткойн или етериум, трябва да отбележим, че крипто валутите като цяло са страхотни активи за дневна търговия. Защо? Просто защото са силно нестабилни и са белязани от екстремни колебания в цените! Това означава, че дневните търговци, които знаят как да търгуват правилно с криптовалута, могат да спечелят състояние с течение на времето.

В същото време, поради нестабилната природа на света на криптовалутите, търговията с крипто ден може да доведе до огромни загуби ако не е направено правилно. И така, как можете да търгувате на ден с криптовалута и потенциално да печелите?

Как да търгувате с криптовалута?


За да се научите как да търгувате успешно с криптовалута, трябва да сте запознати с всички плюсове и минуси на търговията с криптовалути и тайните на психологията на крипто търговията.

На първо място, търговците трябва да развият реалистични очаквания за търговия с крипто ден. Никой не печели 100% от времето. Не можете да очаквате да станете милионер или да спечелите състояние с една търговия.

Въпреки че много хора вярват в късмета, търговията не е хазарт. Така че вместо да залага на щастливи криптовалути, дневният търговец трябва да инвестира в подходящо образование и самодисциплина. Всички искаме да караме скъпи коли и да обикаляме света, но криптовалутната дневна търговия не е схема за бързо забогатяване.

Всъщност трябва да отбележим, че повече от 80% на търговците на крипто ден губят пари и се отказват поради простата причина, че са пренебрегнали важността на образованието за крипто търговия.

Една от най-важните стъпки във вашето пътуване с образователно обучение е да се научите как да управлявате собствените си рискове. Ефективната стратегия за управление на риска е от решаващо значение, за да ви помогне да останете по-напред в играта. Заслужава да се отбележи, че експертите съветват да рискувате само 1% от вашата сметка за една сделка. И нека не забравяме едно основно правило: никога не търгувайте с пари, които не можете да си позволите да загубите. Как можете да бъдете успешен търговец на крипто ден, когато ви е трудно да свързвате двата края?

За да научите как ежедневно да търгувате с криптовалута, трябва също така да разберете сложността на психологията за крипто търговия. Дневната търговия е динамично и взискателно начинание – не хоби – така че без правилното финансово мислене, търговецът може да стане жертва на собствените си интензивни емоции и стрес. Често се случва неопитните търговци да се увличат и да игнорират важността на стоп-лос и стоп лимит поръчки, което може да доведе до огромни загуби.

Не забравяйте, че търговията може да предизвика психологическа зависимост и да активира системата за награди в мозъка. Затова не позволявайте алчността, прекаленото самочувствие и еуфория да обсебват плановете ви за дневна търговия. Всъщност опитни търговци твърдят, че правилната търговия на пълен работен ден е скучна.

Рисковете от дневна търговия с криптовалута

Както виждаме, търговията с криптовалута на ден не е разходка в парка, така че нека да разгледаме отново рисковете от това динамично финансово начинание.

Крипто търговията е силно нестабилна и зависи от търсенето и предлагането, така че бъдете готови да загубите, преди да спечелите. Както беше посочено по-горе, няма такова нещо като 100% успех в търговията.

И отново, не забравяйте, че повече от 80% от начинаещите търговци губят пари и се отказват през първата си година от деня на търговия поради лошо образование и неефективно управление на риска.

Някои търговци, които искат да научат кой днес търгува с криптовалута, може дори да станат жертва крипто измами и завършват с финансова катастрофа.

Друг потенциален риск е свързан с онлайн хакове. Поради динамичния характер на дневната търговия, много търговци на крипто ден държат парите си на борса, което може да бъде рисковано. Една от най-известните атаки се случи през 2010 г., когато японската борса Mt. Gox загуби повече от 850 000 Bitcoin.

Тези, които успяват да успеят, от друга страна, могат да бъдат обхванати от силни емоции, високи нива на стрес и дори психологическа зависимост. Както беше обяснено по-рано, търговията може да активира нашата система за възнаграждения и да предизвика зависимост, което може да доведе до финансови, емоционални и социални неблагоприятни ефекти.

Как да управлявате рисковете от дневна търговия с криптовалута

Въпреки че дневната търговия с криптовалута може да бъде рискована, с задълбочено разбиране на пазара и самодисциплина, човек може да управлява потенциалните рискове от дневната търговия с криптовалута и да обхваща загуби.

Една от първите стъпки е да създадете позитивно финансово мислене и да приемете провала. Имайте предвид, че много търговци смятат, че процентът на успех в търговията от 60% е чист успех. Не очаквайте да спечелите през цялото време и да станете крипто крал за една нощ.

Тъй като дневната търговия може да бъде поставена някъде между тях скалпиране и суинг търговия, дневните търговци трябва да използват подходящи инструменти, надеждни сайтове за крипто новини и ефективни заповеди за излизане, за да изпреварят крипто играта.

По-опитните търговци дори могат да започнат да използват ботове за крипто търговия, за да улеснят своите търговски процедури. Въпреки че ботовете за търговия имат различни минуси, подобни софтуерни програми не спазват красотата им, така че те могат да ви помогнат да анализирате предварително дефинирани фактори и сложни показатели незабавно.

Мислите ли, че можете да управлявате собствените си рискове при търговия с крипто ден? Страхотен! Нека продължим тогава.

10 стъпки към дневна търговия с криптовалута

ден за търговия с криптовалута

Сега, когато сте наясно с важността на обучението по търговия, управлението на риска и психологията на търговията, нека да поставим всичко в перспектива.

Ето 10 стъпки, за да ви покажем как да търгувате на ден криптовалута.

1. Инвестирайте в обучение за крипто търговия

Въпреки че това често звучи като клише, образованието по търговия е от решаващо значение. Без задълбочено образование за крипто търговия, няма шанс да разберете как да търгувате с криптовалута.

Добрата новина е, че днес човек може да намери изобилие от ресурси (някои безплатно). От онлайн курсове до търговия с книги по психология до коучинг сесии, можете да намерите страхотни материали, за да научите основите на крипто търговията със собствено темпо.

Просто не забравяйте да търсите реномирани източници, тъй като някои търговци могат да разпространяват невярна информация за спекулативни цели.

2. Научете за биткойн и алткойни

Преди да започнете деня да търгувате с криптовалута, човек също трябва да има задълбочено разбиране за биткойн и алткойни.

С над 7000 монети там, криптотърговците трябва да направят свои собствени изследвания и да изяснят своите финансови цели. Помислете за обема на търговията, пазарната капитализация и настроението при избора на крипто. Въпреки че Bitcoin, Ethereum, Tether и Ripple са едни от най-сигурните монети за търговия, има някои подценени криптовалути с много потенциал.

Въпреки това, някои нови монети могат да бъдат рискови или дори измамни. Ако имате идеалистична представа за крипто света, тогава е време да ви напомним за някои от най-големите измами в крипто търговията. OneCoin, най-голямата измама за криптовалута досега, доведе до 4 милиарда евро загуби по целия свят.

3. Научете за технологията Blockchain

Друга жизненоважна стъпка към криптовалутната дневна търговия е да научите повече за блокчейн технологията и нейните алтернативи. Въпреки че никой не очаква от вас да разберете сложността на блокчейн технологията, трябва да сте запознати с ефекта му върху крипто търговията и нестабилността.

По принцип технологията блокчейн е основата на търговията с криптовалути. Както подсказва името, блокчейнът е верига от блокове, защитени с криптография. Базираната на блокчейн технология е голяма работа, тъй като осигурява както сигурност, така и прозрачност.

Заради неговите предимства, blockchain има многобройни приложения далеч извън финансовия сектор. Вземете например игрите – една от най-бързо развиващите се индустрии в целия свят! Технологията Blockchain може да подобри аспектите на игрите, като дигитална собственост и потребителски опит.

4. Практикувайте дневна търговия и се поучете от грешките си

След като сте придобили достатъчно знания за криптовалутата и блокчейна, е време да започнете деня да търгувате с криптовалута. Ако имате нужда от още практика обаче, помислете за демо сметка. Все пак демо сметка може да изиграе лоша шега на търговците – тъй като те не идват с реални рискове и емоции – демо сметките предлагат прекрасни възможности за търговците на крипто ден да тестват своите умения.

Както бе споменато по-горе, дневната търговия изисква много умения и внимание, така че практикувайте, практикувайте и практикувайте. Както каза гуруто за търговия Стив Кларк за търговията, „Правете повече от това, което работи, и по-малко от това, което не.“

5. Намерете реномирана борса

Когато най-накрая сте готови да започнете деня да търгувате с криптовалута, е време да изберете уважаван брокер, който ви позволява да търгувате с всяка двойка криптовалута, която ви интересува.

Помислете дали вашият брокер е в безопасност, както и дали платформата им предлага надеждни инструменти за търговия. С eToro, например можете да купувате и продавате крипто и да търгувате CFD от над 90 криптовалути. Лесно е да започнете дневна търговия днес!

eToro – Най-добрата крипто борса и платформа за търговия

еторо брокер

eToro се доказаха като надеждни в бранша в продължение на много години – препоръчваме ви да ги изпробвате.

6. Изберете двойка криптовалута за дневна търговия

Друга стъпка, за да научите как да търгувате на ден, е да изберете крипто чифт. Точно като форекс, при крипто търговията търгуваме двойки; с други думи, търгувате една криптовалута срещу друга.

Да кажем, че след сутрешното си кафе купувате един Ripple токен на стойност 0,000017 Bitcoin. Часове по-късно го продавате на 0,000020 биткойн. Така че сте реализирали печалба от 0,000003 биткойн или 0,039 долара. Не е много, но ако правите няколко сделки като това, можете бавно да увеличавате богатството си.

Независимо дали решите да търгувате с крипто-фиат или крипто-крипто двойка, уверете се, че сте направили проучването си и разберете факторите, които влияят на избраната от вас криптовалута. Например, по време на несигурност, много търговци могат да се обърнат към Tether – a стабилна валута който е обвързан с щатския долар.

7. Научете разширен анализ на търговията

За да се научите как да извършвате дневна търговия и да разбирате всички фактори, които влияят на криптовалутите и колебанията на цените, трябва да научите различни видове анализи. Два от основните методи за анализ, които криптотърговците използват, са фундаменталният и техническият анализ.

Фундаменталният анализ е сложен метод, който включва анализ на различни пазари, глобални събития, лихвени проценти и много други. Техническият анализ, от друга страна, се занимава със статистика, данни, тенденции и обеми – всички фактори, движени от принципите на търсене и предлагане. Тук трябва да отбележим, че може да се използва и анализ на импулса, който се определя като способността на крипто пазара да поддържа определени тенденции в рамките на определен период от време..

Въпреки това, анализът на настроенията също е жизненоважен и често се използва от дневните търговци. По принцип се занимава с това как хората се чувстват за криптовалутата. И всички знаем, че криптовалутите могат да бъдат алтернатива на банкирането, тъй като са децентрализирани и прозрачни. Доста привлекателно, нали?

8. Следвайте Новини за криптовалута

Методите и инструментите за анализ на търговията (като дивергенция на конвергенцията на плъзгащата се средна стойност и индексът на относителната сила) обаче не са достатъчни. За да разберем пазара, трябва да следваме крипто новините. Търговията с криптовалута е силно повлияна от новини, събития, разпоредби и потенциални партньорства, така че поддържането на актуална информация е от решаващо значение.

Въпреки това, Интернет е пълен със спекулативни публикации, туитове и фалшиви новини, така че се уверете, че имате достъп до надеждна информация.

9. Създайте ефективна стратегия за управление на риска

За да се научите да търгувате ежедневно, трябва да се научите да управлявате рисковете и да приемате загуби. Изходните стратегии са от решаващо значение за успеха. Трябва да зададете правилни поръчки за спиране и ограничаване.

Нека дадем пример: представете си, че сте търговец на крипто ден във Великобритания, който се интересува от двойка крипто-към-фиат. Ако закупите поръчка от 5000 долара, но не искате да рискувате повече от 10%, ще трябва да зададете стоп-лос поръчка от 4500 долара. Ако нещата не се развият по план, вашият брокер ще излезе от ваше име, преди стойността на вашата двойка да спадне до $ 4,500.

Имайте предвид, че експертите предлагат да зададете стоп-лос в близост до точката на влизане, което е подходящ съвет за по-малко опитни търговци на криптовалута ден.

10. Изследвайте лабиринта на психологията за крипто търговия

Не на последно място, за да научим как да търгуваме с криптовалута, трябва да разберем значението на психологията на търговията.

Дори когато сте на път да загубите, трябва да останете обективни. Никога не теглете заем, за да инвестирате в крипто; никога не търгувайте с пари, които не можете да загубите. Както беше посочено по-горе, няма място за алчност и прекомерна увереност в търговията с крипто ден.

Дневната търговия с криптовалута може да бъде като цунами от емоции, така че винаги останете в рамките на вашите лимити и бъдете дисциплинирани.

Готови ли сте да търгувате с крипто?

Алтернативи на дневната търговия

Сега, когато знаете как ежедневно да търгувате с криптовалута, е време да започнете. И все пак, ако смятате, че този ден търговията не е за вас, можете просто да обмислите други алтернативи за търговия.

  • Суинг търговия: Подобно на дневната търговия, суинг търговията е рисков и динамичен метод, който ви позволява да купувате ниско и да продавате високо. Единствената разлика е, че можете да задържите позициите си дни или дори седмици. С други думи, основната цел на суинг търговията е да идентифицира средносрочните тенденции за реализиране на печалба.
  • HODL: Това е дългосрочна стратегия за закупуване на крипто и задържане за дълго време, дори години. Това е популярен тип инвестиция, която също е без стрес. Не забравяйте, че ще ви е необходима борса като eToro, където можете да купувате и съхранявате различни крипто.
  • ICO: Първоначалните предложения за монети (ICO) също са чудесен начин да спечелите състояние. Как Просто чрез закупуване на жетони на нова монета с отстъпка. Просто направете проучване и се научете да разпознавате измами, за да защитите парите си.

Интересното е, че други по-специфични начини за печелене на пари от криптовалути включват майнинг, разработване на блокчейн и дори реклама.

Без значение какво ще изберете, уверете се, че сте запознати с крипто регламентите и данъчното облагане, преди да започнете да търгувате. В крайна сметка търговията с крипто ден е сериозно финансово начинание!

Ключови точки

  • Дневната търговия е популярен начин за търговия с криптовалути в рамките на един търговски ден.
  • Човек трябва да разбере основите на крипто света и психологията за търговия с крипто, за да се научи как да търгува криптовалута.
  • Крипто новините, фундаменталният анализ, моделите на данни, управлението на риска и настроенията на пазара също са решаващи фактори, които трябва да се имат предвид.
  • За тези, които не се интересуват от краткосрочно инвестиране, суинг търговията, холдингът и ICO са прекрасна алтернатива на дневната търговия с криптовалута.

Ние от Trading Education можем да ви помогнем да разберете тайните на крипто дневната търговия: запишете се за един от нашите онлайн курсове днес.

Мислите ли, че този ден за търговия с криптовалута е за вас? Ако не, каква алтернатива бихте избрали?

Дневна търговия с криптовалута – често задавани въпроси

Коя е най-добрата криптовалута за дневна търговия?

Криптовалутите правят големи търговски активи като цяло, като BTC и ETH са сред най-добрите дневни монети за търговия. Тъй като тези криптовалути са два от основните играчи в бранша, те имат висока ликвидност и се котират на много борси, като eToro.

Как мога да започна дневна търговия?

След като сте инвестирали в подходящо обучение и практика за крипто търговия, е лесно да започнете дневна търговия. Трябва да изберете надежден брокер, да финансирате сметката си и да изберете крипто двойка за търговия. Лесно е да започнете; можете дори да започнете деня да търгувате с криптовалута само с $ 100.

Мога ли да печеля пари ежедневно, търгувайки криптовалута?

Въпреки че търговията с крипто ден е доходоносно предприятие, белязано с висока волатилност, изследванията показват, че само 1% -13% от търговците печелят постоянно. Ето защо, човек трябва да инвестира в обучение за търговия и самодисциплина, за да стане успешен. Както каза професионалният търговец Александър Елдер, „Целта на успешния търговец е да направи най-добрите сделки. Парите са второстепенни. “

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector