Как да търгувате с Litecoin – най-доброто ръководство за LTC търговия

Contents

Разберете как да търгувате с Litecoin LTC, както и как работи

Искате ли да откриете как да търгувате с Litecoin? Вижте нашето ръководство за това как работи търговията с Litecoin

Оценен като сребро за златото на Биткойн, Litecoin е разработен през 2011 г., когато създателят Чарли Лий се опита да модифицира съществуващия код на Биткойн, за да коригира това, което той възприема като потенциални дефицити в оригиналната криптовалута.

Бързо напред към 2020 г. и Litecoin се утвърди като една от най-добрите цифрови валути на пазара – постоянно сред първите десет токена по отношение на пазарната капитализация и с над 50 милиона монети в обращение по време на писането. Въпреки че Litecoin неизбежно носи много прилики с предшественика си, има няколко ключови разлики, които накараха LTC да се открои като актив за търговия със сериозен потенциал за растеж. Най-забележителното е, че блоковете Litecoin се създават четири пъти по-бързо от тези на Bitcoin – проблем, който последния гони през последните години.

Всеки, който се занимава сериозно с търговия или инвестиции, ще иска да знае за Litecoin. Въпреки това, научаването как да търгувате с Litecoin е нещо, което изисква много изследвания, поради което сме съставили следното ръководство, за да ви разкажем всичко, което трябва да знаете, за да започнете да търгувате с тази изключително популярна altcoin.

Как да търгувате с биткойн в 5 лесни стъпки

За да търгувате с Litecoin, първата стъпка е да отворите акаунт с регулирана борса, да депозирате фондове, да изберете Litecoin от списъка на платформата и накрая да купите Litecoin (отидете дълго) или да продадете Litecoin LTC (съкратете).

Това ръководство за това как да търгувате с Litecoin LTC ще разбие всичко в условията на неспециалистите, така че да не търгувате на сляпо. Но ако нямате достатъчно време да го прочетете, това е, което трябва да направите, за да търгувате с Litecoin сега.

Етап 1: Отворете сметка с регулиран обмен

Стъпка 2: Финансира вашата сметка

Стъпка 3: Изберете колко Litecoin искате да търгувате

Стъпка 4: Купете LTC (отидете дълго) или продайте LTC (отидете кратко)

Стъпка 5: Потвърдете търговската поръчка

Нека започнем да се учим как да търгуваме с Litecoin по-подробно!

Какво представлява Litecoin Trading?

Накратко, търговията с Litecoin включва спекулации с цената на токена – опит за прогнозиране дали стойността му ще се увеличи или намали за даден период. Има няколко начина, по които можете да направите това, което ще разгледаме подробно по-нататък в статията, но засега всичко, което трябва да знаете, е, че потенциално можете да спечелите независимо дали цената на криптовалутата се покачва или намалява.

Колко печалба можете да генерирате, зависи от няколко ключови фактора. Те включват колко се движи цената на Litecoin, колко е вашият първоначален залог и какъв ливъридж използвате, ако има такъв. В този смисъл търговията с Litecoin работи по абсолютно същия начин като търговията с форекс или акции. Опростеният процес на търговия с Litecoin може да изглежда по следния начин:

 • Ти вярваш в това Litecoin ще поскъпне спрямо щатския долар
 • Цената е посочена като $ 70 за 1 LTC
 • Залагате $ 500 на поръчка за покупка
 • Цената се увеличава с 10% по време на вашия търговски прозорец
 • Затваряте сделката, като печелите 50 долара

Разбира се, има и други фактори, които трябва да се вземат предвид, но въоръжени с правилната информация, търговията с Litecoin може да бъде също толкова доходна, колкото търговията с всеки друг клас активи.

Преди да започнеш

Както вече споменахме, цялостният процес на търговия с Litecoin е много подобен на всеки друг актив. Всъщност ще откриете, че много брокери и борси предлагат търговия с криптовалута, заедно с валута, CFD и акции, всички чрез една и съща платформа за търговия.

Трябва да се помни, че криптовалутата все още е сравнително нов вид клас активи и пазарът се държи малко по-различно в сравнение с традиционните опции за търговия. Имайки това предвид, важно е да се уверите, че сте предоставили възможно най-много информация, преди да ангажирате средства и да започнете да правите сделки.

Начини за търговия с Litecoin

Пазарните цени на финансовите активи се диктуват от търсенето и предлагането – и криптовалутите не правят изключение. Ако търсенето на Litecoin е високо, тогава ще има повече търговци, които искат да купуват и цените ще бъдат повишени. И обратно, ако настроението се обърне срещу Litecoin, тогава търговците ще започнат да продават своите притежания и цената ще започне да пада.

Настроеността на пазара може да бъде повлияна от безброй фактори. Всички новини, свързани пряко или косвено с криптовалута, ще повлияят на цените. Например, ако има слухове, които предполагат промяна в регулирането на цифровите валути, цените ще реагират съответно. По подобен начин, появата на нови блокчейн технологии – включително нови криптовалути – също ще има въздействащ ефект за останалата част от пазара.

Криптовалутата е известна с това, че е по-нестабилна от другите финансови активи, но за щастие можете да реализирате печалба независимо дали цената на актива се покачва или намалява. Следователно нестабилността е равна на възможностите за акъл в инвеститора.

Интересувам се от Litecoin търговия ?

Притежаването на Litecoin срещу търговия с Litecoin

Преди да влезем в по-фините подробности за търговията с Litecoin, важно е да разберем какво точно се случва под повърхността. Решаващо разграничение, което трябва да се направи в този момент, е разлика между притежаването на Litecoin и търговията с Litecoin.

Притежаване на Litecoin

Притежаването на Litecoin не е синоним на търговия с класа активи. Някои инвеститори могат да изберат да купят Litecoin чрез брокер и да го съхраняват в частен крипто портфейл. В този случай инвеститорът притежава основния Litecoin и може да се справи с него, както желае. Често хората купуват количество криптовалута с надеждата, че то ще се увеличи в среден / дългосрочен план. Покупката на крипто по този начин се нарича HODLing – ефективно индустриален термин за задържане на криптовалута, докато тя не оцени по стойност, вместо да прави краткосрочни сделки.

За да закупите Litecoin, първо трябва да се настроите с портфейл за криптовалута, за да съхранявате валутата. Те се предлагат в различни форми, включително хардуерни и софтуерни варианти, но не са толкова различни от традиционния портфейл за пари в начина, по който работят. След като имате портфейл, можете да използвате брокерска услуга като eToro, за да купувате и продавате Litecoin, ако и когато решите да.

Търговия с Litecoin

Тук нещата стават малко по-интересни.

Недостатъците, свързани с HODLing, вероятно са доста очевидни. Първо, няма да можете да печелите от честите колебания на стойността, които се случват денонощно, тъй като просто не е практично да продължите да променяте Litecoin. На второ място, HODLing ще ви позволи да реализирате печалба само ако стойността на избрания от вас крипто се увеличи – винаги има шанс цената да падне, оставяйки ви на загуба.

Търговията с Litecoin се извършва чрез борса или брокер и те позволяват както къси, така и дълги продажби – с други думи, спекулиращи или с увеличение, или с намаляване на цената. Този вид търговия се извършва с много по-кратък обрат, отколкото с HODLing – успешните търговци на криптовалута често правят много транзакции за един ден. Когато търгувате по този начин, всъщност никога не притежавате базовия актив. Вместо това спекулирате с движението на цените чрез договори за разлика (CFD).

Търговия с CFD

Както вече споменахме, CFD търговията позволява на търговеца да се възползва от движението на цените на базовия актив, без никога да притежава този актив направо. CFD е договор между две страни, който проследява вариацията в цената на даден актив, без този актив всъщност да търгува с ръце. Предимството на CFD е, че имате възможност да отидете или дълго, или кратко – дълго, ако смятате, че цената на Litecoin ще се увеличи, кратко ако смятате, че е вероятно да падне.

В повечето случаи търговията с Litecoin се извършва по двойки, почти по същия начин, по който се търгува с чуждестранна валута. Двойките се предлагат в различни комбинации, но повечето търговци на Litecoin ще търгуват криптовалутата спрямо щатския долар, независимо къде се намират, тъй като неизбежно обемите на търговия и нивата на ликвидност са много по-високи с американската валута.

Също така е възможно да търгувате Litecoin срещу други криптовалути. Крипто-към-крипто двойки или крипто-кръстосани двойки – със сигурност си струва да се разгледат като опция, тъй като често има голямо колебание на цените между две монети – особено между Altcoins, включително Litecoin, и биткойн. Но начинаещ инвеститор най-вероятно ще иска да се съсредоточи върху LTC / USD.

Къде да търгувате с Litecoin

litecoin платформа за търговия

Намиране на платформа за търговия

Ако искате да се научите как да търгувате с Litecoin, ще трябва да намерите платформа за търговия, която да ви позволи да правите транзакции. На пазара има буквално стотици платформи, така че може да откриете, че сте донякъде разглезени за избор. Изборът на подходящата платформа за вас обаче изисква предварително планиране и проучване.

Какъв търговец си?

Първо, ще искате да решите дали просто търсите да търгувате с Litecoin и може би с някои други криптовалути или ще искате да проучите други класове финансови активи. Различните борси за търговия и брокери често се различават в услугите, които предоставят. Например, някои могат да предлагат само крипто и валута, докато други ще предлагат цял ​​набор от пазари за търговия, включително акции, индекси и стоки. Разбира се, можете да отваряте колкото искате сметки за търговия, но често е по-удобно да използвате една платформа за всичките си нужди за търговия.

Друго нещо, което трябва да имате предвид при избора на брокер, е какво ниво на търговец сте. Ако сте напълно нови за финансовите пазари, тогава ще искате да намерите доставчик, който да ви помогне да започнете. Това надхвърля просто наличието на ефективна поддръжка на клиенти и няколко страници с инструкции – някои от по-усъвършенстваните платформи за търговия, като стандартния за индустрията MetaTrader 4 – може да изглежда объркващо за начинаещите търговци, с огромния си набор от показатели и опции за търговия. Много популярни брокери смекчиха този проблем, като създадоха свои собствени платформи за търговия, като се има предвид по-неопитният търговец.

Неща, за които трябва да внимавате при избора на платформа за търговия с Litecoin

Изборът на подходящата платформа за вас до голяма степен ще се свежда до личните предпочитания, но има няколко фактора, които трябва да се считат за предпоставки.

Уверете се, че всяка платформа, с която се регистрирате, има адекватна регулация. Ако например сте търговец в Обединеното кралство, тогава всеки брокер или платформа за търговия, с която се регистрирате, трябва да бъде изцяло регулиран от Органа за финансово поведение. Придържайки се към регулаторните стандарти, платформите трябва да отговарят на определени изисквания, гарантиращи, че работят в рамките на закона и клиентските фондове са адекватно защитени.

Първи стъпки с платформа за търговия

След като сте решили платформа, ще трябва да се регистрирате и отворете сметка. Всеки доставчик ще има свой собствен процес на включване, но за повечето ще трябва да предоставите няколко подробности и да потвърдите самоличността си. Всяка уважавана фирма ще извършва проверки за проверка стандартно, но по-често от вас се изисква да направите това само при първото си теглене.

Някои платформи ще ви позволят да отворите демо сметка, използване на виртуални фондове. Това са чудесен начин не само да се запознаете с нова платформа, но и да усетите как работят крипто пазарите. Въпреки това, когато става въпрос за печелене на пари от търговия с Litecoin, ще трябва да депозирате реални средства за извършване на сделки.

eToro – Най-добрата платформа за търговия с Litecoin

eToro се доказаха като надеждни в крипто индустрията в продължение на много години – препоръчваме ви да ги изпробвате.

Как да започнете да търгувате с Litecoin

търговия с лайткойн

След като сте създали сметка за търговия и сте депозирали средства, е време да започнете да търгувате с Litecoin.

Залог

Първото нещо, което трябва да имате предвид при търговията с Litecoin – или какъвто и да е актив, е да решите колко капитал сте готови да вложите в търговията. Трябва да се помни, че дневната търговия носи присъщ риск, така че винаги трябва да имате предвид това, когато планирате транзакции.

Не е необичайно брокерите да определят минимална сума за сделка – която варира значително в зависимост от вашия доставчик – но като общо правило повечето успешни търговци никога няма да рискуват повече от 1% от общото си салдо по сметката. Ако все още се научавате как да търгувате с Litecoin, препоръчва се консервативен подход.

Купувайте или продавайте?

Първото нещо, което трябва да имате предвид при отваряне на позиция, е дали смятате, че цената на Litecoin ще се покачи или намали. Ако смятате, че обменният курс ще се увеличи, тогава отваряте поръчка за покупка.

Ако, от друга страна, очаквате цената да падне, тогава отваряте с поръчка за продажба.

Ефективно, поръчката се обръща при затваряне на позиция. Например, ако сте направили поръчка за покупка и обменната цена на Litecoin се увеличава, тогава издавате поръчка за продажба, за да затворите търговията и да вземете печалбата си. Ситуацията се обръща при отваряне с поръчка за продажба.

Входна цена

След това трябва да решите как и кога искате да отворите своята сделка. На този етап ефективно имате два избора, можете да отворите сделка на място (пазарна поръчка) или да изберете да влезете в определена точка (лимитирана поръчка).

Пазарна поръчка

Пазарната поръчка е най-простият вариант. Тук ще видите как вашата сделка се изпълнява незабавно и цената, на която влизате на пазара, ще бъде близка до цената, посочена в момента. Може да има малки вариации, дължащи се на времето, необходимо за извършване на сделка, и скоростта, с която се движат цените, но в крайна сметка пазарната поръчка може да се разглежда като това, което виждате, е това, което получавате.

Лимитирана поръчка

Лимитните поръчки ви позволяват да посочите цената, на която се извършва вашата сделка. Това е невероятно полезна функция, тъй като ви позволява да навлезете на пазара в най-благоприятната точка. Например може да очаквате цената на Litecoin да падне, преди да започне да се увеличава, като в този случай можете да активирате търговията си от по-добра позиция, с по-голям потенциал за печалба. Трябва да се отбележи, че ако Litecoin не достигне посочената цена, вашата поръчка ще изтече, без да бъде изпълнена.

Това разбира се поражда въпроса: кой тип поръчка трябва да използвам при търговия с Litecoin? Тук няма зададен отговор – ситуацията и средата за търговия винаги ще диктуват най-добрия тип транзакции в момента.

Затваряне на позиция

Настройването на вашата търговия с Litecoin е, разбира се, само половината от процеса. Също така ще трябва да решите кога да затворите позицията. Както вече споменахме, ако сте отворили поръчка за продажба, тогава затваряте търговията с поръчка за покупка и обратно.

Можете да затворите транзакция в избран от вас момент, но ако все още се учите как да търгувате с Litecoin, тогава бихме посъветвали да объркате внимателно и да зададете така наречената поръчка за стоп-лос или поръчка за печалба. На практика това са инструкции към вашия брокер да затвори транзакцията в определени точки и са изключително полезен инструмент за намаляване на риска.

Поръчка със стоп-лос означава, че вашият брокер ще затвори позицията, ако търговията не върви по вашия начин. Можете например да ограничите загубите си до 5%. Прекалено ниското ограничение на спирането обаче няма да позволи колебания в цената, така че ще искате да оставите малко място за дишане тук.

Поръчките за вземане на печалба са подобна идея, освен че те инструктират вашия брокер да затвори сделката, когато бъде достигната определена цена.

 • LTC / USD е $ 60.00
 • Вярвате, че цената ще се повиши, затова поставете поръчка за покупка
 • Искате да се предпазите от загуби от 5% или повече
 • Това означава, че сте поставили стоп-лос поръчка на $ 57,00
 • Освен това искате да приключите търговията си с 10% печалба
 • Като такава, вашата поръчка за печалба ще бъде $ 66,00
 • С тези поръчки, най-много ще загубите е 5%, а най-добрата ви печалба ще бъде 10%.

Готови за старт търговия с Litecoin?

Други неща, които трябва да имате предвид при търговията с Litecoin

Ако сериозно се занимавате с това как да търгувате с Litecoin, има няколко неща, които трябва да знаете, когато правите сделки. По-долу са важни съображения за навлизане в света на крипто-търговията.

Такси

Разбира се, ще плащате такси за брокерски услуги за търговия с Litecoin. Таксите и комисионните варират при различните доставчици и се начисляват по различни начини.

Комисия за търговия

Комисионните за търговия са директна такса, която се начислява за всяка сделка, която правите. Някои доставчици начисляват фиксирана ставка, но повечето ще начисляват процент от търговията. Още веднъж, те варират доста, но обикновено са между 0,10% и 0,25% на сделка. Не е необичайно да видите платформи, които рекламират търговия без комисионна, но те ще извлекат печалбите си от по-широко разпространение.

Разпространение

Спредът е разликата между цената за покупка и продажба, посочена от брокер или борса. Разпространението за Litecoin – и повечето крипто – се изразява като процент. Например, ако цената за покупка на LTC / USD е $ 60,00, а цената за продажба е $ 60,30 – спредът възлиза на 0,5%.

Спредът действа като индиректна такса, тъй като позицията ви винаги ще се отвори с лека загуба. Обикновено брокерите, които предлагат търговия без комисионни, ще имат много по-широки спредове от тези, които таксуват за сделка.

Други такси за търговия

Освен разходите, свързани с търговията с Litecoin, брокерите могат да изискват и допълнителни такси. Те включват такси за обработка на плащания – таксувани за теглене и / или депозиране на средства по вашата брокерска сметка. Също така не е необичайно платформите да имат такса за неактивност, ако не извършвате сделки за даден период. Още веднъж, те ще се различават в зависимост от платформите, така че не забравяйте да направите своето проучване, когато отваряте сметка – тези допълнителни такси винаги трябва да бъдат взети предвид, когато търгувате с Litecoin.

Как да търгувате с Litecoin 2021 – стъпка по стъпка

Стигнали сте дотук, така че досега несъмнено имате ясно разбиране за това как да търгувате с Litecoin.

Като такива, вече можете да следвате нашето просто ръководство за това как да започнете във вашите търговски начинания.

Стъпка 1: Изберете сайт за търговия с Litecoin

Първото нещо, което трябва да направите, е да решите коя платформа за търговия е най-подходяща за вашите цели за търговия на Litecoin. Има купища, предлагащи своите услуги, така че продължете с повишено внимание.

По-долу сме изброили някои от най-важните показатели, които трябва да се вземат предвид при претегляне на потенциалните онлайн брокери:

 • Регламент: Регулиран ли е крипто брокерът от уважавани органи като ASIC и FCA?
 • Такси: Какви такси начислява платформата за търговия за търговия с Litecoin?
 • Плащания: Какви видове плащания поддържа брокерът?
 • Минимум на акаунта: Какъв е минималният залог и депозит в платформата?
 • Litecoin двойки: Кои крипто монети и фиат валути ще се предлагат за търговия срещу Litecoin?
 • Търговска платформа: Лесна ли е за навигация платформата за брокери и лесна за навигация?
 • Подвижен: Има ли платформата за търговия собствено мобилно приложение?

Както можете да видите, има куп фактори, които трябва да вземете предвид, преди да се впуснете и да търгувате с Litecoin.

Като се има предвид всичко, ние смятаме, че eToro е най-добрият универсален. По-долу изброихме няколко положителни страни относно регистрацията в популярната платформа:

 • eToro е регистриран във FINRA (САЩ) и напълно регулиран от различни уважавани органи като FCA, CySEC и ASIC.
 • Платформата предлага супер тесни спредове и няма нулева комисионна за търговия с Litecoin
 • Депозитите са незабавни – приемат се кредитни / дебитни карти и електронни портфейли
 • Можете да търгувате Litecoin срещу различни други криптовалути и фиат валути
 • Можете да започнете да търгувате Litecoin само за $ 25

Стъпка 2: Отворете сметка за търговия с Litecoin

Отидете на уебсайта на избраната от вас платформа за търговия и изберете да отворите сметка. Откриваме, че това обикновено отнема по-малко от 10 минути в eToro.

Процесът започва с попълване на някои основни лични данни за това кой сте – име, адрес, дата на раждане и други такива.

Следващата стъпка (тъй като eToro е регламентирана) е да качите копие от вашия документ за самоличност със снимка – паспорт или шофьорска книжка. Можете да направите това по-късно, ако искате. Но ако депозирате повече от 2250 долара или поискате теглене – в крайна сметка ще трябва да завършите тази стъпка.

Стъпка 3: Депозит на средства

Сега можете да финансирате новата си сметка за търговия. Минималният депозит в eToro за търговия с Litecoin е $ 200.

Повечето онлайн брокери предлагат разнообразни начини на плащане. eToro приема кредитни и дебитни карти, както и електронни портфейли като PayPal, Skrill и Neteller. Въпреки че се приемат и депозити в банкови сметки, трябва да отбележите, че това е по-бавният вариант.

Стъпка 4: Изберете Litecoin Market Market

След като направите депозит, можете свободно да търгувате с Litecoin. Всичко, което трябва да направите сега, е да прегледате раздела „Търговски пазари“ или да въведете избраната от вас двойка в полето за търсене, например „LTC / USD. Като алтернатива можете да разгледате какво предлага за вдъхновение.

Стъпка 5: Поставете търговия на Litecoin

Сега можете да отидете за поставяне на вашата търговия с Litecoin. Ние сме обхванали подробно поръчките, така че не се колебайте да превъртите нагоре за обобщение.

Започнете, като направите поръчка за покупка или продажба, в зависимост от вашата позиция. След това натиснете ‘Open Trade’, за да активирате позицията си в Litecoin!

Как да търгуваме Litecoin Guide – Присъдата

Що се отнася до въпроса как ефективно да търгувате с Litecoin, можете да направите това много лесно чрез борса или онлайн брокер. Препоръчваме второто.

Litecoin може да се търгува срещу фиатни валути като щатския долар или срещу стотици различни цифрови валути – като Bitcoin и Ethereum. Четенето на ръководства като нашето и изпълнението на домашното е чудесен начин да се подготвите за потенциалните рискове и ползи от търговията с Litecoin.

Силно препоръчваме да се свържете с реномиран и регулиран онлайн брокер като eToro. Това е безопасно място за търговия на Litecoin без комисионна, с тесни спредове.

Заключение

Надяваме се, че като прочетете тази статия, ще имате много по-добра представа за това как да търгувате с Litecoin. Разбира се, търговията с какъвто и да е финансов актив е непрекъснат процес на обучение и бихме ви препоръчали да вземате нещата бавно и да вземете възможно най-много информация.

Как да търгувате с Litecoin в 5 лесни стъпки

Опростен процес за търговия с Litecoin изглежда така:

 • Отворете брокерска сметка
 • Депозитни средства
 • Проучете вашата търговия
 • Изберете дали искате да отворите поръчка за покупка или продажба
 • Следете търговията си
 • Затворете позицията – или ръчно, или със стоп-лос / поръчка за печалба

Интересувам се от Litecoin търговия с eToro?

Вероятно вече сте разбрали, че има много повече неща, които можете да научите за всяка стъпка в процеса – учене, което отнема време. Търговията с Litecoin обаче определено си струва усилията, тъй като криптовалутата е един от най-бързо развиващите се и най-популярни класове активи в световен мащаб, представяйки фантастична възможност за акълирани инвеститори.

Litecoin търговия – ЧЗВ

Как да започна да търгувам с Litecoin?

За да започнете да търгувате с Litecoin, ще трябва да намерите уважаван брокер и да отворите сметка. Препоръчително е също да проучите основите на криптовалутата и различните начини, по които можете да търгувате с Litecoin. Нашето ръководство трябва да ви предостави достатъчно информация, за да започнете да проучвате възможностите си.

Безопасно ли е да търгувате с Litecoin?

Привлекателността на криптовалутата като актив е колко сигурна е тя – това е самата природа на технологията на блокчейн. Важно е обаче да се уверите, че използвате регулиран брокер или услуга за обмен, като eToro. Потърсете лицензиране от доверени органи като FCA, ASIC и CySEC.

Мога ли да търгувам Litecoin с ливъридж?

Възможно е да търгувате Litecoin с ливъридж, но опциите ви ще зависят от това къде се намирате. Европейските финансови разпоредби позволяват търговията с CFD на криптовалута с ливъридж 1: 2. По-строгите американски финансови правила обаче означават, че американските търговци няма да имат възможност да търгуват с ливъридж.

Как да намеря брокер за търговия с Litecoin?

Има хиляди брокери, предлагащи търговия с криптовалута и изборът на подходящия ще зависи от няколко фактора – включително целите ви за търговия и съществуващия опит. За щастие, много брокери ще ви позволят да отворите демо сметка, преди да ангажирате каквито и да било средства. Когато разглеждате различните платформи, уверете се, че всички, които смятате, са напълно регулирани от уважаван финансов орган.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me