Как да закупите Bitcoin Cash – Ръководство за начинаещи 2021

Contents

Как да закупите Bitcoin Cash BCH: Ръководство стъпка по стъпка

Bitcoin Cash стартира през 2017 г. и има много прилики с най-известния крипто-актив в света – Bitcoin. Въпреки това, както ябълките и портокалите, двете са доста различни.

Интересувате ли се да скочите и да закупите сами тази цифрова монета? Ти не си единствен.

Въпреки че Bitcoin Cash съществува от малко повече от три години, BCH остава една от първите 10 криптовалути за закупуване. Най-доброто нещо е – почти всеки Joe Public може да се качи на борда.

В това изчерпателно ръководство за начинаещи ще се потопим във вътрешностите и недостатъците на как да закупите Bitcoin Cash. Не само това, но ще разкажем подробно потенциалните такси, за които да следим, инвестиционните планове и как да изберем добра платформа за закупуване на Bitcoin Cash онлайн.

Купете Bitcoin Cash в 5 стъпки

За да купите Bitcoin Cash BCH, първата стъпка е да отворите акаунт с регулирана борса, да депозирате средства, да изберете BCH от списъка на платформата за търговия и накрая да проверите & потвърдете, че монети Bitcoin Cash са добавени към вашия портфейл.

Намерете 5 стъпки по-долу:

Етап 1: Регистрирайте се при регулиран брокер за Bitcoin Cash

Стъпка 2: Депозирайте средства по сметката си

Стъпка 3: Намерете и изберете ‘Bitcoin Cash’ от списъка с криптовалути на сайта

Стъпка 4: Решете колко Bitcoin Cash да купите и въведете сумата в съответното поле

Стъпка 5: Потвърдете, че цялата въведена информация е вярна и направете поръчката си.

Стъпка 1: Изберете онлайн биткойн кеш брокер или борса

Както можете да видите от горните стъпки, преди да можете да купите Bitcoin Cash – ще трябва да се регистрирате с платформа.

Ако решите да харесате на тълпата платформа за социална търговия eToro – можете да закупите дигиталните монети директно.

Като алтернатива, ако получите BCH монети чрез криптообмен на трета страна, можете да замените Bitcoin Cash с друга криптовалута, като Ethereum или Ripple. Независимо от това, тези борси обикновено са нерегламентирани пространства.

Като такъв, изборът да се регистрирате с лицензиран брокер като eToro е не само по-удобен, но и ви предлага защитна мрежа срещу финансовите акули в космоса. Освен това е много по-лесно преживяване от край до край за тези от вас, които са без опит.

За да ви помогнем да изберете платформа, която отговаря на вашия собствен стил на търговия и финансови нужди, вижте списъка с съображения по-долу.

Регламент

Докоснахме регулирането в горния раздел. За да уточним – препоръчваме ви да се регистрирате само с регулиран доставчик на Bitcoin Cash.

Без тях вие носите отговорност за безопасността на собствения си крипто портфейл. В миналото е било известно, че тези портфейли са били хакнати. Регламент съществува, за да се разграничат коварните компании от уважаваните – и да се осигури по-добро обслужване за инвеститорите на криптоактиви и търговците..

Може да сте в състояние да кандидатствате за ливъридж на борса или нерегулиран брокер на Bitcoin Cash – но не бихме препоръчали да рискувате собствения си капитал в такава потенциално опасна среда.

eToro е превъзходно в това отношение. Всъщност онлайн доставчикът на Bitcoin Cash се регулира от множество регулаторни органи. Това включва FCA (Великобритания), CySEC (Кипър) и ASIC (Австралия). За тези от вас eToro също е регистриран във FINRA, така че можете да закупите Bitcoin Cash легално и безопасно.

начини за плащане

Що се отнася до начините на плащане, не би трябвало да имате проблеми. В днешно време купуването на Bitcoin Cash е пречка, тъй като повечето крипто брокери приемат различни видове плащания.

В началните си години може да сте имали само една възможност – банков превод чрез нерегламентирана борса. Това отнемаше дни или седмици наведнъж – и имаше истории за хора, които изобщо никога не са получавали своите Bitcoin Cash.

Доставчиците на Bitcoin Cash като eToro приемат всичко – от кредитни и дебитни карти до супер удобни електронни портфейли като PayPal, Skrill и Neteller.

Такси и комисионни

Както всички бизнеси, платформите Bitcoin Cash трябва да печелят пари, за да могат да продължат да ви предлагат услуга. Това обикновено се постига чрез начисляване на комисионни от клиенти и други такси.

Сумата, която ще се очаква да платите, зависи изцяло от избрания от вас BCH брокер и може да варира доста драстично.

Установихме, че лъвският дял от брокерите на Bitcoin Cash начислява на клиентите променливи такси. За тези, които не са наясно, това обикновено е процент от вашата позиция. Популярният сайт за криптовалута Coinbase ще ви таксува 1,49% за всяка сделка.

Тъй като таксата е променлива, лесно можете да разберете, че ако похарчите $ 1000, ще трябва да платите $ 14,90 такси, за да навлезете на пазара. Хипотетично, ако излезете от пазара на да речем 1800 долара – ще платите на Coinbase 26,82 долара. И така нататък.

По-долу ще видите бърз пример за това как таксите могат да повлияят на вашата покупка на Bitcoin Cash. Ще използваме 1% комисионна за простота.

  • Да предположим, че създавате поръчка за покупка от $ 1000 на Bitcoin Cash.
  • Вашият брокер таксува 1% комисионна, което се равнява на 10 $
  • Ако по време на продажбата на вашите BCH монети те са на стойност 1800 долара – таксата ви ще бъде 18 долара
  • В нашата хипотетична ситуация – таксите ви за комисионна възлизат на $ 28

Таксите като този, макар и да звучат разумно, могат бързо да ви донесат печалби. Coinbase също таксува 3,99% за всеки депозит на дебитна / кредитна карта. Като такива, ако винаги сте депозирали $ 100, всеки път ще трябва да платите $ 3.99.

В ярък контраст с това, eToro таксува само 0,5% и само ако финансирате сметката си с валута, различна от щатски долари. По отношение на таксите за търговия, eToro ще ви позволи да закупите Bitcoin Cash с 0% комисионна.

Други важни фактори

Информирали сме ви за важността на регулирането и таксите в горния раздел.

Но има и други важни фактори, за които да помислите, когато купувате Bitcoin Cash с онлайн брокер, като изброените по-долу.

  • Удобство за потребителя: Когато търсите платформа за закупуване на Bitcoin Cash, трябва да помислите колко удобен е потребителят на уебсайта. Регистрирайте се с платформа, в която лесно се ориентирате и се чувствате комфортно при поръчки.
  • Минимална инвестиция: Винаги трябва да сте наясно каква е минималната инвестиция в Bitcoin Cash, преди да се регистрирате при брокер. Ако сте крипто-начинаещ, по-добре е да започнете с малки инвестиции. Като такъв, ако вашата платформа за цифрова валута таксува минимум $ 300 за покупка, може да откриете, че това е нереалистично в дългосрочен план. eToro ще ви позволи да купите Bitcoin Cash за много разумен минимум от само $ 25!
  • Съхранение: Скоро ще говорим повече за съхранението, но въпреки това е важен фактор при избора на брокер на Bitcoin Cash. Например, докато BCH платформи като eToro се грижат и съхраняват вашите крипто-монети вместо вас, други изискват да ги съхранявате в собствения си цифров портфейл. Последното означава различни трансфери, които могат да бъдат твърде сложни за начинаещи.

Стъпка 2: Изгответе инвестиционен план

закупуване на биткойн пари в брой

Изготвянето на инвестиционен план за вашите приключения за закупуване на Bitcoin Cash е важна част от грижата за вашия капитал. Разбира се, в такава нестабилна среда можете да планирате само толкова много, но със сигурност ще ви помогне да следите пътя си.

За да изчистите мъглата, разгледайте списъка с съображения, за които да помислите, когато купувате Bitcoin Cash от уюта на дома си.

Дългосрочни или краткосрочни

Когато обмисляте целта си за закупуване на Bitcoin Cash, виждате ли как инвестирате в краткосрочен или дългосрочен план?

Например, някои търговци в онлайн пространството се стремят да се възползват от краткосрочните промени в цената на Bitcoin Cash. Това обикновено се постига чрез закупуване и разтоварване в рамките на минути, часове или дни.

Повечето криптовалути са се променяли исторически в стойност с двуцифрени проценти само за един ден на търговия – и Bitcoin Cash не е по-различен. Там, където има такава нестабилност, има потенциална възможност за печелене на пари.

Когато става въпрос за дългосрочен план, това обикновено се нарича стратегия „купуване и задържане“. Както подсказва името – в този случай ще задържите вашите Bitcoin Cash в продължение на месеци или години. Това е чудесно за начинаещи, тъй като не е нужно да се притеснявате за краткосрочна волатилност!

Целева цена на биткойн пари

Наличието на целева цена на Bitcoin Cash е стратегия, използвана от мнозина.

Например, ако трябваше да закупите Bitcoin Cash на цена от $ 400 – единственият начин да удвоите тази инвестиция е, ако монетите се увеличат до $ 800.

Рекордът за всички времена на Bitcoin Cash е регистриран през декември 2017 г. на ниво от 4 355 долара. Само 5 дни по-рано BCH претърпя рекордно ниско ниво от $ 75,03 USD. Това показва огромно 5-дневно увеличение на стойността на цифровата валута. Тези, които са определили времето точно за пазара, без съмнение са постигнали впечатляващи печалби!

Помислете за редовни инвестиции

Като се имат предвид потенциално острите ценови промени в биткойн кеш – като се има предвид, че редовните инвестиции могат да бъдат разумен вариант за начинаещи.

Купуването на Bitcoin Cash и печалбата не е разходка в парка, тъй като трябва да вземате решения въз основа на пазарните настроения. Ето защо е добра идея да инвестирате малко и често в тази цифрова валута.

Редовно купувайки малко количество монети BCH, да речем седмично или месечно, можете лесно да контролирате бюджета и плана си. Както казахме, ако закупите своя Bitcoin Cash чрез eToro, можете да закупите само $ 25 наведнъж.

Бихте ли помислили да инвестирате Биткойн Кеш?

Стъпка 3: Отворете Bitcoin Cash Broker Account

Когато сте избрали подходящ брокер за Bitcoin Cash, ще трябва да се регистрирате. Просто отидете на уебсайта на доставчика на крипто услуги и потърсете връзката „регистрация“. Тази част ще бъде разпознаваема за вас, ако някога сте търгували с валута, акции или стоки преди.

Съгласно правилата на KYC, наложени от регулаторните органи, трябва да уведомите платформата кой сте. Това включва попълване на основна форма с вашето пълно име, адрес, телефонен номер и имейл адрес.

Ще бъдете помолени и за вашата официална идентификация със снимка, като шофьорска книжка или паспорт. В eToro няма да е необходимо да качвате този идентификатор, докато а) не похарчите над $ 2250 или б) не пожелаете да направите заявка за теглене (което от двете настъпи първо).

Също така ще е необходимо да потвърдите името и адреса си, като изпратите копие от сметка за комунални услуги или извлечение от банкова сметка, издадени през последните 3 месеца. Всичко това е стандартна процедура с всяка онлайн финансова услуга – главно за избягване на финансови престъпления и измами.

Някои брокери на Bitcoin Cash отнемат до цяла седмица, за да проверят ръчно документацията за самоличност. Напротив, eToro използва автоматизирана технология за идентификация – която ви позволява да завършите процеса на регистрация за минути.

Стъпка 4: Депозирайте малко средства

След успешно настройване на вашия брокерски акаунт – трябва да го финансирате, за да можете да закупите Bitcoin Cash. Като такива, преди да се регистрирате в крипто платформа, трябва да проверите какви методи за депозиране са приети.

Ако искате да закупите Bitcoin Cash скоро след отваряне на новата си сметка, препоръчваме да избягвате банков превод. Това без съмнение е най-бавният начин да започнете да купувате Bitcoin Cash чрез вашия брокер.

eToro приема банков превод, но също така и най-бързите и удобни видове плащания. Те включват кредитни / дебитни карти и електронни портфейли като Neteller, PayPal и Skrill.

За да започнете, неизменно ще е необходима минимална сума на депозита, която обикновено е между $ 0 – $ 1000, понякога и повече. Ето защо е задължително да проверите минимумите на доставчика на BCH, преди да се регистрирате.

Стъпка 5: Настройте търговска поръчка

биткойн кеш търговска поръчка, как да закупите биткойн кеш

След като финансирате вашата брокерска сметка, можете да закупите Bitcoin Cash. За да започнете процеса, трябва да уведомите брокера какво искате да постигнете от вашата сделка чрез поръчка за покупка / продажба.

Ако преди това сте търгували с други активи, ще знаете как се прави това.

Въпреки това, за тези, които никога не са търгували, в каквото и да е качество – ние изброихме най-важните поръчки, които да използвате, когато обмисляте как да закупите Bitcoin Cash.

Купете поръчка

Поръчката за покупка е тази, която ще използвате най-често при закупуване на BCH монети, тъй като обикновено това е начинът, по който ще влезете на крипто пазара.

Общо казахме, защото някои брокери на Bitcoin Cash позволяват на клиентите да печелят, дори ако въпросният финансов актив губи стойност. Това се постига чрез създаване на поръчка за продажба.

Накратко, ако чувствате, че цената ще се повиши – ще направите поръчка за покупка при вашия BCH брокер. Ако смятате обратното, вместо това ще трябва да направите поръчка за продажба.

Лимит или пазарна поръчка

Както споменахме много пъти – цената на Bitcoin Cash не остава същата за много дълго време.

Стойността му се променя всяка секунда от всеки ден поради търсенето и предлагането. Това е важно да имате предвид, когато се опитвате да спечелите от тези краткосрочни промени в цените на BCH.

В случай на „пазарна поръчка“, това трябва да се предприеме, ако ви харесва цената, която сте котирани в Bitcoin Cash. Това означава, че искате вашият брокер да изпълни вашата поръчка незабавно.

Трябва обаче да вземете предвид гореспоменатите ценови промени. Ако видите цена от $ 380 по време на натискане на „потвърди“, това, което всъщност може да получите, е $ 379 или $ 381. Това е неизбежна разлика.

По отношение на „лимитирани поръчки“ можете да диктувате собствената си цена, на която да купувате Bitcoin Cash.

Вижте пример по-долу:

  • Да приемем, че Bitcoin Cash се оценява на $ 380. Но вие не искате да навлизате на пазара, докато той достигне цена от $ 400
  • Като поставите лимитирана поръчка от $ 400, вашият брокер ще изпълни поръчката ви, когато достигне тази конкретна цена
  • Вашата поръчка ще остане неизпълнена, докато не я отмените или Bitcoin Cash достигне отметката от $ 400

Като цяло пазарните поръчки са напълно подходящи за начинаещи, поради факта, че са толкова лесни за възприемане. Поръчките с лимит са чудесен начин да закупите Bitcoin Cash на желаната от вас цена.

Залог

Когато правите поръчката си при избрания от вас брокер, ще бъдете попитани колко искате да заложите на вашата позиция. Под това имаме предвид – колко Bitcoin Cash искате да купите.

Можете да купите колкото искате Bitcoin Cash, това са вашите пари. Но както по-рано предложихме, препоръчително е да вървите стабилно, може би засега се придържайте към минималния залог.

Както споменахме, eToro ще ви позволи да закупите Bitcoin Cash само за $ 25 – сума, която е достъпна за повечето хора.

Потвърди поръчката

След като попълните цялата информация, необходима за поставяне на първата ви сделка с Bitcoin Cash – включително поръчка за покупка / продажба, лимит / пазарна поръчка и вашия залог – просто потвърдете позицията.

Когато приключите, ще видите, че вашите монети Bitcoin Cash се съхраняват безопасно в новия ви портфейл.

Готови за гмуркане Биткойн Кеш пазар?

Стъпка 6: Съхранение на вашите Bitcoin Cash

По отношение на съхраняването на Bitcoin Cash те не се държат в традиционен смисъл като физически пари. Вместо това цифровите валути се съхраняват в децентрализирана книга, наречена „блокчейн“.

Що се отнася до вашите лични монети Bitcoin Cash, те могат да се съхраняват в крипто портфейл. Вашият крипто портфейл, ако решите да поемете по този маршрут, може да бъде изтеглен както на вашия мобилен, така и на вашия работен плот.

Въпреки че това звучи доста просто, вие ще носите 100% отговорност за вашите монети. Като такъв, ако вашият настолен или мобилен портфейл беше хакнат от лош актьор, вие бихте загубили целия си баланс в Bitcoin Cash.

Поради тази причина силно препоръчваме да използвате високо уважаван брокер на Bitcoin Cash като eToro, който, както казахме, е напълно регулиран от различни юрисдикции.

Това е така, защото eToro ще се грижи за вашите монети на сигурно място и можете да осребрявате, когато пожелаете. Това ви спестява от необходимостта да се притеснявате за опазването на децентрализирания си крипто портфейл от хакери или извършването на множество транзакции.

Стъпка 7: Продажба на вашите Bitcoin Cash

Както знаете, когато обмисляте как да закупите Bitcoin Cash – трябва да започнете с определяне на времето на пазара. Ако правилно предвидите посоката на цената на BCH, можете потенциално да спечелите, когато я продадете. В крайна сметка това е целият смисъл на инвестицията!

Разказали сме ви и за двамата BCH брокери, за крипто борси на трети страни и за разликата между двете.

В името на яснотата обаче – ако използвате борса, процесът за изваждане на крипто е малко по-досаден. Първо ще трябва да прехвърлите цифровите монети от вашия крипто портфейл в портфейла на платформата за обмен BCH.

След това от вас се изисква да обмените вашите Bitcoin Cash в материална валута като щатски долари, британски лири, евро – получавате същността. Това преобразуване почти винаги се предлага с такса.

Гореспоменатият процес само прави покупката на Bitcoin Cash чрез регулиран брокер още по-проста. Както беше отбелязано, при осребряване на вашите Bitcoin Cash чрез платформа като eToro – всичко, което трябва да направите, е да влезете в акаунта си и да кликнете върху „продава“.

Няма двама брокери, които са еднакви, но повечето съвременни брокери на криптовалути ще направят това за минути или дори секунди. Съгласно правилата на KYC, вероятно ще трябва да прехвърлите средствата към същия начин на плащане, който първоначално сте използвали за закупуване на Bitcoin Cash.

Други начини за закупуване на Bitcoin Cash през 2021 г.

Ние изчерпателно разгледахме по-голямата част от това, което изисква закупуването на Bitcoin Cash в това ръководство за начинаещи.

Имайки предвид това, има и други опции, когато става въпрос за закупуване на тази 10-та най-цифрова валута – вижте по-долу.

Купете Bitcoin Cash дебитна карта

Някои крипто инвеститори купуват Bitcoin Cash с дебитна карта. Това обикновено се извършва незабавно. Когато дойде време за теглене, това просто ще бъде прехвърлено обратно в същата дебитна карта, използвана за финансиране на покупката.

За да закупите Bitcoin Cash по този начин, всичко, което трябва да направите, е да попълните данните за вашата дебитна карта и можете да финансирате сметката си с колкото искате. Разбира се, трябва да спазите минималната инвестиционна сума на брокера.

Купете Bitcoin Cash кредитна карта

Ако предпочитате кредитна карта за закупуване на Bitcoin Cash, това се поддържа от eToro.

Но имайте предвид допълнителните такси, начислени от вашия доставчик на кредитни карти. Това е така, защото – подобно на хазартните транзакции и тегленията от банкомат, свързаните с инвестиции депозити обикновено се считат за „аванс в брой“.

Установихме, че стандартната такса за авансово плащане, начислена от доставчиците на кредитни карти, е около 3% от стойността на вашата транзакция. Те могат да варират, така че винаги се консултирайте със собствения си доставчик.

Купете Bitcoin Cash PayPal

Що се отнася до електронните портфейли, PayPal несъмнено е най-известният за безопасни онлайн транзакции. По този начин закупуването на биткойн пари в брой чрез PayPal е не само сигурно, но и незабавно.

Популярен крипто брокер eToro ще ви позволи да закупите Bitcoin Cash с помощта на различни различни електронни портфейли. Освен PayPal, това включва и Skrill и Neteller. И трите се считат за бърз, сигурен и сигурен начин за закупуване на Bitcoin Cash онлайн.

Bitcoin Cash банкомат

В допълнение към горното, знаете ли, че можете да купите Bitcoin Cash и през банкомат? За да уточним, терминалите, за които говорим, не са средните ви банкомати. Вместо това те ви позволяват да купувате криптовалута лично.

Банкоматите за Bitcoin Cash са разпръснати по целия свят в различни магазини, летища и улици. Казано по-просто, ще вмъквате истински пари в машината. След това машината ви казва колко BCH монети можете да получите за парите си.

Важно е да се отбележи, че някои банкомати за криптовалута ще таксуват до 20% за размяната – което прави това един от най-скъпите начини за закупуване на Bitcoin Cash.

Как да купя Bitcoin Cash 2021 – Присъдата

Говорихме за купища различни фактори по темата как да закупите Bitcoin Cash. Досега трябва да сте готови да започнете да купувате цифровия актив.

Преди да започнете, ще трябва да намерите достоен и уважаван брокер, който е регулиран. За това препоръчваме eToro. Сайтът е без комисионна, лесен за използване и регулиран от множество органи по целия свят.

И накрая, по отношение на съхранението на вашите Bitcoin Cash – не е нужно да се притеснявате за това в eToro. Това е така, защото регулираният брокер ще държи вашите BCH монети вместо вас. Като такива не е нужно да правите нищо друго, докато не решите да осребрите!

eToro – Най-добрата платформа за закупуване на Bitcoin Cash BCH

eToro се доказаха като надеждни в крипто индустрията в продължение на много години – препоръчваме ви да ги изпробвате.

Виртуалните валути са силно нестабилни. Вашият капитал е изложен на риск.

Често задавани въпроси

Колко лесно е да закупите Bitcoin Cash?

Никога не е било по-лесно да купувате Bitcoin Cash, особено ако го правите чрез лицензиран брокер. Потърсете платформи с удобен за начинаещи уебсайт и нулева – ако не и ниска – комисионна.

Кой е най-безопасният начин за закупуване на Bitcoin Cash?

Несъмнено най-сигурният начин за закупуване на Bitcoin Cash е като се регистрирате в регулирана брокерска фирма като любимия за начинаещи eToro. Тази платформа се регулира от FCA (Великобритания), ASIC (Австралия) и CySEC (Кипър). Също така е регистриран във FINRA (САЩ)..

Мога ли да купя $ 100 Bitcoin Cash?

Да. Можете да си купите $ 100 Bitcoin Cash. В eToro можете да започнете да купувате цифрови валути от $ 25 и нагоре.

Можете ли да загубите пари на Bitcoin Cash?

Да. Когато купувате или продавате какъвто и да е финансов актив, има потенциал да нанесете загуба в даден момент по линията. От решаващо значение е, че ако прогнозирате неправилно бъдещата стойност на Bitcoin Cash, вие правите загуба.

Кое е най-много биткойн кеш на стойност?

Най-много биткойн кеш на стойност е 4 355 долара, които са достигнати през декември 2017 г..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me