Как да закупите биткойн – Ръководство за начинаещи

Продължавайте да чувате за биткойни и да се чудите как можете да купите биткойн? Прочетете нашето ръководство за начинаещи за това как да закупите BTC днес!

Чували ли сте шума около биткойните и искате да се включите в действието? Ако е така, никога преди не е било толкова лесно да купувате биткойн от уюта на дома си. Всъщност, ако имате на разположение дебитна / кредитна карта или електронен портфейл – можете да закупите Биткойн за по-малко от 10 минути.

Ако искате да направите покупка точно сега, но нямате и най-малката идея откъде да започнете, стигнали сте до правилното място.

В това Как да купя Bitcoin Guide, ще обсъдим многото начини, по които можете да инвестирате в тази авангардна цифрова валута. Ще разгледаме какъв вид такси трябва да очаквате да платите, как да изберем най-добрия биткойн брокер и в крайна сметка – стъпките, необходими за закупуване на биткойн днес.

Съдържание

Как да закупите биткойн: 5 стъпки

Стъпка 1: Изберете онлайн биткойн брокер или борса

Стъпка 2: Изгответе инвестиционен план

Стъпка 3: Отворете Bitcoin Broker Account

Стъпка 4: Депозирайте малко средства

Стъпка 5: Настройте търговска поръчка

Стъпка 6: Съхранение на вашите биткойни

Стъпка 7: Продажба на вашите биткойни

Други начини за закупуване на биткойн през 2021 г.

Как да закупите биткойн 2021 – присъдата

Contents

Как да закупите биткойн в 5 стъпки

За да купите BTC, първата стъпка е да отворите акаунт с регулирана борса, да депозирате средства, да изберете биткойн от списъка на платформата за търговия и накрая да проверите & потвърдете, че биткойните са добавени към вашия портфейл.

По-долу обясняваме 5-те стъпки, необходими за закупуване на биткойн в момента:

Етап 1: Отворете сметка при регулиран биткойн брокер

Стъпка 2: Незабавно депозирайте средства с дебитна / кредитна карта или електронен портфейл

Стъпка 3: Насочете се към зоната за търговия с криптовалути и изберете Bitcoin

Стъпка 4: Въведете сумата, която искате да купите

Стъпка 5: Потвърдете поръчката и добавете монетите към портфейла си

По-долу, ние ви показваме как да купувате биткойн днес. Ще ви преведем през стъпките за избор на брокер, разбиране на потенциалните рискове и ползи и завършване на вашата биткойн инвестиция по възможно най-безопасния начин.

Стъпка 1: Изберете онлайн биткойн брокер или борса

Не се заблуждавайте – ако искате да купите Bitcoin онлайн, първо ще трябва отворете сметка с брокер или борса на трета страна. Ако изберете първата, ще можете да купувате биткойн директно от брокера.

И последното – това означава, че ще обменяте Биткойн за друга криптовалута като Ethereum или Ripple. Без съмнение използването на регулиран биткойн брокер е далеч по-добрият вариант – не само от гледна точка на удобство и рентабилност, но и безопасност.

Като цяло има много фактори, които трябва да вземете предвид, преди да изберете доставчик, от който да закупите биткойн – много от които обсъждаме по-долу.

Важни фактори, които трябва да имате предвид, преди да изберете биткойн борса

1. Регламент

Първо и най-важното, настоятелно ви препоръчваме да използвате само платформа, която е регулирана. По този начин можете да се чувствате уверени, че парите ви са в сигурни ръце.

В края на краищата, криптовалутната индустрия е изпълнена с истории за хакове с много милиарди долари – така че безопасността и сигурността трябва да са на върха на вашия приоритетен списък.

От една страна, имате брокери като eToro които се регулират от четири отделни тела от първи ред. Това включва FCA (Великобритания), CySEC (Кипър), ASIC (Австралия) и FinCEN (САЩ). Това идва с купища регулаторни ползи – като например изискване за разделяне на средствата на клиентите.

В другия край на спектъра имате криптовалутни борси на трети страни, които работят на 100% нерегламентиран начин.

Те често са популярни за тези, които искат да купуват биткойн анонимно или с ливъридж. Но парите ви са изложени на сериозен риск при избора на платформа, която не е лицензирана от уважаван орган – толкова важно е – придържайте се към регулирани брокери като eToro.

2. Начини на плащане

По времето, не толкова отдавна, възможността да купувате биткойн онлайн беше кошмар. Трябваше да отворите сметка с недобросъвестна борса, която ви позволяваше само да депозирате средства чрез банков превод.

В някои случаи отнемането на средствата ще отнеме до месец. Бързо напред към 2021 г. и никога не е било по-лесно да купувате биткойн – не на последно място, защото най-добрите брокери ще приемат дебитни / кредитни карти.

Това ви позволява незабавно да депозирате средства и по този начин – купувайте биткойн веднага. Популярният сайт за търговия eToro също ви позволява да депозирате средства в Paypal, Skrill и Neteller. Тези популярни електронни портфейли са чудесни за добавяне на допълнителен слой сигурност при покупката ви.

От друга страна, може да искате да избегнете биткойн брокери, които приемат само банкови преводи – тъй като покупката ви ще бъде забавена с няколко дни.

3. Такси и комисионни

Когато купувате Bitcoin онлайн чрез брокер – разбира се, ще трябва да платите някаква такса. Сумата, която плащате, ще варира значително, както и начинът, по който ви таксуват.

С това казано, по-голямата част от биткойн брокерите ще начисляват променлива такса. Например, добре познатият брокер Coinbase таксува приблизително 1,5% на сделка. Това означава, че ще бъдете таксувани, когато купувате биткойн и отново, когато продавате.

Например, ако сте купили Bitcoin на стойност $ 1000, комисионна от 1,5% би довела до такса от $ 15. След това, ако осребрите биткойна си, когато той се оценява на 1300 долара, комисионната ви от 1,5% ще ви струва 19,50 долара.

Трябва също да отбележим, че Coinbase таксува 3,99% за депозити в дебитни карти – така че при инвестиция от 1000 щатски долара това са допълнителни 39 долара. Като цяло – закупуването на биткойн само на стойност $ 1000 в Coinbase ви струва $ 73.50.

Това е супер скъпо, поради което предлагаме да използвате евтин биткойн брокер като eToro. Същите обстоятелства, изброени по-горе, няма да ви струват нищо в комисионна – тъй като брокерът ви позволява да купувате биткойн без такса.

Ако искате да закупите Bitcoin BTC бързо и лесно, с 0% комисионна, разгледайте eToro борса!

Ако депозирате средства във валута, различна от щатски долари – ще платите валутна такса от 0,5%. Като такъв, най-много, което бихте платили за закупуване на биткойн на стойност $ 1000 в eToro, е само $ 5 – за разлика от $ 73,50 в Coinbase!

4. Други важни фактори

Наред с регулацията, поддържаните методи на плащане и таксите / комисионните – има много други фактори, които трябва да проверите, преди да изберете биткойн брокер.

Това включва:

  • Удобство за потребителя: Ако искате да закупите биткойн за първи път, има смисъл да изберете платформа, която е благосклонна към начинаещите. С това имаме предвид, че брокерът трябва да предложи плавен и отчетлив инвестиционен процес, който не изисква предварителни познания за търговия или биткойн.
  • Минимална инвестиция: Биткойнът е силно спекулативен клас активи. Като такива, ако не сте свикнали с повишена волатилност на цените, може да искате да изберете брокер, който ви позволява да инвестирате малки суми. eToro например ви позволява да купувате биткойн с инвестиция от само $ 25. Това е без значение за повечето хора.
  • Съхранение: Въпреки че по-късно обхващаме съхранението по-подробно, трябва да разберете какво се случва с вашите биткойни след покупка. Например, докато регулираният брокер eToro съхранява вашите биткойни от ваше име, други платформи изискват да изтеглите монетите в частен портфейл. Последното няма да е подходящо за начинаещи.

Както можете да видите от горното, има какво да се помисли при избора на онлайн платформа за закупуване на биткойн. Това може да отнеме време, когато вземете предвид стотиците доставчици, активни в пространството.

Стъпка 2: Изгответе инвестиционен план

има план, как да закупите биткойн

Преди да стигнете до етапа на закупуване на биткойн онлайн, има смисъл да измислите инвестиционен план. Това ще гарантира, че имате предвид ясни цели, вместо да инвестирате със затворени очи.

Имайки това предвид, по-долу ще намерите набор от показатели, които да вземете предвид при създаването на инвестиционен план за биткойн.

Дългосрочни или краткосрочни

Първо трябва да прецените дали искате да закупите биткойн като дългосрочна инвестиция или да се възползвате от краткосрочно движение на цените. Ако е първият, това е известно като стратегия „купувай и задръж“.

С други думи, ще купувате биткойн и ще държите монетите си в продължение на много месеци или години. Това е по-подходящо за „средния“ инвеститор, тъй като ще бъдете по-малко загрижени за краткосрочната нестабилност.

Вместо това ще купите биткойн и вероятно ще забравите за него, докато не се стигне до осребряване. От друга страна, някои хора лъжат да купуват биткойн, за да се възползват от по-високите от нормалните нива на волатилност на криптовалутата.

Например не е необичайно цената на биткойните да се покачва или понижава с 5-10% за един ден на търговия. Като такъв, ако имате известен опит в краткосрочната търговия, тогава биткойнът може да бъде чудесен актив за разглеждане.

Целева цена на биткойн

Макар и да не са задължителни, много опитни инвеститори ще имат предвид ценова цел. Да предположим например, че сте закупили биткойн, когато той е струвал 8 000 долара. Инвестирахте общо $ 10 000 и искате да удвоите парите си. Като такава, вашата цел за печалба е ръст от 100%.

Прочетете още: Прогноза за цената на биткойн: Колко ще си струва през 2021 г. и след това?

Някои биткойн инвеститори нямат интерес от печалби от 100% и ще гледат на това като на скромно. Това е така, защото мнозина вярват, че биткойнът в крайна сметка ще стане основен – каквото и да изглежда.

Важно е да запомните, че цената на биткойните е струвала по-малко от 1 цент преди десетилетие. С високи стойности от 20 000 долара за всички времена, това означава, че биткойнът е нараснал с почти 200 милиона процента в сравнение с първите няколко години на търговия.

Помислете за редовни инвестиции

Ефективното синхронизиране на пазара за търговия с криптовалути е супер предизвикателство. Причината е, че тази конкретна сцена на търговия се движи по непредсказуем начин. За разлика от традиционните фондови пазари – които се възползват от почти 100 години променливи данни, Bitcoin стартира едва през 2009 г..

Като такъв, най-добрият начин за насочване на биткойн може да бъде извършването на малки, несъществени инвестиции. Например – и както беше отбелязано по-рано, регулираният брокер eToro ви позволява да инвестирате само $ 25 на сделка.

Това означава, че можете лесно да инвестирате малко в края на всеки месец. В допълнение към това, редовното инвестиране на биткойн ще ви позволи да се възползвате от усредняването на разходите за долари. Това означава, че всеки път, когато купувате повече биткойни, ще го правите на различна цена.

Казано по-просто, ако вярвате, че Bitcoin е тук, за да остане, това ви позволява да купувате дигиталната валута с отстъпка, когато стойността й продължава да намалява.

Мислили ли сте да купувате Биткойн?

Стъпка 3: Отворете Bitcoin Broker Account

След като сте избрали онлайн брокер, от когото да закупите биткойн, това е случай на откриване на сметка. Това работи по абсолютно същия начин като регистрацията при борсов посредник, доколкото ще трябва да предоставите някаква лична информация.

Това включва вашето пълно име, националност, домашен адрес, дата на раждане и данни за контакт. Сега, ако използвате регулиран брокер за закупуване на биткойн – какъвто трябва да бъдете, тогава ще трябва – но със сигурност ще трябва да потвърдите самоличността си.

Това е известно като процес „Познай своя клиент“ (KYC) и това е нещо, което се изисква от регулаторите. Всичко, което трябва да направите, е да качите копие на издадения от държавата документ за самоличност (паспорт, шофьорска книжка, национална лична карта) и доказателство за адрес (извлечение от банкова сметка, сметка за комунални услуги и др.),

Лошата новина е, че много биткойн брокери отнемат няколко дни, за да валидират вашите документи, тъй като разчитат единствено на ръчни екипи за проверка. Добрата новина е, че платформите за нова епоха харесват eToro автоматизира процеса на проверка. Това означава, че в повечето случаи акаунтът ви ще бъде одобрен незабавно.

Стъпка 4: Депозирайте малко средства

След като отворите акаунт при избрания от вас биткойн брокер, е време да добавите малко средства. Дали това е безпроблемен процес в крайна сметка ще зависи от поддържаните видове начини на плащане.

Например можете да избирате от дебитна карта, кредитна карта, Paypal, Neteller и Skrill. Това са всички методи за незабавен депозит, което означава, че можете да купите биткойн веднага.

За съжаление, някои добре познати платформи поддържат само традиционни банкови преводи. Както беше отбелязано по-рано, това означава, че ще трябва да изчакате 2-3 работни дни, за да пристигнат средствата. До този момент може би сте пропуснали възможността да закупите биткойн на изгодна цена!

Трябва също да отбележим, че повечето биткойн платформи ще имат политика за минимален депозит. Подобно на таксите за посредничество, това може да варира изключително много. С това трябва да очаквате да депозирате поне $ 50 – $ 200, в зависимост от избраната от вас платформа.

Стъпка 5: Настройте търговска поръчка

купуват битоцин, биткойн поръчка

Независимо дали купувате биткойн, акции със сини чипове или някакъв клас активи по този въпрос – ще трябва да настроите някакъв ред за търговия. Казано по-просто, това позволява на брокера да разбере какво искате да постигнете.

Въпреки че конкретното оформление на формуляра за поръчки може да варира от брокер до брокер, обикновено трябва да попълните следните полета:

Купете поръчка

Някои платформи за търговия ви позволяват да спекулирате с цената на биткойн нагоре и надолу. Ако случаят е такъв, ще ви бъде предложена както поръчка „купувам“, така и „продавам“.

Без да възнамерявате да заявявате очевидното, ако искате да купите биткойн, защото смятате, че стойността му ще се увеличи, трябва да изберете „поръчка за покупка“.

Ще се изненадате колко много начинаещи правят тази грешка, така че бъдете изключително бдителни.

Лимит или пазарна поръчка

Водещи биткойн брокери като eToro ви дават по-голяма гъвкавост при избора на покупна цена. В края на краищата стойността на биткойн ще се променя на секунда по секунда, така че има смисъл да инвестирате на възможно най-изгодна цена.

Така че, ако трябва да изберете „ограничена“ поръчка, това ви позволява да изберете цената, която плащате за закупуване на биткойн. Например, да предположим, че в момента биткойн се оценява на $ 15 000, но искате да инвестирате само в криптовалутата, продължава да се покачва и достига 16 000 долара.

Чрез поставяне на лимитирана поръчка вашата покупка на биткойн ще бъде изпълнена само ако и когато цената достигне $ 16 000. Ако не стане, поръчката ви ще остане в очакване, докато не я анулирате.

С това казано, по-голямата част от начинаещите ще се придържат към класическия „пазарен“ ред. Казано по-просто, това ще изпълни незабавно вашата покупка на биткойн.

По отношение на това, което ще платите, ще получите следващата налична цена. Например, ако биткойнът е на цена от 14 500 долара – тогава вероятно поръчката ви ще бъде попълнена с няколко долара над или под тази цифра.

Залог

Разбира се, вие също трябва да уведомите избрания от вас брокер колко биткойн искате да купите. Обикновено можете да изберете всяка сума, която ви харесва, стига да отговаряте на посочения минимум.

Още веднъж, това е само $ 25 в eToro – но някои брокери изискват сума на инвестицията, която е значително по-висока.

Потвърди поръчката

И накрая, след като сте доволни от вашата лимитна / пазарна поръчка и посочения размер на залога, трябва да потвърдите поръчката. След като го направите, биткойнът ще бъде добавен към вашето портфолио при избрания от вас брокер.

Стъпка 6: Съхранение на вашите биткойни

цифров портфейл, купувайте биткойн

Биткойн е цифрова валута, която не съществува във физическа форма като банкноти от паунд или доларови банкноти. Вместо това биткойнът живее на децентрализирана книга, наречена „блокчейн“. По-просто казано, това означава, че биткойн мрежата не се притежава или контролира от нито едно лице или юридическо лице.

Като се вземе това предвид, стандартният процес на съхранение на биткойн изисква цифров портфейл. Това може да бъде изтеглено на вашето настолно устройство или мобилен телефон чрез приложение. Има и уеб портфейли, които ви позволяват да получите достъп до своите биткойни чрез онлайн браузър.

Въпреки че много ентусиасти на биткойни харесват идеята да изтеглят монетите си в частен портфейл – впоследствие им дават 100% контрол върху средствата си, това всъщност не е подходящо за някой без необходимото ноу-хау.

Ето защо смятаме, че е по-добре да купувате биткойн от регулиран брокер, за да запазят инвестицията ви за вас. Например веднъж ти купувайте биткойн в eToro, не е нужно да се притеснявате, че ще му изпратите децентрализиран цифров портфейл. Вместо това средствата ще останат в eToro, докато не решите да ги изтеглите.

Стъпка 7: Продажба на вашите биткойни

Този раздел ще ни види как приключваме нашето ръководство за това как да купуваме биткойн през 2021 г. В крайна сметка, ако искате да купите биткойн онлайн, това е вероятно, защото търсите финансова печалба.

Тоест, основната цел е да продадете биткойн за повече, отколкото сте платили първоначално. Когато времето евентуално дойде, ще искате да осребрите своите биткойни по най-лесния и рентабилен начин.

Дали ще можете или не, ще зависи от метода, който сте използвали, когато сте купили монетите. Например, ако сте направили покупка чрез доверен брокер, можете да продадете своя биткойн обратно в брой за броени секунди.

Всъщност, тъй като криптовалутата може да се купува и продава 24 часа на ден в eToro, веднага щом кликнете върху бутона „Продавам“, парите ще се появят във вашия eToro акаунт. След това можете да изтеглите парите направо обратно към вашата дебитна / кредитна карта, електронен портфейл или банкова сметка.

Ако обаче сте избрали да купите биткойн и след това да го изтеглите в частен портфейл, процесът на теглене е много по-тромав. Първо, трябва да прехвърлите средствата от личния си портфейл в портфейла на избраната от вас борса за криптовалута.

След това ще трябва да обмените биткойните за реална валута като USD или EUR. Това, разбира се, ще бъде срещу заплащане. След това ще трябва да извършите банков превод.

Други начини за закупуване на биткойн през 2021 г.

Търсите конкретен начин за закупуване на биткойн през 2021 г., който не сме разгледали съвсем в това ръководство? Ако е така, проверете изброените по-долу опции, които също имате на разположение.

Купете биткойн дебитна карта

Повечето начинаещи често търсят да купят биткойн с дебитна карта. Това е така, защото дебитните карти са нещо, което повечето от нас притежават – и транзакциите обикновено се обработват незабавно.

В допълнение към това, когато става въпрос за осребряване на вашите биткойни, повечето платформи ви позволяват да изпращате средствата обратно към същата дебитна карта. eToro, например ви позволява да депозирате средства с дебитна карта с едно щракване на бутон.

Всичко, което трябва да направите, е да въведете данните на картата си и да постигнете минимален депозит от $ 200 и сте готови. Поддържаните типове дебитни карти включват Visa, Visa Electron, MasterCard и Maestro.

Купете биткойн кредитна карта

Ако искате да закупите биткойн с кредитна карта, това е възможно. Трябва обаче да изясним, че издателят на вашата кредитна карта може да начисли такса за „авансово плащане“ за покупката.

Това не винаги е така, но ако е така, тогава това обикновено възлиза на 3% от сумата на покупката. Лихвата върху авансовите плащания в брой веднага започва, така че имайте предвид това.

Независимо от това, eToro отново ви позволява да депозирате средства с кредитна карта. Транзакцията се обработва незабавно и можете да изтеглите парите си обратно към същата карта, когато става въпрос за осребряване на вашите биткойни.

Купете Bitcoin Paypal

Paypal е още една опция, с която разполагате, когато става въпрос за закупуване на Bitcoin онлайн.

Всъщност, ако успеете да намерите платформа, която поддържа този популярен електронен портфейл, обикновено ще се възползвате от незабавна транзакция.

Тегленията обикновено се обработват по-бързо от дебитните / кредитните карти. eToro предлага добър избор от електронни портфейли – включително Paypal. Той също така поддържа Skrill и Neteller.

Биткойн банкомат

Трябва също да се позовем на биткойн банкомати. Казано по-просто, това са физически банкомати, разпръснати по целия свят, които ви позволяват да вкарвате студено твърди пари. На свой ред получавате еквивалентна сума биткойн – по-малко такси.

От една страна, това е чудесна възможност за тези от вас, които искат да избягват да купуват биткойн онлайн и вместо това предпочитат офлайн преживяване. Въпреки това банкоматите за биткойн – макар и удобни, но идват с няколко недостатъка.

Например таксите често ще ви струват над 10% – което е огромно. Също така трябва да се чувствате добре с експлоатацията на частни портфейли Bitcxoib, тъй като ще трябва да прехвърлите средствата след извършване на покупката.

Това може да стане чрез сканиране на QR кода в мобилния ви портфейл. Или, като извършите ръчно прехвърляне по-късно от частните ключове, показани на разписката, която Bitcoin банкоматът отпечатва.

Как да закупите биткойн 2021 – присъдата

купуване на биткойн

В обобщение, това ръководство показа много неща, които трябва да имате предвид, когато купувате биткойн онлайн. Както заключихме, най-лесният и рентабилен начин е да се използва брокер.

Например нашата най-високо оценена платформа eToro – което се регулира от четири уважавани органи, ви позволява незабавно да купувате биткойн с дебитна / кредитна карта или електронен портфейл.

Най-хубавото при eToro е, че той не начислява никакви комисионни – така че можете да закупите биткойн в 100% безплатна среда!

И разбира се, тъй като няма изискване да изтеглите биткойните си в частен портфейл, отнема само няколко секунди, за да осребрите инвестицията си.

Целият процес на закупуване на биткойни, описан по-горе, отне по-малко от 5 минути. Създайте акаунт, потвърдете номера на мобилния си телефон, добавете начин на плащане, купете Bitcoin и проверете вашия Bitcoin цифров портфейл.

eToro – Купете биткойн с 0% комисионна

еторо брокер

eToro се доказаха като надеждни в крипто индустрията в продължение на много години – препоръчваме ви да ги изпробвате.

Често задавани въпроси

Колко лесно е да закупите биткойн?

Сега е изключително лесно да закупите биткойн – но това в крайна сметка ще зависи от избраната от вас онлайн платформа.

Например, ще искате да изберете брокер, който приема начини за незабавно плащане като дебитна / кредитна карта или електронен портфейл. По този начин можете да закупите биткойн от уюта на вашия дом само с няколко кликвания.

Кой е най-безопасният начин за закупуване на биткойн?

Най-сигурният начин да закупите биткойн е да използвате напълно регулиран онлайн брокер. Това трябва да включва уважаван орган за лицензиране като FCA (Великобритания), ASIC (Австралия) или SEC (САЩ).

Мога ли да купя 100 долара биткойн?

Със сигурност можете. Всъщност използва регулиран брокер eToro – можете да закупите само от $ 25 биткойн!

Можете ли да загубите пари от биткойн?

Независимо дали става дума за акции, облигации, ETF или биткойн – всички финансови активи могат да доведат до загуба. В крайна сметка стойността на биткойн ще се покачва и намалява на отворения пазар. В крайна сметка, ако продадете своя биткойн за по-малко, отколкото сте платили, ще загубите пари.

Кое е най-много биткойн на стойност?

Биткойн за последно достигна рекордите си за всички времена през 2021 г. – където достигна цена от 58 000 долара.

Ако сте използвали този урок за това как да закупите биткойн и сте го намерили за полезен, моля, споделете го.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me