Как да закупите Dogecoin – Ръководство за начинаещи

Doge сега е една от най-популярните криптовалути в света.

2021 година беше невероятно добра за Dogecoin. Родена от шега през 2013 г., тази виртуална валута предприе неочакван обрат към доброто – след популяризирането от Илон Мъск и други известни личности.

За броени месеци пазарната капитализация на Dogecoin надхвърли $ 6 милиарда, което означава, че сега е една от най-популярните криптовалути в космоса.

Ако искате да получите част от действието, със сигурност сте на правилното място.

В нашата обширна Как да купя ръководство за Dogecoin, ще ви преведем през процеса на получаване на тази популярна цифрова монета.

Най-важното е, че ви казваме какво трябва да търсите в Dogecoin брокер и как можете веднага да започнете да инвестирате в този цифров актив.

Contents

Как да закупите Dogecoin в 4 стъпки:

 • Изберете борса, за да купите Dogecoin.
 • Финансирайте сметката си.
 • Купете Dogecoin.
 • Прехвърлете вашия DOGE във вашия цифров портфейл.

Как да закупите Dogecoin онлайн – Ръководство стъпка по стъпка

Стъпка 1: Изберете онлайн брокер или борса

Най-важната стъпка, докато мислите за това как да закупите Dogecoin, е да намерите надежден онлайн брокер, който може да гарантира както сигурност, така и прозрачност на всички ваши инвестиции.

На крипто платформи на трети страни можете да закупите Dogecoin в замяна на други цифрови валути. Въпреки това е вероятно такива борси да нямат лиценз от регулаторен орган – и като такъв, тази опция е най-добре да се избягва.

От друга страна, ако изберете регулирана платформа, вашите интереси като инвеститор ще бъдат защитени и парите ви ще бъдат защитени.

Имайки това предвид, нека да разгледаме различните показатели, които ще ви помогнат да намерите надежден брокер за криптовалути в лова си, за да купите Dogecoin.

Регламент

За да разгледате предишната точка, най-добре е да дадете приоритет на регулирането на вашия брокер, когато решавате как да купувате Dogecoin онлайн.


Това е преди всичко защото брокерът е нерегламентиран – това означава, че няма авторитетен орган, който да ги следи.

От друга страна, регулирането от сериозни и уважавани органи като FCA, CySEC и ASIC ще гарантира, че сте защитени срещу брокер, който е готов да използва неволни и неопитни инвеститори.

Освен това нерегламентираните пространства също могат да бъдат склонни към заплахи за сигурността – което означава, че вашият търговски капитал винаги ще бъде изложен на риск. Дори ако такива борси са добронамерени, в случай че парите ви попаднат в грешните ръце, вие ще бъдете сами.

 • В другия край на спектъра – за регулирани брокери, безопасността на вашите средства се дава с най-висок приоритет.
 • Тези платформи трябва да поддържат клиентски средства по отделни банкови сметки, да си партнират с банки от първо ниво и да прилагат други мерки за сигурност.
 • Освен това някои регулирани брокери ще имат и схеми за компенсации, които ще осигурят допълнителна защита на вашия капитал и ще предложат максимална прозрачност.

Наред с безопасността на вашите пари за търговия, вие също трябва да обмислите как ще съхранявате вашия Dogecoin.

 • Един от начините да направите това е да изберете регулиран брокер, който също предлага услуги за крипто портфейл.
 • По този начин можете да задържите инвестицията си в Dogecoin на самата вашата брокерска платформа – защитавайки всичките си търговски фондове и цифрови активи под един покрив.

Алтернативата е да изтеглите цифровия си актив от брокерската сметка и да го съхраните в крипто портфейл на трета страна. В този случай обаче вие ​​също ще бъдете отговорни за съхраняването на вашия личен ключ (паролата ви за портфейла на Dogecoin).

начини за плащане

Когато избирате онлайн брокер, от съществено значение е лекотата и удобството за закупуване на Dogecoin с предпочитания от вас начин на плащане.

В ранните дни на криптовалутите беше караница да се докопате до дигитална монета. Единствената налична опция за плащане беше продължителният метод на банков превод – където вероятно ще трябва да изчакате дни или дори седмици, за да бъде обработена транзакцията ви.

Най-добрите Dogecoin брокери ще ви позволят да депозирате и изтеглите средствата си, като използвате различни методи на плащане.

Ще имате възможност да избирате между конвенционален банков превод до незабавни транзакции с дебитни / кредитни карти. Някои крипто брокери – като eToro, също са съвместими с електронни портфейли като Neteller, PayPal, Skrill и др..

Такси и комисионни

Преди да се качите на борда на Dogecoin брокер, ще искате да обмислите какви са вашите инвестиционни цели и колко сте готови да платите в таксите за търговия.

Брокерите на Dogecoin правят пари чрез комисионни за търговия и такси в замяна на това, че ви дават достъп до желания от вас пазар. Това им позволява да предлагат първокласни услуги за търговия, както и да ви осигурят безпрепятствен достъп до избраната от вас криптовалута.

Въпреки това, включените такси за търговия могат лесно да се добавят. Поради тази причина, когато изберете онлайн брокер, който да купи Dogecoin, трябва да сте сигурни, че сте проверили какви такси са включени.

Онлайн крипто брокерите се различават по отношение на включените такси. Често тя варира в зависимост от размера на инвестицията, която правите в Dogecoin.

Нека ви нарисуваме по-ясна картина:

 • На борсата за криптовалута Coinbase, вие сте длъжни да платите 1,49% за всички сделки.
 • Като такива плащате това, когато купувате цифрова валута, а също и когато я продавате.
 • Например, ако създадете поръчка за покупка от $ 1000 – в крайна сметка ще платите $ 14.90 (1.49% от $ 1000) комисионна.
 • Ако бяхте увеличили залога си до $ 5000, комисионната ви щеше да достигне $ 74,50

За да разгледаме допълнително, ето как ще работи практическата търговия с Dogecoin:

 • Решавате да инвестирате $ 1000 в Dogecoin с поръчка за покупка.
 • Ако плащате комисионна от 1,49% – предавате 14,90 $ на брокера.
 • След известно време вашата инвестиция в Dogecoin вече струва 2000 долара – и така решавате да изплатите.
 • Отново – вие трябва да платите 1,49% комисионна – което е $ 29,80.
 • Така общо вашата комисионна за тази сделка възлиза на 44,70 $

Както е очевидно от този пример, това, което може да ви се стори като пренебрежимо малка такса, може лесно да добави значителна сума – това може да ви изяде печалбите.

Ето защо трябва да сте напълно наясно с какво се захващате, когато вземате решение за брокер. Въпреки това можете да намерите онлайн брокери, които ви начисляват нулеви комисионни при сделки с криптовалута – като eToro.

В допълнение към комисионните за търговия, вие също трябва да внимавате за всякакви такси за транзакции, докато правите депозити и тегления от вашата търговска сметка.

Други важни фактори

Въпреки че регулациите и таксите за търговия са на първо място в нашите критерии за подбор, това не са единствените фактори, които определят ефективността на онлайн брокер.

Ако имате нужда от безпроблемно потребителско изживяване, трябва да вземете предвид и следните аспекти на платформата Dogecoin:

 • Удобство за потребителя: Удобството на потребителя на онлайн брокер ще определи колко лесно е да правите поръчки на Dogecoin на платформата. Дори и с десетки функции и многобройни ресурси, ако не можете лесно да навигирате в уебсайта – това само ще усложни процеса. Лесният за използване интерфейс също ще гарантира, че платформата се харесва както на начинаещи, така и на опитни търговци.
 • Минимална инвестиция: Брокерските платформи се различават и по отношение на минималните инвестиции. Докато някои брокери ви позволяват да купувате Dogecoins с по-малък размер на капитала, други може да поискат залог в стотици долари.
 • Съхранение: Както споменахме по-рано, вие също ще трябва да помислите как ще съхранявате вашия Dogecoin. Някои брокери са интегрирани с крипто портфейли, които ви позволяват да съхранявате вашите цифрови валути без допълнителни разходи. По този начин не е нужно да се притеснявате да намерите доставчик, който предлага услуги за безопасен цифров портфейл.

Стъпка 2: Изгответе план за инвестиции в Dogecoin

Всеки инвеститор в криптовалута ще има предвид стратегия, която му позволява да взема решения за търговия въз основа на своите цели.

Това ви позволява да оставите емоционалните фактори на бордюра, за да можете да се подготвите да останете незасегнати от краткосрочните колебания на пазара на Dogecoin.

На този силно нестабилен пазар времето е всичко. По-високите рискове могат да доведат до значителни печалби – но трябва да помислите за своите инвестиционни цели.

За тези, които са напълно начинаещи, тук ще очертаем няколко популярни стратегии за Dogecoin, които да разгледаме.

Дългосрочни или краткосрочни

Докато преглеждате как да купите Dogecoin – едно от първите неща, които трябва да решите, е дали искате да бъдете в играта дългосрочно или краткосрочно.

Ако имате предвид краткосрочен план – вашата цел е да се възползвате от краткосрочните движения на цените на пазара на Dogecoin.

В този случай ще правите поръчки за покупка на Dogecoin с вашия онлайн брокер – и ще осребрявате позицията си в рамките на седмици, дни или понякога дори минути.

Тъй като криптовалутите се радват на до голяма степен нестабилен пазар – можете да видите значителни промени в цените през един търговски ден. Следователно – ако сте в състояние правилно да определите времето за поръчките си, можете да постигнете атрактивни печалби чрез краткосрочно инвестиране.

От друга страна, ако изберете дългосрочната стратегия – изобщо не трябва да се занимавате с краткосрочни колебания на Dogecoin. Вместо това ще ‘купувате и държите’ вашия Dogecoin в продължение на седмици, месеци или години, докато времето се почувства подходящо за вас да осребрите и увеличите максимално печалбите си.

Целева цена на Dogecoin

Както споменахме по-горе, най-добре е да имате ясна цел, когато мислите как да купите Dogecoin. Много търговци си поставят тази цел по отношение на целевите цени.

Например,

 • Да речем, че инвестирате в Dogecoin на входна цена от 0,055 долара.
 • Вашата цел е да удвоите инвестицията си.
 • Като такъв – искате цената на Dogecoin да се увеличи до 0,110 долара.
 • Ако целта ви е да утроите инвестицията си – целевата ви цена ще бъде $ 0,165 и т.н..

Това може да изглежда почти невъзможна цел. Но като се има предвид вниманието, което Dogecoin получи през последните няколко месеца – това може да е постижимо в края на краищата.

За да ви дадем представа – на 31 декември 2020 г. Dogecoin беше на цена от $ 0,0046 за монета. Бързо напред до два месеца по-късно – и цената на Dogecoin беше 0,056 долара.

Това е приблизително увеличение от 1,117% – което прави впечатление, че експоненциалните печалби наистина са възможни,

Помислете за редовни инвестиции

Понятието инвестиция често се свързва с залагане на големи суми върху актив. Можете обаче да печелите и като правите по-малки, но последователни инвестиции.

Например, можете да купите Dogecoin, като залагате редовно скромни суми, вместо да рискувате целия си търговски капитал наведнъж.

Този подход е по-бавен и стабилен, но ви позволява да ограничите рисковете си до минимум. Тъй като криптовалутите са силно нестабилни – възможно е да можете да правите достойни възвръщаемости в продължение на седмици или месеци.

Ако изберете този път – ще трябва да намерите онлайн брокер, който е задал минималната си сума за инвестиция в долния край. Това ще ви позволи да залагате по-малки суми на Dogecoin, без да се налага да рискувате големи суми.

Стъпка 3: Отворете сметка в Dogecoin Broker

От въвеждането на онлайн брокери за вас стана изключително лесно да отворите търговска сметка, за да инвестирате в Dogecoin. Процесът не е толкова различен от създаването на потребителски акаунт във всяка друга финансова услуга.

Просто трябва да отидете на уебсайта на избрания от вас регулиран брокер на Dogecoin и да намерите бутона „Регистрация“.

Следващата стъпка е да предоставите лични данни, включително вашето име, телефонен номер, имейл, домашен адрес и дата на раждане. Регулираните брокери също ще изискват документ за самоличност със снимка, като паспорт или национална лична карта.

За доказателство на вашия адрес на обитаване – обикновено можете да представите сметка за комунални услуги или извлечение от банкова сметка. Ако сте подготвили всички необходими документи – процесът може да приключи много бързо и акаунтът ви ще бъде настроен на брокерската платформа.

Стъпка 4: Депозирайте малко средства

След като отворите сметката си, ще трябва да добавите малко средства. Изберете предпочитания от вас начин на плащане от поддържаните от вашия брокер.

Най-бързият начин да добавите пари е да депозирате чрез кредитна / дебитна карта или електронен портфейл като PayPal.

Можете също така да изберете банков превод – но може да отнеме между един и три работни дни, докато парите се появят в сметката ви – понякога по-дълго.

Стъпка 5: Създайте поръчка на Dogecoin

В този момент имате търговска сметка и средства, готови да започнете да инвестирате. Сега остава само да направите първата си поръчка на Dogecoin.

Поръчките за търговия казват на вашия брокер как искате да навлезете на пазара.

Тук имаме преглед на най-често използваните поръчки за търговия, когато купувате Dogecoin онлайн.

Купете поръчка

Всички инвестиции в Dogecoin изискват от вас да навлезете на пазара, като използвате поръчка за покупка.

Тоест – ако приемете, че цената на Dogecoin ще се увеличи – ще направите поръчка за покупка при вашия онлайн брокер.

Когато сте готови да осребрите, ще направите поръчка за продажба, за да заключите печалбите си.

Въпреки това, някои брокери на криптовалути също ви позволяват да продавате на кратко цифрови активи. Това означава, че първо ще направите поръчка за продажба на Dogecoin и когато цената спадне – ще ги изкупите обратно на по-ниска цена, като използвате поръчка за покупка.

Лимит или пазарна поръчка

Както вече знаете, цената на Dogecoin може да варира с преминаването на всяка секунда. Поради тази причина – когато видите, че възниква възможност за търговия, имате нужда от стратегия, която да осигури вашата входна цена.

Тук влизат в сила пазарна и лимитна поръчка.

 • A пазарна поръчка ще бъде поставен, ако искате незабавно да навлезете на пазара.
 • Да кажем, например, Dogecoin е на цена от $ 0,055 и вие искате да купите веднага на тази цена.
 • Следователно ще направите пазарна поръчка при вашия брокер за закупуване на Dogecoin на тази цена.

Въпреки това, на силно колебаещия се крипто пазар е възможно цената, за която сте се договорили при извършване на поръчката и цената, която всъщност получавате, да се различават леко.

Например, може да сте направили пазарна поръчка за Dogecoin на $ 0,055 и може да получите $ 0,054. Невъзможно е да се избегнат такива малки вариации поради всяка променяща се цена.

A лимитиран ред ви дава контрол върху закупуването на Dogecoin на определена ценова точка.

За да се разработи:

 • Да предположим, че Dogecoin е на цена от $ 0,050.
 • Но вие искате да навлезете на пазара само когато цената достигне $ 0,052.
 • Следователно създавате лимитирана поръчка на $ 0,052.
 • Ако цената на Dogecoin се повиши до $ 0,052 – вашият брокер ще изпълни поръчката.
 • Освен ако цифровата монета не се покачи до вашата лимитна цена на поръчката – позицията ще остане в очакване, освен ако не я отмените ръчно.

В зависимост от вашия търговски план можете да избирате между пазарна поръчка, за да ограничите поръчката.

Залог

По време на нашето ръководство за закупуване на Dogecoin ние подчертавахме важността на поставянето на търговски цели. Един от решаващите аспекти на вашата търговска стратегия е да знаете колко искате да инвестирате в Dogecoin.

Всеки път, когато отворите позиция при вашия онлайн брокер – ще бъдете задължени да посочите залога на турнето. Както споменахме по-рано, можете да изберете да инвестирате по-малки залози, за да правите редовни инвестиции в Dogecoin или да залагате голяма сума наведнъж.

Потвърди поръчката

Досега вие знаете как да отворите сметка при онлайн брокер, как да направите поръчка и как да изберете сума на залог.

Когато сте уверени в тези избори за инвестиции – можете да потвърдите поръчката.

Това позволява на вашия брокер да изпълни вашата поръчка от ваше име. Скоро ще видите новозакупените си активи Dogecoin, отразени във вашия инвестиционен портфейл.

Стъпка 6: Съхранение на вашия Dogecoin

Подобно на начина, по който съхраняваме нашите фиат валути в банки, криптовалутите също се съхраняват в портфейли.

Една от опциите за това е чрез борса на трета страна. Тези пространства обаче не са регулирани – и вашите активи ще бъдат уязвими към заплахи за сигурността в интернет.

Като алтернатива можете да изберете и онлайн брокер, който предлага услуги за цифров портфейл на своята платформа. Тъй като те са регламентирани, можете уверено да поверите на тези посредници безопасността на вашия Dogecoin.

Стъпка 7: Продажба на вашия Dogecoin

Когато се научите как да купувате Dogecoin, вашата цел е да инвестирате в цифровия актив, за да реализирате печалба в бъдеще.

Повечето онлайн брокери ви позволяват не само да купувате Dogecoin, но и да го продавате със същата лекота и удобство.

По този начин дори не е нужно да премествате цифровите си активи в друг портфейл. Можете да ги задържите на брокерската платформа – докато не прецените, че е подходящият момент да осребрите вашия Dogecoin и да спечелите.

На регулирани платформи можете да обмените вашия Dogecoin за фиатна валута и да изтеглите парите обратно по банковата си сметка, дебитна / кредитна карта или електронен портфейл.

Други начини за закупуване на Dogecoin през 2021 г.

Инвестирането в Dogecoin е възможно и чрез няколко други метода.

Запишете тези опции за справка:

Купете Dogecoin дебитна карта

Можете директно да закупите Dogecoin, като използвате ежедневната си банкова карта – включително Visa, MasterCard и др. Процесът се развива като всяка друга онлайн транзакция.

Просто трябва да посочите количеството Dogecoin, което искате да купите, и вашият онлайн брокер ще извърши покупката вместо вас.

Когато сте готови да продадете монетите си, парите ще бъдат преведени на дебитната карта, която сте използвали при покупката.

Купете кредитна карта Dogecoin

Ако нямате достатъчно средства на вашата дебитна карта, можете също да изберете да извършвате плащания чрез кредитна карта. Не забравяйте обаче да проверите каква е „таксата за авансово плащане“, преди да направите покупката.

Това е такса, която компаниите за кредитни карти понякога начисляват при брокерски транзакции – и е средно около 3%.

Купете Dogecoin Paypal

Освен банкови карти, друг популярен метод за финансиране на покупката на Dogecoin е използването на електронен портфейл. В зависимост от вашия онлайн брокер ще имате множество възможности за избор с тази опция за плащане – като PayPal, Neteller, Skrill и други.

Банкомат на Dogecoin

АТМ за криптовалута функционира подобно на обикновения банкомат. Когато вмъкнете физически пари, ще получите в замяна криптовалути. Само това, те ще бъдат добавени към вашия цифров портфейл чрез сканиране на QR код с мобилния ви телефон.

Имайте предвид обаче, че не всеки банкомат за криптовалути ще има на разположение Dogecoin за закупуване. Освен това тези машини също се предлагат с висока такса за обработка, която може да достигне до 10%.

Как да купя Dogecoin 2021 – Присъдата

Нашето обширно ръководство за това как да закупите Dogecoin ви предостави цялата информация, необходима ви за планиране на вашата инвестиционна стратегия.

В заключение – винаги се уверете, че сте избрали регулиран онлайн брокер, който притежава поне един лиценз от уважаван авторитетен орган. Това ще гарантира, че вашият търговски капитал и цифровите активи са защитени по всяко време.

eToro – Топ платформа за криптовалута

eToro се доказаха като надеждни в крипто индустрията в продължение на много години – препоръчваме ви да ги изпробвате.

Виртуалните валути са силно нестабилни. Вашият капитал е изложен на риск.

Често задавани въпроси

Лесно ли е да си купите Dogecoin?

Да, благодарение на интернет стана по-лесно от всякога да купувате Dogecoin. Трябва само да се уверите, че сте избрали регулиран онлайн брокер, който може да изпълни покупката ви безопасно.

Кой е най-безопасният метод за закупуване на Dogecoin?

Най-сигурният начин да закупите Dogecoin е да купите монетите чрез регулиран онлайн брокер.

Мога ли да инвестирам в Dogecoin само за $ 100?

Да, можеш. Това обаче ще зависи от минималната инвестиция, изисквана от избрания от вас онлайн брокер.

Рисковано ли е да купувате Dogecoin?

Подобно на всеки друг финансов актив, купуването на Dogecoin също включва рискове. Това, което можете да направите, е да се образовате, така че да можете да определите правилно времето на пазара, за да намалите най-добре загубите си.

Каква е най-високата стойност, която Dogecoin някога е достигнал?

Dogecoin достигна рекорд за всички времена на 9 февруари 2021 г., когато монетата беше на цена 0,084945 долара.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector