Какви са предимствата на търговията с криптовалута?

Разгледайте предимствата на търговията с криптовалути и открийте защо тя се превърна в популярна алтернатива на други активи.

В тези времена не можете да говорите за финанси и да не споменавате криптовалутите. По целия свят, когато говорим за етапи като криптографски обмен & търгуващи дестинации, търговците работят, като купуват или продават един вид пари в брой или обменят своята криптовалута в пари.

Основните виртуални парични стандарти и крипто-ресурси в момента все още са в началните периоди на напредък, така че все още не сме достигнали максималния им капацитет.

Защо да търгувате с криптовалути – предимствата на търговията с криптовалути

Търговците могат да спекулират дали цената на крипто актив ще се увеличи или намали. И те не трябва да поемат собствеността върху този актив. Те могат да направят това чрез CFD, разпространение на залози, скалпиране, търговия с позиции, търговия с диапазон, суинг търговия и търговия в рамките на деня.

Предимствата на търговията с криптовалута включват:

1. Волатилност на криптовалутата

2. Часове на пазара на криптовалута

3. Възможност да преминете дълго или кратко

4. Подобрена ликвидност

5. Експозиция с ливъридж

6. Данъчно ефективна търговия

7. По-бързо откриване на акаунт

Някои от предимствата на търговията с криптовалута включват прозрачност, нестабилност, сигурност, 24-часов отворен пазар, достъпност и ниски такси за търговия.

Криптовалутите са нестабилни, което означава, че цената им често се покачва и намалява. Тъй като цените често се движат високо, тогава търговията с криптовалути може да бъде наистина печеливша. Търговците трябва да спекулират с цената на определена криптовалута, без да се налага да я притежават. Те могат да направят това чрез CFD, разпространение на залози, скалпиране, търговия с позиции, търговия с диапазон, суинг търговия и търговия в рамките на деня.

Да започваме:

1. Волатилност на криптовалутата

Криптовалутите са нестабилни, което означава, че цената им често се покачва и намалява. Тъй като цените често се движат високо, тогава търговията с криптовалути може да бъде наистина печеливша. Търговците трябва да спекулират с цената на определена криптовалута, без да се налага да я притежават. Въпреки че екстремната волатилност на криптовалутите се възприема като слабо място за криптовалутите от страна на критиците, търговците могат да се възползват от нея, тъй като цената на криптовалута може често да се покачва и спада, давайки възможности за печалби.

2. Часове на пазара на криптовалута

За разлика от търговията с акции и стоки, търговията с криптовалути не се случва само пет дни в седмицата. Вместо това можете да търгувате на пазара по всяко време, тъй като той е отворен 24/7 в нарастващ брой борси. Това е чудесна възможност, особено за търговци на непълно работно време, които имат работа на пълен работен ден, тъй като те могат да използват свободното си време за търговия.

3. Възможност да преминете дълго или кратко

Когато продължавате дълго, купувате стойност на определена цена и я продавате на по-висок процент, докато стойността й се увеличава. Разликата между цената на вашата покупка и цената, на която я продавате, е печалбата, която правите. Когато изпадате на кратко, взимате назаем крипто, след това го продавате първо на свободния пазар, а след това купувате тези акции на по-ниска цена и по този начин печелите от ценовата разлика. Когато търгувате с криптовалути, ще можете да правите и двете.

4. Подобрена ликвидност

Когато говорим за търгуеми активи, тогава ликвидността е съществен елемент и това включва криптовалути. Ликвидните пазари осигуряват по-ефективно, по-дълбоко и по-плавно изживяване при търговия. Неликвидният пазар може да постави търговците в ситуации, от които трудно може да се излезе. Въпреки че форексът се счита за най-ликвидния пазар, криптовалутите също не стоят зле, защото са ликвидни.

5. Експозиция с ливъридж

Ливъриджът е известен като използване на депозит, иначе известен като марж, който ви осигурява увеличена експозиция към определен актив. Просто като обясните, вие определяте част от вашата търговска стойност, а останалата част е заета от вашия доставчик.

В криптовалутата търговията с CFD и залагането на спред са продукти с ливъридж. Следователно те ви позволяват да отворите позиция по „марж“ – депозит на стойност само част от пълната стойност на сделката. Така че, можете да получите голяма експозиция на крипто пазар, само с малко количество от вашия капитал.

6. Данъчно ефективна търговия

Ако поддържаме изключително точни записи, ние изпълняваме най-важния елемент от изпълнението на ефективна стратегия по отношение на данъчно ефективната търговия с криптовалута. Независимо от начина, по който инвеститорът или търговецът на криптовалути генерира приходи от търговия, дългосрочно инвестиране или други средства, воденето на точни записи е много важно, тъй като прави възможно точното оценяване. Известно е, че криптовалутите имат някои предимства по отношение на данъците. Например, залагането на спред напълно не се облага с данък. Няма данък върху капиталовата печалба (CGT), защото никога не притежавате актив.

7. По-бързо откриване на акаунт

Когато търгувате с криптовалути, е важно да спестите време за досадни задачи, свързани с вашия акаунт и да се фокусирате само върху вашите крипто сделки. Известно е, че крипто борсите правят процеса на регистрация лесен и бърз, така че можете да започнете да търгувате възможно най-скоро.

Също така сега има различни инструменти, които твърдят, че ви позволяват да търгувате, купувате и продавате автоматично биткойни с цел печалба, като следвате текущите тенденции на пазара.

Ползите от криптовалутата

Но какви са предимствата на криптовалутата?

Криптовалутите имат няколко предимства пред традиционните финансови активи. Ето някои от тях:

1. Транзакции

2. Прехвърляне на активи

3. Сделките са поверителни

4. По-ниски такси за транзакции

5. По-голям достъп до кредит

6. Лесна международна търговия

7. Сигурност на високо ниво

1. Сделки

Когато правят традиционни бизнес сделки, агентите, брокерите и законните представители могат да направят иначе ясния процес по-сложен. Трябва да вземете под внимание документите, които трябва да се извършат, комисионните, брокерските такси и много други специални условия, които могат да се прилагат за конкретна сделка.

Биткойн, Ethereum & Сравнение на звезден протокол. Източник: Крепост

Много важно предимство на криптовалутите е, че чрез тяхното затваряне на сделки между две страни, които са сключени в равнопоставена мрежова система, необходимостта от преминаване през процеси, които преминаваме, когато използваме традиционни финансови системи, веднага се елиминира.

Това има голямо влияние върху установяването на проверки и по-малко объркване относно размера на транзакциите. Нещо повече, двете страни, участващи в сделката, знаят кои са, което води до по-голяма отчетност.

2. Прехвърляне на активи

Криптовалутата блокчейн е описана от анализаторите като подобна на „голяма база данни с права на собственост“, която може да се използва както за изпълнение, така и за изпълнение на двустранни договори за автомобили или недвижими имоти и други подобни стоки.

Въпреки това, блокчейн екосистемата за криптовалута може също да намери своето използване за улесняване на специализирани режими на трансфери. И като се има предвид, че вие ​​като криптодържател управлявате акаунта си, ще отнеме значително по-малко време, за да извършите прехвърлянето на активите.

3. Сделките са поверителни

В традиционните системи банките или кредитните агенции, които участват във вашите транзакции, могат да направят референтен документ за цялата ви история на транзакциите, всеки път, когато транзакцията е направена от вас. Следователно това може да ви притеснява по отношение на вашата собствена поверителност. Просто обяснено, това може да означава, че се извършват редовни проверки на салдата по вашата сметка, за да може да се гарантира наличието на достатъчно средства. Когато извършвате важни бизнес сделки, те може да изискват по-задълбочена проверка на вашата финансова история.

Фактът, че сделките, които правите, са уникални борси, които включват две страни, договорили и договорили условията във всеки отделен случай, е друго ценно предимство. В допълнение, обменът на информация се извършва на база „push“, което дава възможност да се прехвърли точно сумата, която искате да изпратите на получателя, което прави много бърз и надежден метод за обмен.

Това също играе много важна роля за опазване на поверителността на вашата лична финансова история и също така служи като защита от заплахата от кражба на самоличност или кражба на акаунт, която според традиционната система се оказа много по-голяма, тъй като безопасността на вашия личната информация при извършване на транзакция е достъпна и може да бъде изтекла във всеки момент от веригата на транзакциите.

4. По-ниски такси за транзакции

Много е вероятно да сте попаднали на месечните си извлечения по сметки от банката или компанията за кредитни карти, докато четете информацията, която те предоставят, и сте били изненадани от нивото на таксите, които те налагат за прехвърляне на средства, изписване на чекове или някакви други финансови транзакция, която може да бъде включена. Таксите за транзакции могат значително да намалят активите ви, още повече ако правите голям брой транзакции за един месец.

Биткойн & Средни такси за транзакции на Ethereum. Източник: Logos Network, Medium

Управлението на услуги на трети страни може да ви начисли такси за поддържане на вашия крипто портфейл, но тези такси ще бъдат много по-ниски от тези, които биха били наложени от традиционните финансови системи.

5. По-голям достъп до кредит

Медиите, които правят толкова много за улесняване на обмена на криптовалути, са цифровият трансфер на данни и интернет. Така че всеки, който притежава жизнеспособна връзка за данни, има всички тези услуги, които са потенциално достъпни за тях, те просто се нуждаят от известни познания за предлаганите криптовалутни мрежи и готов достъп до уебсайтове и портали, които са от значение за мрежата..

Около 2,2 милиарда души по света използват интернет или мобилни телефони. Много от тях обаче нямат достъп до традиционните банкови системи. С криптовалутите те биха могли да имат по-лесен достъп, тъй като са напълно децентрализирани и базирани на интернет. Така че би било много по-лесно за хората да правят трансфери.

6. Лесна международна търговия

Въпреки че понастоящем това е до голяма степен неразпознато като законно платежно средство на национално ниво, криптовалутите не подлежат на такси по транзакции, лихви и обменни курсове или други мерки, наложени от конкретни държави поради специфичните им съответни закони по въпроса.

И чрез използването на механизъм peer-to-peer, който присъства в блокчейн технологията, могат да се извършват международни трансфери и транзакции минус усложненията, свързани с колебанията по отношение на обмена на валута, наред с други неща.

7. Сигурност на високо ниво

За разлика от транзакциите, разрешени от компании с кредитни карти, които могат да бъдат сторнирани, както в случая с „обратно връщане“, след като трансферът на криптовалута бъде разрешен, няма начин той да бъде отменен. Това е защитна мярка, предприета срещу измама, която изисква да се постигне конкретно споразумение между купувач и продавач, що се отнася до политиката за възстановяване в случай на грешка или общи политики, които се занимават с връщане.

Ако купувате или търгувате с криптовалути?

Преди да решите да влезете в света на криптовалутите, трябва да знаете, че търговията и инвестирането са две различни неща. Ако имате нужда от помощ, за да разберете по-подробно нещата в това отношение, разгледайте тази подробна статия.

Може да се интересувате от закупуване на криптовалути, ако …

 • Приемате да плащате данъци върху получената печалба
 • Можете да платите за актива предварително
 • Искате да сте част от хора, които притежават криптовалути
 • Не ви притесняват въвеждащи лимити или максимални депозити
 • Вие сте търпеливи да изчакате сметка за размяна, преди да продадете или купите
 • Нямате нищо против таксите за депозити или тегления
 • Искате да бъдете част от всички HODLers по света

Може да се интересувате от търговия с криптовалути, ако …

 • Искате да спекулирате с техните цени, без да притежавате актива
 • Вие планирате да получите експозиция на множество борси от една и съща сметка
 • Искате позицията ви да се възползва, така че да понесете много по-малко от разходите предварително
 • Не обичате да плащате такси за депозит или теглене
 • Имате горещо желание да започнете да търгувате веднага
 • Не искате да имате максимален лимит за депозит

eToro – най-добрата криптовалутна платформа както за търговци, така и за инвеститори

eToro се доказаха като надеждни в крипто индустрията в продължение на много години – препоръчваме ви да ги изпробвате.

Виртуалните валути са силно нестабилни. Вашият капитал е изложен на риск.

Ключови точки:

 • Някои от основните предимства на търговията с криптовалути включват прозрачност, нестабилност, сигурност, 24-часов отворен пазар, достъпност и ниски такси за търговия.
 • Криптовалутните транзакции имат значително предимство, тъй като те са затворени един към друг, които се случват в мрежова структура на равнопоставени партньори.
 • Няма възможност за изтичане на информация за лична история на обмена.
 • Екосистемата за криптовалута има валиден потенциал да направи трансфера на активи и обработката на транзакции достъпни за търговия на заинтересованите потребители.
 • След като трансферът на криптовалута бъде разрешен, няма начин той да бъде обърнат. Това е защитна мярка, взета срещу измама.
 • Най-голямото предимство на криптовалутата е, че вие ​​сте единственият собственик на съответните частни и публични ключове за криптиране, отговорни за съставянето на вашата идентичност на мрежата за криптовалута.
 • Медиите, които правят толкова много за улесняване на обмена на криптовалути, са цифровият трансфер на данни и интернет.

Прочетете също:

Кои са топ 10 алткойни, които да се взривят през 2021 г.?

Altcoins срещу Tokens: Каква е разликата?

Коя е най-добрата криптовалута за инвестиция през 2021 г.?

Как да печелите пари с криптовалута – окончателно ръководство

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me