Какво е бъдещето на технологията Blockchain?

С революцията в технологията на блокчейн използването на блокчейн като критичен финансов ресурс става доста необходимо. Тези съображения водят до често срещания и често задаван въпрос: какво е бъдещето на блокчейн технологията?

Бъдещето на блокчейн технологията, без съмнение, е свързано с установяването на общ, по-децентрализиран, изключително бърз и евтин метод за задоволяване на финансовите изисквания на бъдещето. Основната цел е да се улеснят трансграничните плащания, които да задоволят нуждите на съвременния глобален свят.

Сега, когато около 42 милиона дигитални портфейла се използват в световен мащаб, бъдещите финансови ресурси трябва да осигурят на хората платформи, които улесняват обмена на криптовалути между различни видове блокчейн. Бъдещето на технологията Blockchain е в разработването на адекватни мерки и стандарти, които да гарантират, че транзакционните разходи ще бъдат намалени до по-малко от един процент. Бъдещият бизнес изисква плащане в реално време и лесни методи за обмен, които могат да се използват от всеки и всеки по всяко време.

Трябва да се спомене, че въпреки че бъдещето на блокчейн технологията има изключително много ползотворни предимства, революциите като блокчейн винаги са изправени пред значителна съпротива и препятствия в началото.

Защо Blockchain е Новият свят?

Тъй като хората инвестират повече в цифрови валути, данните от Glassnode и Bitinfo разкрива, че е имало значителен ръст на дигиталните транзакции, като само през 2020 г. средно всеки ден се падат почти 700 000 до един милион транзакции всеки ден.

През 2016 г. Елизабет Уайт установени White Company, за да отговори на луксозните пазарни изисквания на пазара с платформа, която се занимава с използването на цифрова валута. Хората търсят по-конструктивни начини за обмен. Биткойн и други криптовалути стават все по-често срещани.

Установено е, че хората се интересуват от притежанието на криптовалути. Беше забелязано, че броят на потребителите на биткойн се е увеличил значително през последното десетилетие. относно 11% от американците собствени биткойни в момента, което означава, че в момента в държавата се търгуват почти 30 милиона биткойни.

С революцията на блокчейн технологията и нарастването на честото използване на криптовалути, има вероятност блокчейнът скоро да се превърне в основна необходимост. Международните индустрии и бизнес организациите се трансформират от блокчейн технологията. Блоковите решения отговарят на всички основни нужди на бъдещ бизнес, като достъп до данни от множество страни, осигуряване на валидиране на данните и ефективна централизирана система.

Трилемата на блокчейн

Еволюцията в блокчейн технологията роди трилемата за блокчейн. Забелязано е, че блокчейн мрежите се компрометират между сигурността, децентрализацията и мащабируемостта. Бъдещето на блокчейн технологията се държи в баланса на тези три характеристики. Развитието на блокчейн технологията настоява да се изгради мрежов доставчик, който може да улесни и трите основни нужди от бизнес обмен. Бъдещите блокчейн технологии имат за цел да разрешат трилемата на блокчейн, за да създадат по-стабилна и практична рамка.

Управление на бизнеса и блокчейн

Най-очакваното бъдеще на блокчейн технологията се очаква да бъде в подобряването на бизнес технологиите. Очаква се глобалните бизнес процедури да приемат блокчейн за интелигентно управление и сигурност на бизнеса. Вярва се, че до 2030 година; светът ще бъде на изцяло нов етап с по-подобрени стандарти на живот, всичко това се дължи на развитието на технологията на блокчейн.


Световната търговия вероятно ще използва блокадата в бъдеще, тъй като стремежът за разрешаване на хаотичните и фрагментирани бизнес отношения става много важен. Очаква се да бъде разработена система против прекъсване чрез блокчейн, която осигурява по-гладки бизнес решения.

Основните ползи, които бизнесът и организациите ще получат от блокчейн технологията, могат да бъдат обобщени, както следва:

Ефективно управление на веригата на доставки

Записано е, че около 10% от продуктите в значим бизнес са част от сивия пазар и представляват многомилионна верига за доставки. Blockchain има за цел да опрости тези бизнес промени и да създаде по-голяма ефективност във фрагментираната система. Blockchain обещава високи нива на прозрачност, които ще позволят на екипите за развитие на бизнеса да имат по-подробна документация за продуктовата история по-лесно.

Използването на блокчейн технология може да захрани интегрирана рамка за записване на отчети в реално време; тези отчети могат да варират от управлението на веригата на доставки от запасите до началото на разписките. Разпределената книга може да бъде по-безпроблемна и да предоставя по-точни и навременни бази данни. Бъдещето на блокчейн технологията е по-очевидно по отношение на изкореняването на човешките грешки в сравнение с конвенционалното водене на записи и надграждане на документи.

Одит и осигуряване на качеството

Протоколите за осигуряване на качеството могат да бъдат много предизвикателни по отношение на създаването на точни записи на транзакциите. Технологията Blockchain ще даде възможност за идентифициране на проблеми при производството и разпространението на продуктите.

Интеграциите за проследяване в най-развитата блокчейн могат да осигурят несравними възможности за установяване на ефективност. Blockchain улеснява създаването на постоянни записи, които позволяват финансовите одити да бъдат по-точни за външните партньори и притежателите на бизнеса.

Най-вълнуващата характеристика на блокчейна може да бъде автоматизацията в счетоводните решения. В момента няколко блокчейн платформи предоставят автоматизирани ежедневни счетоводни нужди и се очаква скоро да бъдат форматирани повече разработки.

Интелигентни договори

Полезно изменение, което технологията блокчейн донесе, е интелигентните договори. С повече ъпгрейди се очаква интелигентните договори да имат по-интелигентно изпълнение. Основните предизвикателства, пред които са изправени съвременните търговски операции, бяха способността да се управляват множество сделки едновременно.

Технологията Blockchain осигурява по-интелигентен подход към изискванията на датите на изтичане, обозначенията и автоматичното подновяване. Blockchain създаде по-цифровизирани и надградени чернови на договори, които се поддържат от защитени протоколи за кодиране. Впечатляващите характеристики на интелигентните договори включват проследими екзекуции, които всеки в персонализираната мрежа от партньори може да проследи.

По-достъпни и ефективни транзакции

Когато конвенционалните кредитни карти ви таксуват от два до пет процента от плащанията при извършване на транзакции, цифровите портфейли не съдържат тези скъпи такси. Понастоящем международните бизнес организации изискват по-достъпни и безопасни начини за обработка на процедурите за плащане. Степента на автоматизация и прозрачност, предоставени от блокчейн, са по-полезни за бизнеса, тъй като изискванията за посредници за плащанията са премахнати.

Blockchain рядко таксува повече от един процент, а при някои интеграции изобщо няма такси. Трансграничните плащания са подобрени, тъй като блокчейнът продължава да развива своята технология. Цената и скоростта на блокчейн са направили процедурите за плащане без проблеми. По този начин бъдещето на блокчейна трябва да бъде в улесняването на процесите на плащане, за да се фокусира по-добре върху други потенциални сектори.

Трансформации в индустрии от Blockchain

Много бизнес индустрии се трансформират чрез блокчейн. Бъдещето на блокчейн технологията се крие в подкрепата на тези бъдещи индустрии. Някои примери за известни инициативи, включващи блокчейн в техните рамки, са както следва:

Нордея

Nordea създаде предприятие, за да създаде връзка между големи европейски банки и малки или средни бизнес компании. Nordea предоставя на малки компании да се занимават с търговия на международни платформи.

ИНБЛОКИРАНЕ

INBLOCK работи за създаване на изменения в блокчейн технологията, които ще помогнат за премахване на недостатъците на блокчейн. Правейки транзакциите по-бързи, удобни и по-безопасни INBLOCK работи с IBM LinuxONE за създаване на улеснения в блокчейн технологията.

Крогер

Един от най-големите търговци на хранителни стоки Kroger започна да интегрира блокчейн, като инсталира модули, които поддържат проследимостта на храната. Търговците на дребно вече могат да насочват хранителните доставки от фермите към рафтовете на бакалия, използвайки блокчейн. Blockchain улеснява процесите, като идентифицира кои продукти трябва да бъдат изтеглени от рафтовете и кои продукти са безопасни за крайните потребители.

NuArca

NuArca е на път да представи по-модерен метод на гласуване чрез интегриране на блокчейн технологията. Тези видове блокчейн решения ще ви предоставят анонимни интеграции и прозрачно фолио в процеса на гласуване. Това ще въведе система, която позволява на бизнес организациите да създават цикли на гласуване чрез пълномощник и да подпомагат процеса на вземане на решения.

Основни приложения в реалния свят

Блокчейнът става все по-често срещан в реалния свят. Бъдещето на блокчейн технологията се крие в практически приложения. Джим Басинггейм заяви, че технологията блокчейн е бъдещето на доверието. Застрахователните компании са склонни да използват блокчейн за създаване на многостранни застрахователни договори. Според Извършване на данни, прогнозира се, че пазарът на блокчейн в застрахователната индустрия може да нарасне от 65 милиона на 1,4 милиарда до 2023 г. Очаква се CAGR на този пазар да нарасне с 85 процента.

Някои практически приложения на блокчейн са както следва:

 • Поверителност на личната информация.
 • Финансови услуги: Финансовите услуги са по-ефективни с помощта на блокчейн. Наложително е да излезете с децентрализирана система като блокчейн, за да интегрирате финансови процедури, за да се справите с изискванията на бъдещите финансови нужди.
 • Управление на самоличността: Технологията Blockchain предоставя много ефективен метод за управление на идентичността.
 • Доверие: Blockchain предоставя по-надежден формат на работа за заинтересованите страни на бизнес корпорация.
 • Интелигентни договори: Както беше обсъдено по-рано, интелигентните договори са една от най-изчерпателните характеристики на блокчейна.
 • Безопасно: Технологията Blockchain е значително освободена от измами и помага при идентифицирането на кражби, ако има такива.
 • Намалени разходи: Намаляването на разходите със значителен темп с нарастващата инфлация може да се окаже един от най-достъпните методи за задържане на пари.

Бъдещи прогнози

Бъдещето на блокчейна изглежда много активно. Смята се, че блокчейнът може да поеме конвенционалната банкова система. Следователно бъдещето на блокчейн технологията се очаква да бъде много светло. Някои критични прогнози, направени от анализаторите, включват:

Прогноза 1: Крипто правителства

Смята се, че до 2030 г. повечето правителства се очаква да създадат виртуални валути или някои цифрови платформи за обмен на валути.

Прогноза 2: Протоколи от трилион долари

С ерата на Web 3.0 и компаниите от най-високо ниво, които се съревновават да управляват икономиките, има очаквания, че може да има повече трилиони долари, а не трилиони компании. Новата ера на икономиката може да бъде управлявана от блокчейн.

Прогноза 3: Общи блокчейн платформи

Решенията за самоличност ще станат "убийствени приложения" за блокчейн. Децентрализираната система ще поддържа технологията на блокчейн, за да се справи с проблеми с управлението на идентичността, което прави блокчейн по-достъпен за всички.

Прогноза 4: Криптовалути, управляващи световната търговия

С интеграцията на блокчейн в глобалното управление на доставките, в близко бъдеще се очаква блокчейн да управлява и световната търговия.

Прочетете повече: Кои са най-добрите криптовалути за търговия през 2021 г.?

Прогноза 5: Устойчивост и блокчейн

Blockchain се счита за решение на много вечни проблеми. Смята се, че блокчейнът може да преодолее пропуските в бедността, донасяйки нов световен ред.

Кои са най-често срещаните въпроси, свързани с бъдещето на блокчейн?

Бъдещето на блокчейн технологията е, разбира се, съмнително. Дори след като се издигнаха от първоначалните конспирации, бъдещето на блокчейн технологията все още е покрито с повече предизвикателства. Някои въпроси са следните:

 • Ами ако блокчейнът не успее да се справи с борбите?
 • Защо банковата система все още не интегрира блокчейн
 • Банките ще бъдат ли част от блокчейн технологията?
 • Ще има ли регулатори на борда?

На всички тези въпроси е отговорено по някакъв начин. Смята се, че с появата на прагматични модели на управление блокчейнът вероятно ще превъзхожда в бъдеще.

Долен ред: Какво е бъдещето на технологията Blockchain?

Бъдещето на блокчейн технологията по всяка вероятност ще бъде светло. Благодарение на функциите, които блокчейнът има, той става все по-популярен и се приема все повече и повече. Въпреки че има скептици, които се съмняват в проникването на блокчейн при прилагането му в реалния свят, потенциалът все още е голям.

eToro – най-добрата платформа за криптовалута

eToro се доказаха като надеждни в крипто индустрията в продължение на много години – препоръчваме ви да ги изпробвате.

Виртуалните валути са силно нестабилни. Вашият капитал е изложен на риск.

Ключови точки

 • С революцията в блокчейн технологията и цифровите портфейли, които стават все по-често срещани, бъдещето на технологията на блокчейн се очаква да бъде ярко.
 • Технологията Blockchain се превръща в стандартна всеки ден и е записано, че всеки ден се правят почти 700 милиона крипто транзакции.
 • Развитието на блокчейн технологията тласка към изграждане на мрежов доставчик, който може да улесни и трите основни нужди от бизнес обмен; сигурност, мащабируемост и децентрализация.
 • Управлението на бизнеса може да бъде засилено чрез блокчейн, който има предимства като лесен одит, ефективно управление на веригата за доставки и бързи транзакции.
 • Предвижда се бъдещите индустрии и правителства да бъдат интегрирани с блокчейн технологии.
 • Blockchain обещава високи нива на прозрачност, които ще позволят на екипите за развитие на бизнеса да имат по-подробна документация за продуктовата история по-лесно.
 • Основните ползи, които бизнесът и организациите ще получат от блокчейн технологията, са; ефективно управление на веригата за доставки, одит и осигуряване на качеството, интелигентни договори и по-достъпни и ефективни транзакции.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector