Какво е Cardano и заслужава ли си да се инвестира в Cardano през 2021 г.?

Какво е Cardano и добра идея ли е да инвестирате в Cardano ADA?

Какво е Cardano? Криптовалута ли е? Подобно ли е на най-популярната криптовалута там, биткойн?

Краткият отговор вероятно би бил „не“.

Cardano е много повече от това.

Днес ще ви представим Cardano и ще обясним как и защо се очаква да се превърне в една от най-важните криптовалути в световен мащаб. Ще се опитаме да отговорим и на следните въпроси – Какво е Кардано? Добра инвестиция ли е?” и “Трябва ли да инвестирам в Cardano през 2021г?”

Какво е Кардано?

Cardano е децентрализирана платформа, която позволява на хората да извършват транзакции извън границите и да разполагат с интелигентни договори и децентрализирани приложения (dApps). Cardano стартира през 2017 г., за да възстанови доверието в икономиките чрез интегриране на технологиите и също така да позволи на небанкирали лица достъп до финансови услуги.

Интересното е, че основателите на Cardano Джереми Ууд и Чарлз Хоскинсън са работили върху екосистемата Ethereum, но след това екипът се раздели.

Въпреки това, Cardano не е средният ви цифров актив. Определя се като криптовалута от трето поколение с потенциално внедряване в проследяемостта и управлението на веригата за доставки.

Това означава, че Cardano може да изпревари Bitcoin, първо поколение криптовалута, като разреши проблемите си с мащабируемостта; Cardano може също да изпревари Ethereum, криптовалута от второ поколение, като предостави по-безопасна рецензирана платформа за интелигентни договори.

Както заявиха разработчиците на Cardano, те се опитват да „осигурят по-балансирана и устойчива екосистема, която да отчита по-добре нуждите на своите потребители, както и други системи, търсещи интеграция“.

Освен това Cardano се разграничи от другите крипто, тъй като привлече професори и изследователи да включат в своя дизайн рецензирани и академични принципи.

Не е изненада, че Cardano успя да събере 62 милиона долара по време на първоначалното си предлагане на монети (ICO) и започна да си сътрудничи с компании на високо ниво в FinTech и академичните сектори.

Как работи Cardano?

Cardano е монета от трето поколение, която има за цел да подобри мащабируемостта, оперативната съвместимост и устойчивостта, за да достигне до широкомащабно приемане на блокчейн.


Досега нейното развитие е подкрепено от три различни организации: Фондация Cardano, която наблюдава развитието на общността Cardano; Input Output Hong Kong (IOHK), който изгражда блокчейна; и EMURGO, който се грижи за популяризирането на търговските приложения на Cardano.

Имайте предвид, че развитието на Cardano е планирано на пет етапа или епохи: Byron, Shelley, Goguen, Basho и Voltaire, като Goguen е планиран за тази година.

Уникална характеристика на Cardano са двата му слоя: слоят Cardano Settlement Layer (CSL), използван като балансова книга за уреждане на транзакции и контролния слой, използван за интелигентни договори. Това разделяне позволява на организациите да изработят по поръчка дизайна и поверителността на своите договори.

Тук трябва да отбележим, че Cardano е успял да обработи само 10 транзакции в секунда, докато сега е в състояние да обработи около 257 транзакции в секунда. Hydra, мащабирането на Layer 2 на Cardano, може да помогне на Cardano да обработва над един милион транзакции в секунда в бъдеще.

Друга уникална характеристика е неговият консенсусен механизъм Ouroboros. Ouroboros е верижен протокол за доказателство за залог, който предлага математически проверима защита за намаляване на кибер атаките.

Cardano също разчита на децентрализирана автономна организация (DAO), за да одобри нови инициативи и да предотврати разделянето.

Тук си струва да се спомене, че има различни Cardano епохи, които се състоят от слотове, като лидерите на слотове се избират чрез протокол за хвърляне на монети.

Какво е ADA?

Родната монета на Cardano се нарича ADA. ADA е един от най-ефективните цифрови активи през 2021 г..

Въпреки че тази крипто е на пазара само от няколко години, тя успя да се превърне в една от най-търгуваните монети в крипто полето. Имайте предвид, че има максимално предлагане на 45 милиарда монети ADA.

Към момента на писане на ADA има пазарна капитализация от $ 11,011,583,971 и 24-часов обем на търговия от $ 2,619,111,256.

Сред различните му предимства ADA е и една от криптовалутите с най-добри случаи на използване. Той има възможни приложения в здравните, селскостопанските и търговските услуги. Може да се използва за идентификация на продукти и проследяване на веригата на доставки.

На всичкото отгоре Фондация Cardano си сътрудничи с различни страни в Африка и други места за подобряване на устойчивия растеж и отворен достъп до финансови услуги.

Заслужава ли си да се инвестира в Cardano през 2021г?

Да, като се има предвид неговата силна пътна карта за развитие и висока пазарна капитализация, няма съмнение, че Cardano си струва да се гледа през 2021 г..

Някои от факторите в полза на Cardano са неговият силен екип от компютърни разработчици и учени. Също така, нека не забравяме, че Cardano се поддържа от три организации, което подобрява приемането и развитието му.

IOHK, например, успя да отвори изследователска лаборатория в университета в Уайоминг, за да разработи микрочип за крипто-удостоверяване, който може да осигури опит, подобен на използването на фиатни пари, без да се свързва с интернет.

Cardano също си заслужава да бъде разгледан поради неговата визия за разрешаване на мащабируемостта и подобряване на устойчивостта и безопасността.

Освен това Cardano осигурява силен и сигурен портфейл за съхранение на ADA, Daedalus.

Въпреки това, въпреки всички тези обещания и технологичен напредък, дори експертите не могат да кажат дали Cardano е добра инвестиция за вас. Криптовалутите остават нестабилни и рискови!

Бихте ли помислили да инвестирате в Cardano ADA?

Колко ще струва Cardano през 2021 г.?

Въпреки че прогнозите за цените остават спекулативни, много експерти смятат, че въз основа на минали данни и данни от технически анализ, цените на ADA ще продължат да растат.

Добрата новина е, че ADA е преодолял многобройни етапи и е нараснал значително през годините. Имайте предвид, че Cardano беше 0,021 долара при пускането си и достигна 1,22 долара на 4 януари 2018 г., което е възвръщаемост от 6 000% за няколко месеца. За същия период пазарната му капитализация се е увеличила от 0,56 милиона на над 31 милиарда долара.

Поглеждайки назад, екипът на Cardano събра над 63 милиона долара по време на ICO на Cardano и както бе споменато по-горе, ADA достигна рекордни рекорди за почти 1,22 долара през януари 2018 г..

Първата половина на 2019 г. също беше положителна, като купувачите проявиха интерес и натиснаха ADA до $ 0,10 на 3 април 2019 г. През декември 2019 г. Cardano намери подкрепа на цената от $ 0,03.

Cardano стартира 2020 г. готов за бик, което беше след консолидацията му през 2019 г. До края на февруари 2020 г. ADA се търгуваше на над $ 0,07.

И все пак Cardano претърпя драматичен спад през март 2020 г., когато продължаващата пандемия на коронавируса предизвика първата вълна на мечия пазар.

Много експерти вярват, че цената на монетата ще достигне рекордното си ниво от 1,2 долара през 2021 г..

Развитието на Cardano може да ускори масовото приемане и да повлияе на цените напредък. Според Capital ADA ще достигне $ 1 до края на 2021 година.

Някои анализатори смятат, че до началото на 2022 г. ADA ще се търгува на $ 0.72 и ще достигне $ 1.73 през август 2022 г..

DigitalCoinPrice, например, също предлага движение на цените нагоре и твърди, че ADA ще се търгува на около 0,20 долара до 2026 г..

CoinFan, от друга страна, казва, че ADA ще търгува 0,45 долара през 2025 г..

Тъй като Cardano продължава да се хвали с една от най-подкрепящите общности на криптовалути и ентусиасти на блокчейн във форуми и платформи, няма съмнение, че Cardano е тук, за да остане дълго след края на 2021 г..

Какво ще повлияе на цената на ADA през 2021 г.?

Има много фактори, които влияят на цената на Cardano, включително крипто новини, технологични разработки, търсене и предлагане и настроения на пазара.

Както беше посочено по-горе, Cardano е успял да преодолее различни етапи и да се похвали с жизнена общност. Кардано премина към ерата на Шели през юли 2020 г., похвалил се с децентрализационния си характер и принципите на делегиране.

Основната мрежа на Goguen, която се планира да стартира около март 2021 г., е друг етап, който може да повлияе на цените. Имайте предвид, че Goguen има за цел да подобри интелигентните договори и функционалността на dApps, което също ще разшири случаите на използване.

Това ще доближи Cardano стъпка по-близо до утвърждаването си като истински убиец на Ethereum.

Друг фактор, който ще повиши цените на ADA, е фактът, че Фондация Cardano се разширява и приветства нови членове и изследователи. Например, Cardano се обедини с Wolfram Alpha, най-големият двигател за изчислителни знания в световен мащаб.

Освен това Cardano публикува приложението си за гласуване Catalyst в Google Play Store, което позволява масово приемане.

Това не е всичко! Cardano планира да създаде банкомати за ADA в Япония – и това би било огромно! Япония всъщност е един от лидерите в приемането и регулирането на блокчейн и крипто.

И така, въз основа на силния си екип и превъзходната технология, прогнозите на ADA за 2021 г. изглеждат добре. Вярвате или не, според Smartereum, ако ADA продължи с технологичните си подобрения като монета от трето поколение, може да достигне $ 10 през следващите пет години.

Трябва ли да инвестирам В Кардано?

търговско кардано

С различни технологични предимства, силна пътна карта за развитие и разнообразни случаи на използване, Cardano се счита за добра инвестиция.

Кой трябва да помисли за добавяне на Cardano ADA в портфолиото си?

  • Крипто инвеститори, които вярват, че ADA ще достигне нови върхове след 2021 г .;
  • Търговци на крипто ден, които виждат потенциал в ADA и високия му обем на търговия в краткосрочен план;
  • Ентусиасти на блокчейн, които вярват, че като трето поколение крипто, ADA ще изпревари Bitcoin и Ethereum през следващите години;
  • Големи институции и онлайн услуги, които поддържат случаи на използване на ADA и масово приемане.

ADA също е чудесен избор за инвеститори, които просто искат да диверсифицират портфолиото си и да намалят рисковете. Нищо чудно, че броят на Портфейлите ADA се увеличават. На 5 януари 2021 г. например бяха регистрирани 4000 портфейла ADA.

Въпреки това, въпреки че покупката и търговията с Cardano са примамливи, криптовалутите остават нестабилни и инвеститорите могат да рискуват всичките си средства без възможност да ги върнат.

Ето защо винаги правете проучванията си, преди да инвестирате в какъвто и да е актив и решете сами, ако възможната възвръщаемост надвишава потенциалните рискове. Ако решите да започнете да инвестирате в Cardano, запомнете важно правило: никога не инвестирайте повече от 2% от средствата си с едно движение.

Готови да инвестираме в Cardano ADA?

Ключови точки

  • Cardano е един от най-добрите криптовалути по отношение на пазарната капитализация и технологичния напредък.
  • Неговата двуслойна архитектура и механизмът Ouroboros правят Cardano уникален. Имайте предвид, че Cardano се счита крипто от трето поколение.
  • Родната монета на Cardano е ADA. Интересното е, че броят на портфейлите ADA продължава да се увеличава.
  • Основната мрежа на Goguen, планирана да стартира около март 2021 г., е един от основните етапи, които могат да повлияят на Cardano и цените му през 2021 г..
  • Въз основа на минали данни за ефективността и технически анализ, както и пътната карта за развитие на Cardano и визията за бъдещето, експертите вярват, че цените на ADA ще достигнат нови върхове през следващите пет години.

Ако решите да инвестирате в Cardano тази година, ние от Trading Education можем да помогнем да научите повече за сложността на крипто пазара и да установите ефективна търговска стратегия и търговски навици.

eToro – Най-добрият брокер за закупуване Cardano ADA

eToro се доказаха като надеждни в крипто индустрията в продължение на много години – препоръчваме ви да ги изпробвате.

Виртуалните валути са силно нестабилни. Вашият капитал е изложен на риск.

Ако сте намерили нашата статия Какво е Кардано & Заслужава ли си да се инвестира в Cardano през 2021г интересно и информативно, моля, споделете го с всеки, който може да се интересува от крипто инвестиране.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map