Какво е Cardano? Ръководство за начинаещи за Cardano и съвети за инвестиране в ADA

Cardano и нейната родна криптовалута ADA наскоро привлякоха разширено внимание като един от нарастващия брой доказателства за залагане на блок-вериги в процес на изграждане в крипто средата. Проектът Cardano определя своя протокол като „блокчейн от трето поколение“, предназначен да даде възможност за интелигентни договори с бъдещи приложения за контрол на качеството и управление на веригата на доставки.

На пазара има хиляди различни блокчейн начинания и изборът на достойни алтернативи може да бъде предизвикателство за необичаен участник. Cardano се превърна в един от най-силните блокчейн активи на криптовалутната индустрия, привличайки вниманието на инвеститорите, разработчиците и иноваторите. Нека да разгледаме всичко, което трябва да знаете за Cardano.

Какво е Кардано?

Cardano е блокчейн рамка с отворен код, изградена на слоеве за изпълнение на финансови приложения, използвани в цял свят от компании, клиенти и правителства. Той може да се използва за изпращане и получаване на цифрови пари, осигурявайки бързи, директни транзакции, които са били криптографски обезпечени.

Проектът се отличава с многопластов растеж, който помага на ангажирания екип от програмисти и разработчици с меки вилици да управляват и актуализират блокчейна бързо. ADA означава символа.

Блокчейнът Cardano позволява на лица с незначителни плащания да изграждат интелигентни договори, да създават децентрализирани приложения и протоколи и да подават и получават средства незабавно. Подобно на няколко други токена, маркерът на помощната програма Cardano ADA се използва като превключвател на стойност. Но със своята функционалност той се различава от другите криптовалути.

Освен това, за участие в услуга за безопасност, участващите потребители се награждават и с монети ADA. Притежателите на ADA, например, използват своите монети, за да гласуват за подобрения или изменения на протокола, като по този начин участват в неговото разработване.

Откъде започна всичко?

Проектът Cardano стартира през 2015 г. с цел разработване на блокчейн, фокусиран върху солиден научен анализ и най-добри практики в бранша. Чарлз Хоскинсън, един от съоснователите на Ethereum и силно вярващ в трансформационните сили на криптовалутите на финансовата система, беше водещата сила. Проектът събра над 60 милиона долара в ICO през 2017 г..

Cardano често е наричан „японският ефир“, тъй като голяма сума, ако неговите инвеститори са с произход от Япония, има и организацията, която финансира въвеждането на Cardano, EMURGO. Пет фази (или „ера“, както ги наричат) са планирани за цялостното внедряване на блокчейна Cardano: Байрон, Шели, Гогуен, Башо и Волтер. Във всяка точка към блокчейна се прилага нова колекция от функционалности. Наскоро въведената фаза Shelley, например, ще включва система за възнаграждение за залагане и възможност за делегиране на криптовалутата ADA на Cardano.

Три отделни организации ръководят растежа на Cardano. Задължение на швейцарската фондация Cardano е да наблюдава създаването и изграждането на културата Cardano. Блокчейнът и инструментите за неговото внедряване са разработени от Input Output Hong Kong (IOHK). EMURGO е организация с идеална цел, която популяризира индустриалния софтуер на Cardano.

Скептици на кардано

Ограниченията на Cardano включват факта, че блокчейнът все още е в ход. Трябва да засили опасенията си за мащабируемост, тъй като може да обработва само 257 транзакции в секунда (TPS). Освен това има проблеми с официалната синхронизация на портфейла и достъпа до мрежата. Атаката с двойно харчене или 51 процента е друго безпокойство, когато съществува и възможността ендосантите на входа да одобрят една и съща колекция от транзакции от два различни представители на слота.

Защо да инвестираме в Cardano?


Има много нови предимства, които работят заедно с Cardano. Много променливи зависят от цената на всяка цифрова валута. Най-добре е да знаете променливите, движещи оценката му, или обективно да разгледате дали ADA токенът си струва да се инвестира.

5 причини защо трябва да инвестирате в Cardano:

1. Децентрализирана мрежа

Blockchain на Cardano, подобно на най-добрите криптовалути, също е децентрализиран, като гарантира, че нито един орган няма прекомерен контрол върху защитата на транзакциите и метода за потвърждение. Това премахва необходимостта от трети страни като банки или правителства.

2. Лесно приспособими

В сравнение с друга блокчейн технология, тя е много по-адаптивна. Например, за да се обжалва пред множество клиенти, може да се промени един интелигентен договор, за да се осигури последователност за всички заинтересовани страни.

3. Партньорства с регулатори, осигуряващи сигурност

Това не е опит да бъдеш разрушител, а по-скоро новатор. Целта му е да работи в рамките на регионалното законодателство, като поддържа максимално съответствие и осигурява на крайния потребител с лекота.

4. Многослойна блокчейн

За своето генериране на токени и интелигентни договори, той има две различни блокчейни, което гарантира, че може да надгражда мрежата с меки вилици, без другият компонент да причинява смущения.

5. Засилена икономическа свобода

Целта е да се обединят удобството на клиентите и прилагането на регулаторите в рационализиран подход, който ще позволи на милиони хора, които нямат достъп до конвенционални доставчици, да имат достъп до финансова независимост.

Сред всички тези причини има и високо ниво на безопасност при инвестирането в Cardano. Екип от разработчици, които са професионалисти в своите области, го проектират. В допълнение към това има различни слоеве ADA токени и интелигентни договори, както бе споменато по-горе. Това предлага допълнителен буфер за сигурност. Криптографското удостоверяване означава, че не е възможно да се проникне в блокчейна и да се избегнат всякакви кибер заплахи, които могат да нарушат неговата достоверност и да разкрият потребителски подробности.

прогноза за цената на кардано

Cardano (Cardano) 2023-2025 прогнозиране на цените Източник: Prime XBT

Cardano достигна най-високата си цена от 1,33 долара на 4 януари 2018 г. Тогава стойността на Cardano бавно намаля, достигайки 0,027 долара на 15 декември 2018 г. След това, на 6 април 2019, цената варираше от 0,03 до 0,06 долара преди той достигна връхната точка от $ 0,090.

На 24 ноември 2019 г. Cardano започва от 0,038 долара за една монета ADA с тенденция да се покачва и достига 0,18 долара, около година по-късно, на 29 декември 2020 г..

Coin Switch е положително за развитието на ADA, тъй като Cardano печели все повече и повече сътрудничество, което може да има положителен ефект върху цената му.

Според Coin Switch, Cardano ще достигне $ 3 до 2025 г. Въпреки че Cryptoground и Coinliker подкрепят тези прогнози, те очакват цената на ADA да достигне $ 2 или $ 3 през 2025 г., съответно.

Как да инвестираме в Cardano?

Можете лесно да инвестирате в Cardano чрез една от борсите за криптовалути, тъй като тя е включена в списъка на повечето от тях, тъй като е видна криптовалута. Крипто борсите може да са имали сенчеста репутация в началото на крипто ерата, тъй като не са били регулирани, но сега са напълно безопасни. Ако искате да инвестирате в Cardano, можете лесно да го направите eToro тъй като е една от най-популярните платформи в световен мащаб.

Готов да инвестира в ADA?

Съвети преди да инвестирате в Cardano

1. Вземете ръцете си за крипто портфейл

Cardano, за разлика от други големи криптовалути като Bitcoin и Ethereum, има собствен портфейл за криптовалута за ADA, наречен Daedalus. Потребителите не просто получават портфейл с Daedalus, те изпълняват пълен блокчейн възел, което им позволява абсолютен ливъридж на техните средства и възможност да поддържат отчетност над блокчейна на Cardano.

В допълнение, Daedalus действа като единственият портфейл, където притежателите на ADA могат да участват в схемата за залагане на Cardano. Тъй като Cardano изпълнява PoS блокчейн протокол, както бе споменато по-горе, притежателите на токени могат да спечелят стимули в портфейла на Daedalus или за делегиране на ADA, или за управление на пул за залагане. Ако не искате да използвате Daedalus, можете да изберете един от много други цифрови портфейли или хардуерни.

2. Опитайте се да запазите първоначалните си инвестиции малки

Можете да почувствате, че знаете почти всичко за крипто инвестирането след няколко седмици задълбочени изследвания. Е, има много неща, които може да знаете, но това не означава, че можете да харчите сляпо. Както всички инвестиции, неяснотата е имплицитна, а за инвестициите в Cardano тя е същата.

Цифровата валута продължава да се променя и трябва да стъпвате внимателно. Съществуват невероятно високи рискове, което означава, че можете или да спечелите големи, или да загубите цялата си инвестиция. Преди да увеличите разходите си, първо похарчете малки суми, за да видите как се развиват нещата.

3. Бъдете търпеливи

Освен ако не сте някой, който е въвлечен в дневната търговия и е привлечен от адреналина на бързата размяна, разумно е да погледнете да държите монетите си Cardano. Тази опция е по-склонна към риск, особено за начинаещи, ще искате да свикнете с пазара. Това ви улеснява да очаквате увеличенията на стойността да бъдат високи. С амбициозните прогнози, направени за Cardano, може да си струва да се постигне всякакво постоянство за по-високи премии.

4. Бъдете информирани

Типична грешка, допусната от аматьорски криптоинвеститори, е да се вземат инвестиционни решения, базирани единствено на цената на монетите. Всъщност оценката на криптовалута е вярна само ако сте взели предвид съществуващата циркулираща доставка. Опитайте се да не разчитате твърде много на текущата оценка на монетата, ако обмисляте да купите Cardano и просто запомнете размера на общата пазарна капитализация, която купувате.

5. Данъчните закони могат да се прилагат за вашето Cardano

IRS публикува известие през 2014 г., в което се посочва, че криптовалутите са собственост, а не пари в брой поради данъчни причини. Ако сте изхвърлили или закупили ADA, като го осребрявате на борса или сте придобили продукти и услуги, тогава реализираният с (например покупната цена на ADA) е по-голям от цената, на която сте закупили криптовалутата, ще дължите данъци. За всички краткосрочни или дългосрочни ставки може да имате облагаеми капитали, които се облагат. Следете отблизо вашите операции с криптовалута, за да гарантирате, че ще останете от дясната страна на закона.

В заключение Cardano има силен шанс да постигне равен дял от крипто пазара. По този начин, за търговци и нови участници, които току-що са достигнали до крипто пазара, той непрекъснато се насочва нагоре, като е отличен вариант. В същото време за търговците, които се стремят да диверсифицират своите инвестиции, ADA продължава да остава един от най-добрите варианти.

eToro – Най-добрият брокер за закупуване Cardano ADA

eToro се доказаха като надеждни в крипто индустрията в продължение на много години – препоръчваме ви да ги изпробвате.

Виртуалните валути са силно нестабилни. Вашият капитал е изложен на риск.

Ключови точки

  • Cardano е блокчейн рамка с отворен код, изградена на слоеве за изпълнение на финансови приложения, използвани в цял свят от компании, клиенти и правителства.
  • Проектът се отличава с многопластов растеж, който помага на ангажирания екип от програмисти и разработчици с меки вилици бързо да управлява и актуализира блокчейна.
  • Притежателите на ADA могат да използват своите монети, за да гласуват за подобрения или изменения на протокола, като по този начин участват в неговото разработване.
  • Планирани са пет фази за цялостното внедряване на блокчейна Cardano: Байрон, Шели, Гогуен, Башо и Волтер.
  • Децентрализираната мрежа, силните партньорства с регулаторите и многослойната блокчейн са някои от многото предимства на Cardano.
  • Има различни слоеве ADA жетони и интелигентни договори, предлагащи допълнителен буфер за сигурност.
  • До 2025 г. се предполага, че Cardano може да достигне най-много 3 долара.
  • Cardano има собствен портфейл за криптовалута за ADA, Daedalus.

Ако мислите за инвестиране в Cardano, не забравяйте, че има невероятно висока степен на риск.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector