Какво е ZCash? Ръководство за начинаещи за Zcash и съвети за инвестиране в ZEC

Когато прониква в света на криптовалутите, не може да се избегне нарастващата слава на Zcash и привързаността към властта, която изпитва през последните няколко години. Той еволюира от великите умове на няколко разработчици и сега се превърна в гигант в блокчейна с доказателство за работа по управление на веригата.

Zcash предлага възможността да извършвате транзакции частно в частната блокчейн. Нещо повече, той предлага нещо, с което не са много криптовалутите, които понастоящем се изравняват, поради което работи като уникален и специален в гореспоменатата йерархия.

Въпреки че непрекъснато привлича изобилие от внимание от хората по целия свят, за много хора Zcash остава загадка и неизвестен феномен. С него е доста лесно да се маневрира, а още по-лесно е да се инвестира; що се отнася до печалбата, тя е длъжна да върне добра сума на инвестициите. Това е доста лесно за разбиране, затова чрез предстоящите параграфи ще ви предоставим цялостен преглед на това къде стои Zcash.

Ето кратка биография на Zcash: Къде започна, как работи – и как да инвестирайте в него.

Какво е ZCash?

какво е zcash

ZCash е криптовалута, която има децентрализирана блокчейн, която работи главно чрез предлагане на пълна поверителност за тези, които я използват. Ако сте запознати с биткойн, тогава можете да си представите, че ZCash е доста подобен на него, но основанията за поверителност са там, където те се различават помежду си. Нивото на анонимност, което ZCash предоставя в блокчейна, не може да се сравни с това, което Биткойн предлага на каквато и да е основа, тъй като първото е много по-великолепно. Друга съществена разлика е, когато става въпрос за въпроси за заменяемост.

„ZCash току-що получи сериозен тласък. Чрез процес, известен като „опаковане“, на Ethereum вече се предлага синтетична версия на Zcash, която е съвместима с всички негови основни портфейли и приложения. Това означава, че Zcash е много по-широкодостъпен, отколкото преди няколко седмици. ” коментари Форбс’Писателят на крипто вериги Стивън Ерлих.

Според Инвестопедия, „Паричните средства увеличават поверителността на потребителите, като използват доказателства за нулеви знания (zk-SNARKs), за да валидират транзакциите, без да разкриват информация, която може да застраши поверителността на потребителя.“ Това е, което главно осигурява анонимните основания за потребителите на ZCash. Той криптира това, което екранираните транзакции виждат и тъй като информацията за плащането е кодирана, протоколът използва нов криптографски метод за актуализиране и проследяване на тяхната валидност.

История зад ZCash

Всичко започна преди около 8 години като проект, иницииран от Матю Грийн. Беше изключително успешен и в крайна сметка събра повече от три милиона долара от инвеститори. Тук първоначално е роден Zcash. Нещо повече, първото копаене се проведе три години след старта и беше посрещнато с необичайно голямо търсене от търговци и миньори от всички краища на света. Стартирането на Zcash бе последвано от инициативата за фондацията Zcash, която е организация с нестопанска цел, която събира пари за добронамерени каузи.

Сега той стои като хегемон сред дигиталните валути и славата му нараства хиперболично откакто излезе през 2013 г. Въпреки че Bitcoin е пионер в света на криптовалутите, ZCash се стреми да достигне същите висоти чрез използването на функция за заменяемост.

Въпреки че финансовата система все още изостава по пътя на пълната цифровизация, се предвижда това да се случи в близко бъдеще. Криптовалутите по целия свят продължават да се развиват, всичко във визуализация на дигитално утре. Освен това пандемията създаде доста пропаст с физическия и дигиталния свят и хората всеки ден гравитират към последния..


В течение на десетилетие финансовото царство ще настъпи с много промени, като една от тях е ситуацията на онлайн валутите спрямо физическите парични стойности. Независимо дали става въпрос за златна или фиатна валута, винаги можете да я замените за други суми на добро, но дали първата ще бъде напълно премахната, тъй като идеята тепърва ще бъде свидетел.

Бихте ли помислили да инвестирате в Zcash?

Ранно използване на ZCash

Според CoinGecko, в момента на писане на Zcash цената е $ 147. Той има тираж от 11 милиона ZEC монети и максимален запас от 21 милиона. Но историята на първоначалните транзакции не може да остане незабелязана, като най-ранните са от 2013 г..

За да се постигне висотата на търговията с монети, ZCash се е повишил за период от осем години, това е занижено постижение. Докато Bitcoin има много грешки по отношение на неприкосновеността на личния живот, ZCash е лидер в тази област, „Zcash използва конструкция с доказателство за нулеви познания, наречена zk-SNARK, разработена от нашия екип от опитни криптографи въз основа на скорошни пробиви в криптографията. Тези конструкции позволяват на мрежата да поддържа сигурна книга на балансите, без да разкрива страните или участващите суми. ” както е съобщено от CoinGecko.

Загриженост относно ZCash

Притесненията не се въртят просто около ZCash, а именно всяка цифрова валута там. Това царство на онлайн транзакциите все още е доста ново за световната аудитория, поради което винаги ще има въздух на скептицизъм.

ZCash като дигитална монета се произвежда най-вече за потребители на Linux и е строго ограничен до извличането на процесора. Може да се използва и на Windows или MAC, но опцията за копаене определено не е една от най-добрите за печалба. Това е един от най-големите проблеми на ZCash до момента.

Защо да инвестираме в ZCash?

zcash инвестиция

Investopedia изброи ZCash като една от най-безопасните и частни криптовалути, по линия на Monero, DASH, Verge, Horizen и Beam.

Когато се дефинира, ZCash се придържа към следното твърдение и основава аргумента си на дадените факти: „Ако Bitcoin е като HTTP за пари, Zcash е HTTPS," подчертавайки неговите подобрени функции за сигурност и поверителност.

Zcash внедри криптографски инструмент, наречен Zero-Knowledge Proof и предоставя на участниците опция за защита на транзакциите. Той позволява на участниците да извършват транзакции, без никой от тях да разкрива адресите си на другия (ите). Zero-Knowledge Proof също замъглява сумата на транзакцията. ” От друга бележка Zcash се добива по подобен начин на повечето други криптовалути.

Когато инвеститорите искат да насочат парите си във виртуалния свят, поверителността е един от подвизите, без които не могат. Следователно ZCash като криптовалута остава доверен оператор и отклонява много зловредни опити за хакерство поради криптографията, върху която е изградена. Освен това всички транзакции са защитени и не могат да бъдат проникнати от неизвестни потребители.

Всички сме свидетели на нарастването на крипто стойностите през последното десетилетие, особено след пандемията COVID-19. Приемането на биткойни непрекъснато се увеличава и може да продължи да се увеличава през цялата 2021 г. От друга страна, последните актуализации само засилват този факт, като инвестицията на Тесла в биткойн от 1,5 млрд. Долара. Отсега нататък това само стимулира банките и институциите да предприемат действия и да се присъединят към тези новообразувани обстоятелства.

Съвместимостта на гореспоменатите факти, заедно с добре направеното проучване, върху което се основава ZCash, показва на всички заинтересовани инвеститори, че няма никаква вреда при насочването на парите им по този начин. Специализираният екип за сигурност, отговарящ за хегемона, който напоследък се превърна в ZCash, гарантира, че тази платформа е безопасна за всички участващи страни и не очаква загуба на пари.

Валидността на информацията, която се поставя от компанията заедно с линиите за сигурност, я прави чудесно място за инвестиция за ориентирани към бъдещето мислители, които биха искали да станат част от крипто света.

Digitalcoin прогнозира, че цената на Zcash може да се увеличи през 2021 г. и да достигне 216 долара. Още по-оптимистично е, когато става въпрос за дългосрочни прогнози, предвиждайки ZCash да достигне $ 439 през 2025 година.

Стигмата по отношение на криптовалутите задължително ще продължи, докато опитите за хакерство не намалят или поне се чуят по малко. От друга страна, ZCash като крипто канал остава една от най-безопасните от гореспоменатите злонамерени опити и една от криптовалутите с най-висок потенциал за растеж според прогнозите.

Не пропускайте: Прогноза за прогноза на цената на Zcash

Как да инвестираме в ZCash?

Един от начините, по които хората винаги се връщат, е да купуват ZEC чрез крипто обмен. Там можете да използвате ZCash и други криптовалути и дори да използвате различни видове фиат валути за покупката.

Когато приключите с покупката си, трябва да потърсите начини за финализиране на транзакцията от гледна точка на сигурността и да съхранявате своя ZEC. Купувачите използват цифрови портфейли или физически такива. Крипто портфейлите са приспособление за търговци на крипто по целия свят, но всичко се свежда до личния вкус и предпочитания.

Готови да инвестираме в Zcash?

Съвети преди да инвестирате в Zcash

1. Помислете за използването на безопасен портфейл

Както споменахме по-горе, след закупуването на монетата ще ви е необходим крипто портфейл, за да я съхранявате. Изключително важно е да изберете безопасен портфейл, тъй като искате да запазите монетите си сигурни. Особено ако ще инвестирате голяма сума пари. Най-добре е да използвате двуфакторно удостоверяване и ПИН код. Можете да използвате софтуер или хардуерен портфейл, в зависимост от вашите предпочитания.

2. Инвестирайте само това, което можете да си позволите да загубите

Възрастта на криптовалутите е приложима за всякакъв вид инвестиции, особено монетите, споменати в текста, като ZCash и Bitcoin. Цената им постоянно преминава през възходяща парабола на цената и много пъти се люлее надолу. Криптовалутите, включително ZCash, се оказаха печеливши по време на бичи пазари, но мечките понякога могат да бъдат безмилостни. Затова инвестирайте само това, което можете да си позволите да загубите.

3. Мислете дългосрочно

Както при повечето криптовалути, ZCash също може да бъде описан като нестабилен. Дневните търговци харесват волатилността, тъй като тя им дава възможности за печалба. Но освен ако не искате да влезете в дневна търговия, инвестирайки дългосрочно и HODLing създава по-малко риск. Следователно, ако закупите ZCash и цената му се повиши след покупката, тогава ще спечелите печалба, ако решите да го продадете, след като го разведете за определен период от време.

4. Наблюдавайте крипто пазара

Важно е да сте в течение, ако искате да направите инвестицията в точното време. Например, ние преминаваме през бик, а тези, които са инвестирали преди да се проведе бик, печелят сега. Повечето криптовалути са свързани с биткойн, следователно, ако биткойнът поскъпне, ще нараснат и останалите. Но е от решаващо значение да бъдете актуализирани, тъй като различни събития по света могат да окажат влияние върху цената на криптовалутите. Не искате да купувате в техния пик. Винаги помнете правилото; Купувайте ниско, продавайте високо!

5. Бъдете наясно с данъчните задължения

В САЩ криптовалутите се облагат с данък. Трябва да знаете, че носите отговорност за данък върху капиталовата печалба, когато продавате валутата с печалба. Ако го похарчите и цената е поскъпнала, откакто сте го купили, вие носите данък върху капиталовата печалба. Така че, уверете се, че си водите бележка за вашите транзакции.

eToro – Най-добрият брокер за закупуване на Zcash

еторо брокер

eToro се доказаха като надеждни в крипто индустрията в продължение на много години – препоръчваме ви да ги изпробвате.

Виртуалните валути са силно нестабилни. Вашият капитал е изложен на риск.

Ключови точки

  • Човек не може да предотврати нарастващата слава на Zcash и привързаността към властта, която изпитва през последните няколко години.
  • Ако сте запознати с биткойн, тогава можете да си представите, че ZCash е доста подобен на него, но основанията за поверителност са там, където те се различават помежду си.
  • За да се постигне висотата на търговията с монети, ZCash се е повишил за период от осем години, това е занижено постижение.
  • Стигмата по отношение на криптовалутите задължително ще продължи, докато опитите за хакерство не намалят или поне не се чуят по малко.
  • Един от начините, по които хората винаги се връщат, е да купуват ZEC чрез борси за криптовалути.
  • Digitalcoin прогнозира, че цената на Zcash може да се увеличи през 2021 г. и да достигне 216 долара.
  • Digitalcoin е още по-оптимистичен, когато става въпрос за дългосрочни прогнози, предвиждащи ZCash да достигне $ 439 през 2025 година.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector