Какво ще стимулира Ripple XRP цената през 2021 г.?

Аналитично ръководство за инвестиране в Ripple през 2021 г.

Къде ще отиде цената на Ripple през 2021 г.?

Какво ще се случи с цената на Ripple XRP през 2021 г.? Тъй като криптовалутите са децентрализирани, крипто инвеститорите винаги са се чудили: Какво движи цената на Rpple XRP?

Ripple XRP в момента е една от най-популярните криптовалути – и това е очарователно в това отношение. Той се различава от големите котешки криптовалути като Bitcoin и Ethereum, защото не е изграден върху идеята за децентрализация. За предпочитане е XRP да е силно свързан с шепа фирми, инвестиционни посредници и банки по целия свят.

Въпреки че Ripple може да изглежда неблагоприятно, когато много търговци поддържат идеята, че изкупуващото качество на криптовалутата е количеството свобода, което може да притежава от външни фирми. Но тогава ентусиастите на криптовалутите все повече твърдят, че това може да е тайната на огромния успех на Ripple XRP.

Въпреки че е малко трудно да се предскаже как дадена криптовалута ще скочи или спадне в бъдеще, някои крипто експерти смятат, че отличителното разположение на пазара на Ripple XRP предполага, че може да оцелее в някои от възходите и паденията на пазара, които имат потенциал да разтърсят основа на криптовалутната индустрия в бъдеще.

Ако искате да купите или инвестирате в Ripple XRP бързо и лесно, с 0% комисионна, проверете eToro борса!

Но какво всъщност движи цената на Ripple?

Има четири основни фактора, които най-много влияят на цената на Ripple:

 • Регламенти на криптовалутите
 • Търсене и предлагане
 • Китове Ботове
 • Дигитализация във финансовата индустрия

Какво е Ripple XRP?

Преди да разберете как може да се управлява цената на Ripple XRP, е важно да знаете каква е самата криптовалута и нейната уникалност в света на криптовалутите.

Ripple XRP излезе на сцената някъде през 2012 г. и подобно на Ethereum, той често се използва за обяснение на своята родна валута и платформа за плащане. Платформата, която хоства Ripple XRP като криптовалута, е известна като RippleNet. Понастоящем Ripple XRP е четвъртата по големина криптовалута в света и има пазарна капитализация от около 11 602 352 381 долара на стойност около 0,256052 долара.

Цената на биткойните е спаднала от $ 9000 на около $ 4000 за по-малко от седем дни, докато стойността на XRP е спаднала от $ 0,336300 на 14 февруари (най-високата досега получена за 2020 г.) до $ 0,138500 на 12 март. Но докато много крипто се върнаха с възмездие през последните седем месеца, като стойностите се възстановиха до (и в някои случаи надхвърлят) нива преди COVID19, Ripple остана сравнително мечи оттогава.

Огромните печалби на Ripple XRP – нараснаха с невероятните 36 000% – достигнаха главно през есента на 2017 г. Графиката по-долу е демонстрация на цената на Ripple XRP спрямо други криптовалути през 2017 г .:

Най-големият крипто печалба през 2017 г. спрямо други алткойни. Източник: Coinmarketcap

Няколко алткойни (криптовалути, различни от биткойн), които са намерили своя път на пазара, са създадени, за да отговорят на някои основни проблеми. Техните производители смятаха, че тези проблеми в крайна сметка възпрепятстват успеха на Биткойн, считан за главен на всички криптовалути. Криптоси като Биткойн Кеш е създаден, за да съперничи на Биткойн по отношение на тяхната относителна мащабируемост. Ripple, от друга страна, се фокусира върху друг отличителен елемент на криптовалутите: неговия децентрализация.

Ripple XRP увеличава дневните обеми на търговия

Според Crypto Compare Top Tier, Ripple XRP увеличи дневните си обеми на търговия през първото тримесечие на 2020 г. с огромните 72,23% спрямо четвъртото тримесечие на предходната година, отчитайки прогнози от 322,66 милиона долара за първото тримесечие срещу 187,34 милиона долара за четвъртото тримесечие . Графиката по-долу илюстрира по-добре това:

Ripple XRP цена и обем. Източник: Zycrypto.com

Вместо да предложи на инвеститорите и търговците метод за извършване на онлайн сделки без съдействието на централизирана финансова институция (повечето от които е скъпа, потенциално несигурна и бавна), той е създаден, за да направи по-малко стресиращо за тези финансови институции да изпълняват своите платежни процеси. Транснационалните плащания може дори да са по-скъпи, по-бавни от плащанията в рамките на страната – и световните предприятия могат да извършват тонове от тези финансови сделки всеки ден.

Някои от фирмите и банките, които в момента използват Ripple XRP, включват:

 • Axis Bank
 • Сантандер
 • UBS
 • Crédit Agricole
 • Westpac
 • Кралска банка на Канада
 • Международна валута
 • American Express

Ценовата прогноза за 2021 г. за Ripple XRP

Каква е позицията на крипто валутните прогнози за цената на Ripple XRP за 2021 година?

Някои ентусиасти на Ripple XRP не мислят, че мечите движения са нещо, за което трябва да се тревожите. Известен крипто анализатор смята, че тенденцията на Ripple XRP в момента се движи във форма на вълна, което предполага, че веднага след като цената достигне границата от 0,21 долара, тя ще започне да се покачва отново. Графиката по-долу илюстрира по-добре тази мисъл:

Ripple XRP възходяща тенденция за 2021 г. Източник: Yahoo

Има допълнителни доказателства, че цената на Ripple XRP може да се увеличи през 2021 г. През есента на август 2021 г. Flare Network, партньор на Ripple, разкрити че възнамерява да създаде двустранна и ненадеждна връзка с Ethereum. Резултатният ефект от това е, че базираните на Ethereum приложения могат да имат достъп до XRP регистъра, както и обратното. Чрез включване на интелигентните договори на Ethereum с Ripple XRP, Flare Network може да увеличи функционалността на криптовалутата – което има потенциала да увеличи търсенето на Ripple XRP.

Робърт Арт, друг анализатор, също е по-уверен в краткосрочна позиция на Ripple. Някои инвеститори смятат, че прогнозата на Арт е малко по-възходяща, отколкото приемлива предвид късните доказателства. Но тогава някои други инвеститори смятат, че поддържането на дългосрочно задържане на Ripple наистина е най-разумното нещо – в края на краищата, ако първоначалните инвеститори на Биткойн бяха напъхали съветите на песимистите в кошчето, те щяха да станат свидетели на голяма възвращаемост . Дали Ripple XRP тегли същия път?

Предсказуемо Брад Гарлингхаус, главен изпълнителен директор на Ripple, наистина вярва в това. Още през 2018 г. той посъветва инвеститорите в криптовалутата Ripple да вземат предвид годините напред, а не дни или седмици по-рано, когато това се отнася до очакването на доходността от техните инвестиции.

Еднодневна прогноза на Ripple от Cryptopolitan показва, че криптовалутата ще бъде свидетел на индикация за продажба и цената й ще падне до отметката от $ 0,244. На 9 ноември алткойнът прескочи границата от $ 0,255.

Диаграма за прогнозиране показва еднодневен анализ на цената на Ripple. Източник: Криптополит

Ако горните очаквания са верни, инвеститорите в Ripple могат да видят силна възвращаемост през следващите години. Но ако икономиката е силно засегната, тогава цената на Ripple може да бъде повлияна!

Какво определя цената на Ripple XRP?

Важно е да се признае, че в допълнение към оценката на миналите цени на Ripple, основните фактори, които могат да повлияят на стойността му в бъдещето. Това ще улесни нещата при изпълнението на вашите собствени прогнози за пазарния контингент на неотдавнашното развитие на криптовалутите и накрая ще намерите образован отговор на заявката „трябва ли да се занимавам с Ripple XRP?

И така, нека видим какво наистина влияе върху цената на Ripple? Или това, което движи пулсиращите XRP цени?

4 фактора ще повишат цената на пулсациите през 2021 година

Фактор 1: Регламенти на криптовалутите

Очаква се появата на ново законодателство за криптовалутите да повлияе на стойността на почти всяка монета в сектора. Но няколко анализатори предполагат, както обсъждахме по-рано в тази публикация, че Ripple е в най-добра позиция да оцелее при предизвикателството на строга намеса на правителството. В резултат на това, докато новите законодателства са способни да създадат безпокойство на инвеститорите и могат да намалят цената на традиционните криптосистеми, цена на Ripple може да се увеличи.

Фактор 2: Търсене и предлагане

Колкото по-силно е търсенето на криптовалути и колкото по-малка е наличността, толкова по-висока цена ще скочи в съответствие с основния закон на икономиката. Цената на Ripple, за разлика от криптовалутите като Bitcoin, е строго регулирана от Ripple Lab, неговата фирма майка. За да поддържа стойността на криптовалутата, бизнесът всъщност притежава повече от петдесет процента от всички налични активи на Ripple.

Ако компанията-майка на Ripple иска незабавно да ги продаде на търг, тя ще запаси крипто пазара с нови монети, които ще окажат голямо влияние върху стойността на Ripple XRP.

Фактор 3: Китове Ботове

Съществуването на китови ботове ще контролира драстично стойността на криптовалутните токени на крипто борсата. За да се каже ясно, Whale ботовете са масивни оператори на софтуер, който незабавно създава транзакции, понякога едновременно с огромен брой активи и платформи заедно. Това води до изкуствено генериране на волатилност, което впоследствие изтласква стойността на крипто пазара нагоре или надолу.

Фактор 4: Дигитализация във финансовата индустрия

Една от жизненоважните съвременни крилати думи във финансовата индустрия е дигиталната трансформация. В действителност една трета от всички финансови институции на Обединеното кралство са посочили дигитализацията като ключова цел на компанията си в близко бъдеще, според последните статистически данни.

С установените структури и повишените обменни курсове, които правят бизнеса по-труден за извършване на онлайн транзакции, по-вероятно е да се разглеждат технологии като Ripple. Фактът, че Ripple XRP в крайна сметка ще може да продава интелигентни договори, става още по-вероятен и тъй като все повече институции продължават да го възприемат, пазарът на Ripple XRP ще се покачи, като ефективно ще повиши стойността.

Научете как да инвестирате в Ripple XRP

Trading Education е съставил първокласни курсове за търговия, които ще ви помогнат да сте в крак с колебанията на цените на Ripple XRP, за да знаете кога да излезете на пазара и да инвестирате в Ripple XRP. Разгледайте нашите курсове за търговия днес, за да започнете пътуването си до печеливша търговия с криптовалута!

В Trading Education сме много щателни по отношение на успеха на нашия читател и затова споделяме някои от най-разумните подходи за инвестиране.

Купете Ripple XRP на eToro Exchange

Да предположим, че сте нетърпеливи да започнете пътуването си до търговия Ripple, или този анализ е дал допълнителна представа за текущата ви информация за търговия. В такъв случай може да се радвате да знаете това eToro ви предлага възможност да търгувате с крипто активи, включително Ripple и CFD на до 90+ криптовалути.

eToro: Купете Ripple с 0% комисионна

еторо брокер

eToro се доказаха като надеждни в бранша в продължение на много години – препоръчваме ви да ги изпробвате.

Ключови точки

 • Ripple XRP със стойност 0,2560522 долара и пазарна капитализация от 11 602 352 381 долара е четвъртата по големина крипто в света.
 • Ripple XRP си сътрудничи с редица големи фискални банки, за да позволи по-гладко транснационално улесняване, за разлика от други крипто.
 • Четири основни фактора влияят най-много на цената на пулсациите: регулации, търсене и предлагане, китове и цифровизация във финансовия сектор.
 • Ripple XRP е представен през 2012 г. и първоначално е оценен на 0,011 долара през август 2013 г. на крипто борса.
 • На събитията, последвали пандемията на коронавируса, на 14 февруари Ripple XRP се срина от $ 0,336300 (най-високата му стойност за 2020 г.) до $ 0,138500 на 12 март.
 • Индустриалното разположение на Ripple може да означава, че е по-вероятно да издържите на нови крипто закони.
 • Най-положителните прогнози за Ripple XRP предполагат, че в близко бъдеще тя може да надвиши пазарните цени от около 200 долара.
 • По-консервативните прогнози обикновено оценяват стойността да достигне над два долара до 2025 г..
 • Най-зрелищната година за Ripple XRP беше 2017 г., годината, когато стойността му скочи с 36 000 процента.

Що се отнася до тези фактори, които определят цената на Ripple XRP и прогнозите, както и препоръката на Брад Гарлингхаус, самият изпълнителен директор на Ripple Lab, изглежда, че ако успеете да разгледате дълго, ще бъде разумно да направите някаква инвестиция в Ripple XRP. Възможно е да не видим драстичен скок на цените, но статистиката показва, че за мнозина, които са готови да вземат дългосрочни опции, това може да е разумен ход.

Прочетете още: Дали Ripple е добра инвестиция и трябва ли да инвестирам в нея?

Отказ от отговорност: Криптовалутите са силно нестабилни. Вашият капитал е изложен на риск

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me