Кои са 10-те най-популярни криптовалути във Великобритания?

Търсите най-популярните криптовалути във Великобритания? Прочетете. Ще обясним кои са 10-те най-популярни криптовалути и как можете да започнете да търгувате с криптовалута във Великобритания.

Според данни от Орган за финансово поведение (FCA), около 2,6 милиона души са купили криптовалута във Великобритания. Това са почти 4% от възрастното население – статистика, която твърдо поставя Великобритания като една от 10-те най-приятелски настроени към крипто страни в света.

И това не е единственият „топ 10“, който ни интересува. В тази статия ще обясним кои са 10-те най-популярни криптовалути във Великобритания. Повече от десетилетие от пускането на биткойн, тези монети изкушават все повече и повече инвеститори в света на виртуалните активи. Това означава, че ако сте търсили следващата си инвестиционна възможност във Великобритания, ще бъдете в добра компания. Но защо точно те са толкова популярни?

Прочетете, за да разберете защо толкова много търговци в Обединеното кралство са решили да добавят тези криптовалути към портфолиото си. Независимо дали търсите най-добрите британски инвестиции 2021 г. или просто искате да сте в крак с тенденциите в криптовалутата, ще намерите нещо интересно в нашия списък с 10-те най-популярни криптовалути във Великобритания.

Топ 10 на най-популярните криптовалути във Великобритания

1. Биткойн (BTC)

Биткойнът е известен като „кралят на криптовалутите“ – и то с основателна причина. Откакто беше пуснат от мистериозния Сатоши Накамото през 2009 г., той запази короната си като най-популярната криптовалута в света. Това означава, че това е най-добрият избор за инвеститори в криптовалута във Великобритания.

По време на писането на Биткойн има пазарна капитализация от 302 165 391 228 долара и цена от 16 299 долара. Всеки биткойн токен се създава чрез процес, известен като минен – терминът, използван за описание на начина, по който търговците могат да добавят транзакции към блокчейна. Това работи с помощта на алгоритъм за доказателство за работа. Преди да бъде създаден нов биткойн, търговецът трябва да реши изчислителен пъзел, за да провери всяка транзакция. Ако го решат правилно, те получават определен брой биткойни като награда.

Но добивът не е единственият начин за получаване на биткойн във Великобритания. Можете просто да купите биткойн с фиатни пари (GBP) на борси за криптовалути, като например брокерството с много активи eToro. Можете дори да печелите биткойни, като играете определени видео игри!

Една от основните причини, поради които биткойнът е най-популярната криптовалута във Великобритания, е просто фактът, че „е стигнал там първи“. Като първата в света криптовалута, тя е по-утвърдена от много от altcoins (алтернативни крипто), които оттогава се появиха на пазара.

След като организира проучване по-рано тази година, FCA установи, че биткойнът е най-известната криптовалута в Обединеното кралство. 78% от анкетираните са чували за биткойн, докато само 22% са чували за втората най-широко призната крипто – Facebook’s Libra. Това е огромен скок, показващ, че биткойнът навлиза в общественото съзнание далеч по-успешно от своите конкуренти.

Друга причина, поради която Биткойн е толкова популярен във Великобритания, е фактът, че той се появи малко след Глобална финансова криза през 2007-8. Между първото тримесечие на 2008 г. и второто тримесечие на 2009 г. икономиката на Обединеното кралство се сви с повече от 6%, което доведе до недоверие на централните органи на управление и големите финансови институции като банки и кредитори. Когато Bitcoin пристигна на сцената през 2009 г., криптовалутата изведнъж изглеждаше жизнеспособна алтернатива на централизацията на сектора.

Бихте ли помислили за закупуване BTC, най-популярната крипто във Великобритания?

2. Ethereum (ETH)

Ethereum е втората по големина криптовалута в света, с текуща пазарна капитализация от 51 507 291 691 долара и цена от 454 долара. Според данните на FCA това е и четвъртата най-широко призната крипто във Великобритания, тъй като 17% от анкетираните съобщават, че са чували за нея и преди.

Ethereum е блокчейн платформа, която използва интелигентни договори за извършване на транзакции. Интелигентните договори са автоматични договори, които кодират конкретните условия на споразумението, като например цената, която плащате и на кого го плащате. Подобно на процеса на добив на биткойни, това прави платежната система невероятно прозрачна и също така означава, че хората не трябва да преминават през организации на трети страни като банки.

Откакто Ethereum стартира чрез ICO (Първоначално предлагане на монети) през 2014 г., той е твърд фаворит зад Биткойн и ефективността му непрекъснато се увеличава. Той остана силен през 2020 г., въпреки отклоненията в цялата индустрия, които дойдоха под формата на пандемия на коронавируса. Всъщност много инвеститори вярват, че Ethereum скоро ще изпревари Биткойн като най-популярната криптовалута в света.

Ethereum Vs. Биткойн: Етериумът е по-добра инвестиция от биткойн?

Цената на криптовалутата се влияе пряко от нейната пазарна капитализация. Терминът „пазарна капитализация“ е съкращение от пазарна капитализация. Това се отнася до общата пазарна стойност на актив – в този случай криптовалута. Криптовалутите са изключително променливи, така че пазарната граница може да се промени бързо. (Само погледнете назад през тази година: общата пазарна капитализация на криптовалутите достигна $ 380 милиарда през август, което представлява възстановяване от почти $ 180 милиарда от април насам).

Можете да определите пазарната капитализация на криптовалута, като използвате следната сума: общия брой монети или жетони в обращение x текущата цена на всяка монета. Това означава, че с увеличаване на пазарната капитализация на Ethereum, нараства и цената му. Тъй като търсенето на Ethereum нараства стабилно, както във Великобритания, така и в останалия свят, някои експерти смятат, че то може да достигне цени от $ 30 000 през следващите няколко години.

3. Биткойн кеш (BCH)

Като се има предвид популярността на Bitcoin, не е изненадващо, че третата най-популярна криптовалута във Великобритания е Bitcoin Cash. Тази криптовалута стартира през 2017 г., след като бяха изразени опасения относно мащабируемостта на Bitcoin (известен също като „Bitcoin Core“), който има краен брой токени. Това е равностойна система за електронни разплащания, която бързо зае своето място в топ 5 на най-големите криптовалути в света, като сега се гордее с пазарна капитализация от $ 4 630 146 463.

Днес много хора вярват, че Bitcoin Cash е най-разрушителният конкурент на Bitcoin и са прескочили кораба от Core на Cash. Роджър Вер, известен ранен инвеститор в биткойни, сега твърдо насърчава Bitcoin Cash вместо това. През декември 2018 г. той каза на Независим че криптовалутата „просто работи по-добре“, отчасти благодарение на факта, че има много по-ниски такси за транзакции от биткойн.

Във Великобритания уелски ИТ специалист на име Джеймс Хауъл също е горд поддръжник на Bitcoin Cash. Хауъл попадна в заглавията през 2013 г., след като случайно изхвърли твърдия диск на компютъра, който съхранява Bitcoin на стойност £ 4 милиона. По днешна стойност това би струвало зашеметяващите 50 милиона британски лири – обаче, въпреки че е ранен внедряващ Bitcoin Core, той също премина към BCH, твърдейки, че е много по-подходящ за ежедневни транзакции.

С тези аргументи, които стават все по-широко разпространени, много хора, които търсят криптовалутни прогнози до 2021 г., вярват, че BCH е на път да стане още по-популярен във Великобритания. Проучването на FCA установи, че 20% от респондентите във Великобритания вече са чували за Bitcoin Cash. Може ли тази цифра да бъде увеличена през следващите години?

4. Litecoin (LTC)

Стартиран за първи път през 2011 г., Litecoin е един от първите алткойни в света. Той е проектиран да бъде по-евтина и бърза алтернатива на биткойн, като отнема само 2,5 минути за обработка на нов блок, за разлика от 10 минути. Тази скорост отчасти е причината да остане в топ 5 на нашия списък с 10-те най-популярни криптовалути във Великобритания, въпреки класирането на 9-то място в останалата част на света.

Друга полза за платформата Litecoin е фактът, че тя може да поддържа до 84 милиона монети. Максималното предлагане на биткойни е „само“ 21 милиона, така че Litecoin е много по-мащабируем. В миналото е показан и впечатляващ растеж. Въпреки че едва ли е най-бичият крипто (цената му е под $ 70), той е нараснал с над 8000% през 2017 г. Нещо повече, наскоро се радва на нов растеж по-рано тази година.

Пускането на ролевата игра LiteBringer, който работи на блокчейн Litecoin, е довел до нарастване на броя на транзакциите Litecoin. Според Litecoin Foundation транзакциите са се утроили по обем през следващата седмица, като 75% от всички транзакции сега са причинени от играта.

Ако искате да започнете търговия с криптовалута във Великобритания, това може да бъде умен ход за проследяване на представянето на Litecoin. Тъй като току-що влиза в списъка на 10-те най-големи криптовалути в света, някои инвеститори може да го пренебрегнат – но последните му разработки трябва да го поставят на радара ви.

5. Тире (DASH)

Dash иска да направи криптовалутата по-използваема всеки ден. Той започна живота си като Xcoin през 2014 г., преди да се превърне в Darkcoin. Ребрандирането на portmanteau ‘Dash’ беше опит да се засили какво представлява тази крипто – дигитални пари.

В момента Dash има пазарна капитализация от 777 955 628 долара и цена от 79 долара. Може да е 28-ата най-голяма криптовалута в света, но нейната практичност и потенциал я прави достойна за място в нашия списък с топ 10 на най-популярните криптовалути във Великобритания.

Подобно на Litecoin и Bitcoin Cash, Dash е създаден, за да реши някои от проблемите, които тормозят технологията Bitcoin. Те включват бавната му скорост, високите такси за транзакции и невъзможността да се обработват много транзакции наведнъж.

Всички тези фактори правят биткойн неподходящ за обработка на ежедневни плащания. Основателите на Dash се стремят да превърнат цифровите пари в реалност, с незабавни преводи и много ниски такси (0,10 долара). Ако се чудите „дали Dash е добра инвестиция?“, Може би ще ви е интересно да знаете, че хиляди онлайн търговци вече приемат плащания с Dash във Великобритания. В търговските центрове в Лондон има дори няколко банкомата Dash!

6. Звезден (XLM)

Stellar стартира през 2014 г. от Джед Маккалеб, един от съоснователите на Ripple. Това е децентрализирана платежна мрежа с отворен код, която първоначално е била наричана „Тайният биткойн проект“ преди пускането му.

Родната валута на Stellar се нарича Лумен. Както Ether захранва Ethereum, а Ripple XRP захранва RippleNet, Lumen захранва мрежата Stellar и всички нейни функционалности. Той има редица впечатляващи приложения от реалния свят, след като през годините след пускането си направи поредица от мощни партньорства. Те включват създаване на приложение за трансгранични плащания, наречено Deloitte Digital Bank, в сътрудничество с Deloitte; платежна система с IBM и включването на различни стартиращи разплащания по целия свят.

По-близо до дома си, Stellar печели и инвеститори във Великобритания. Това е благодарение на нарастващото търсене на децентрализирани финанси (DeFi) услуги, които Stella – и продуктите, които тя създава чрез своя набор от партньорства – е в идеалното място да запълни.

7. Пулсации (XRP)

Ripple винаги е бил силен избор за търговци, които търсят най-популярните криптовалути във Великобритания. Нейната родна валута, Ripple XRP, постоянно се представя добре, откакто беше пусната през 2012 г. Въпреки това, 2017 беше особено открояваща се година – Ripple нарасна с поразителните 36 000%!

В момента XRP е четвъртата по големина криптовалута в света, с пазарна капитализация от 12 393 914 767 долара и цена от само 0,27 долара. Ниската му цена привлича инвеститори от цял ​​свят, но има и друга ключова причина, поради която инвеститорите от Обединеното кралство може да помислят за добавяне на XRP към портфолиото си.

За разлика от напълно децентрализираните криптовалути, Ripple си партнира с различни големи институции. Това е така, защото първоначално е създаден, за да улесни банките и други големи предприятия да изпращат трансгранични плащания в реално време.

Плюсове и минуси на инвестирането в Ripple, ще бъде ли производител на милионери?

Тъй като има подкрепата на големи компании като J.P Morgan и Santander, много крипто експерти смятат, че Ripple е по-вероятно да се противопостави на правителствените разпоредби, които могат да бъдат въведени за контрол на използването и продажбата на криптовалути в близко бъдеще.

8. Тезос (XTZ)

След дълъг период на загуба на стойност, Tezos най-накрая може да се изкачи обратно до нивата на популярност, с които се радваше при старта си. Когато блокчейн мрежата се отвори чрез ICO през 2017 г., тя събра невероятни 232 милиона долара – инвестиция, която по това време счупи световните рекорди! И въпреки скалистите си резултати през последните няколко години, Tezos остана една от най-добрите криптовалути по избор за търговци във Великобритания.

Крипто е получил високи резултати при одити, които са установили, че Tezos’s управление по веригата модел означава, че е добре защитен срещу проблеми като „егоистично печене“ (иначе известно като „егоистичен добив“) и верижни реорганизации. Това ниво на сигурност може да е причината Tezos все още да е една от най-популярните криптовалути във Великобритания.

Ако сте на лов за криптовалутни тенденции, които могат да се превърнат в потенциални възможности за инвестиции, наблюдавайте Tezos през следващите няколко месеца. Наскоро беше избрана от финансовата група Elevated Returns (ER) за домакин на токенизирани предложения за инвеститори в недвижими имоти. Тъй като търсенето на DeFi нараства, това може да означава, че Tezos се насочва към по-добри неща, тъй като търговците в Обединеното кралство очакват 2021 г..

инвестирайте в tezos

9. Кардано (ADA)

В момента на девето място в списъка на топ 10 на криптовалутите в света, Cardano е a доказателство за залог блокчейн платформа. С пазарна капитализация от $ 3,192,136,382, Cardano е основана от един от съоснователите на Ethereum и е популярна криптовалута във Великобритания още от старта си.

Родната валута на Cardano е посочена като ADA, която се използва за изпращане и получаване на трансгранични цифрови средства. Подобно на Ethereum, той използва интелигентни договори – обаче една от причините, поради които Cardano е толкова популярен във Великобритания, е фактът, че е проектиран да преодолее някои от проблемите, които пречат както на Ethereum, така и на Bitcoin.

Като криптовалута от трето поколение, Cardano успя да види къде са се спънали конкурентите и да подобри съответно собственото си предложение. Поради това много британски търговци виждат Cardano като много по-силна инвестиция. Засега може да е по-малко установено, но в дългосрочен план може да успее, когато предложенията от първо поколение се провалят. С течение на времето това го превърна в една от 10-те най-популярни криптовалути във Великобритания.

10. IOTA (MIOTA)

Крайната крипто в нашия списък с най-популярните криптовалути във Великобритания е IOTA. Тази книга с отворен код беше пусната през 2015 г., за да улесни транзакциите между компютрите в Интернет на нещата мрежа. Понастоящем пазарната му капитализация е $ 703 892 418, а цената – $ 0,25.

Алгоритъмът за доказателство за работа, който IOTA използва за проверка на транзакции, означава, че не са включени такси за трансфер. Това е огромна полза за тези в IoT индустрията, която традиционно е измъчвана от високи такси за транзакции. Въпреки това IOTA претърпя редица опити за хакерство, които предизвикаха значителни престои през последните няколко години.

Въпреки че това не е разклатило прекалено популярността му във Великобритания, тази крипто може би е по-подходяща за опитни инвеститори, които са разработили практикувана стратегия за търговия и имат стабилно управление на риска.

Готови за търговия с криптовалута във Великобритания?

За да започнете да търгувате с една от най-популярните криптовалути във Великобритания, първата ви стъпка е да намерите уважаван британски брокер.

Брокерската платформа с множество активи eToro предлага всички криптовалути, включени в този списък. Напълно регулиран от FCA, той е отличен избор за начинаещи криптовалути, благодарение на популярната си функция CopyTrader. Това ви позволява да наблюдавате инвестиционните решения на други търговци в реално време и автоматично да копирате тяхната стратегия.

Като цяло, копиране на търговия на eToro е идеален за тези от вас, които искат да търгуват с популярни криптовалути, но нямат знания или опит как работи търговията.

Ако сте готови да започнете да търгувате с някои от най-популярните криптовалути във Великобритания, бихме ви предложили да проучите eToro. The Британски топ брокер ви позволява да инвестирате в криптовалути, както и да търгувате двойки fiat-to-crypto и crypto-кросинг.

И така, какво чакаш? Разгледайте платформата за онлайн търговия на eToro, помислете за рисковете и започнете да търгувате с най-популярните крипто днес!

eToro – Купете най-добрите криптовалути във Великобритания

еторо брокер

eToro се доказаха като надеждни в крипто индустрията в продължение на много години – препоръчваме ви да ги изпробвате.

Важно е да запомните, че дори най-популярните криптовалути в Обединеното кралство не са гарантирани да ви носят печалба. Винаги провеждайте своята старателна проверка, преди да търгувате с криптовалута във Великобритания.

Ключови точки

 • Около 2 милиона души притежават криптовалута във Великобритания
 • Биткойн е най-популярната криптовалута във Великобритания
 • Според FCA 78% от анкетираните са чували за биткойн
 • Търсенето на децентрализирана валута нарасна след финансовата криза
 • 17% от респондентите на FCA са чували за Ethereum
 • Много инвеститори смятат, че Bitcoin Cash е по-добър от Bitcoin Core
 • Пускането на LiteBringer засили популярността на Litecoin във Великобритания
 • Банкомати Dash се появиха в търговските центрове в Лондон
 • Търсенето в Обединеното кралство на децентрализирани финансови услуги нараства
 • Високопрофилните партньорства могат да повишат популярността на криптовалута
 • Криптовалутите от трето поколение могат да подобрят ранните предложения

Допълнителна информация:

Топ 10 криптовалути, които да инвестирате през 2021 година

Прогноза за цената на биткойн: Колко ще струва биткойн през 2021 г. и след това?

Най-популярните криптовалути в САЩ

Криптовалути, които да гледате и да избягвате

Как да търгувате с криптовалута със $ 100

Най-важните криптовалути, различни от биткойн

Надяваме се, че тази статия ви е помогнала да разберете защо 10-те най-популярни криптовалути във Великобритания са спечелили своята репутация. От царуването на Биткойн до появата на големи алткойни, тези криптовалути увеличават портфейлите в цяла Великобритания. Кой да изберете?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me