Коя е най-бързо растящата криптовалута в света?

Най-бързо растящата криптовалута в света е биткойн

Понастоящем биткойнът е най-бързо растящата криптовалута в света. Създаден през 2009 г. от Сатоши Накамото, биткойнът е най-голямата криптовалута в световен мащаб по пазарна капитализация и най-популярна, задържайки това отличие от самото си създаване.

Биткойн е цифрова валута. Създава се и се съхранява дигитално на компютри по целия свят. За разлика от традиционните валути, Bitcoin е децентрализирана валута, която дава на потребителите абсолютен контрол върху техните транзакции и цифрови активи. Транзакциите в мрежата на Биткойн се записват в книга, известна като блокчейн.

Блокчейнът е публична книга, което означава, че всички транзакции са публично достъпни и се проверяват от потребителите на мрежата. Това гарантира прозрачност и сигурност на мрежата, защото ако записите са публично достъпни, става почти невъзможно извършването на измами като двойно харчене. Потребителите на мрежата могат да видят колко биткойн има портфейлът. Те обаче не могат да проследят потребител чрез биткойн адреса.

Транзакциите в биткойн мрежата се проверяват от майньори и след това се добавят към блокчейна. Те са възнаградени за работата си чрез такси за транзакции и нови биткойни. Текущата награда за миньори е 6,25 BTC и се намалява наполовина на всеки 210 000 извлечени блока.

И така, как работи биткойнът?

Работата на Биткойн е по-лесна за разбиране, след като сте разбрали няколко концепции.

  • Блокчейн: Технологията Blockchain е ядрото, върху което се базират криптовалутите като Биткойн. Блокчейнът е публична книга. Всяка транзакция в биткойн мрежата се съхранява в регистъра, създавайки постоянен запис на всички транзакции.
  • Частни ключове и публични ключове: Биткойн портфейлите съдържат частен и публичен ключ. Тези ключове позволяват на потребителите да инициират и цифрово подписват транзакция.
  • Миньори: Майньорите са членове на биткойн общността. Те проверяват всички транзакции с помощта на мощни компютри, преди да ги добавят към блокчейна.

Тъй като блокчейнът е публична книга, подробностите за всички транзакции, извършени в мрежата на Биткойн, са достъпни за обществеността. Транзакциите се проверяват от майнери и след това се добавят към блокчейна. Транзакциите също се проверяват чрез потребителски портфейли, които могат да проверят транзакциите чрез защитените цифрови подписи. Всеки блок отнема около десет минути.

Прочетете повече: Какво е биткойн? Ръководство за начинаещи

Колко безопасни са биткойните?

Биткойнът е една от най-безопасните криптовалути на пазара.

  • Биткойнът е криптиран и използва технологията блокчейн, която помага да се осигурят всички транзакции в мрежата на Биткойн.
  • Транзакциите се записват в блокчейна. Транзакциите са отворени за проверка, като осигуряват пълна прозрачност на системата и повишават сигурността, като гарантират, че не могат да възникнат измами като двойно харчене.
  • Биткойнът е децентрализиран, което означава, че е свободен от влиянието на който и да е централен орган или правителство. Физически лица и фирми, използващи биткойн мрежата, стават част от обширна, децентрализирана мрежа. Друго предимство на използването на децентрализирана мрежа е, че ако част от мрежата падне, мрежата все още функционира и транзакциите все още могат да се извършват.

Ами биткойн транзакциите?

Транзакциите в мрежата на Биткойн се съхраняват в публична книга, достъпна за всеки, който иска да разгледа записите. Биткойн портфейлът използва частен ключ. Транзакциите могат да бъдат подписвани и достъпни само с помощта на частния ключ. Частният ключ се използва за предоставяне на доказателство, че транзакцията произхожда от собственика на портфейла.

Прочетете също: Анализ на цената на биткойн за 2021 година

Какви са предимствата на биткойн?

Биткойнът има няколко предимства, които липсват в традиционните валути и платежни системи. Някои от предимствата са:

✅ Автономност:

Биткойнът е популярен поради автономията, която предоставя на потребителите. Той дава на потребителите пълен контрол върху парите си и как ги харчат.

Децентрализация:

Биткойн е децентрализирана криптовалута. Това означава, че тя не е под влиянието на или е регулирана от централен орган или правителство, което го прави имунизиран от регулация или манипулация от трети страни.

✅ Бързи плащания:

Биткойн транзакциите отнемат само няколко минути, за разлика от транзакциите, извършвани чрез банки, които обработват от няколко часа до няколко дни.

✅ Неустойлив:

След като транзакцията с биткойн е завършена, тя не може да бъде отменена, освен ако получателят не обърне транзакцията. Това гарантира получаването на плащането.

Какви са недостатъците на биткойн?

Биткойнът има и някои недостатъци. Някои от недостатъците са

❌ Измами:

Популярността на биткойните го прави уязвим за измами като измами, схеми на Понци и хакерски атаки.

❌ Нестабилност:

Биткойнът е нестабилна криптовалута и като погледнем историята на биткойните, той е видял някои периоди на изключителна нестабилност. Волатилността е полезна за краткосрочна търговия, но не е подходяща за дългосрочна търговия.

Какво повишава цената на биткойните?

Биткойнът е най-бързо растящата криптовалута в света. През 2020 г. и началото на 2021 г. биткойнът скочи до рекордни цени. Нека да разгледаме какво стои зад увеличението на цената на биткойн.

1. Нарастващ институционален интерес:

От началото на 2020 г. се наблюдава нарастване на институционалния интерес към биткойните. Този фактор ще играе важна роля за повишаване на цената на биткойн. Все повече и повече институции търсят използването на биткойн и блокчейн технология.

2. Достъпност:

Традиционни платформи като PayPal също повишават интереса към биткойните. PayPal наскоро обяви, че потребителите на услугата могат да купуват, продават и приемат биткойн като начин на плащане. Този ход даде на PayPal 350 милиона потребителски достъп до биткойн. Поглеждайки към PayPal, неговите конкуренти също се обявиха да обявят подобни стратегии, увеличавайки достъпността до биткойн и подхранвайки повишаването на цените.

3. Инфлация:

Биткойнът се използва и като запас на стойност от инвеститорите, тъй като е дълготраен актив. За разлика от традиционните валути, биткойнът не е подложен на инфлационен натиск. Инфлацията е навредила на покупателната способност на традиционните валути, карайки инвеститорите да се хеджират срещу нарастващата инфлация, инвестирайки в активи като Биткойн и в резултат повишавайки стойността му.

4. Биткойните са оскъдни:

Биткойнът е ограничен до 21 милиона, миньорите могат да добиват не повече от 21 милиона биткойни, което прави Биткойн изключително оскъден и повишава цената му.

Прочетете повече: Какво ще доведе до цената на биткойните през 2021 г.?

Биткойнът е добра инвестиция през 2021 г.?

През последната година Bitcoin взе голям удар, когато пандемията настъпи. Биткойн обаче отстрани тези загуби настрана и Биткойн се събра рязко. Криптовалутата проби границата от 40 000 долара.

И така, за да отговорите дали биткойнът е добра инвестиция през 2021 г.? Крипто експертите прогнозират, че биткойнът може да премине 100 000 долара до края на 2021 г. и да достигне до 300 000 долара до 2022 г. Има вероятност биткойн да отговори на тези очаквания, което го прави вълнуваща инвестиционна възможност.

eToro – Най-добрият брокер за закупуване на биткойн

еторо брокер

eToro се доказаха като надеждни в крипто индустрията в продължение на много години – препоръчваме ви да ги изпробвате.

Виртуалните валути са силно нестабилни. Вашият капитал е изложен на риск

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me