Крипто ботове за търговия: Или най-доброто, или най-лошото решение, което някога ще вземете

Крипто ботове за търговия

Предвид бързата автоматизация на цифровите услуги в световен мащаб, не е изненадващо, че ботовете за крипто търговия също се увеличават по популярност.

Търговските ботове се определят като автоматизирани компютърни програми предназначени за търговия с различни криптовалути.

Ако искате да знаете защо ботовете за крипто търговия могат да бъдат най-доброто или най-лошото решение, което някога ще вземете, просто продължете да четете.

Също така, не се колебайте да се регистрирате за нашия курс за търговия с криптовалути станете професионалист в търговията с криптовалути.

Историята на търговията с ботове

Технологията Blockchain може да прекрои света ни до точка безвъзвратност, като търговията с криптовалута е един от най-популярните финансови пазари. Всъщност има повече от 47 милиона потребители на портфейла Blockchain по целия свят, от март 2020 г..

Вярвате или не, историята на търговията с ботове датира от 50-те години. Беше Ричард Дончиан, известен като бащата на следването на тенденциите, който въведе идеята за автоматизирана система, която да следва определени тенденционни правила. Няколко десетилетия по-късно търговията, основана на правила, стана изключително популярна.

Днес ботовете за крипто търговия имат потенциала да прекроят цялата индустрия. Тези компютърните програми са способни да обработват големи обеми данни с цел максимизиране на печалбите при покупка и продажба на криптовалути.

Интересното е, че цифрите показват това наоколо 75% от сделките по света се извършват чрез автоматизирани платформи.

Крипто ботове за търговия: Най-доброто решение, което някога ще вземете

предимства на ботове за крипто търговия

Търговията с криптовалута е разширяваща се област, която е известна със своите висока волатилност. Тъй като тенденциите непрекъснато се променят, търговията с ботове може да бъде повече от удобна.

Търговските ботове предлагат многобройни предимства, каквито са програмиран да анализира сложни данни, включително обем на пазара, цени, тенденции и търговияс.

освен това, крипто ботовете за търговия не се нуждаят от съня си за красота. Така че, няма нужда да се притеснявате постоянно за притежанията си – просто се насладете на компанията на любимите си хора и си починете малко!

Веднъж програмирани, търговските ботове са готови за това анализирайте пазара денонощно, което ги прави идеални за заети търговци. С облачни базирани ботове, можете дори да изключите компютъра си, докато все още търгувате.

Ботовете за крипто търговия са от полза не само за търговците, които нямат физическо време да наблюдават пазара денонощно, но и за това ентусиасти, които не търгуват на пълен работен ден.

Търговските ботове също позволяват на потребителите да изследват различни пазарни стратегии и идеи за търговия. Обратното тестване, например, може да ви помогне да анализирате исторически пазарни данни, за да проучите възможните резултати в миналото.

Освен това, ботовете за търговия не подчертават нестабилността на пазара на криптовалути, те никога няма търговия от алчност или разочарование; те са просто програмирани да изпълняват операции по ефективен начин.

Като елиминират емоциите от търговията, ботовете за крипто търговия улесняват големи и повтарящи се задачи и намаляване на човешките грешки.

С други думи, търговията с ботове може да бъде най-доброто решение, което някога ще вземете:

 • Те са в състояние своевременно да анализират предварително определени критерии и сложни показатели.
 • Ботовете за крипто търговия улесняват мониторинга на пазарните данни 24/7.
 • Те гарантират висока ефективност и многозадачност.
 • Търговските ботове са имунизирани срещу емоционалните аспекти на търговията и човешките грешки.

Как работят търговските ботове?

Въпреки широката гама от ботове за крипто търговия, предлагани на пазара, трябва да отбележим, че всички ботове за крипто търговия имат няколко общи характеристики.

Търговските ботове прилагат следните аспекти: обратно тестване, изпълнение на стратегия, изпълнение и планиране на работа.

Бектестинг, както беше посочено по-рано, позволява на потребителите да събират различни исторически пазарни данни, включително подхлъзване и такси, за да ги анализират.

Изпълнение на стратегията е от решаващо значение в света на търговията с криптовалута. Ще обсъдим малко възможните стратегии след малко.

Екзекуция, от друга страна, позволява на потребителите да тестват своите идеи и стратегии в реално време.

След етапа на изпълнение е време за пълна автоматизация на процеса и настройка на програма за планиране на работа.

Кои са най-добрите стратегии за крипто търговия с ботове?

крипто търговия ботове стратегии

Търговията с криптовалута е сложна и променяща се област, така че търговците трябва да инвестират много време в изследвания и практики, за да установят успешна стратегия за търговия.

Тук ще обсъдим някои основни стратегии за търговия, които могат да помогнат на търговците да станат професионалисти в търговията с криптовалута.

Отбележи, че различни стратегии могат да бъдат приложени в различни ботове за крипто търговия.

 • Арбитражните ботове се основават на идеята за криптовалута арбитражна търговия. Ботовете са програмирани да проследяват различни борси и да изпълняват задачи едновременно. Например, ботовете за търговия могат да купуват, когато цената е ниска и да продават в секундата, когато цената се покачи.
 • Пазарните ботове също са популярни. Те се основават на т.нар стратегия за правене на пазара в която търговците купуват и продават непрекъснато. Печалбата се прави от разликата между цените на покупка и продажба. Ако X търгува на £ 200, ботовете могат да сключат сделка за £ 199 и да продадат за £ 201, като правят печалба от £ 2.
 • Търговията с тенденции е друга стратегия, която позволява на ботовете да извършват сделки въз основа на специфични тенденции и движения. Използването на технически показатели тук е от решаващо значение.
 • Ботове за автоматизация на портфолио, от друга страна, може да помогне на търговците да поддържат безупречно портфолиото си и да автоматизират тежки повтарящи се задачи, за разлика от активната търговия.
 • Средните ботове за реверсия позволяват на потребителите да анализират валутата във връзка с нейните исторически колебания и средна стойност, при условие че винаги има стабилна тенденция и цените ще се върнат обратно към средната стойност.
 • Не на последно място, автоматизирани ботове за крипто търговия ви позволяват да се поучите от професионалистите в бранша и да имитирате техните стратегии.

Крипто ботове за търговия: Най-лошото решение, което някога ще вземете

недостатъци на ботове за крипто търговия

Въпреки че търговските ботове имат многобройни предимства в непрекъснато променящия се свят на търговия с криптовалути, истината е, че те могат да се превърнат в най-лошото решение, което някога ще вземете.

На първо място, ботовете за крипто търговия са изключително скъпо. По този начин търговците трябва да направят своите изследвания и да се уверят, че ботът, който използват, е надеждни и печеливши.

Прозрачността е друг важен фактор, който трябва да търсите при избора на бот за търговия. Не е тайна, която уважаваните разработчици могат да предоставят по-високи стандарти и прозрачност в сравнение с хитроумни платформи.

Неопитните потребители не се насърчават да използват ботове за крипто търговия. В крайна сметка, ботовете за търговия изискват експертна конфигурация и мониторинг. Без мониторинг използването на автоматизирани системи може да доведе до големи загуби, особено по време на променливост.

Имайте предвид, че ако не успеете задайте лимити за спиране и загуба също може да изиграе лоша шега на неопитни търговци.

На всичкото отгоре, когато става въпрос за ботове за крипто търговия, много опасения за сигурността възникват. Bitconnect например беше една от най-големите измами с криптовалута и твърди, че използва бот за търговия.

Въпреки че блокчейн системите са трудни за хакване, хакерите често са насочени към ботове, тъй като тези системи имат достъп до вашата валута. Ето защо потребителите винаги трябва да пазят своите ключове сейф и изключете автоматичните тегления.

С други думи, търговията с ботове може да бъде най-лошото решение, което някога ще вземете:

 • Ботовете за крипто търговия могат да бъдат много скъпи.
 • Те изискват конфигуриране и наблюдение.
 • Автоматизираните системи не са подходящи за неопитни потребители.
 • Търговските ботове идват с различни рискове за сигурността и проблеми с лошото качество на софтуера.

Крипто ботове за търговия: кой да изберете

избор на ботове за крипто търговия

Пазарът на криптовалути се разширява непрекъснато, като всеки ден се развиват все повече ботове за крипто търговия.

Различните ботове за търговия поддържат интеграция с различни борси за криптовалути (например Kucoin) и се предлагат на различни цени.

Въпреки че има няма универсален подход за търговия, добрите ботове за крипто търговия трябва да идват с голям набор от стратегии и лесен за употреба интерфейс.

Въпреки че трябва да направите свое задълбочено проучване, последните търсения показват това най-много популярни ботове за крипто търговия можете да вземете предвид, когато инвестирате в криптовалути са:

 1. Криптохопър
 2. Gunbot
 3. Haasbot
 4. 3 Комаси
 5. NapBots
 6. Zenbot
 7. Геко
 8. Крипто търговец
 9. CoinBot
 10. CWE

Имайте предвид, че не сме свързани с нито едно от горепосочените, така че винаги проверявайте потребителските отзиви за допълнителни подробности и потребителски опит.

Ключови точки

 • Крипто ботове за търговия са софтуерни програми, базирани на различни търговски стратегии и алгоритми.
 • Търговските ботове позволяват на търговците да правят сделки въз основа на задълбочен анализ и технически показатели с цел печалба.
 • Те могат да наблюдават тенденциите на пазара денонощно премахване на емоциите и човешката грешка.
 • Освен това тези системи могат да работят на облака.
 • Наоколо 75% от търговията с криптовалута се изпълняват чрез автоматизирани платформи.
 • Ботове за крипто търговия обаче, изискват конфигуриране и наблюдение.
 • Такива автоматизирани системи могат да бъдат изключително скъпо.
 • Рискове за сигурността трябва да се обмисли преди да използвате търговски бот.
 • Въпреки че на пазара има различни ботове за крипто търговия, ботовете за търговия трябва да гарантират висока ефективност, надеждност, рентабилност и прозрачност.
 • Удобните за потребителя принципи на проектиране също са важни, особено за да помогнат на неопитните потребители да започнат.
 • Някои от най-популярните ботове за крипто търговия са Gunbot, 3Commas, CoinBot и Haasbot.

В обобщение, търговските ботове имат различни предимства и недостатъци. Те могат да бъдат най-доброто или най-лошото решение, което някога ще вземете. Докато търговията с ботове може да ви помогне да укротите нестабилността на пазара на криптовалути, те могат да доведат до огромни загуби без подходящо наблюдение и сигурност. По този начин, направете проучване, преди да изберете бот за крипто търговия.

Ако искате да научите повече за ботове за крипто търговия и да станете професионалист в търговията с криптовалути, не се колебайте да се регистрирате за нашия курс.

Ако сте намерили Крипто ботове за търговия статия полезна, моля, дайте ни харесване и го споделете с всеки, който може да го намери за интересен.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me