Криптовалута Инвестиране Съвети и грешки, за да се избягват

Мислите ли да започнете пътуването си за криптовалута и искате да знаете най-добрите инвестиционни съвети? Или може би сте търговец и вярвате, че правите твърде много грешки. По-долу ви представяме съветите за инвестиране в криптовалута и грешките, които трябва да избягвате.

Съвети за инвестиране в криптовалута

Криптовалута инвестира грешки, за да се избегне

Криптовалутите се разширяват значително и те се превърнаха в отлична възможност за инвестиции. В началото имаше скептицизъм около тях, но сега, тъй като много банки и финансови институции инвестират в биткойн големи суми пари и пускат своите криптовалутни услуги, скептицизмът постепенно избледнява.

С подобни новини вниманието вече е насочено към криптовалутите и всъщност Биткойн има най-голям брой активни адреси от 2017г когато достигна 20 000 долара.

Така че, ако мислите да започнете да инвестирате, тук в Trading Education сме подготвили най-добрите съвети за инвестиране в криптовалута и най-често срещаните грешки, които трябва да избягвате.

Contents

Съвети за инвестиране в криптовалута

Съветите за инвестиране в криптовалута винаги са полезни, тъй като помагат на инвеститорите и особено на начинаещите в криптовалутата да съкратят пътя си към успеха.

Обучете се за криптовалутата

Трябва да приемете криптовалутите сериозно и да премахнете впечатлението, че те са начин за бързо забогатяване. По традиционния начин за спестяване на пари е по-вероятно да спестим парите си чрез банки и финансови институции. Ако се нуждаем от помощ или ако сгрешим, като изпратим пари на грешен адрес, тогава можем да се обадим на обслужване на клиенти и те ще върнат транзакцията.

Трябва да имате предвид, че това не може да се случи с криптовалутите. Никой не ги притежава; нямат главен изпълнителен директор. Те са изцяло децентрализирани и ако сте жертва на измама, връщане назад няма. Затова вземете сериозно криптовалутата и блокчейн технологията и по този начин ще можете да разграничите нещата, които са законни в интернет, и тези, които са измама.

1. Изберете стратегията, която ви е по-удобна

Има няколко стратегии, с които можете да се възползвате от криптовалути. Въпреки това, като вземете предвид опита си, трябва да изберете стратегията, с която ви е най-удобно. Дневната търговия например изисква повече умения и знания за четене на графики и предсказване на пазарните движения. За разлика от това, HODLing не изисква никакви специфични познания, защото можете само да си купите монета и да изчакате нейната стойност да се увеличи. Така че всичко зависи от вашия опит и желание да се научите.

2. Разберете волатилността

По природа криптовалутите са нестабилни, което означава, че цената им често се покачва и спада. Всъщност това се разглежда като добра възможност за печалба от инвеститорите и ако успеете да разберете нестабилността по същество, тогава ще можете да създадете по-добра инвестиционна стратегия. Освен това трябва психически да се подготвите за колебания на цените и да не се чувствате емоционални или твърде изненадани. Очаквайте всичко, когато става въпрос за криптовалути!

3. Пазете се от измами – Притежавате ли изследвания

Интернет е известен с възможностите, които предлага за печелене на пари, но също така и с много измами и хакове, които са се случвали през цялата история. Дори криптовалутите в началото са описани като измами от много хора, дори от влиятелни знаменитости. Днес се предлагат измами в света на криптовалутите под формата на "възможност" да инвестира.

Понякога, когато се събудите сутрин, може да имате имейл, пълен с оферти, които изглеждат легитимни, но те са измамници, които се опитват да се възползват от потенциалните жертви. Може да сте предложили да инвестирате в "истински криптовалути", но всъщност те са измама.

OneCoin е една от най-известните измами с криптовалута. Българска дама Ружа Игнатова популяризира монетата като напълно легитимна и привлече инвеститори, като събра общо 4 милиарда долара. Властите го определиха като схема на Понци. Ето защо, внимавайте, не бързайте, изследвайте и напредвайте в търговските си приключения.

4. Вземете печалбата си

Ако отдавна сте инвестирали в инвестициите си и виждате, че имате достатъчно печалба, не дръжте твърде много и вземете печалбата си. Някой може да си помисли, че може би бързате, но ако имате 600% печалба например, тогава няма какво да чакате. Ако продължите да HODL след 600% печалба, това може да е прекомерно, защото когато говорим за криптовалути, никога не се знае, те могат да се сринат и няма да спечелите каквато и да е печалба. Всъщност рискувате да загубите дори парите, които сте инвестирали.

5. Опитайте се да инвестирате в точното време

Бихме могли да наречем това по различен начин като "купувайте ниско и продавайте високо" правило. Инвестирането в точното време е най-важният компонент, когато става въпрос за криптовалути, особено за HODLers. Например, ако се върнем към 2017 г., когато криптовалутите са претърпели драстично увеличение на цените, тези, които са инвестирали в момент, когато цената на биткойн е била много ниска, са реализирали огромни печалби, когато цената е нараснала. Въпреки че това е свързано с малко късмет, обаче тези, които са в течение, винаги ще знаят кога да инвестират парите си в криптовалути.

Другият пример е, че по времето на коронавируса биткойн почти докосна $ 3000 в началото на 2020 г. и след това цената постепенно се увеличи. В момента в момента тя е малко над $ 15 800. HODLer, някой, който е инвестирал през март 2020 г., сега се радва на печалби, ако иска да ги получи или все още може да чака, с надеждата, че биткойнът ще нарасне в стойност.

6. Изберете сигурна борса за криптовалута

От многото борси за криптовалути, които работят там, опитайте се да изберете най-добрата. Важно е да изберете борса, която има ниски такси и е безопасна. По-специално обърнете внимание на сигурността на обменника, който ще изберете. Борсите често знаят, че са жертви на хакери.

Най-известният борсов хак е Mt. Gox exchange, която беше хакната през 2014 г., като по този начин загуби 850 000 биткойни на стойност 450 милиона долара по това време. Всъщност случаят с Mt. Gox е един от най-големите скандали в историята на криптовалутите. Ето защо е много важно да изберете борса, която има висока сигурност. eToro например е брокер, който се цени за висока сигурност, чрез която можете да инвестирате в криптовалути без колебание.

7. Разберете горещите и студените портфейли

Така че, както бе споменато по-горе, криптовалутите не могат да се съхраняват в банката като традиционните валути. Криптовалутите се съхраняват в така наречените портфейли. От съществено значение е да разберете разликата между горещ и студен портфейл. Горещите портфейли са свързани с интернет. Така че те са онлайн уебсайтове, където можете да съхранявате своите криптовалути. Портфейл eToro, например е лесна за използване платформа, която поддържа над 120 криптовалути.

Междувременно студените портфейли са хардуер, обикновено под формата на USB, където можете да съхранявате своите криптовалути. Те се открояват с по-голяма сигурност, защото не са свързани с интернет. Следователно те не могат да бъдат хакнати.

8. Вземете сериозно поверителността

Очевидно има хора, на които имате доверие, със сигурност. Но в крайна сметка, що се отнася до криптовалутите, бъдете предпазливи и не вярвайте на всички. Най-добре е да не споделяте пароли или частни ключове, които имате, с никого. Особено частни ключове. Никой не трябва да има достъп до тях, освен вас, защото частните ключове са тези, които защитават вашите средства от кражба.

9. Помислете за използване на бот за крипто търговия

Пазарът на криптовалути работи 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Така че възможностите да се възползвате от инвестициите в крипто е много. Следователно като добре дошъл вариант би било използването на автоматизиран софтуер за търговия или по друг начин известен като ботове за търговия.

Според изследванията на Cryptonomist проучванията показват, че 86% от търговията се извършва от ботове. Търговските ботове работят сами и можете да автоматизирате инвестиционната си стратегия, като ги използвате. Те са ценени за спестяване на време на инвеститорите, тъй като работят дори и през уикендите, когато ще се разхождате със семейството си или ще ходите в планината.

10. Не следвайте тълпата

Понякога в криптовалутите се създава впечатление, че всеки трябва да инвестира в определен период, вие също. Това е грешен подход. Трябва да се придържате към плана си през повечето време. Има много "експерти" там се опитват да ви убедят в коя монета да инвестирате. Понякога те могат да са прави, но често могат и да грешат.

Ако се върнем назад, през 2017 г., по време на криптобума, се създаде впечатлението, че всеки трябва да инвестира. Така че тези, които не са знаели много как вървят нещата, са купували, докато цената е била висока. Не отне много време; цените паднаха на земята и купувачите се озоваха отчаяни. Така че, преценете начина, по който пазарът се развива сами, и вземете решенията си.

11. Разберете корелацията между криптовалутите

Крипто корелация означава, че криптовалутите са свързани помежду си по такъв начин, че цената им да върви в подобна посока. Биткойнът, например, е в корелация с Ethereum. Повечето алткойни са свързани с биткойн. Така че, ако цената на биткойните се повиши, нараства и цената на алткойните.

Но има случаи, когато цената на алткойните надвишава нарастващата цена на биткойн с по-голям процент. Ето защо, ако разбирате връзката между криптовалутите, тогава вашата инвестиционна стратегия ще ви донесе повече печалба.

12. Останете в течение

В края на краищата е добре да останете в течение. Следете новините и четете крипто съдържание колкото е възможно повече. Често различни събития в света влияят на цената на криптовалутите, така че бъдете информирани, за да прогнозирате движението на цените възможно най-добре и точно.

Криптовалута инвестира грешки, за да се избегне

грешки при инвестиране в криптовалута

Инвеститорите правят много грешки, независимо дали поради липса на знания или поради емоции. Поради тези грешки те оставят много пари на масата. По-долу са дадени някои от грешките, които не трябва да правите като крипто инвеститор.

1. Инвестиране само в една монета

Една от най-честите грешки на инвеститорите е инвестирането само в една монета. Въпреки че криптовалутите са свързани, някои от тях се представят по-добре от други. Несъмнено биткойнът е любимата криптовалута за повечето хора. Но в много случаи точно някои нови, неизвестни криптовалути могат да имат 300-400% ръст в рамките на деня, като по този начин са много печеливши. Така че, не бързайте, анализирайте пазара и инвестирайте в повече от една криптовалута. Всъщност шансовете за печалба ще бъдат по-големи.

2. Инвестирайте всички пари, с които разполагате

Те неволно казват "Инвестирайте само това, което можете да си позволите да загубите". Трябва да знаете, че криптовалутите също могат да ви разочароват, защото цената им може да се срине в зависимост от няколко фактора. Трябва да се има предвид, че криптовалутите се движат от софтуер, създаден от човешкия ум чрез кодиране. По природа те се характеризират с нестабилност, което означава, че има чести колебания в цените. Затова никога не инвестирайте всичките си пари. Инвестирайте само това, което смятате, че можете да си позволите да загубите, в случай че цената им се срине.

3. Следвайки ажиотаж

Често инвеститорите се раздуват, следвайки новините и вестите в социалните медии. По този начин те са повлияни от тази новина, а рекламата създава и прави инвестиции в неподходящо време или продава монетите си в грешния момент. Въпреки че е добре да бъдете в течение, това не означава, че всички новини и прогнози са точни. Така че трябва да имате план, който следвате и да не се влияете от шумотевицата, създадена около вас.

4. Търговия с емоции

Емоциите изобщо не помагат на търговците. Напротив, те ощетяват търговците само защото могат да вземат грешни решения, ако попаднат под въздействието на емоции. Емоциите всъщност са една от основните причини за значителни загуби, които търговците може да са претърпели. Поради тях търговецът може да купува или продава в неподходящо време. Затова се научете да не се влияете от емоции и се придържайте към плана си.

5. Прекомерност

Все пак сме хора и се уморяваме. Когато се уморим, правим повече грешки. Затова си правете почивки понякога от търговията. Не се опитвайте да правите много сделки през деня, защото търговията отнема много време и е трудно да се уловят много добри сделки през деня. Трябва да знаете, че колкото повече сделки правите, толкова повече такси ще плащате и ще възникнат данъчни задължения.

6. Игнориране на данъците

Много нови инвеститори в криптовалути дори не мислят за данъчни задължения. Всяко правителство на държава, което е дало на криптовалутите легален статут, разбира се, облага и тези, които се занимават с някаква крипто дейност. Затова не започвайте да инвестирате в криптовалути, вярвайки, че няма да ви се налага да плащате данъци. Проучете и прочетете законите на държавата, в която живеете, относно това как те регулират данъците по отношение на криптовалутите. Така че в края на годината няма да се изненадате!

Готови да се потопите в крипто пазара?

Научете се да инвестирате в криптовалути с обучение за търговия

Начинът, по който се научавате да инвестирате в криптовалути, е от основно значение. Ето защо тук, в Trading Education, ние приемаме преподаването на търговия много сериозно и се опитваме да обучим нашите ученици и да ги оборудваме с най-сложните инструменти за търговия.

Trading Education е академия за търговия, където опитни търговци споделят своя опит в търговията със студентите. Разделът със статии за търговия е като библиотека, в която ще научите всички неща, с които сте загрижени за търговия.

Курсовете за търговия, които сме подготвили, са сред най-добрите и са създадени по такъв начин, че да направят обучението по търговия възможно най-лесно и възможно най-бързо

Започнете своята инвестиция в криптовалута с eToro

eToro е най-реномираният брокер в света. eToro се характеризира със своята висока сигурност и е лесна за ползване платформа.

eToro е пълно законно посредничество, регулирано и лицензирано от съответните органи. Платформата има много функции и една от най-добрите във виртуалната търговия, където можете да практикувате търговия със 100 000 благодарение на тази функция.

Също така eToro е известен със своята "Копиране на търговия" функция, а платформата поддържа над 90 криптовалути.

eToro – Най-добрият криптовалутен бюро за инвеститори и търговци

еторо брокер

eToro се доказаха като надеждни в бранша в продължение на много години – препоръчваме ви да ги изпробвате.

Ключови точки

  • Криптовалутите се разширяват, тъй като финансовите институции купуват биткойни и предлагат крипто услуги.
  • Биткойнът има най-голям брой активни адреси от 2017 г. насам.
  • Образувайте се и се пазете от измами, когато търгувате с криптовалути.
  • Много инвеститори станаха жертва на OneCoin, която беше схема на Понци, режисирана от българската дама Ружа Игнатова.
  • Ако спечелите печалба, за предпочитане е да я вземете и да не чакате много повече.
  • Mt. Gox загуби 850 000 биткойни на стойност 450 милиона долара през 2014 г. поради хак.
  • Важно е да не споделяте паролите или личните си ключове с никого.
  • Многократно нереномираните монети се оказват по-изгодни от реномираните.
  • Инвестирайте само това, което можете да си позволите да загубите.
  • Отървете се от емоциите и бъдете наясно, че криптовалутите се облагат с данък.

Разбира се, надяваме се, че тези съвети ще ви помогнат в търговския път. Ако сте харесали тази статия, дайте ни харесване и го споделете, в случай че някой друг би искал да се възползва от него.

Трябва да имате предвид, че съветите в тази статия не са правила, които трябва да спазвате. Това са само съвети, които сме събрали от нашия опит тук в Trading Education и решихме да ги споделим с вас!

Прочетете още:

Какви Топ 10 криптовалути за инвестиране през 2021 г.?

Най-добрите алткойни за търговия през 2021 г.

Топ 15 причини да инвестирате в криптовалути

5-те най-популярни криптовалути в САЩ

Най-популярните криптовалути във Великобритания

Най-добрите криптовалути за инвестиране този месец

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me