Криптовалутна борса за търговия или CFD за криптовалута? Кое е по добре?

Криптовалута за търговия борса Vs. CFD на криптовалута

Ако се интересувате от търговия с криптовалута, тогава вероятно сте се чудили къде е най-доброто място да я търгувате.

По същество, има две основни опции; a Cборса за търговия с криптовалути или криптовалута CFD.

Двамата са доста различни по няколко начина и това, което подхожда на един търговец, може да не подхожда на друг.

Разбирайки как се различават двете, можете да вземете по-информирано решение, когато решите да започнете да търгувате с криптовалута.

Притежаване на актива

притежаващ актив, ръка, държаща биткойн

Това наистина се свежда до предпочитанията.

Ако искате физически да притежавате криптовалутата, тогава крипто валутата е за вас.

Трябва обаче да се спомене, че ако все пак се стремите да притежавате криптовалутата, никога не го оставяйте в обмена, винаги изтегляйте своя крипто и го поставете в портфейла си.

Това винаги се препоръчва, защото криптовалутни борси са известни с хакване и криптовалутата на търговците може да бъде открадната. Той ще бъде в безопасност във вашия портфейл, където само вие имате достъп до него.

CFD са много различни. CFD означава „Договор за разлика и технически е това, което търгувате, а не самата криптовалута.

По принцип това е споразумение между вас и брокера за закупуване на базовия актив, в този случай криптовалута, на определена цена.

С CFD, всъщност никога не притежавате криптовалута. Това може да се счита за по-безопасно, тъй като е по-малко вероятно нещата да се объркат, като например открадната криптовалута.

Това също може да бъде от полза, защото не е необходимо и вие да се научите как да съхранявате криптовалута.

Криптовалутни борси и портфейлите могат да бъдат трудни за научаване на навигация. Ако търгувате с криптовалута като договор за разлика, просто трябва да знаете как да я търгувате.

Интересувате ли се от търговия с крипто?

Регламент

Това е може би един от най-големите проблеми, когато става въпрос за търговия на криптовалутна борса или с CFD брокер.

Както вероятно знаете, криптовалута регулацията все още не е наваксала криптовалута себе си. Регулацията в повечето страни все още се съставя или е неясна.

Заради това, най-много криптовалутни борси не се регулират от нито един регулаторен орган.

CFD брокерите в повечето случаи са регулирани и поради това са много по-безопасни за търговия.

Ако нещо се обърка, като например открадването на вашите средства, ще се изисква CFD брокер да ви компенсира за взетото.

Понастоящем нищо подобно не е налице за обмен на криптовалути и затова, ако акаунтът ви е хакнат, вероятно няма да получите компенсация за взетото.

CFD брокери също са по-склонни да отделят средствата. Тук не всички средства на клиентите са смесени заедно.

Това, което правят повечето CFD брокери, е да ги разделят на различни банкови сметки, където са защитени.

Това също улеснява тегленето на вашите средства.

Търговски времена

време за търговия, обмен на криптовалута, биткойн и графика на цените

Повечето криптовалутни борси са отворени през целия ден всеки ден. CFD брокерите понякога могат да бъдат затворени през уикендите или да работят в определени часове в определени часови зони.

По-честото отваряне предлага по-голяма наличност. Ако нещо важно се случи извън редовното работно време, с обмен на криптовалута, ще можете да се възползвате от това.

Търговски платформи

С CFD брокер, ще имате по-добър избор на платформи за търговия и много по-широк избор от показатели.

Криптовалутните борси обикновено са много ограничени в това, което могат да предложат на търговците по отношение на платформи за търговия и полезни инструменти и индикатори.

Възможно е да им липсват стандартни инструменти като стоп-лос поръчки и поръчки за печалба, които могат да бъдат жизненоважни при търговия с криптовалута, където редовно се променят цените.

Скорост

CFD брокерите са много по-бързи за покупка или продажба, тъй като никога не притежавате базовия актив.

Когато търгувате с a обмен на криптовалута, процесът отнема повече време тъй като тя трябва да бъде пусната през блокчейна и проверена.

По времето, когато най-накрая купите или продадете криптовалутата, може би сте пропуснали цената, която сте искали, пропускайки някакви върхове или спадове. В най-лошия сценарий може дори да сте загубили пари.

Това също е важно, защото прецизността е жизненоважна за посрещане на вашите търговски цели.

За да бъдете успешен търговец, трябва да се стремите към последователност и ако търгувате чрез криптовалутна борса, може да бъде много по-трудно да бъдете последователни и да печелите печалби с течение на времето.

Ливъридж

лост

Повечето CFD брокери предлагат ливъридж, докато това изобщо не е нещо, което се гарантира от борсите за криптовалути. Плюс това, CFD брокери обикновено предлагат много по-висок ливъридж отколкото обменът на криптовалути.

Въпреки това, търговците на CFD трябва да бъдат много предпазливи, когато прилагат ливъридж. В идеалния случай само много опитни търговци трябва да го използват.

Не забравяйте, че това, което сте взели назаем, трябва да бъде върнато, дори ако направите загуба.

Избор

Криптовалутните борси предлагат много по-широк избор от криптовалути за търговия.

Струва си да се запитате все пак; наистина ли се нуждаете от селекция от хиляди криптовалути за търговия?

Повечето от които ще са непознати за вас и няма да знаете каква е тяхната стойност.

Вероятно ще се придържате към търговията само с шепа от най-известните криптовалути, които вероятно ще намерите при нормален CFD брокер.

Подобно в известен смисъл на търговията на форекс, където повечето CFD търговци се придържат към търговия на основни и малки валутни двойки.

Може би по-важното е, че ако търгувате с CFD брокер, няма да се ограничите само до криптовалута. Също така ще можете да търгувате с акции, валута, стоки и много други.

Това ви позволява да разнообразите портфолиото си и да намалите риск когато пазарът на криптовалута пада, плюс продължете да търгувате и да внасяте пари, като фокусирате усилията си другаде.

Спредове

спредове, търговия с криптовалута

CFD брокери често имат високи спредове криптовалута търговия докато криптовалутни борси често имат по-ниски спредове.

Трябва обаче да вземете предвид и комисионните, които обменят криптовалути и брокери за CFD може да се прилага и може да е различно в зависимост от размера на сделката.

Една такса, която може да стане проблематична за дългосрочните CFD търговци, е суап такси, където заемате позиция за една нощ.

Така или иначе, която и опция да изберете, трябва да сте наясно с различните такси и комисионни, които могат да бъдат начислени върху вашите сделки.

Ценообразуване

Както CFD брокерите, така и борсите за криптовалути могат да бъдат обект на неправилни или изкуствени цени.

CFD брокери могат да бъдат маркетмейкъри, където те сами определят цените и те не са изцяло повлияни от реалните пазарни цени.

За да търгуват в реални пазарни условия, CFD търговците трябва да търсят ECN, STP или DMA брокери.

Търговията в такива среди означава, че ще има повече колебания в цената, от които да се възползвате. въпреки това, това може да означава и по-голям риск.

Криптовалутните борси също са податливи на изкуствено ценообразуване. Отново те могат да се различават значително при различните борси.

Струва си да се спомене, че някои търговци се стремят да се възползват от това, като се представят криптовалута арбитраж, където те купуват в една борса и продават в друга, за да реализират печалба.

Обслужване на клиенти

Много важна разлика между CFD брокерите и криптовалутните борси е тази CFD брокери съществуват много по-дълго. В някои случаи брокерите за CFD всъщност сами остаряват Договора за разлика.

Криптовалутните борси съществуват най-много от няколко години.

Това е отразено в обслужването на клиенти. CFD брокери са склонни да предлагат по-добро обслужване на клиентите отколкото обмен на криптовалута.

С обмен на криптовалута, бъдете готови да бъдете задържани за дълго време или проблемите ви да бъдат нерешени.

Трябва да се спомене обаче, че CFD брокери’Обслужването на клиенти може да не работи през почивните дни или след работно време и така може да не успеете да се свържете с тях.

Образователни материали

Много борси за криптовалути не предлагат много по отношение на образователни материали и не са прекалено лесни за начинаещи.

CFD брокерите са склонни да имат доста образователни материали на своите уебсайтове и да обслужват както начинаещи, така и опитни търговци. Това няма да е толкова голяма крива на обучение.

Кой трябва да изберете?

обмен на криптовалута или cfd брокер, човек избира между два начина

Криптовалутните борси все още настигат CFD за криптовалута и обикновено са сравнително млади в сравнение.

С течение на времето, криптовалутни борси може да започне да достига същото ниво на потребителски опит Cryptocurrency CFD брокери оферта, но докато това се случи, CFD брокерите печелят в няколко области.

В края, това зависи изцяло от вашите предпочитания. Може да откриете, че единият отговаря на вашия стил на търговия повече от другия.

Мнозина биха помислили за използването на криптовалута CFD брокер като по-мъдър избор, тъй като предлага на търговците по-добра сигурност и те предлагат платформи, които са по-предназначени за търговия.

Това каза, криптовалутни борси може да е по-добре за тези, които всъщност искат да притежават криптовалута те търгуват, особено ако са крипто ентусиасти.

Все пак решите да продължите, не забравяйте да проучите борсата за криптовалута или CFD брокер, с когото искате да търгувате щателно.

В идеалния случай искате CFD брокер или борса за криптовалута, която не променя изкуствено цената и такава, на която да се доверите.

Ключови точки

Ако си спомняте нещо от тази статия, направете това ключови моменти.

  • С Договор за брокер за разлика, не притежавате актива. С борсата за криптовалута можете да притежавате актива и да го запазите.
  • Регулацията тепърва ще наваксва криптовалутни борси. Те са много по-малко вероятно да бъдат регулирани от CFD брокерите.
  • Търговия с a CFD търговец е много по-бързо. Търговията с криптовалутна борса може да бъде по-сложна.
  • Криптовалутни борси предлагат по-широк избор за търговия. CFD брокерите са по-склонни да предлагат само най-добре търгуваните криптовалути.

Защо трябва да изберете eToro за търговия с криптовалути

Сега знаете разликата между борсата за търговия с криптовалута и CFD за криптовалута. Ако се чувствате вдъхновени да започнете да търгувате с криптовалути или тази статия е предоставила допълнителна информация за съществуващите ви познания за търговия, може би ще се радвате да знаете, че etoro предоставя възможност за търговия с крипто активи и CFD до 90+ криптовалути.

Ако ви харесваше да четете Криптовалутна борса VS. CFD за криптовалута статия, моля да я харесате и да я споделите с всеки друг, който смятате, че също може да представлява интерес.

Отказ от отговорност: Криптовалутите са силно нестабилни. Вашият капитал е изложен на риск

Анализът на търговията не е надежден индикатор за текущо или бъдещо представяне, тъй като обстоятелствата могат да се променят с течение на времето. Преди да вземете някакви инвестиционни решения, трябва да потърсите съвет от независими финансови съветници.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me