Криптовалутна инвестиция в Австралия – Как всъщност да започнете да инвестирате в пазара на криптовалути в Австралия

Всичко, което трябва да знаете за инвестирането в пазара на криптовалути в Австралия

Ако сте от Австралия, със сигурност не сте дошли тук случайно, но искате да научите криптовалутна инвестиция в Австралия. Е, в тази статия ще научите как да инвестирате в криптовалути в AU.

Какво представлява търговията с криптовалута?

Законно ли е криптовалутата в Австралия?

Облагани ли са криптовалутите в Австралия?

Как да търгувате с криптовалути в Австралия?

Изберете обмен на криптовалута

Изберете вашата търговска стратегия

Кои са двете най-популярни криптовалути в Австралия?

Защо биткойн и етериум са толкова популярни в Австралия?

Защо трябва да започнете да инвестирате в криптовалути в Австралия сега?

Започнете своята инвестиция в криптовалута в Австралия

Топ брокер за криптовалути в Австралия

Ключови точки

Първата криптовалута, която беше пусната, беше Биткойн през 2009 г. от Сатоши Накамото, за който не е известно дали става въпрос за физическо лице или група хора, дошли с идеята. Оттогава криптовалутите нараснаха драстично. Сега, според Coinmarketcap, има повече от 7000 криптовалути.

Ако сега сте запознати с криптовалутите и донякъде знаете за тяхната история, със сигурност вече сте съжалявали, че не сте направили инвестиция, когато Биткойн започна своето пътуване. Ако тогава бяхте купили един биткойн, който ще ви струва няколко долара, сега монетата ви ще струва 16 299 долара (по време на писането). Е, представете си, ако бяхте купили 100 биткойни или 1000. Вече щяхте да сте милионер!

Но никога не е късно да инвестирате в криптовалути. И ако сте тук, със сигурност се интересувате. Различните държави имат различни разпоредби, що се отнася до криптовалутите. В тази статия събрахме основите на инвестирането и търговията с криптовалути в Австралия, както и регулирането на криптовалутите в Австралия и двете най-популярни криптовалути в Австралия.

Какво представлява търговията с криптовалута?

Търговията с криптовалута означава покупка и продажба на криптовалути с цел печалба. Покупката и продажбата на криптовалути предполага спекулация относно движението на цените на пазара. Отначало може да звучи сложно, но търговията с криптовалути никога не е била по-достъпна.

Всеки може да купува и продава криптовалути сега чрез обмен на криптовалути. Всичко, което трябва да направите, е да изберете надеждна криптовалутна борса, да създадете акаунт там и след това ще можете да купувате и продавате криптовалути.

Законно ли е криптовалутата в Австралия?

регулиране на криптовалутите в Австралия

Регулирането на криптовалутите е една от най-обсъжданите теми в крипто сферата. Независимо дали криптовалутите трябва да бъдат регулирани или не, има различни мнения. Те казват, че австралийците са отпуснати, но по отношение на регулирането на криптовалутите те не се сдържат. Австралия е сред страните, които следят и са в течение на въпроса.

Облагани ли са криптовалутите в Австралия?

Правителството на Австралия обяви през 2017 г., че криптовалутите са законни. В тяхната съобщение, те казаха това "криптовалутата бързо се развива" и че всеки, който участва в придобиване или разпореждане с криптовалути, трябва да е наясно с данъчните последици.

Как се регулират борсите за криптовалута в Австралия?

През 2018 г. Австралийският център за отчети и анализ на транзакциите (AUSTRAC) прилага нов закон за обмен на цифрова валута. Този закон е по-строг, тъй като задължава борсите за криптовалута да се регистрират в AUSTRAC, да проверяват и идентифицират потребители, да поддържат записи и да спазват задълженията на правителството за отчитане.

Как да търгувате с криптовалути в Австралия?

Както беше казано по-горе, търговията с криптовалути звучи сложно. Самият термин „криптовалута“ изглежда непознат и объркващ за много хора, защото всичко се случва на практика. Търговията с криптовалути обаче е опростена и с малко усилия всеки може да се научи как да го прави.

Изберете обмен на криптовалута

За да започнете да инвестирате в криптовалути в Австралия, изберете една от оторизираните борси за криптовалути. След това можете да търгувате основно с всяка криптовалута, която искате. Просто трябва да закупите желаната от вас криптовалута и да я съхраните в предпочитания от вас портфейл. Някои от оторизираните борси за криптовалути в Австралия са CoinSpot, CoinJar и eToro.

Изберете вашата търговска стратегия

стратегия за търговия, криптовалута в Австралия

Криптовалутите са нестабилни по природа, така че има голям шанс за печалба при търговия. Предпочитаната криптовалута за австралийците е биткойн, тъй като е силно нестабилна. И все пак криптовалутите са „свързани“ помежду си или по-добре казано са свързани. Когато цената на биткойните расте, през повечето време нараства и цената на Ethereum, например, или Litecoin.

Очевидно съществува риск при инвестиране в цифрови активи. Прогнозирането на движението на цените е от решаващо значение за правилното инвестиране в криптовалути в AU. Независимо дали търгувате ръчно или използвате софтуер за автоматизирана търговия, винаги е необходима стратегия за търговия. Можете да изберете само една монета, в която да инвестирате, и можете да инвестирате в няколко монети, в зависимост от вашия избор.

В Австралия има основно три стратегии за търговия с криптовалути: ходинг, дневна търговия и CFD търговия.

HODLing

Терминът „Hodling“ криптовалути по същество означава да ги държите за по-продължителен период. Дългосрочните ходъри са предимно начинаещи търговци, които току-що са започнали пътуването си в крипто света. Те обикновено купуват монета на по-ниска цена, задържат я и чакат цената да се увеличи и след това я продават.

Но, тук има нещо с ходенето; търпението е необходимо. Много хора нямат търпение, затова продават монетите си на специално увеличена цена, мислейки, че вече няма да растат. Тогава те съжаляват по-късно, когато цената надхвърли очакванията им. Няма определено време за това колко дълго човек трябва да държи своите монети. Някои ги държат дни, седмици, месеци, дори години.

Дневна търговия

При дневна търговия търговците имат за цел да задържат инвестициите си за по-малко от един ден. Не е лесно да овладеете дневната търговия, тъй като изисква ангажираност и много практикуване на екрана. Въпреки това, тези, които владеят дневна търговия, имат предимството да печелят пари, тъй като криптовалутите са нестабилни и има възможности за улов на печеливши сделки всеки ден.

Тук в Trade Education ние преподаваме най-добрите стратегии за търговия, включително Hodling и Day trading. Ако искате да станете майстор в търговията с криптовалути, проверете нашите курсове тук.

CFD търговия

CFD е съкращение от Contract For Difference. Този метод за крипто търговия е малко по-сложен, особено за начинаещи. CFD е споразумение, основано на базисен актив. В CFD търговията всъщност никога не притежавате криптовалутата. Вместо това, ако отворите сделка, спекулирате дали стойността на базовия актив ще се увеличи или намали.

Търговията с CFD е силно регулирана в много страни сега изобщо го позволява. За щастие в Австралия ASIC (Австралийска комисия за ценни книжа и инвестиции) разреши търговията с CFD.

eToro предлага търговия с CFD в Австралия. eToro AUS Capital Pty Ltd. е притежател на австралийски лиценз за финансови услуги (AFSL) 491139, издаден от Австралийската комисия за ценни книжа и инвестиции (ASIC) и регулиран съгласно Закона за корпорациите (Commonwealth).

Заслужава да се отбележи, че австралийците са били запознати с търговията с CFD много преди пускането на криптовалути. Те са използвали CFD за търговия със суровини, фючърси, валута, индекси на фондови пазари и индивидуални акции.

Размяна на търговия с криптовалута срещу CFD? Кое е по добре?

Кои са двете най-популярни криптовалути в Австралия?

Двете най-популярни криптовалути в Австралия са Bitcoin и Ethereum.

Биткойн

По отношение на пазарната капитализация Bitcoin (BTC) винаги е бил най-популярната криптовалута в Австралия и на световния пазар. Пазарната му капитализация този месец в момента е $ 302 165 391 228. Използвайки сумата, която споменахме по-горе, това може да бъде изчислено чрез умножаване на броя на биткойн жетоните в обращение (18 538 368 BTC) по цената (16 299 щатски долара).

Ethereum

На второ място е Ethereum, блокчейн платформа, която използва „интелигентни договори“ за извършване на цифрови транзакции. Нейната родна валута е известна като Ether (ETH), а текущата й пазарна капитализация е 51 507 291 691 долара.

Това може да бъде изчислено чрез умножаване на броя на Ether токените (113 448 141 ETH) по цената ($ 454).

Защо Bitcoin и Ethereum са толкова популярни в Австралия?

Накратко, Bitcoin и Ethereum са популярни в Австралия по различни причини. Самият биткойн има цифров недостиг (тъй като съществува ограничен брой биткойни), така че запазва голяма пазарна капитализация поради тази стойност на недостиг.

Ethereum също има полезна стойност, тъй като макар че ограничен брой монети могат да бъдат произведени само някога, но мрежата му може да се използва за хостване на ERC 20 токени (наред с други)

Като най-старите и най-големите криптовалути, Bitcoin и Ethereum имат най-много време да узреят на пазара. Просто казано, биткойнът е лидер на пазара, тъй като беше първата криптовалута, изпълнила желаната функция.

Що се отнася до пазарната капитализация на монети, Ethereum има уникално предимство да увеличи обема на пазарната си капитализация поради стойността на своята платформа за интелигентни договори. Докато пазарната капитализация на Ethereum в момента е около 26 милиарда щатски долара (към юли), общата пазарна капитализация на токените ERC-20 сега е 29 милиарда щатски долара. Точката, в която стойността на пазарната капитализация на Ethereum е била затъмнена от токените ERC-20 на неговата платформа, е била известна преди като „Flippening“, т.е. по-популярни) криптовалута или акции.

Истинският въпрос е, когато става въпрос за криптовалута, защо популярността има толкова голямо значение?

Когато се появи биткойн срещу Ethereum, всички криптовалути ще бъдат индексирани срещу него

В момента много търговци често използват Биткойн като определятел на тенденции за общото представяне на пазара.

Ако се появи биткойн срещу Ethereum, това може да направи пазара по-нестабилен, тъй като самият Ethereum се оценява както сам по себе си, така и неговите ERC-20 токени.

Докато криптовалутите обикновено са нестабилни, Биткойн има способността да изглажда нещата, като гарантира, че стойността му не е свързана с полезността на мрежата му за каквато и да е друга цел, освен да хоства книгата на Биткойн. Мрежата на Ethereum обикновено е по-нестабилна от Bitcoin, тъй като нейната книга се използва за неща, различни от хостването на мрежата на Ethereum.

Мрежата на Ethereum е домакин на много други случаи на използване и често не само на транзакции с токени ERC-20. Понякога мрежата Ethereum може да бъде запушена, което води до значителни скокове или спадове в стойността на токена. Това се случи по-рано с уебсайта Cryptokitties, когато през 2017 г. значително запушване на мрежата доведе до внезапен скок и спад в цената на Ethereum.

Защо трябва да започнете да инвестирате в криптовалута в Австралия?

Има две основни причини защо трябва да се научите да търгувате и да започнете да инвестирате в криптовалута в Австралия.

Първо, на 11 май 2020 г., биткойн наполовина се проведе за трети път в историята на биткойн. И последният път, когато наполовина се случи през 2016 г., следващата 2017 г. беше тази, когато Биткойн достигна рекордното си ниво от 20 000 долара. Така че, подобно нещо може да се случи през 2021 година.

2020 г. досега беше вълнуваща година за търговците на криптовалути. Криптовалутите са нестабилни и 2020 г. го доказа. Поради пандемията на коронавируса, стойността на биткойн спадна почти до $ 3000, но след това бързо се покачи обратно и според Coinmarketcap по време на писането цената на биткойн е 16 299 долара.

Второ, експертите по криптовалута смятат, че сега е идеалният момент да инвестираме в криптовалути, тъй като според тях преживяваме уникално време, тъй като има шанс 2017 г. да се повтори.

Според експерта по криптовалута Ivan On Tech, по начина, по който се развива пазарът, има признаци, че 2021 г. ще бъде година, подобна на 2017 г. за криптовалутите. Той направи своята прогноза в Twitter, казвайки това Биткойнът ще достигне 40 000 долара до декември 2021 г. и Ethereum ще достигне $ 6000 дотогава. Всъщност изглежда като специално време, през което преминаваме. Точно както в началото онези, които не са инвестирали, са пропуснали лодката.

Ако се върнем назад, когато Биткойн беше пуснат през 2009 г., имаше много скептицизъм относно криптовалутите, но сега те са нараснали до точката, в която оказват влияние върху традиционния финансов свят.

Ключови точки

  • Никога не е късно да инвестирате в криптовалути.
  • Търговията с криптовалута означава покупка и продажба на криптовалути с цел печалба.
  • Можете да инвестирате и търгувате всяка криптовалута в Австралия, но Bitcoin и Ethereum са най-популярните монети.
  • Австралия е една от страните, които са останали в течение и не са пренебрегнали регулирането на криптовалутите.
  • Криптовалутните борси в Австралия трябва да отговарят на правилата, определени от AUSTRAC.
  • В Австралия има основно три стратегии за търговия с криптовалути: ходинг, дневна търговия и CFD търговия.
  • Сега е идеалният момент да започнете да инвестирате в пазара на криптовалути в Австралия, тъй като експертите казват, че се очаква да нараснат значително през следващите години.

Започнете своята инвестиция в криптовалута в Австралия

Инвестирането в криптовалути може да изглежда рисковано и може да се поколебаете, преди да направите първия си ход. Надяваме се, че тази статия ви е предоставила малко информация за това как да започнете да инвестирате на пазара на криптовалути в Австралия.

Освен това търговията с криптовалути е нещо, което трябва да научите, особено като се има предвид, че криптовалутите имат голям потенциал и може да поемат водеща роля във финансовия свят в бъдеще. Очевидно е, че разбирането на криптовалутния пазар отнема много време и ангажираност, но както винаги първата стъпка е най-голямата и най-важната. Така че направете го днес, изберете най-добрата борса за криптовалута и започнете да инвестирате в пазара на криптовалути в Австралия.

Топ брокер за криптовалути в Австралия

Сега знаете повече за това как всъщност да започнете да инвестирате на пазара на криптовалути в Австралия, бихте могли да сте готови да изведете интереса си на следващото ниво.

Разбирането на пазара на криптовалути може да отнеме години на проучване. Четейки тази статия днес, вие направихте първите си стъпки към това да станете по-добър крипто инвеститор. следващата стъпка е да изберете най-добрия крипто брокер в Австралия.

Търговец с eToro сметка може да търгува CFD върху базови финансови активи като Запаси, Стоки, и Криптовалути. С тесни спредове те са водеща световна марка. Гласувал за топ брокер в AU.

Търгувайте с криптовалути с най-високо оценен брокер eToro, който е избран въз основа на високия му рейтинг и вашето местоположение.

eToro е отлична брокерска компания, която също има своя криптовалутна борса. Той има лесна за ползване платформа и има страхотно приложение, което е лесно достъпно. Изключителната крипто борса на eToro, eToroX, предлага ревизионистичен опит за търговия с крипто активи за алго търговци, инвеститори от институционален клас и опитни крипто търговци.

Изключително нещо в eToro е, че можете да копирате търговец, така че всички отворени от тях сделки да се отварят автоматично в сметката ви с пропорционален процент от посочените от вас средства.

На eToro търговците могат да изградят диверсифицирано портфолио с 14 от най-популярните монети в Австралия, включително Биткойн (BTC), Ethereum (ETH), Ethereum Classic (ETC), Тире, XRP, Litecoin (LTC), Биткойн Кеш (BCH), Звездни лумени (XLM), NEO (NEO), EOS (EOS), Кардано (ADA), IOTA, TRON, ZCash, Тезос.

ако харесате нашата статия Криптовалутна инвестиция в Австралия – Как всъщност да започнете да инвестирате в пазара на криптовалути в Австралия, моля дайте ни харесване и го споделете с всеки, който може да се интересува от валутна търговия.

eToro е платформа с множество активи, която предлага както инвестиране в акции и криптоактиви, така и търговия с CFD. 75% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват CFD с този доставчик. Трябва да помислите дали можете да си позволите да поемете високия риск да загубите парите си.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me