Криптовалутна търговия Австралия: Крайно ръководство за крипто търговия

Contents

Как да започнете да търгувате с крипто в Австралия

Първата криптовалута ‘Биткойн’ бе разкрита на света през 2009 г. Никой не би могъл да си представи, че до 2020 г. тази цифрова валута ще бъде използвана – по някакъв начин във форма или форма, от над 54 милиона души в световен мащаб. Някои от най-търгуваните активи в цифрова валута са Bitcoin, Ripple, Litecoin и Ethereum.

Като се има предвид това, сега се очаква да има почти 7000 криптовалути, които могат да се търгуват. Криптовалутите могат да се търгуват една срещу друга в двойка, като Bitcoin срещу Ethereum. По-голямата част от австралийските търговци са склонни да търгуват с криптовалути срещу фиатни валути като щатския долар.

Интересувате ли се от търговия с криптовалута в Австралия? Ако е така, останете точно там, където сте. В това ръководство ще разкрием всичко, което трябва да знаете за търговията с този изключително популярен клас активи. Това включва всичко, от това какво представляват криптовалутите и как можете да ги търгувате в Австралия – до стратегии, как да направите поръчка при вашия брокер и как да се регистрирате.

Съдържание

Какво е криптовалута?

Какво представлява търговията с криптовалути Австралия?

Как работи търговията с криптовалута в Австралия?

Търговия с криптовалута Австралия: Търговски поръчки

Какви криптовалути мога да търгувам в Австралия?

Успявам ли да печеля пари, търгувайки с криптовалута в Австралия?

Търговия с криптовалута Австралия: Изпробвани и тествани стратегии

Търговия с криптовалута Австралия: Ползите

Търговия с криптовалута Австралия: недостатъците

Търговия с криптовалута Австралия: Възможни такси за брокер

Търговия с криптовалута Австралия: Незадължителен софтуер и сигнали

Търговия с криптовалута Австралия: Четири съвета и трикове

Търговия с криптовалута Австралия: Бърз контролен списък за избор на брокер

Как да отворите акаунт при брокер за криптовалути в Австралия в 4 стъпки

Заключение

ЧЗВ

Какво е криптовалута?

Криптовалутата е в най-основната си форма виртуална валута. По-голямата част от дигиталните крипто монети могат да бъдат описани като „децентрализирани мрежи“ – повечето от които са разработени с помощта на блокчейн технология и цифрови файлове.

Когато казваме, че криптовалутите са децентрализирани, това означава, че те не са подкрепени от централна банка – както в случая с австралийския долар, американския долар и британския паунд например. Споменахме, че има почти 7000 от тези виртуални валути, число, което нараства всяка година – така че възможностите за сдвояване са почти безкрайни.

Можете да мислите за криптовалутите като цифрови токени, които можете да използвате за търговия, трансфер и обмен. За разлика от банковата сметка, която използвате за материални, държавни печатни пари – търговците държат цифровите си монети в „крипто портфейл“. За тези, които не знаят, крипто портфейлът е по същество софтуер, който можете да използвате за съхранение, изпращане и получаване на виртуални валути.

Всеки портфейл се предлага със собствен уникален код. Този код е като вашия личен ПИН номер, наречен „личен ключ“, който ви позволява да получите достъп до собствения си портфейл. Като такъв, никога не трябва да споделяте това с никой друг. Портфейлите за криптовалута също се предлагат с „адрес“. Това е „публичен ключ“, който ви идентифицира като собственик на портфейла и ви позволява да получавате цифрови валути.

До този момент се надяваме, че имате по-добро разбиране за това какво е криптовалута. Имайки това предвид, нека преминем към начина, по който може да се търгува виртуална валута.

Какво представлява търговията с криптовалути Австралия?

Когато търгувате, във всеки контекст – вашата крайна цел е да купувате, продавате и печелите. По-специално търговията с криптовалута се състои в това, че сте избрали крипто-двойка, която да търгувате – и след това се опитвате да предскажете дали нейната стойност ще се повиши или спадне.

Накратко, вие купувате и продавате цифрови валутни двойки с надеждата, че сте определили времето добре и сте спекулирали правилно цената на двойката..

Съставихме прост сценарий за търговия, който може да изчисти мъглата за ролята ви на австралийски търговец на криптовалути.

 • Решихте да търгувате BTC / USD
 • Следователно търгувате стойността на биткойн спрямо щатския долар
 • BTC / USD Ви е котиран на $ 13 200
 • Поставяте поръчка за покупка на стойност 500 австралийски долара
 • Минават 3 часа и правите поръчка за продажба на $ 13 800 – това е текущата цена на двойката
 • Стойността на BTC / USD нарасна с 4,54%
 • От вашия залог от 500 австралийски долара – спечелихте 22,70 австралийски долара

Много австралийски брокери за криптовалути също дават възможност на търговците да „избягат“. Това означава, че можете да се възползвате от падането на въпросната криптовалута. За да спечелите това, трябва да направите поръчка за продажба и да се надявате, че стойността на избраната от вас крипто двойка ще спадне

Има очевидни прилики между търговията с криптовалута и валутната търговия. В края на краищата пазарът се основава на двойка валути, които се конкурират една срещу друга. До голяма степен поради търсенето и предлагането, валутният курс може да се промени с секунда. Тук влизате, като спекулирате по какъв начин стойността на актива ще варира.

Почти всеки Фред Нерк с интернет връзка може да търгува с цифрови валути в наши дни. Ако не сте сигурни откъде да започнете, когато търгувате с криптовалута в Австралия, тогава се придържайте към нас. Ще се потопим в крипто двойки категории и поръчки скоро. Първо, ще хвърлим малко повече светлина върху това как работи търговията с криптовалути на практика

Как работи търговията с криптовалута в Австралия?

Докоснахме основите – това е, че трябва да спекулирате с нарастването или спада на стойността на крипто двойката. Има обаче и други неща, които трябва да знаете.

Всеки опитен търговец ще ви каже колко е важно да научите тънкостите на пазара, който ви интересува – преди да рискувате капитала си. Ще се изненадате колко много начинаещи търговци в Австралия се гмуркат направо и уверено предполагате, че ще учат, докато вървят напред. Настоятелно не препоръчваме това.

Търговията с криптовалута включва вземане на решения, разглеждане на технически диаграми и проследяване на крипто новини. Това не е просто случай на покупка и продажба без внимание, така че винаги се препоръчва да направите свое собствено проучване, преди да се потопите в дълбокия край. Имайки това предвид, това най-добро ръководство за крипто търговия в Австралия ще гарантира, че ще започнете от десния крак.

По-рано споменахме, че по-голямата част от хората търгуват с крипто срещу валута като USD. Това обаче няма да създаде проблем за австралийските търговци. Ще можете да финансирате вашата търговска сметка в австралийски долари с обичайния си начин на плащане (при условие че брокерът ви го приеме).

Препоръчително е да се регистрирате в платформа за търговия, притежаваща лиценз от уважаван орган като ASIC (Австралийска комисия за ценни книжа и инвестиции) или FCA (орган за финансово поведение). Ще разгледаме това по-подробно по-късно.

Категории двойки криптовалута

Когато сте на лов за най-добрия крипто брокер за вашите търговски начинания, ще забележите, че цифровите валути са разделени на 2 вида.

Крипто-към-Фиат

крипто към фиат двойки

Накратко споменахме фиатните валути, така че вече знаете, че това означава одобрена от правителството валута като австралийския или щатския долар.

Крипто-към-фиат двойка е криптовалута като биткойн, сдвоена с фиат валута. Стоки като суров петрол и злато Brent традиционно се оценяват с използване на щатски долари. Причината за това е, че щатският долар е най-търгуваната и търсена валута в света.

По-долу ще видите пример за това как работи търговията с крипто към fiat, използвайки прост сценарий:

 • В този сценарий, да предположим, че търгувате с биткойн срещу щатски долари
 • Вашият одобрен от ASIC брокер котира BTC / USD на $ 11 000
 • Чувствате, че BTC / USD е подценен
 • В резултат на това отваряте поръчка за покупка на стойност 800 австралийски долара
 • След няколко дни цената на BTC / USD се повиши до 12 650 долара
 • Предчувствието ви беше правилно – стойността на двойката се увеличи с 15%
 • Вие изпълнявате поръчка за продажба чрез вашия брокер
 • Както можете да видите, първоначалният ви залог от 800 австралийски долара сега струва 920 австралийски долара
 • Вашите печалби от тази сделка възлизат на 120 австралийски долара – по-малко такси

В горния ни пример използвахме BTC / USD – но има купища повече фиатни валути и крипто монети за търговия по двойки.

Ще видите по-долу само няколко други търгуеми двойки крипто-към-фиат, които са популярни сред австралийците. Това е разбира се, ако те са включени в двойките, предлагани от избраната от вас платформа за търговия.

 • BTC / ETH
 • BTC / XRP
 • BTC / BCH
 • BTC / AUD
 • ETH / AUD
 • XRP / AUD

Крипто към крипто

Крипто-към-крипто двойки понякога се наричат ​​„кръстосани двойки“. Накратко, това са две различни криптовалути, които се конкурират помежду си.

Например, можете да търгувате с биткойн срещу Litecoin. Това ще бъде показано като BTC / LTC. В нашия пример основната валута е Bitcoin, докато валутата на котировката е Litecoin.

Докато по темата, нека предложим пример за тази конкретна търговия:

 • Крипто-към-крипто двойка BTC / LTC е на цена 230,71
 • Това означава, че за 1 биткойн – получавате 230,71 лайткойн
 • Вашата роля на търговец на криптовалути е да предвидите правилно неизбежното нарастване или спадане на стойността на двойката

Честно казано, ако сте донякъде неопитен търговец на криптовалути, може би е по-добре да се придържате към двойки крипто-към-фиат. Причината за това е, че двойките са много по-лесни за изчисляване, когато става въпрос за потенциална печалба и загуби, ако има познат търг като AUD или USD.

Прочетете още: Топ криптовалути, които да инвестирате в Австралия през 2021 година

Търговия с криптовалута Австралия: Търговски поръчки

търговия с криптовалута

Сега обяснихме какво е крипто търговия и как работи – сега ще хвърлим светлина върху това какви поръчки можете да използвате. В крайна сметка поръчките са неразделна част от търговията с криптовалути. Без тях вашият брокер няма да знае каква позиция искате да заемете на пазара.

Купувайте и продавайте поръчки

Мислехме, че ще започнем с поръчки за покупка и продажба, не на последно място, защото те са може би най-често използваните, а също и най-простите за разбиране.

Вече знаете, че когато търгувате с криптовалута в Австралия, вашата цел е да отгатнете правилно дали стойността на избраната от вас крипто двойка ще се покачи или намали. Освен това цената на всеки актив се определя от пазарното търсене, а също и от предлагането.

По-долу ще намерите пример за това как можете да използвате поръчка за продажба в реална търговска среда:

 • Решихте да търгувате двойка крипто-към-фиат BTC / AUD (Биткойн / австралийски долар)
 • Да предположим, че имате чувството, че стойността ще спадне
 • Това ви кара да направите поръчка за продажба при вашия брокер

Сега в случай на поръчка за покупка:

 • BTC / AUD е котиран на $ 19.198
 • Предвиждате, че стойността на двойката ще се покачи
 • Имайки предвид това, вие инструктирате вашия брокер да изпълни поръчка за покупка

Както можете да видите от горните примери, ако смятате, че цената на чифт ще падне – правите поръчка за продажба. Ако от друга страна, смятате, че цената на двойката ще се повиши – правите поръчка за покупка.

Пазарни поръчки

Когато правите пазарна поръчка, вие купувате или продавате своите крипто монети за каквато и да е текущата цена по това време.

В името на яснотата, моля, намерете прост пример по-долу, илюстриращ кога пазарна поръчка може да дойде полезна:

 • Искате да купите или продадете вашата крипто двойка за миг – на текущата цена
 • Имайки това предвид, правите пазарна поръчка
 • В резултат на това вашият брокер изпълнява вашата заявка на – или възможно най-близо – до настоящата пазарна цена

Пазарната поръчка по никакъв начин не е гаранция, че ще получите точната цена, която сте искали. Това обаче гарантира, че поръчката ви ще бъде изпълнена незабавно.

Лимитирани поръчки

Можете да помислите за лимитирана поръчка, докато предварително установявате избраните граници на цената за покупка или продажба – или по-добре. Казано по-просто, този тип поръчки ви позволяват да инструктирате вашия брокер да действа със супер прецизна стратегия за влизане.

Сега ще ви дадем пример за това кога можете да използвате лимитирана поръчка:

 • Да предположим, че избраната от вас двойка криптовалута е котирана на 180 австралийски долара
 • Искате да въведете позицията си на AU $ 160
 • Имайки предвид това, вие поставяте лимитирана поръчка
 • Гореспоменатата крипто двойка пада до AU $ 160
 • Вашият брокер изпълнява вашата поръчка

Тъй като вашата поръчка е толкова специфична, лимитираните поръчки са много по-подходящи за краткосрочни инвеститори. От съществено значение е, че заявката ви за търговия ще остане в очакване, докато не бъде постигната цената на вашата лимитна поръчка.

Заповеди за спиране и загуба

Поръчките със стоп лос са популярни сред австралийските търговци, главно защото са много полезни, когато става въпрос за смекчаване на загубите. Добре е да използвате стоп-лос поръчки за всяка сделка, за да сте сигурни, че няма да загубите повече, отколкото сте очаквали.

Моля, по-долу ще намерите прост пример за това кога може да направите поръчка за стоп-лос при търговия с криптовалута в Австралия.

 • Да приемем, че търгувате BTC / USD (Bitcoin / щатски долар)
 • Предполагате шансовете си за тази двойка, така че направете поръчка за покупка от $ 3000
 • Не желаете да направите загуба от повече от 12% от този дял
 • Имайки това предвид, вие правите поръчка за стоп-лос от 2 640 долара
 • Цената на BTC / USD пада до 2640 долара
 • Поставихте поръчка за стоп-лос, така че вашият брокер затвори вашата сделка на тази конкретна цена

В горния пример не би имало значение, ако двойката продължи да се увеличава по стойност, тъй като вашата поръчка за стоп-загуба предотврати допълнителни загуби!

Поръчки за вземане на печалба

Сега сме обхванали няколко от най-популярните поръчки за търговия с криптовалути, използвани от австралийската търговска общност – нека ви разкажем за поръчките за печалба. Подобно на случаите на поръчки за стоп-лос, поръчките за печалба са чудесен начин да управлявате риска си спрямо излагането на награда.

Позволете ни да съставим екземпляр, когато можете да изпълните поръчка за печалба:

 • Представете си, че търгувате ETH / AUD
 • Поставяте поръчка за покупка на стойност 1000 австралийски долара
 • В този случай, да кажем, че вашата цел е печалба от 20%
 • Имайки това предвид, правите поръчка за печалба от 1 200 австралийски долара
 • Ако или когато ETH / AUD достигне тази сума – вашият брокер затваря вашата сделка за вас
 • Заключили сте печалбата от 200 австралийски долара

Използвайки поръчките, които сме описали подробно в този раздел на нашето ръководство, вие можете да постигнете необходимия контрол върху потенциалните загуби и печалби.

Когато например сте създали поръчка за вземане на печалба, тя се изпълнява автоматично от вашия брокер. Това означава, че можете да се отпуснете до известна степен – което означава, че не трябва да затваряте ръчно поръчките си в точното време.

Какви криптовалути мога да търгувам в Австралия?

Милиони от нас търгуват онлайн всеки ден. В крайна сметка там, където има търсене на актив, има шанс да можете да го купите или продадете. Без смисъл да ви бием по главата с него, има хиляди криптовалути, които могат да се търгуват в Австралия.

Досега сме ви давали няколко примера за поръчки в нашето ръководство, така че е вероятно да сте нетърпеливи да проверите вашите крипто опции

С това казахме, ние изброихме по-долу само някои от цифровите валути, налични за търговия в Австралия – за да ви вдъхновим.

 • Биткойн
 • Биткойн Кеш
 • Звезден
 • Трон
 • Кардано
 • IOTA
 • Ethereum
 • Ethereum Classic
 • NEO
 • Binance Coin
 • ZCash
 • Тире
 • EOS
 • Пулсации
 • Litecoin

Ако искате да получите представа за цената на тези криптовалути в момента – можете да се консултирате с вашия брокер. Друга възможност е да разгледате платформа за проследяване на цените като CoinMarketCap.

Всички горепосочени криптовалути се предлагат при австралийски брокер eToro – и може да се търгува без комисионна. Въпреки че всички те са на цена спрямо щатския долар – eToro предлага и няколко двойки котировки в GBP, EUR, AUD и JPY.

Успявам ли да печеля пари, търгувайки с криптовалута в Австралия?

Да, наистина можете да печелите пари, търгувайки с криптовалута в Австралия. Разбира се, ако кажете, че можете, не означава, че ще го направите. Не бъдете прекалено обезсърчени, търговията с активите идва с рискове.

Истината е най-добрият начин да предскажете бъдещето си на търговия – е да го създадете. Като придобиете добро разбиране за пазара на криптовалути и се възползвате максимално от всички налични инструменти – защо не бихте могли да опитате да печелите?

Скоро ще се потопим директно в стратегиите за търговия. Първо обаче, нека да обясним как всъщност печелите пари, като търгувате с криптовалути в Австралия.

По-долу ще видите пример както за „късо“, така и за „дълго“:

Пример а) Излизане от BTC / AUD – Вярвайки, че цената ще падне

 • Представете си, че търгувате с биткойн срещу австралийския долар
 • Във вторник BTC / AUD е котиран от вашия брокер на 21 000 австралийски долара
 • Изпълнявате поръчка за продажба на двойката на стойност 500 австралийски долара
 • Петък идва и BTC / AUD вече се котира на 18 500 австралийски долара
 • Стойността на тази крипто двойка е спаднала с 11,90%
 • Правилно сте изпуснали, така че сега действайте поръчка за покупка – впоследствие затваряне на позицията
 • Разходът от 500 австралийски долара е станал 559,90 австралийски долара
 • Вие спечелихте $ 59.90 от тази сделка

Както можете да видите от горното, вие поставихте поръчка за покупка, за да влезете в позицията и след това поръчка за продажба, за да я затворите.

Пример б) Продължавайте дълго на ETH / AUD – Вярвайки, че цената ще се повиши

 • Нека предположим, че търгувате с ETH / AUD
 • Вашият брокер ви котира 550 австралийски долара
 • Вярвате, че цената ще се повиши
 • Изпълнявате поръчка за покупка от 1000 австралийски долара
 • 2 часа по-късно ETH / AUD струва 580 австралийски долара
 • Ново котираната цена от 580 австралийски долара показва увеличение от 5,45%
 • Решавате да направите поръчка за продажба, за да осребрите печалбите си
 • Резултатът е, че вашите първоначални 1000 австралийски долара нарастват до 1054,50 австралийски долара
 • Вие спечелихте 54,50 австралийски долара от тази сделка

В този сценарий сте влезли с поръчка за продажба и, за да затворите позицията, сте направили поръчка за покупка.

Търговия с криптовалута Австралия: Изпробвани и тествани стратегии

криптовалутни стратегии

До този момент в нашето ръководство ние подробно описахме вътрешната работа на търговията с криптовалута в Австралия, включително търгуеми криптоактиви, видове поръчки и няколко съвета по пътя.

След това ще разгледаме някои изпитани и изпитани стратегии, които да обмислите да използвате в собствените си начинания за крипто търговия. От суинг търговия и корекции на пазара до полезни инструменти и технически анализ!

Криптовалута: Суинг търговия

При суинг търговия позициите обикновено се държат отворени за период от 1 търговски ден до максимум няколко седмици. При тази стратегия изучаването на тенденциите на пазара, предлагани от диаграмите, е от съществено значение.

Краткосрочните търговци на криптовалута в Австралия често използват суинг-търговия – като основната идея е да се забележат активи, които показват видна тенденция, търгувайки в параметъра на канал.

Казано по-просто, фокусът при крипто суинг стратегията е да се концентрирате върху краткосрочните тенденции и скромните печалби. Намаляване на загубите или закупуване въз основа на вашите констатации при анализ на пазара.

Нека ви дадем пример за суинг търговия, използвайки Litecoin и щатския долар като нашата двойка:

 • LTC / USD се е повишавал от седмици – така че вашата поръчка за покупка е направила някои добри печалби
 • След като сте извършили някои изследвания, подозирате, че двойката вече не е желателна
 • Сега трябва да хванете корекцията на пазара навреме, като затворите търговията си
 • Имайки предвид това, вие създавате поръчка за продажба на вашата LTC / USD сделка
 • След това поставяте допълнителна поръчка за продажба, за да уловите низходящата тенденция!

Ако, от друга страна, LTC / USD продължи своята възходяща траектория, вероятно ще запазите тази позиция отворена и ще карате тренда възможно най-дълго.

Използвайте корекциите на пазара

Пазарните корекции не трябва да се бъркат с „пазарен срив“. Докато пазарният срив може да продължи месеци, ако не и години – корекциите на пазара, от друга страна, са краткотрайни. – Всъщност те могат да продължат само около няколко дни или седмици.

Накратко, тези корекции на пазара се действат, когато има продължителна тенденция на възходяща или низходяща цена на криптовалутите, която е „временно“ спряна.

Нека ви дадем пример за корекции на пазара и как те се използват:

 • Представете си, че BTC / LTC се радват на възходяща тенденция за малко повече от 3 седмици
 • Да приемем, че двойката е имала печалби от 38%
 • Това не би могло да продължи с възходяща тенденция при този темп
 • Нещо повече, крипто инвеститорите са длъжни да осребрят печалбите си в даден момент
 • В този момент стойността на BTC / LTC пада и променя посоката

В нашия пример BTC / LTC променя посоката, тъй като количеството на хората, продаващи финансов актив, надхвърля броя на хората, които го купуват. Това е търсене и предлагане с две думи.

Въпреки че тези „корекции“ могат да се приемат като силен индикатор за срива на възходящата тенденция на BTC / LTC – това е просто временно прекъсване.

Имайки предвид това, можете просто да решите да продължите с поръчка за покупка чрез вашия брокер, в синхрон с корекцията на пазара. Това ви дава възможност да преминете към възходящ тренд, докато цената е ниска.

Разбиране на техническия анализ

Техническият анализ е един от най-важните фактори при търговията с криптовалута в Австралия. Изучаването на диаграми и използването на инструменти за търговия може да ви даде много по-ясна представа за пазарните настроения на криптовалутни двойки.

Освен технически анализ, ние съставихме и списък с най-полезните инструменти и софтуер, използвани от търговците на криптовалута днес (разбира се, има още куп):

 • Инструменти за крипто графики – Tradingview, Cryptowatch
 • Пазарни данни – Coinmarketcap, OnchainFX, CryptoCompare
 • Инструменти за календар – CoinMarketCal, Coindar
 • Статистика на мрежата – BitcoinVisuals, CryptoMiso
 • Агрегатори на новини – CryptoPanic, FAWS
 • Доклади от изследвания – Доклад за криптоизследвания
 • Крипто данъчни инструменти – Cointracking.info, TokenTax
 • Портфолио тракери – Blockfolio, Cointracking, Blox
 • Инструменти за балансиране на портфолио – Скариди, 3Commas
 • Изследователи на блокчейн – Blockchain.com, Etherscan

Сега, да се върнем към техническия анализ. Въпреки че може да отнеме месеци или дори години, за да се справите с техническия анализ, като имате начално разбиране за начало – вие си давате най-добрия шанс за успех.

Имайки това предвид, ние съставихме списък с най-полезните показатели и диаграми за ваше внимание.

Индекс на относителната сила

индикатор rsi

Този импулсен осцилатор (RSI) проследява темповете и колебанията на цените на крипто актива. Това е много полезен инструмент за търговия с криптовалута. Това е така, защото индексът илюстрира кога даден актив е свръхпродаден и прекупен.

Знанието дали даден актив се прекупува или препродава ще ви помогне да предвидите потенциално печеливши възможности за търговия.

Графики на свещници

Графиките на свещници са една от най-основните форми на технически анализ и те могат да се използват, за да ви помогнат да спекулирате бъдещата цена на криптовалута.

Високите фитили на диаграмата са склонни да сочат към супер нестабилен пазар – следователно може да означава пазарна корекция в близко бъдеще.

Ако горният фитил на диаграмата на свещниците е кратък, това вероятно показва, че най-високата стойност на дигиталния актив е била забележителна по отношение на историята на цените на крипто монетите. По-дългият фитил сочи към временен мечи пазар.

Ако видите, че фитилът отдолу е кратък, това може да означава, че търговците продават – което вероятно ще доведе до увеличаване на предлагането. Увеличението на предлагането на въпросния актив обикновено означава спад в стойността.

Нива на подкрепа и съпротива

Нивата на подкрепа и съпротива са по същество хоризонтални линии, които могат да бъдат добавени към избраната от вас търговска схема.

Тези хоризонтални линии служат на две основни цели:

 • Нивото на подкрепа е нивото, при което е вероятно да приключи низходяща тенденция – главно поради криптотърговците, закупуващи големи количества от двойката на тази ценова точка. Тъй като търсенето тук е високо, цената на криптовалутата се повишава – и така се създава линията за поддръжка.
 • Що се отнася до нивото на съпротивление – това работи по същия начин като поддържащите линии, макар и обратно. С други думи, това е ценова точка, която действа като защита срещу продължаващия възходящ инерция.

Ленти Болинджър

ленти на Болинджър

Тази статистическа диаграма ще ви покаже стойността и нестабилността на криптовалутите с течение на времето. Изучавайки Bollinger Bands, ще можете поне да хвърлите светлина върху посоката, според която ще върви цифровата крипто двойка.

Ето някои от основните характеристики на тази статистическа диаграма:

 • Лентите на Bollinger показват централна линия и 2 различни ценови линии
 • Осевата линия показва пълзящата средна стойност на двойката
 • Ценовите линии са стандартни отклонения на крипто актива
 • Ако „лентите“ са близо до линията на плъзгащата се средна – това може да означава ниска волатилност, с вероятност за промяна на посоката по-късно
 • Ако линиите са отдалечени една от друга, е точно обратното и може да очаквате да последва ниска волатилност

Както илюстрира нашият пример, Bollinger Bands помагат на търговците да забележат предстоящата нестабилност на двойка криптовалута. Това може да ви даде добра индикация кога да влезете или да излезете от пазара. Можете също да използвате допълнителни индикатори във връзка с тази диаграма – като BandWidth или BBTrend.

Плъзгащи се средни стойности

Плъзгащата се средна има за цел да разкрие ценовите тенденции, без допълнителен „шум“ – което означава минус каквито и да било тежки движения на цените. Това помага да се създаде по-ясна представа в коя посока може да върви дадена валутна двойка.

Плъзгащите средни включват:

 • Изгладени пълзящи средни
 • Прости пълзящи средни
 • Експоненциални пълзящи средни
 • Линейно претеглена пълзяща средна

Търговия с криптовалута Австралия: Ползите

Само в случай, че все още не сте решили дали искате да започнете да търгувате с криптовалута – сега е време в нашето ръководство да детайлизирате ползите от търговията с този популярен актив.

✅ Краткосрочна / дългосрочна търговия

Въпреки че в момента може да не знаете собствените си предпочитания, някои търговци предпочитат да търгуват дългосрочно – запазвайки отворени позиции в продължение на години. Други предпочитат краткосрочната търговия – задържане на позиции за минути, часове или дни.

Ако се интересувате от инвестиране в криптовалути, може да искате да използвате стратегия за покупка и задържане. Това ви позволява директен достъп до основната цифрова валута. В този случай бихте могли да използвате гореспоменатия крипто портфейл и да създадете акаунт за обмен.

С това казано, можете да инвестирате в 16+ криптовалути в регулиран от ASIC брокер eToro, без да се налага да се притеснявате за сложни портфейли. Най-хубавото е, че можете да инвестирате само 50 долара в избраната от вас монета – което е около 70 австралийски долара!

От решаващо значение е, че когато търгувате дълго време с криптовалути, ще трябва да избягвате CFD. Основната причина за това е, че CFD-тата останаха отворени в дългосрочните такси за овърнайт финансиране с покана. За тези, които не са наясно, таксите за финансиране овърнайт или суап таксите са форма на ливъридж. Тази такса се начислява ежедневно за провеждане на сделки през нощта.

От друга страна, CFD са чудесни за краткосрочни търговци на криптовалута, тъй като ви позволяват да преминете, да приложите ливъридж и в някои случаи – да се възползвате от нулеви комисионни.

✅ Купувайте и продавайте: Потенциални печалби по двата начина

Когато търгуват на пазара на акции, инвеститорите купуват определени акции, вярвайки, че цената ще се повиши – което води до печалба.

Същото важи и за търговията с криптовалути, с добавения бонус от възможността да спекулирате по двата начина – както беше обяснено по-рано, това се постига чрез дълъг или кратък преход.

За да повторя, ако вярвате, че валутната двойка, която искате да търгувате, ще поевтинее – продайте я, като намалите. Ако имате чувството, че цената ще се повиши – продължете дълго.

✅ 24/7 търговия с криптовалута

По-голямата част от фондовите борси работят 5 дни в седмицата, между 9:00 и 17:00 часа.

Това означава, че ако работите на пълен работен ден като по-голямата част от Австралия – търговията около ангажименти за работа може да бъде предизвикателство. Дори когато става въпрос за теглене – някои платформи за търговия не предлагат търговия през уикенда.

Напротив, когато търгувате с криптовалута в Австралия, вие можете да търгувате цифрови активи денонощно – което означава 24/7.

Готови да се потопите в крипто пазара?

✅ Търгувайте с ливъридж

В този раздел на нашето крайно ръководство за крипто търговия ще обясним предимствата на търговията с цифрови монети с ливъридж. Както беше отбелязано по-горе, ключова характеристика на търговията с криптовалути чрез CFD е ливъриджът.

CFD ливъриджът позволява на търговците да получат по-голяма експозиция към пазара, като същевременно плащат малък процент от цената на сделката. Това е малко като вашия брокер, който ви предлага повече, отколкото имате в сметката си – сравним с заем.

Ливъриджът се измерва като съотношение и по това време можете да получите достъп до 1:30 с някои австралийски брокери. Това означава, че за всеки залог от 10 австралийски долара бихте могли да имате допълнителни 300 австралийски долара, които да включите във вашата търговия.

Ето един прост пример за това как ливъриджът може да повлияе на вашата търговия с криптовалута:

 • Да предположим, че в момента имате AU $ 1,500 в сметката си за търговия
 • Искате да търгувате BTC / USD
 • Вашият брокер ви предлага ливъридж 1: 2
 • Това означава, че вече можете да търгувате BTC / USD с 3 000 австралийски долара

Както можете да видите от нашия пример, прилагането на ливъридж удвои вашия дял в BTC / USD. С това казано, жизненоважно е да запомните, че докато този лост може да увеличи печалбите ви – същото може да се случи и с вашите загуби, ако търговията не върви по начина, по който сте предполагали, че ще стане.

Важно е да се отбележи, че поради неотдавнашните промени в регулацията на ASIC, които според съобщенията ще започнат на 29 март 2021 г. – ливъриджът ще бъде ограничен до 1: 2, което е същото като Обединеното кралство и Европа (според правилата на ESMA). Това все още ви позволява да търгувате с крипто, като същевременно удвоите залога си.

Търговия с криптовалута Австралия: недостатъците

Информирахме ви за предимствата от търговията с този спекулативен клас активи, така че на този етап в нашето ръководство ще разгледаме подробно някои от недостатъците, които трябва да разгледаме.

Недостатъци на сцената за търговия с криптовалута на AU

❌ Потенциално супер нестабилен пазар

Стойността на активите се променя непрекъснато. Биткойнът обаче може да варира с до 10% за един ден на търговия. Това означава, че търговията с криптовалути има потенциала да бъде силно нестабилна.

Има начини за прилагане на ниво на контрол на щетите, като гореспоменатите поръчки за стоп-лос и тейк-печат например.

Използването на нещо повече от поръчки за покупка и продажба ви дава предимството да можете да смекчите загубите и да си осигурите печалбите. Не само това, но и не е нужно да се притеснявате да следите нещата в реално време, тъй като работата на вашия брокер е да изпълнява тези поръчки вместо вас.

Трябва да се каже обаче, че повечето хора избират да търгуват с криптовалути, защото им харесва тази волатилност. Нека си признаем, когато рисковете са големи, печалбите ви потенциално могат да бъдат дори по-големи.

❌ Нерегулирана борса на пазара

Въпреки че през годините се говори за регулиране на криптовалутите в Австралия – това е по-лесно да се каже, отколкото да се направи. В крайна сметка никой човек или орган не притежава Bitcoin, което затруднява регулирането в най-истинската форма.

Освен това цифровите валути не са регулирани, тъй като те не са „законно платежно средство“, така да се каже. Това означава, че стойността на актива не се определя от паричен орган.

Казано по-просто, това означава, че те не се печатат или разпространяват от голяма банка или правителство. Не можете да плащате данъците си с тях и те не са „фиат“ валута. Вместо това стойността на криптовалутите се определя от пазарните настроения – търсене и предлагане.

Ако липсата на авторитетен регулатор ви създаде страх, тогава трябва на 100% да се придържате към напълно лицензиран брокер, като например австрийския ASIC, FCA от Великобритания или CySEC от Кипър. Ще разгледаме по-подробно регулирането по-долу в това ръководство.

Търговия с криптовалута Австралия: Възможни такси за брокер

От решаващо значение е да имате предвид, че има такси, които да се вземат предвид при търговията с криптовалута Австралия или която и да е държава по този въпрос. Брокерът ще ви начисли такси, за да спечели пари за предоставяне на услуга за вас.

Всяка платформа за търговия е различна в това отношение, така че имайки предвид това, ние съставихме списък с потенциални такси, които може да очаквате да платите, когато търгувате онлайн.

Крипто разпространения

За да повторя, спредът е разликата между стойността на покупка и продажба на двойка криптовалута. Това е важен фактор, когато обмисляте коя брокерска фирма бихте искали да се регистрирате.

Има много платформи за търговия, като например eToro, които предлагат търговия без комисионни за криптовалути. Тъй като брокерът няма да направи пари в комисионна, важно е да се опитат да противодействат на тази загуба с спредове. Този спред обикновено се показва като процент или в пипсове.

Нека ви дадем пример за разпространението в хипотетична търговия:

 • Да кажем, че този път търгувате LTC / GBP
 • Посочената цена за покупка на тази двойка е £ 41,20
 • Продажната цена на LTC / GBP е £ 41.96
 • Това ни показва, че спредът на тази крипто двойка е 1,84%

В този пример, преди да можете да постигнете равностойност, вашата печалба от търговията трябва да бъде 1,84% – всичко над този процент можете да добавите към печалбите си.

Комисионни за търговия

Както споменахме, има онлайн брокери без комисионни. Трябва обаче да отбележим, че някои всъщност начисляват комисионна за всяка сделка.

В този случай всяка поръчка за покупка и продажба ще носи отговорност срещу заплащане. Повечето платформи за търговия в Австралия налагат такси под формата на процент от стойността на вашата поръчка.

По-долу ще видите пример за това как това може да повлияе на вашите крипто сделки и ние го основаваме на брокер, начисляващ 2% комисионна.

 • Искате да търгувате BTC / USD
 • Залагате 1000 австралийски долара на двойката
 • Брокерът ви таксува с 2% такса, която се равнява на 20 австралийски долара
 • По някаква причина вие избирате да затворите своята BTC / USD позиция
 • Към момента на излизане вашата сделка струва 1400 австралийски долара
 • Отново вашият брокер се нуждае от 2% за изпълнение на вашата поръчка, което е 28 австралийски долара (2% от 1 400 австралийски долара)
 • Отварянето и затварянето на тази сделка ви струва само 48 австралийски долара комисионна

Въпреки че това е нещо, за което трябва да внимавате, когато търсите добра платформа за търговия, както казахме, има брокери, предлагащи крипто търговия с нулева комисионна – особено eToro.

Такси за неактивност на акаунта

Въпреки че не всички платформи за търговия начисляват такси за неизползване на акаунта ви – някои го правят. Нашето най-добро ръководство за крипто търговия в Австралия установи, че това може да варира доста.

Например има брокери, които искат да търгувате активно месец по месец и ще ви таксуват месечна такса, ако не използвате сметката си в продължение на 30 дни. Други може да изискват малка месечна такса – но след 12 месеца бездействие.

Поради споменатите причини винаги е разумно да проверите таблицата с таксите и условията на която и да е платформа за търговия. Направете това, преди да се регистрирате и да се разделите с пари в брой.

Такси за финансиране през нощта

Както споменахме, таксите за финансиране за една нощ се начисляват за всяка позиция за търговия, оставена отворена за една нощ. Това е особено в случая с CFD за криптовалута, поради характера на ливъридж на финансовия инструмент.

За да спестите всякакво объркване, трябва да знаете, че таксите за овърнайт финансиране иначе се наричат ​​„суап такси“ или „такси за овърнайт финансиране“. Това е малко като ливъридж лихва, платима за всеки ден, когато дадена сделка е оставена отворена.

Ще видите по-долу прост пример за тези такси и как те се начисляват:

 • Представете си, че е сряда – изпълнявате поръчка за къса продажба на стойност 2000 австралийски долара за BTC / USD
 • Оставяте тази позиция отворена
 • Първото нещо в неделя сутрин, когато приключите търговията си
 • Като използвате eToro като пример, ще бъдете таксувани с $ 0,23 на ден – от сряда до петък
 • Събота и неделя идват с такса за финансиране за овърнайт от 0,69 долара за тази конкретна двойка и размер на поръчката
 • Като такъв, запазването на вашата BTC / USD позиция отворена от сряда до неделя сутрин ще ви струва $ 1,38 в eToro

Използвайки нашия пример по-горе, ако бяхте избрали да продължите дълго на същата сделка с нулев лост, изобщо нямаше да платите суап такси.

Такси за транзакции

Под такси за транзакции имаме предвид крипто депозит и такси за теглене. Не всяка платформа за търговия начислява такса за транзакция – все пак е важно да бъдете внимателни с тях.

Някои брокерски платформи начисляват малка такса за всяко теглене, други може просто да ви таксуват, ако поискате теглене под определена сума. Така или иначе е важно да проверите таблицата с таксите на всеки брокер, преди да се регистрирате.

Търговия с криптовалута Австралия: Незадължителен софтуер и сигнали

Ние подробно разгледахме различните инструменти и технически индикатори, които ще бъдат неразделна част от вашите търговски занимания.

На този етап в нашето ръководство ще ви преведем през три (от много) добавки за софтуер за търговия, използвани от търговци на криптовалута.

Крипто софтуер за търговия със сигнали

Възможно е да искате да се потопите напълно в търговията с криптовалута. С това имаме предвид да следите пазарите, да четете графики и да правите всяка поръчка ръчно, когато забележите потенциални възможности за търговия.

Ако обаче сте тип трейдър, който няма нищо против по-отдалечен подход, тогава услугата за крипто търговия може да представлява интерес за вас.

Услугата за сигнали сканира съответните пазари 24 часа в денонощието и 7 дни в седмицата – изпращайки сигнали на търговците в реално време. Това включва информация за актива и кога да се купува или продава, за да се надяваме да спечелим.

Нека да разгледаме как услугата за сигнал за търговия с криптовалути би ви помогнала:

 • В нашия пример вашият търговски сигнал се отнася до BTC / USD
 • Известието ще включва предложение за закупуване на тази двойка
 • Предложение за лимитирана поръчка от $ 13 200
 • Предложение за спиране на загуби от 13 100 долара
 • Накрая предложение за печалба от 13 300 долара

Разбира се, горният пример е хипотетичен. Както можете да видите обаче, услугите за сигнали за търговия с криптовалути правят проучването вместо вас. Остава само да решите дали да предприемете предложената поръчка или не с избрания от вас брокер.

Автоматизиран робот за крипто търговия

За разлика от гореспоменатия софтуер за сигнали за търговия, автоматизираните роботи за крипто търговия (или EA) също създават вашите поръчки за търговия за вас. Това е изцяло пасивен начин на търговия. Което между другото е подходящо както за начинаещи търговци, така и за хора, които просто нямат време за активна търговия.

Ето някои ключови предимства от използването на EA за търговия с криптовалути:

 • Като човешки същества, ние се нуждаем от сън и почивка, за да поддържаме умствена и физическа функция – автоматизираните роботи могат да обикалят пазарите 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата
 • Контролирането на вредните търговски емоции на алчността и страха може да бъде сложно в най-добрите времена – автоматизираните роботи работят, използвайки алгоритми и сигнали. По този начин премахване на психологическия аспект на търговията
 • Не е необходимо да прекарвате месеци или години в обучение как да четете графики на цените и да разбирате технически анализ – EA прави работата за вас

Софтуер MetaTrader4

Има различни възможности, ако се интересувате от опит за автоматизиран робот за крипто търговия. Един от най-популярните начини за използване на този тип софтуер е чрез софтуер за търговия на трети страни MetaTrader4.

Ако това ви звучи като нещо, което би могло да ви заинтересува, погледнете нашето ръководство стъпка по стъпка за получаване на собствен крипто бот (чрез MT4).

 1. Намерете автоматизиран доставчик на роботи, който ви харесва, и се регистрирайте
 2. Платете необходимата предварителна такса
 3. Кликнете върху връзката (обикновено се изпраща по имейл) – изтеглете софтуера
 4. Намерете онлайн брокер, който е съвместим с MT4
 5. Изберете да инсталирате / изтеглите MT4
 6. Използвайки вашата платформа за търговия, влезте в подробности – влезте в MT4
 7. Добавете вашия автоматизиран софтуер за роботи към MT4
 8. Упълномощете софтуера да извършва сделки от ваше име

Не само това, но MT4 е много уважаван в крипто пространството и предлага множество инструменти за търговия.

Търговия с криптовалута Австралия: Четири съвета и трикове

криптовалутни съвети за търговия и трикове

До този момент се надяваме да се чувствате достатъчно уверени, за да започнете кариера в търговията с криптовалути. Преди да се задълбочим в това как да се регистрирате, изброихме 4 съвета и трикове, които да вземете под внимание.

Номер едно: Използвайте лицензирана брокерска фирма

В това ръководство споменахме ASIC и регулациите. Това е така, защото смятаме, че е изключително важно да се придържаме към лицензирани брокери. Този орган е отговорен за управлението и регулирането на брокерските фирми в Австралия, за да поддържа безопасна търговска среда за всички.

Платформите за търговия ASIC са длъжни да съхраняват вашите средства за търговия в отделна сметка към собствената сметка на брокера. Това се нарича „сегрегация на акаунти“ и ви защитава в малко вероятния случай, когато компанията фалира или е присвоена и т.н..

Освен това нито един одобрен от ASIC брокер няма право да предоставя финансови услуги без минимален баланс на фирмената сметка от 1 милион австралийски долара. Потърсете логото на ASIC или отидете на официалния уебсайт на ASIC, за да проверите легитимността на платформата за търговия, ако не сте сигурни.

Номер две: Получете разбиране за крипто пазара

Подобно на всяка нова глава в живота ви, особено тази, свързана с пари, трябва да я разбирате ясно и да си правите домашните.

В допълнение към ръководства като това, има всякакви полезни курсове и книги за търговия с криптовалути – повечето от които са достъпни онлайн.

Що се отнася до онлайн курсовете за крипто търговия, можете да намерите купища, като извършите просто търсене в интернет на това, което ви интересува. Те наистина могат да помогнат на търговците да разберат как да управляват риска и да открият потенциалните тенденции в криптовалутата. Не само това, но можете да се научите да стратегиите, да четете графики на цените и други – от уюта на собствения си дом.

Ние от Trading Education предлагаме богат курс от курсове, които могат да ви помогнат да предприемете вашите начинания за търговия с криптовалути от нула до герой за нула време.!

Номер три: Опитайте функция за търговия с копия

търговия с копия

Търговията с копия е нарастващ глобален феномен в търговската общност. За тези, които не знаят за тази функция, тя дава на търговците възможността да изберат търговец с доказан опит и да ги копират.

На водещата платформа за социална търговия eToro можете да изберете да копирате всички бъдещи сделки на инвеститор, който ви харесва, или можете да отразявате цялото им портфолио.

За да уточним малко по-нататък, ако търговецът на копия трябва да инвестира 2,6% от собственото си портфолио в биткойн, вашият собствен търговски портфейл ще отразява това. Без значение за салдото по вашата сметка, 2,6% от портфолиото ви също е инвестирано в биткойн.

Чрез платформа за търговия като eToro, можете да копирате търговец само за $ 200 (около $ 284). Ако сте имали салдо по сметката от $ 1000, можете по същество да копирате 5 различни професионални търговци – което е чудесен начин да разнообразите портфолиото си и да смекчите риска си.

Прочетете още: Търговия с копия: Ръководството за крайни начинаещи

Мислили ли сте да копирате най-добрите търговци в eToro?

Номер четири: Използвайте демо акаунти за търговия във ваше предимство

Ако нямате представа какво е демо сметка за търговия, те дават възможност на търговците да купуват и продават криптовалута (или друг актив) с „хартиени“ средства. Това означава, че можете да търгувате на пазар, който отразява реалните условия – без да използвате реалните си пари.

Демо сметките трябва да се възползват, независимо дали сте пълен крипто търговец или искате да практикувате потенциална стратегия. Тези акаунти обикновено са безплатни, въпреки че не всички брокери ги предлагат.

Търговска платформа eToro предоставя на всички клиенти a сметка за безплатна търговия, който идва със 100 000 долара демо средства.

Търговия с криптовалута Австралия: Бърз контролен списък за избор на брокер

В Австралия има стотици брокери на криптовалути, всички те си падат, за да предложат превъзходно онлайн изживяване за търговия. Като такъв може да бъде обезсърчаваща задача да изберете правилния за вашия собствен стил на търговия.

Имайки това предвид, е добра идея да помислите за личните си търговски цели и да научите за пазара.

Съставихме прост контролен списък с важни показатели, които да вземете предвид, когато търсите идеалната си платформа за търговия.

 • Какви са възможностите за депозит и теглене?
 • Платформата за търговия с криптовалута регулирана ли е от ASIC или подобна?
 • Брокерът предлага ли конкретния актив / пазар, който ви интересува?
 • Лесна ли е за навигация платформата за търговия с криптовалути?
 • Тесни ли са спредовете и ниските такси?
 • Брокерът за криптовалути предлага ли чат на живо и има ли положителна обратна връзка, когато става въпрос за поддръжка на клиенти като цяло?

Дългото и кратко е – има купища фантастични и високо ценени онлайн брокери, които можете да използвате при търговия с криптовалута в Австралия. С това казано, eToro оглавява сметката за нас, тъй като предлага търговия без комисионна, изцяло се регулира от ASIC и ви позволява да търгувате или инвестирате в криптовалути с едно щракване на бутон.

Готови да се потопите в крипто пазара?

Как да отворите акаунт при брокер за криптовалути в Австралия в 4 стъпки

По-голямата част от платформите за търговия го правят супер лесно да се регистрирате и да започнете.

Въпреки това, в името на задълбочеността, ние изготвихме ръководство от 4 стъпки за това как да отворите сметка за търговия с криптовалути в Австралия точно сега.

Стъпка 1: Регистрирайте се с платформа за търговия

отворена търговска сметка

След като намерите брокер, който харесвате, можете да изберете да отворите новата си сметка. Това обикновено включва кликване върху „регистрация“ на уебсайта. Следва въвеждане на вашето пълно име, имейл адрес, дата на раждане и мобилен номер – когато бъдете подканени.

Вероятно ще трябва да предоставите на платформата за търговия ясна снимка на своя документ за самоличност със снимка (австралийският паспорт или шофьорска книжка са най-лесни). Това е стандартна практика сред регулираните от ASIC брокери, тъй като е важно те да проверят кой сте, за да предотвратите финансови престъпления и други подобни.

eToro – Най-добрата платформа за търговия с криптовалути в Австралия

eToro се доказаха като надеждни в бранша в продължение на много години – препоръчваме ви да ги изпробвате.

75% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват CFD с този доставчик.

Стъпка 2: Финансирайте вашата търговска сметка

След това трябва да депозирате във вашата сметка, като използвате предпочитания от вас начин на плащане от приетия от брокера.

eToro ще ви позволи да плащате с кредитна и дебитна карта, електронен портфейл (напр. Skrill, Paypal) или банков превод. Ако трябва да платите по определен метод, винаги трябва да проверите какво приема брокера, преди да се регистрирате.

След това ще трябва да изберете колко искате да депозирате във вашата сметка. Платформата за търговия eToro има минимален депозит от $ 200. При плащане с австралийски долари има такса от 0,5% за валута – или нещо различно от щатски долари.

Стъпка 3: Изберете чифт за търговия

След това трябва да решите с коя двойка криптовалута искате да започнете. Най-общо казано, трябва да откриете, че има средство за търсене – или поне меню, където можете да изберете от списък с криптоактиви.

Ето защо е важно първо да проверите какви цифрови активи може да ви предложи брокерът – преди да се разделите с пари. eToro предлага 16 криптовалути, в които можете да инвестирате, и купища повече, които можете да търгувате чрез фиат и крипто-кръстосани двойки.

Стъпка 4: Направете поръчка

Сега сметката ви е финансирана – можете да направите поръчка и да започнете да търгувате. Обсъдихме подробно поръчките за крипто търговия – така че знаете, че ще трябва да започнете с покупка или продажба – в зависимост от посоката, според която двойката ще тръгне.

Веднага след като попълните данните за поръчката и сте решили какъв е вашият залог – парите ще бъдат приспаднати от вашата сметка и вашата сделка ще бъде извършена. Сега можете да седите и да се надявате на печеливша търговия с криптовалута!

Търговия с криптовалута Австралия: Заключение

Никога няма да имате недостиг на опции при търговия с криптовалута в Австралия. Споменахме, че най-търгуваните криптовалутни двойки включват биткойн – заедно с Ethereum, Ripple и Bitcoin Cash. Освен това има над 7000 търгуеми цифрови активи, от които можете да избирате, и куп фиатни валути, за да ги сдвоите.

Лъвският дял от австралийските брокери ще ви осигури ливъридж при търговия с криптовалути. Това означава, че с ливъридж от 1: 2 можете да удвоите инвестицията си. Винаги стъпвайте с повишено внимание, когато търгувате с ливъридж, тъй като той също може да увеличи загубите ви.

Има някои невероятно полезни инструменти, достъпни за австралийските търговци на криптовалута, като технически индикатори, образователни видеоклипове и демо сметки – да назовем само няколко. Демонстрационните сметки, по-специално, могат да се използват като безплатен курс за срив за това как работят пазарите и платформата за търговия.

Платформата за социална търговия eToro например дава на всички австралийски клиенти 100 000 долара демо средства да търгувате на пазар, който отразява реалния живот.

Когато се почувствате готови да започнете своята кариера за търговия с криптовалути, трябва наистина да се доверите само на регулирани брокери. Ако платформата за търговия има лого на ASIC или FCA, тогава поне знаете, че парите ви са в добри ръце. Тогава остава само правилно да се спекулира с цената на избраната от вас крипто двойка!

ЧЗВ

Как мога да продължа да търгувам с криптовалута в Австралия?

За да започнете търговия с криптовалута в Австралия, трябва да намерите брокер, който предлага крипто активи. След това ще трябва да се регистрирате, да депозирате и да направите поръчка – въз основа на това дали смятате, че стойността на двойката ще се повиши или спадне.

Мога ли да къса криптовалута в Австралия?

Да, можете да късите криптовалути в Австралия. В сценарий, в който смятате, че двойката криптовалута е твърде висока, например BTC / LTC – направете поръчка за продажба на вашия крипто CFD с вашия брокер.

Мога ли да приложа ливъридж за моите сделки с криптовалута в Австралия?

Да. По-голямата част от брокерите предлагат ливъридж. Не забравяйте обаче, че това е чрез Договори за разлики – така че се уверете, че платформата за търговия предлага крипто CFD. Обърнете внимание, през март 2021 г. австралийците ще бъдат ограничени до ливъридж от 1: 2 при търговия с криптовалути.

Коя е най-ликвидната крипто двойка за търговия?

Най-ликвидните крипто-към-крипто двойки за търговия са BTC / ETH, USDT / BTC, ETH / LTC и BTC / LTC. Крипто-към-фиат двойка BTC / USD е най-популярна по отношение на обема на търговията.

Как мога да разбера дали брокерът е легитимен?

Чудесен начин да разберете дали вашият брокер е легитимен и истински е да потърсите логото на лиценза си от съответния регулаторен орган. Например ASIC (Австралийска комисия по ценни книжа и инвестиции), британският FCA (орган за финансово поведение) или CySEC (кипърска комисия по ценни книжа и борси).

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me