Може ли да се вярва на ЛЕО?

LEO или UNUS SED LEO е новият токен за помощна програма стартиран от Bitfinex и може да се използва за получаване на отстъпка от крипто към крипто двойки при търговия.

Целта на монетата е да съберете пари в IEO (Първоначално предлагане на обмен) и възстановете приблизително 850 милиона долара, които бяха заети от Tether, плюс 6.5% лихва.

Много критици не са сигурни дали могат да се доверят на LEO поради миналите действия, предприети от Bitfinex и Tether, които и двете са силно противоречиви.

Въпреки това Bitfinex стартира подобни проекти преди успешно с BFX, въпреки че методът, по който те го направиха, наруши доверието на потребителите.

Ще успеят ли да го изтеглят отново? Могат ли търговците все още да се доверят на Bitfinex и LEO? Нека разберем.

Искате ли да научите как да търгувате с криптовалути като професионалист? Вземете нашите курс за криптовалута!

Какво се опитва да постигне ЛЕО?

лео криптовалута

За да разберем какво LEO се опитва да постигне, първо трябва да разгледаме скандала около Bitfinex и Tether.

Bitfinex и Tether са свързани помежду си, защото имат същата компания майка iFinex, и Bitfinex има дълга история на банкови проблеми, като сметките се затварят и често ги променят.

Трябва да се спомене обаче, че този проблем не засяга само борсата Bitfinex, много борси са срещали подобни проблеми.

Ключовият проблем, който започна всичко, беше когато доставчикът на плащания на Bitfinex, Крипто капитал загубили приблизително $ 850 милиона от парите си.

Все още не са ясни обстоятелствата около това защо парите са изчезнали, въпреки че се твърди от Crypto Capital, че са иззети от Португалия, Полша и САЩ.

Предполага се, че две от тези три държави са отрекли това, а Crypto Capital е свързан с няколко подозрителни компании.

Тогава се смята, че Bitfinex заемат парите от резервите на Tether, за да покрият загубите или би трябвало обменът да спре да функционира.

Това от своя страна означаваше това Tether вече не беше изцяло подкрепен от американския долар.

За да изплати Tether, Bitfinex стартира IEO с новия си токен LEO. Името LEO идва от мотото на компанията: „Един, но (това е) лъв“.

Парите, събрани в IEO, ще бъдат насочени към оздравяване на Tether отново (в момента той е подкрепен само с 74% от щатски долари), оборотен капитал и бизнес цели.

С LEO IEO, Bitfinex има за цел първо да събере 1 млрд. долара от частни инвеститори а останалите ще бъдат предложени на инвеститори на дребно.

Повечето от 1 милиард долара обаче вече са събрани и затова е малко вероятно IEO да се отвори за инвеститори на дребно.

Bitfinex стартира подобни проекти като този преди и беше успешен, но обстоятелствата нарушиха доверието на потребителите.

През 2016г, Bitfinex беше хакнат и загубили приблизително 60 милиона долара в Биткойн и в отговор пусна монетата BFX.

Bitfinex успя да събере достатъчно пари, за да покрие загубите, подпомогнато изключително от бичия пазар през 2017 г..

Всички притежатели на монети BFX са възстановени на 100% в щатски долари. Струва си обаче да се замислим дали те все още биха могли да направят това, ако пазарът не беше достигнал такива върхове.

Освен това, BFX токенът е принуден за потребители, които са претърпели загуби до 36%.

Това повдига въпроси за това какво би направил Bitfinex, ако подобна ситуация се повтори с LEO токени и потенциално ако те могат да поемат собствеността върху LEO токените на други хора.

Как работи LEO?

как работи Лео

LEO е обменна програма за обмен като Binance Coin и работи почти по същия начин с малко по отношение на техническите характеристики като интелигентни договори или dApps.

Притежатели на ЛЕВ жетоните могат да получат 15% отстъпка от таксите за вземане от крипто до крипто двойки и допълнителни 10% отстъпка за тези, които имат над 5000 LEO токени.

Това съответства на 25% отстъпка на Binance Coin, когато търгувате чрез тяхната борса.

Binance Coin щеше да намали това до 12,5% и може да е вероятно те да запазят отстъпката до 25%, за да останат конкурентоспособни с Bitfinex.

LEO може да се използва и за намаляване на други такси за кредити, депозити и тегления.

Подобно на Binance Coin, LEO също ще премине събитие за изгаряне на символи където Bitfinex ще изкупи обратно LEO монети с техните месечни приходи.

В крайна сметка те планират да намалят общото предлагане на LEO токени до 100 милиона.

LEO ще има максимум 1 милиард монети, което се вписва в усилията им да събере 1 милиард щатски долара, тъй като всяка монета е струвала приблизително 1 долар при пускане.

Трябва да се спомене обаче това ЛЕВ могат да бъдат закупени само чрез Tether (USDT), което е може би начинът, по който те възнамеряват да върнат заетото.

Как се представи LEO?

По време на писането, ЛЕВ има обща пазарна капитализация от $ 1 241 125 055, циркулираща доставка от 999 498 893 LEO токена и денонощен обем от 10 145 229 долара, според CoinMarketCap.

Разглеждайки как LEO се е представял в исторически план, в началото той е бил сравнително по-висок спрямо биткойна от щатския долар.

Всичко това се промени през юли 2019 г., когато пазарната капитализация се повиши и достигна първия си първоначален връх от 1,8 млрд. Долара и малко след това, LEO беше по-висок спрямо щатския долар от биткойн.

Не след дълго, LEO се издигна до най-високата си пазарна капитализация от почти 2 милиарда долара. Оттогава LEO постепенно намалява в стойност и се стабилизира около $ 1,30 за диапазон на монети.

В момента една LEO монета струва $ 1,24 и е 12-та по големина криптовалута на CoinMarketCap.

Важно нещо, което трябва да се отбележи е, че Bitfinex се бори от доста време. Ако LEO е успешен, той може да даде на борсата тласък, който търси.

Заслужава ли си LEO да инвестира?

инвестиране в Лео

ЛЕО, следвайки стъпките на Binance Coin, може би огромен успех, ако хората го използват за търговия на борсата Bitfinex.

Тези, които се интересуват от монетата, трябва да помнят, че тя не предлага нищо по отношение на интелигентни договори или dApps.

Като маркер за помощна програма стойността му е обвързана с това колко добре Bitfinex оперира. Ако Bitfinex се справи добре, LEO ще се справи и ако Bitfinex се справи зле, LEO ще се справи.

Най-вероятно ще се използва само за кратко, като по-голямата част от доставките вероятно ще изгорят след няколко години.

Като Bitfinex изгаря повече ЛЕВ жетони, стойността също ще се увеличи, тъй като те стават по-оскъдни. Така че, може би е разумно да се придържате към LEO жетоните, докато стойността им се повиши.

Ако Bitfinex се справя добре, всеки месец ще гори повече, увеличаване на цената повече, което ги прави по-изгодни за продажба.

Повечето търговци обаче най-вероятно ще могат да купуват LEO от борси и вероятно няма да могат да участват в IEO.

За гражданите на САЩ ще бъде трудно да се доберат, защото те нямат достъп до Bitfinex и LEO токените нямат право да им продават.

Това е много важно, защото американските търговци на криптовалута представляват голяма част от пазара.

Може ли да се вярва на LEO и Bitfinex?

Трябва да се повдигне и въпросът за доверието.

Bitfinex, Tether и iFinex все още са забулени в противоречия и мнозина все още не са сигурни дали изобщо може да им се вярва.

Правното дело срещу iFinex от прокурора на Ню Йорк може да е бил катализаторът, който е довел до формирането на LEO, тъй като е спешно необходимо да покрие потенциално подозрителното поведение.

Ако се върнем по-далеч от последните времена, разбрахме само това Bitfinex и Tether са били собственост на една и съща компания майка поради райски хартии.

Преди това двамата твърдяха, че не са свързани.

За да влоша нещата, Bitfinex не е казал на инвеститорите или притежателите на Tether за заема, допълнително нарушаване на доверието на хората към двете организации.

Друго нещо, което трябва да се отбележи е, че Bitfinex не е регулиран обмен а някои предполагат, че може да искат да запазят нещата по този начин, защото могат да се измъкнат с още.

Добра алтернатива на ЛЕВ ще бъде Binance Coin. Борсата Binance е много по-доверена, движи много по-големи обеми криптовалута.

На всичкото отгоре Binance Coin предлага до 25% отстъпка, докато потребителите на LEO ще трябва да притежават поне 5000 LEO токена, за да получат същата отстъпка, което прави търговията с Binance coin по-евтина.

Ключови точки

Ако си спомняте нещо от тази статия, направете това ключови моменти.

  • ЛЕВ е полезен маркер, който да се използва в Bitfinex обмен. С LEO търговците могат да получат до 25% отстъпка от крипто към крипто двойки
  • Bitfinex планира да изгори ЛЕВ жетони, докато не останат само 100 милиона. Те ще направят това, като използват месечните си печалби за обратно изкупуване на монети.
  • Основната цел на ЛЕВ IEO е да спечели загубеното от Crypto Capital. Bitfinex взе назаем около 850 милиона долара от Tether, което сега означава, че вече не са 100% обезпечени с американския долар.
  • Търговците все още не са сигурни дали могат да имат доверие ЛЕВ. Това се дължи на противоречията около Bitfinex, iFinex и Tether.

Научете се да търгувате с LEO с нашия курс за криптовалута

Искате ли да научите повече за други криптовалути и как да ги търгувате? След това се регистрирайте в нашия курс за търговия с криптовалути!

Ако ви хареса да прочетете тази статия от Търговско образование, моля, дайте му харесване и го споделете с всеки друг, който смятате, че също може да представлява интерес.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me