Общ поглед на пазара на криптовалути – какво да очакваме през 2021 г.?

Сега криптовалутите не са просто "нещо в интернет". Сега окончателно приключват твърденията за "Измами" или "Схеми на Понци" както ги наричат ​​някои критици. Нещата се промениха. Сега инвестират не само инвеститорите на дребно. Говорим за големи световно известни финансови институции, които инвестират големи пари в биткойн.

20 октомври 2020 г. ще бъде запомнен като историческа дата за криптовалутите. На този ден най-голямата платформа за разплащане в света, Paypal, реши да даде възможност на своите потребители да купуват криптовалути на своята платформа. Тази новина не само предизвика смут сред поддръжниците на криптовалути, но и изненада критиците.

Именно този момент бележи началото на крипто бика, когато цената на биткойн достигна нов рекорд от 41 941 долара на 8 януари 2021 г. Това беше нов крайъгълен камък за биткойните. Малко са мислили през 2009 г., когато биткойн стартира, че ще дойде ден, когато биткойн ще достигне и дори надвиши цената от $ 40 000!

2020 г. – годината, в която започва ерата на институционализация на криптовалутите

Като цяло 2020 г. не беше добра година. Това е година, която всички искаме да забравим възможно най-скоро. 2020 г. ще бъде запомнена като годината на пандемията на COVID-19. Ще го запомним като година на изолация и карантина.

Пандемията COVID-19 причини значителни щети на световната икономика. Начинът, по който крипто пазарът реагира на тези икономически промени, показа, че пандемията COVID-19 е в полза на криптовалутите.

Първоначално в началото на 2020 г. криптовалутите претърпяха драстичен спад. През март цената на биткойн отиде под $ 4000. Не отне обаче много време и криптовалутите започнаха да се възстановяват.

Когато световната икономика преживява трудни времена, някои големи инвеститори смятат за разумно да инвестират в биткойн. Те вярват, че биткойн може да служи като безопасно убежище и хеджиране срещу инфлацията.

Някои от най-изявените инвеститори през 2020 г. в биткойн са Microstrategy с 1,3 млрд. Долара; Ruffer Investment със 744 милиона долара; Квадрат с 50 милиона долара; Stone Ridge със $ 115 милиона и Massachusetts Mutual със $ 100 милиона инвестиция в биткойн. Нещо повече, скалата на сивото възлиза на огромни 13 милиарда долара в крипто активи под тяхно управление.

Освен това JP Morgan започна да банкира Gemini и Coinbase; Visa и Mastercard започнаха да предоставят услуги на криптовалутни компании; Paypal стартира крипто услуги и Fidelity представи нов фонд за индекси на Bitcoin.

Това са едни от най-големите движения на някои от световноизвестните компании към криптовалути. Именно тези инвестиции накараха криптовалутите да изпитат биткойн с биткойн, който достигна максимум от 41 941 долара на 8 януари 2021 г., а Ethereum – 1336 долара на 10 януари 2021 г., недалеч от рекорда от 1432 долара, достигнат на 13 януари , 2018.

Michael Saylor на Microstrategy – Истинският поддръжник на биткойни през 2020 г.

Майкъл Сайлър, главен изпълнителен директор на Microstrategy – най-голямата независима публично търгувана компания за бизнес разузнаване, която инвестира 1,3 милиарда долара в биткойн, популяризира биткойн нон-стоп в Twitter и в основните медии. След огромната инвестиция на компанията, Сейлър многократно е казвал, че биткойнът е сложно цифрово злато и „шедьовър на паричното инженерство“.


В интервю за CNBC Сайлър каза, че всеки институционален инвеститор търси сигурно убежище и този актив е биткойн.

„Биткойнът е създадено синтетично злато от фармацевтичен клас. Всичко това е от предимствата на златото, но не можете да извлечете повече от него ”, подчерта Сейлър. Освен това той каза, че в крайна сметка други големи компании ще трябва да конвертират своите съкровищни ​​активи в биткойн.

Тези думи идват от главен изпълнителен директор на най-голямата независима публично търгувана компания за разузнаване с водеща платформа за корпоративен анализ.

диаграма на цените на биткойн

Ценови движения на биткойни за всички времена. Източник: Coinmarketcap

Фактът, че Биткойн е достигнал тази точка, показва потенциала, който има, и бъдещето му. Ако разчитаме на думите на Сейлър, скоро други големи реномирани компании вероятно ще видят Биткойн като място, където могат да конвертират своите съкровищни ​​активи.

Крипто пазарната капитализация надхвърля 1 трилион долара

7 януари 2021 г. е друга историческа дата за криптовалутите, тъй като те достигнаха още един важен момент. На тази дата общата стойност на пазарната капитализация на криптовалутите премина за $ 1 трилион за първи път в историята си.

пазарна капитализация на криптовалута

Обща диаграма на пазарната капитализация на криптовалутите. Източник: Coinmarketcap

Много хора бяха изненадани от това крипто постижение, но не и съоснователят на Chainlink Сергей Назаров.

"Докато външни лица могат да разглеждат криптовалутната индустрия, която се оценява на над 1 трилион долара, като изключително важен етап, всъщност нашето пространство все още е в един от най-ранните си етапи на развитие и растеж," – каза Назаров.

Анализаторите смятат, че това увеличение е дошло след всички институционални инвестиции, споменати по-горе. Според тях тези инвеститори губят вяра в долара и инвестират в активи като биткойн.

„Постигнато е основно ниво на цените и Биткойн доказа, че това не е класът на активите, с който искате да се забъркате. Днес се доказа на всички невярващи ”, каза анализаторът на AvaTrade, Naeem Aslam.

„Институционалните търговци са тези, които наистина започнаха ралито“, добави още той.

Според Coinmarketcap в момента общата стойност на крипто пазарната капитализация е 1034 трилиона долара. Биткойн се възползва максимално от него със 715 милиарда долара, следван от Ethereum със 132 милиарда долара.

Процент от общата пазарна капитализация (Доминиране). Източник: Coinmarketcap.

От крипто критици до крипто инвеститори

Точно както имат много поддръжници, криптовалутите също имат критици. Но въпреки че преди те критикуваха биткойн и криптовалути, сега някои от тях станаха инвеститори.

Един от тях е собственикът на Dallas Mavericks Марк Кубан, който винаги е използвал критична реторика спрямо криптовалутите. В поредица от туитове с Тайлър Уинкълвос, Кубински каза, че преди е инвестирал в криптовалути и никога не ги е продавал.

Също така Джейми Димън, председател и главен изпълнителен директор на банковата електроцентрала на Уолстрийт JP Morgan, веднъж нарече Биткойн измама. „По-лошо е от луковиците на лалета. Няма да свърши добре. Някой ще бъде убит ”, каза той на въпрос за биткойн през 2018 г..

През 2020 г. обаче JP Morgan промени позицията си с 180 градуса, като пусна своя JPM стабилна валута. Освен това JP Morgan обръща голямо внимание на криптовалутите сега. На 5 януари 2021 г. JP Morgan публикува бележка, в която се казва, че Биткойнът може да нарасне до 146 000 долара в дългосрочен план, тъй като се конкурира със златото.

Фактът, че криптокритиците вече инвестират в тях, ясно показва, че криптовалутите получават одобрение сред инвеститорите.

Нарастването на алткойни след ралито на биткойни – е 2021 г. Сезонът на алткойните?

Криптовалутите са корелирани, въпреки че корелацията е по-малко забележима, отколкото по време на криптобума през 2017 г. Въпреки това, алткойните отново са се повишили след растежа на биткойните.

„Виждали сме [altcoins] помпа – както преди, така и след корекция от [11 януари] – по начини, които всъщност не сме виждали от 2017 г.“, каза Андрю Ту, изпълнителният директор на квантовата фирма Efficient Frontier.

Ethereum достигна 1336 долара на 10 януари 2021 г., недалеч от рекордното ниво от 1432 долара, достигнато на 13 януари 2018 г. Това е и очакването на крипто анализаторите, като се има предвид, че Децентрализираните финанси (DeFi) нарастват и предвид стартиране на Ethereum 2.0 през 2020 г..

(DeFi) има за цел да революционизира финансовия свят, например, като се отърве от посредника като банките, когато някой вземе заем. Инвеститорите виждат Ethereum като чертеж на (DeFi).

пазарна капитализация на криптовалута

Общата пазарна капитализация на алткойни. Източник: Coinmarketcap.

Исторически погледнато, когато биткойнът е опитвал и биткойн алткоини. Например, през 2014 г., когато биткойн скочи до $ 1200, Litecoin последва и се доближи до $ 50. През 2016 г. се извърши наполовина биткойн. Година по-късно, през декември 2017 г., биткойн достигна почти 20 000 долара.

Както Ethereum, така и Ripple също се събраха след събитието за наполовина на Биткойн през 2016 г. Ethereum скочи до най-високия рекорд от $ 1432 в началото на 2018 г. XRP също последва и достигна рекордното си ниво от $ 3,34.

Ако вземем предвид тези развития в миналото и начина, по който пазарът задава инерция, 2021 г. наистина може да бъде алткойн сезонът. В допълнение към Ethereum, някои от алткойните с най-голям потенциал през 2021 г. са Ripple, Stellar, Chainlink, Cardano, TRON и Tezos.

Ако искате да знаете подробно кои са най-добрите алткойни, които да инвестирате през 2021 г., разгледайте тази статия.

Къде е насочена криптовалутата през 2021 година?

Трябва да се вземе предвид, че всички сравнения, направени сега с "крипто бум" от 2017 г. може да не са точни, защото сега нещата са различни, като се има предвид, че имаме институционални инвеститори, за разлика от 2017 г., че повечето инвестиции идват от инвеститори на дребно. И така, сега имаме работа с други фактори, които променят цените.

Криптовалутите обаче започват 2021 г. със специален фокус и изграждат инерция, която може да доведе до нови рекорди в цените им. Ако големите финансови институции продължат да инвестират в биткойн през 2021 г., тогава по всяка вероятност цената му може да скочи, както прогнозират някои анализатори 100 000 долара или дори по-висока. И като се има предвид, че биткойнът доминира на пазара с 69%, имайки такова въздействие, тогава дори алткойни вероятно ще го последват.

Започнете да инвестирате в криптовалути с eToro

Защо трябва да използвате eToro? eToro е най-добрата платформа за социална търговия в света. Това е много лесна платформа за използване. Преди всичко търговците на eToro могат да споделят новини, идеи и мисли за определени развития в света на търговията. По този начин, ако сте нов в търговията, имате възможност да научите повече в рамките на платформата.

eToro – най-добрата платформа за криптовалута

eToro се доказаха като надеждни в крипто индустрията в продължение на много години – препоръчваме ви да ги изпробвате.

Виртуалните валути са силно нестабилни. Вашият капитал е изложен на риск.

Ключови точки

  • 20 октомври 2020 г. ще бъде запомнен като историческа дата за крипто сферата, тъй като Paypal реши да направи възможно за своите потребители да купуват криптовалути на своята платформа.
  • През 2020 г. институциите започнаха да разглеждат Биткойн като сигурен актив и хеджиране срещу инфлацията.
  • Най-изявените инвеститори от 2020 г. в биткойн са Microstrategy с 1,3 млрд. Долара; Ruffer Investment със 744 милиона долара; Квадрат с 50 милиона долара; Stone Ridge със $ 115 милиона и Massachusetts Mutual със $ 100 милиона инвестиция в биткойн.
  • Grayscale възлиза на огромни криптовалути под тяхно управление на стойност 13 милиарда долара.
  • JP Morgan започна да банкира Gemini и Coinbase; Visa и Mastercard започнаха да предоставят услуги на криптовалутни компании; Paypal стартира крипто услуги и Fidelity представи нов фонд за индекси на Bitcoin.
  • След инвестиция от 1,3 милиарда долара в биткойн, изпълнителният директор на Microstrategy Майкъл Сайлър показа подкрепа за биткойн и заяви, че биткойнът е усъвършенствано дигитално злато и „шедьовър на паричното инженерство“.
  • 7 януари 2021 г. е друга историческа дата за криптовалутите, тъй като крипто пазарната капитализация надхвърля 1 трилион долара за първи път в историята си.
  • Крипто анализаторите смятат, че 2021 г. може да бъде годината на алткойните.
  • Ако големите финансови институции продължат да инвестират в биткойн през 2021 г., тогава по всяка вероятност цената му може да скочи, както някои анализатори прогнозират към $ 100 000 или дори по-висока.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector