Откъде знаете, че сте готови да търгувате с криптовалута?

В кой момент знаете, когато сте готови да започнете да търгувате с криптовалута? Това е смела стъпка, която трябва да направите и има много неща, които трябва да знаете предварително.

Вероятно сте се заинтересували от търговия с криптовалута поради голяма сума пари, която можете да направите.

Може би приятел ви е заинтересувал или просто сте се всмукали във всички новини и вълнения.

Да, наистина може да се спечелят много пари. Биткойнът, най-известната криптовалута, например, е може би най-нестабилният пазарен инструмент в света.

И много хора са направили късмета си, търгувайки с криптовалута.

въпреки това, не мислете, че търговията с криптовалута е лесна. Това не е схема за бързо забогатяване, има много неща, които трябва да знаете.

В тази статия ще разгледаме всички неща, които начинаещите трябва да знаят, преди да започнат търговия с криптовалута.

Искате ли да научите как да търгувате с криптовалути като професионалист? Вземете нашите курс за криптовалута!

Вече разбирате основите

разбиране на основите на блокчейн

Начинаещите трябва да разберат всички основи на това как блокчейн работа, процес на минен, съхраняване на криптовалута, и как да извършвате транзакции с криптовалута.

Има много какво да научите за криптовалутата, която може да стане много техническа и трябва да отделите време, за да научите как работи всичко.

Не мислете, че петминутно видео в YouTube за основните неща ще бъде достатъчно! Това е много голяма тема и информацията може да остарее много бързо.

Първото нещо, което трябва да научите, е цялата терминология около криптовалутата.

Много термини са уникални за криптовалутата или са взети назаем от търговия или други имат различен технически опит.

Но може би по-важното, трябва да разберете философията зад криптовалутата и неговия произход. Трябва да разберете защо хората вярват, че криптовалутата е важна.

Доброто разбиране за това как работи настоящата банкова система е жизненоважно, както и как криптовалутата планира да замени трети страни, като банките се стремят да се възползват от това.

Освен това криптовалутата, в някои смисли, се стреми да включи повече поверителност и да бъде по-бърза от настоящата банкова система. Те се стремят да отделят държавата от парите, като поемат обратно контрола.

Друга чудесна област за разбиране е интелигентните договори и dApps, други концепции, които се появяват много, когато се говори за криптовалута.

Не се впускайте в търговия с криптовалута, ако нямате разбиране за това как работи!

Ако го направите, излагате се на риск да бъдете измамени или смукани в лошо разработени проекти за криптовалута.

Ако все още не чувствате, че знаете основите, можете да разгледате нашето ръководство за криптовалута за начинаещи тук.

Имате добри изследователски умения

изследователски умения, търговия с криптовалута

Криптовалутната индустрия е все още много млада и се променя драстично, поради което трябва постоянно да сте в течение с най-новите разработки.

Един от най-добрите начини да направите това е като четете новини за криптовалута и постоянно се актуализирате, като гледате видеоклипове с криптовалута в YouTube.

В повечето случаи обаче това не е достатъчно. Трябва да бъдете обсебени от криптовалутата и искате да научите всичко, което можете за това, и проучете колкото можете.

Преди да търгувате каквато и да е криптовалута, трябва да научите как тя работи, какво я прави уникална и да знаете за лицата зад криптовалутата.

Също така трябва да знаете за ограниченията и предизвикателствата на криптовалутите и да ги разглеждате от обективна гледна точка.

Не позволявайте на личните ви чувства или пристрастия да пречат на процеса ви на вземане на решения.

На всичкото отгоре трябва да разберете как се регулира криптовалутата във вашата страна. Различните държави класифицират криптовалутата по различен начин и данъчните печалби също по различен начин.

Важен съвет за криптовалутата е да не бъдете убеждавани от мнението на други хора. Стигнете до собствените си заключения.

Можете да забележите измами

Едно от най-важните умения, които можете да имате като търговец на криптовалути, е способността да откривате измами. Това умение се получава само чрез провеждане на задълбочени изследвания.

Измамите могат да бъдат в много различни форми и форми. Понякога самите те са криптовалути, друг път са услуги, свързани с криптовалута или търговия с криптовалути.

Трябва да развиете умението да разграничавате разликата между добре познатите криптовалути и проекти и измами.

Използвайте само добре известни портфейли, приложения и борси. Но бъдете внимателни, някои измамници отлично възпроизвеждат реални приложения.

Колкото повече разбирате криптовалутата, толкова по-добре ще можете да забележите измамници. Бъдете особено предпазливи към хората, които предлагат да ви донесат огромна възвръщаемост за малка инвестиция.

Вие знаете как да търгувате

как да търгувате с криптовалута

Ако вече имате търговски умения, ще бъдете много напред. Може би вече сте търгували с валута или акции.

В Търговското образование ние вярваме в това всеки може да се научи да търгува, независимо от тяхната възраст или финансов опит.

Може да разберете основите на търговията; купувайте ниско, продавайте високо. Но всъщност е малко по-сложно.

Това, което искате да направите, е да търгувате в посока на тенденция. Ако не разбирате как работят тенденциите, може да ви е трудно да търгувате с криптовалута.

Освен това може да не разберете какви показатели да използвате. Ако започнете да търгувате, без да знаете как функционират индикаторите, няма да знаете кога да влезете или да излезете от пазара.

Какъв търговец си?

Ранните начинаещи трябва да вземат решение; да изберат да търгуват с криптовалута на борса или ще търгуват с криптовалута като CFD чрез брокер?

Ако решите да търгувате с криптовалута като CFD, вероятно няма да е необходимо да разбирате как да съхранявате криптовалута.

Решаващо нещо, което търговците на криптовалута трябва да знаят, е опасността от използването на криптовалута борси, които имат лошия навик да получават хакнат.

Случвало се е от време на време след време и милиони са били откраднати.

Ако решите да използвате обмен на криптовалута, никога не оставяйте криптовалутата си там, винаги я изтегляйте и поставяйте в портфейла си.

CFD търговията премахва този риск, тъй като технически не притежавате базовия актив.

Предимствата на търговията чрез борса или с CFD обаче не винаги са ясни.

Търговците, които не се придържат само към CFD търговия, ще имат предимството да участват в ICO (първоначално предлагане на монети).

ICO са чудесен начин да спечелите много пари, тъй като обикновено след приключване на ICO цената на криптовалутата се покачва.

И накрая, търговците също трябва да вземат предвид таксите, свързани с избрания от тях метод на търговия.

Дневен търговец или суинг търговец

Също така трябва да решите дали сте дневен търговец или търговец на суинг.

Дневната търговия е по същество работа на пълен работен ден, при която търгувате през целия ден и затваряте всичките си позиции в края на деня.

Суинг търговията се извършва в много по-дълъг период от време. Суинг търговците може да не затворят позиция в продължение на дни, седмици или дори месеци.

Избраният от вас стил на търговия трябва да съответства на начина ви на живот и времето, което можете да посветите на търговията.

Основите на търговията

Трябва да знаете как да четете диаграми и свещници. Ако не разбирате как да ги четете, ще ви бъде много трудно да започнете да търгувате.

Разбирате свързаните рискове

риск при търговия с криптовалута

Всичко има риск, няма как да се избяга. Ако не можете да се справите с натиска, свързан с търговията с криптовалута, това може да не е за вас.

Наистина можете да загубите всичко, ако нямате план и стратегия за управление на риска.

Общо правило, което много търговци спазват, е да не рискувате повече от 1 до 2% от сметката си при която и да е сделка. Това ще направи вашата търговска сметка да продължи много по-дълго.

Не търгувайте с пари, които не можете да си позволите да загубите, особено в началото, когато тепърва започвате. Ще загубите пари, когато се научите как да търгувате.

Трябва да вярвате, че криптовалутата има някакво бъдеще

Да, като търговец, най-вероятно просто ще искате да печелите пари от търговия с криптовалута и вероятно ще ви интересува по-малко как криптовалутата може потенциално да промени начина, по който работи нашият свят.

Трябва обаче да вярвате, че криптовалутата ще продължи достатъчно дълго, за да печелите от нея.

Ключови точки

Ако си спомняте нещо от тази статия, направете това ключови моменти.

  • Преди да започнете да търгувате с криптовалута, трябва да разберете философията зад нея. Трябва да знаете какво се опитват да постигнат и защо е важно.
  • Добрите изследователски умения са жизненоважни. Ще трябва да разберете как работят различните криптовалути, какво ги прави уникални и как да откривате измами.
  • Да знаеш как да търгуваш е съвсем друга игра с топка. Макар разбирането на криптовалутата да е от решаващо значение, знанието как да търгувате е също толкова важно.
  • Търговията с криптовалута е много рискована. Никога не трябва да пренебрегвате рисковете, свързани с търговията с криптовалута.

Научете се да търгувате с криптовалута с нашия курс за търговия с криптовалути

Искате ли да научите повече за други криптовалути и как да ги търгувате? След това се регистрирайте в нашия курс за търговия с криптовалути!

Ако ви хареса да прочетете тази статия от Търговско образование, моля, дайте му харесване и го споделете с всеки друг, който смятате, че също може да представлява интерес.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me